Hírkereső

Keresés

Zsarolóvírust küldtek a zambiai bankra, péniszfotót kaptak válaszul a hekkerek

Azt is megüzente a bank a bűnözőknek, hogy mit kezdjenek a képeken látható testrésszel.

Péniszfotóval válaszolt egy bank a hackereknek

Nem mindennapi módon kommunikálták, hogy nem fizetik ki a váltságdíjat.

Megjött a magyar adat: 540 millió forintba kerül, mire feláll egy cég egy vírustámadásból

Elértük a zsarolóvírusok evolúciójának csúcsát, ahol a támadók egyre magasabb váltságdíj-kifizetés iránti mohósága szembesül a kiberbiztonsági piac szigorodásával – közölte a Sophos kiberbiztonsági cég, amely globális kutatásában felmérte a támadások utáni helyreállítási költségeket, a támadások hatását a vállalatra, valamint a kiberbiztosítások elterjedtségét és a biztosítók által fizetett összegek mértékét.

A kibertérben még nincs világháború

Az ukrán IT-sereg mellett az Anonymous is beszállt a küzdelembe, az amerikaiak feszülten várják az orosz hackerek bosszúját.

Jól kiszúrtak a putyini offenzívát támogató hackercsapattal

A Conti az egyik legismertebb kiberbűnözői csoport, amely zsarolóvírust használ ellenfelei gyengítéséhez. A minap nyíltan kiálltak Vlagyimir Putyin orosz elnök mellett, és éltették az orosz csapatokat, de ők húzták rövidebbet.

Mit kell tudni a hackertámadásokról, és hogyan lehet védekezni ellenük?

Egyre jobban digitalizálódó világunkban, egyre több mindent fenyegetnek a kiberbűnözők. Megmutatjuk, mire és hogyan érdemes felkészülni.

A kibertérben már támadják Ukrajnát

Zsarolóvírust kaptak váltságdíj nélkül Oroszország vagy Fehéroroszország felől.

Radírként ment végig az ukrán kormány számítógépein egy rejtélyes vírus, mindent törölt

Bár a támadást hivatalosan egyetlen szereplő sem vállalta magára, az ukrán kormányzat biztos benne, hogy Oroszország keze van a dologban. A rendszerek helyreállítása drága és hosszú munka lesz.

Csökkent a kibertámadások száma Magyarországon

Miközben a fenyegetések száma összességében enyhén csökken, a jelenlévők egyre komolyabbak és hatékonyabbak.

Megvizsgáltak 11 vírusirtót, csak egyetlen fogta meg az összes zsarolóvírust

100 százalékos hatékonyságot mutatott a Kaspersky Endpoint Security Cloud nevű kiberbiztonsági megoldáaa a zsarolóvírus-támadások ellen – hívta fel a figyelmet a program gyártója az AV-TEST független víruslabor elemzésének eredményére. A Kaspersky szoftverével bevédett gépen egyetlen fájl sem veszett oda.

Miért fontos letakarni a gyerek gépén a kamerát?

A videóhívások, a szelfik, a vlogolás, valamint telefonjaink és számítógépeink apró kamerái olyan könnyűvé teszik a kapcsolattartást, amennyire csak lehet. Ezt a fajta szabadságot pedig különösen élvezik a gyerekek és a tizenévesek. Viszont nem csak az emberi kapcsolatok profitálnak ebből a technológiából – az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint a szélhámosok is gyorsan felismerték, hogyan használhatják ki, hogy kémkedésre alkalmas eszközök kerültek asztalainkra és zsebeinkbe.

Lecsaptak a hackerek egy amerikai kórházra, át kellett irányítani a mentőautókat

Újabb célpontot találtak maguknak a kiberbűnözők az Egyesült Államokban. Ezúttal Indiana állam egyik kórházára szabadították rá a zsarolóvírust, ami nemcsak a 315 ágyas indianapolisi egységet bénította meg, de többek között a közegészségügyi központokat is.

Fityisz a hackereknek: megszerezték a REvil zsarolóvírus visszafejtő kulcsát

Bár a váltságdíj kifizetéséről nem szól a fáma, azt már közölte a megzsarolt szolgáltató, hogy kezében a zsarolóvírus által titkosított fájlok visszaállításának kulcsa.

Kiberbiztonsági megbeszélést hív össze Joe Biden

Cégvezetőkkel találkozik, de azt még nem tudni, kikkel.

Zsarolóvírussal támadott meg Kína európai és amerikai célpontokat

Az Európai Unió Tanácsa a tagállamok közös fellépését ígérte, és elítélte a történteket, a Fehér Ház először vádolta Kínát ilyen támadással.

Egyszer csak eltűntek az egyik legveszélyesebb orosz hackercsoport weboldalai

A REvil általában zsarolóvírusokkal támadja a célpontjait. A legutóbb dollármilliókat követeltek a zárolt számítógépek feloldásáért.

Még sosem fizettek ki ennyi váltságdíjat a hackereknek

Az elmúlt évben a zsarolóvírusos támadások áldozatai által világszerte kifizetett váltságdíj összege elérte a 20 milliárd dollárt.

Van egy rejtett beállítás a Windowsban, kapcsolja be

A Windows 10 számos hasznos funkcióval rendelkezik, de ezek közt olyan is akad, amiről a többség talán egyáltalán nem tud. Ilyen az alábbiakban bemutatott, zsarolóvírus elleni védelem is.

A hackerek már nukleáris fegyverbeszállítókat támadnak, az egyiktől nemrég adatokat loptak

A Sol Oriens megerősítette a támadás tényét, de arról nem sok mindent közöltek, mit vagy mit nem loptak el tőlük.

Váltságdíjat fizetett a hackereknek az USA legnagyobb üzemanyagvezeték-hálózata

A Bloomberg forrásai szerint csaknem ötmillió dollárt fizettek a kelet-európai kiberbűnözőknek.

Microsoft: a kibertámadások kétharmada adathalászat

Egy felmérés szerint a vállalkozások alig fele tart a hackerektől.

5 millió dolláros váltságdíjat fizetett ki a meghekkelt amerikai üzemanyagvezeték-hálózat üzemeltetője

Korábban olyan pletykák keringtek, hogy a múlt héten meghekkelt Colonial Pipeline nem akart fizetni, most kiderült, átutalták a kért összeget a hekkereknek.

Újraindítják a zsarolóvírus-támadás miatt leállított amerikai üzemanyagvezetéket

Bennfentes források szerint a Colonial Pipeline, amely az Egyesült Államok keleti partvidékének felét látja el üzemanyaggal, nem tervez fizetni a hackereknek.

Zsarolóvírus bénította meg az USA legnagyobb üzemanyagvezeték-hálózatát

A világ legnagyobb üzemanyagvezeték-hálózata az Egyesült Államok keleti partvidékének felét látja vezetékein keresztül üzemanyaggal.

Kibertámadás miatt leállt az Egyesült Államok legnagyobb üzemanyagvezeték-hálózata

Zsarolóvírusos kibertámadás miatt egész üzemanyagvezeték-hálózatát lezárta a Colonial Pipeline, amely az Egyesült Államok keleti partvidékének felét látja vezetékein keresztül üzemanyaggal – közölte a vállalat szombaton

Úgy lopja a pénzünket Észak-Korea, hogy észre sem vesszük

Nincs még egy olyan ország a világon, amelynek kormánya azért képez ki hackereket, hogy azok az államgépezet működtetése céljából raboljanak ki virtuálisan bankokat, vagy küldjenek zsarolóvírusokat a

Észak-koreai hackerek ellen emeltek vádat az Egyesült Államokban

Lopás, WannaCry zsarolóvírus és a Sony Pictures megfenyegetése a Kim Dzsong Un megölésével viccelő film miatt van a rovásukon.

Szakértők szerint hamarosan bekövetkezik az első halálos kibertámadás

Ivóvizet megmérgezni, erőművet leállítani, autót balesetbe sodorni, oltás hűtőláncát megszakítani – ilyen és hasonló súlyos kibertámadások lehetségesek, érdemes felkészülni a védekezésre.

Zsarolóvírussal támadtak meg egy antwerpeni koronavírus-tesztlabort

A hackerek csak váltságdíj fejében oldják fel a számítógépek titkosítását.

Hackerek plasztikai sebészeti képek kiszivárogtatásával fenyegetőznek az Egyesült Királyságban

2021 a zsarolóvírusok éve lehet a szakemberek szerint

Jövőre tovább nő a zsarolóvírusok száma az ESET elemzése szerint. A biztonságtechnikai cég úgy véli: a támadási kísérletek összetettebbek és erőteljesebbek is lesznek, mint azelőtt.

Egyre intimebb területeken támadnak a bűnözők

Az ESET közzétette a jövő várható kiberbiztonsági trendeket.

Vakcinahackelés, még veszélyesebb zsarolóvírusok – ezt hozhatja 2021 a Kaspersky szerint

A Kaspersky az éves Security Bulletin sorozatának keretében közzétette az egyes iparágakat veszélyeztető fenyegetéseket, köztük azokat is, amelyekkel a jövő évben is számolniuk kell a szakembereknek.

Előrejelzés 2021-re: még agresszívabb és okosabb vírusok jönnek majd e-mailben, weben

A G Data előrejelzése szerint a vállalatoknak és a magánszemélyeknek is összetettebb számítógépes támadásokkal kell szembenézniük 2021-ben. A kártevők folyamatos átalakításával a bűnözők még pontosabb, személyre szabott támadásokat indíthatnak, amelyeket olyan aktuális trendekre fűznek fel, mint a koronavírus-világjárvány. Megjelennek majd a személyre szabott zsarolóvírusok, az ingyenesnek tűnő, de rejtett előfizetéseken keresztül pénzt gyűjtő mobilos alkalmazások és a koronavírus elleni vakcinát kínáló átverések.