Hírkereső

Keresés

Tudta? A számítógépében ott van az összes wifi-hálózat jelszava

Képtelenség megjegyezni az összes olyan wifi-hálózat jelszavát, amelyhez a PC-nk, Mac laptopunk csatlakozott. Nagy szerencse, hogy az eszköz pontosan emlékszik ezekre, és a megfelelő menüpontokban ki is kereshető a jelszó.

Megszületett a „végtelen” wifi: esőben, fagyban, hegyekben is megy a 100+ Mbps-os net

Egy túrázni is szerető ezermester sajátos módon használja a Starlink-hálózatot: a napenergia segítségével éjjel-nappal van használható kapcsolat.

Itt az új divat: kábel nélkül jön az otthoni internet is

Egyre jobban terjed a helyhez kötött vezeték nélküli internethozzáférés, főként annak 5G verziója. Sok esetben alternatívát jelent a meglévő megoldásokra, de ki is egészítheti azokat, a szünetmentes internet elérés érdekében. A technológia hatással lesz a fogyasztókra, szolgáltatókra és ipari szereplőkere egyaránt - áll a Deloitte Global előrejelzésében.

Van olyan ország, ahol már a 6G bevezetését tervezik

Dél-Korea a tervek szerint még az évtized vége előtt elérhetővé tenné a 6G-s hálózatot.

Milyen 5G? Kína világrekordot állított fel a 6G-vel

A pekingi Csinghua Egyetem mérnökei 1 TB adatot küldtek 1 kilométer távolságra, amihez a másodperc töredékére volt szükségük.

Felejtse el a kábelt: jön az újfajta wifi, szédítő sebességgel

Két éve még a wifi 6 is jelentős újításnak számított, de a fejlesztés nem állt le, és a küszöbön álló új technológia még gyorsabb internetezést tesz majd lehetővé. A növekvő adatátviteli sebesség itt már csaknem rohamtempójú.

Wifi lesz a Holdon

A NASA mérnökei kitalálták, hogyan lehetne a majdani Hold-bázis teljes területén wifi-hálózaton kommunikálni.