Elérhető a likner, egy ingyenes ismeretlenekkel beszélgetős applikáció

A likner egy magyar fejlesztésű, ingyenes beszélgetős alkalmazás iOS-re és Androidra. Ahol ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen kerülhetünk beszélgetésekbe, és ismeretlenekkel beszélgethetünk. Ez egy remek lehetőség, hogy új embereket ismerhessünk meg, mindezt képek nélkül.

Képek nélküli chatelés?

Így van. Rengetegen vannak, akik különböző okokból nem szeretnének képpel regisztrálni egy társkeresőre vagy hasonló szolgáltatásokra. Le kell szögezni, a likner nem (csak) társkereső. Lehet arra is használni, de ez csak egy a lehetőségek közül. Lehet rajta barátkozni, vagy akár anélkül is chatelgetni.

Visszatérve az okokra, számos lehetséges, amiért valaki nem akar képekkel regisztrálni egy ilyen appra. Például nem akarja, hogy felismerjék; nem szeretné felvállalni a képeit ilyen helyen, vagy bármi hasonló. Szerencsére a likneren nem is kell, ráadásul teljes nevet sem kell megadni sehol az appban. Egy nagyon minimális profil létrehozás van, de ez is csak azért, hogy a profilok között lehessen válogatni chatelés közben. A profil létrehozás mindössze fél perc alatt (nem túlzás!) letudható.

Így üdvözöl a likner regisztráció után.

Az appban a Tinderhez hasonlóan kell jobbra-balra húzogatni az embereket, csak itt szinte anonim módon, mindössze bemutatkozások, név, kor alapján. Opcionálisan meg lehet adni munkahelyet és iskolát, ami segíthet még a húzgálásban. Ha két ember kedveli egymást, ismerősök lesznek, és onnantól bármikor chatelhetnek. A chatfelület olyasmi, mint Messengeren, hasonló funkciókkal: becenevek, üzenetreakciók, hangüzenetek, GIF üzenetek, képküldés. A képküldés esetén a képeket az app elhomályosítja addig, amíg a fogadó fél rá nem nyom, hogy látni szeretné. Ezzel a készítők a kéretlen intim képek ellen próbálhattak tenni.

Személyes vélemény, hogy külön izgalmat adhat az, hogy képek nélkül chatelünk és ismerkedünk. Mostanra a Tinderen és hasonló helyeken minden a külsőről szól, és felüdülésnek érződik, hogy itt egy alkalmazás, ahol először a másik fél belső tulajdonságait ismerjük meg, és nem a külsőket.