Hírkereső

Keresés

Jakab Kövérnek: "Vegyen perzsaszőnyegeket, ficsúr!"

A Jobbik elnöke a kormány válságkezelését támadta a parlamentben, majd többször leficsúrozta a fideszes képviselőket és a házelnököt is.

Hatalmas sokk érte a társadalmat, ez indok lehet extra jóléti juttatásokra

Aki csak teheti, pótolja be elmaradt beruházásait, utazásait, vegyen részt szabadidős eseményeken, ugyanis a társadalmat a válság révén komoly sokk érte, amit ki kell heverni – javasolta az Állami Számvevőszék elnöke a Magyar Nemzetnek nyilatkozva, aki ezért azt is jó megoldásnak tartaná, ha az állam jövőre extra jóléti juttatásokra fordítaná elkölthető forrásait.

Tiltakozik az önkormányzati bérlakásszektor megszűnésével fenyegető fideszes törvényjavaslat ellen a Magyar Önkormányzatok Szövetsége

Azt akarják, hogy az előterjesztő Böröcz László vonja vissza az indítványát, a kormány pedig tűzze napirendre a hazai lakhatási válság megoldását.

És akkor már a fideszes polgármesterek is tiltakoznak a kormány terve miatt

Rendkívül nehéz helyzetbe kerültek az állami támogatás hiánya miatt az önkormányzatok, amelyek most lakásállományukat is elveszíthetik. Közben a kormány benyújtotta az EU-nak a tervet arról, mire költené a koronavírus-válság utáni helyreállítási támogatást, Varga Mihály pedig adócsökkentéseket jelentett be. Ez még úgy is belefér, hogy 800 milliárd forintot folyattak ki a NER-nek a járvány alatt. Az élet pedig megállíthatatlanul drágul Magyarországon. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

25 szakmai szervezet tiltakozik az önkormányzati lakások privatizációja ellen, szociális katasztrófától tartanak

Nyílegyenesen lakhatási válsághoz, a szegregáció erősödéséhez vezet az ezermilliárdos közvagyon kiárusítása, írják közös közleményükben.

25 szakmai szervezet közösen tiltakozik az önkormányzati lakások kiárusítása ellen

Közleményük szerint „az önkormányzati bérlakásszektor megszüntetése szociális válsággal fenyeget”.

A kormány terve szociális válsággal fenyeget – 25 szakmai szervezet állt ki az önkormányzati bérlakások kiárusítása ellen

A civilek szerint tovább mélyíti az amúgy is egyre súlyosabb lakhatási válságot, ha elfogadja a parlament a privatizációról szóló törvényjavaslatot.

800 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert a NER a koronavírus-válság alatt

Miközben a világ a koronavírus-járványra figyelt, a nagy NER-építőcégeknél ment tovább az élet, mint a vírus előtt. Szíjj László, Mészáros Lőrinc, Garancsi István és Paár Attila társaságai a válság kezdete óta mintegy 800 milliárd forintnyi tenderen szerepeltek sikeresen, de nemcsak innen érkezett pénz, több támogatási programban is jutottak nekik források, bár ezek aprópénznek tűnnek az állami megbízások mellett.

Budapest izraeli nagykövete követendő példának állította Szijjártó Péter kiállását

Bár sok hír szól arról, hogy már folynak tűzszüneti tárgyalások Izrael és a Gázai övezetből támadásokat indító Hamász között, én nem tudok ilyen egyeztetésekről; az események logikájából az következik, hogy az izraeli kormány aligha fogadna el egy olyan fegyverszüneti egyezményt, amely nem változtatná meg jelentősen a térségben kialakult helyzetet – mondta Jakov Hadas-Handelsman Izrael budapesti nagykövete, aki szerint nem lehet kizárni, hogy az izraeli hadsereg szárazföldi támadást intéz a Gázai övezet ellen.

Gyorsabban indulhat újra hazánkban a gazdaság, mint a térség többi országában

Az első kanyarban már megelőztük a régiót, a német cégek úgy látják, hogy a magyar gazdaság helyzete, kilátásai kedvezőbbek, mint a régiós átlag – írta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfőn közösségi oldalán.

Nézőpont Intézet: a magyarok 58 százaléka elégedett a járványellenes intézkedésekkel

Azt is megállapították, hogy a beoltottak száma „előbb-utóbb” meghaladhatja a hatmilliót.

Nézőpont: A magyarok 58 százaléka elégedett Orbán válságkezelésével

A kormányközeli intézet szerint hatmillió beoltott is lehet Magyarországon.

A tartalékokat élik fel az önkormányzatok, hogy túléljék 2021-et

Szigorú, feszes költségvetéssel és a tartalékok elhasználásával próbálják a legtöbb városban megőrizni a pénzügyi működőképességet, de többen hitelfelvételre vagy értékpapírok eladására is rákényszerülnek. Van, ahol az iparűzési adó megfelezése miatt adott állami kompenzáció annyira elég, hogy egy kicsit kint legyen a vízből a város, máshova, például Budapestre és Győrbe nem jut ebből a keretből pénz. Körbenéztünk az ország legnagyobb városaiban és néhány kisebb településen, hogyan gazdálkodik a városvezetés a válság alatt.

Lányi András: Ezek a szerencsétlen vírusok azért képezték át magukat emberevőnek, mert az állatvilágot kipusztítottuk

Az író szerint az, hogy a pandémia kitört, a globális ökológiai válság tünete, amiről mi rojtosra beszéljük a tüdőnket.

Rég nem látott növekedés jöhet az élelmiszerárakban

Nem valószínű, hogy a következő 4-6 hónapos időszakban az árak jelentősen csökkennének.

Karácsony Gergely: A kormány 4000 milliárd forinttal adósítja el a gyerekeinket

A főpolgármester szerint a kormány kifosztja az önkormányzatokat válság idején.

További béremeléseket terveznek a multicégek idén

A Magyarországon dolgozó külföldi vállalatok fele szerint idén még nem tudják elérni a koronavírus-válság előtti szintet, amit az is nehezít, hogy több problémával is meg kell küzdeniük. Ezek közül kiemelkedik a munkaerőhiány, de sokan nem elégedettek a korrupciós helyzettel sem. Ugyanakkor soha ilyen sokan nem mondták, hogy nem bánták meg, hogy ide hozták a cégüket – derül ki a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) friss felméréséből. A bemutató sajtótájékoztatón Varga Mihály arról is beszélt, miben közelítettük meg Ausztriát.

Gulyás Gergely: Sikerült megtörni a harmadik hullámot az oltásoknak köszönhetően

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón elmondta, hogy a kormány döntött az önkormányzatok támogatásáról, így azok megerősödve kerülhetnek ki a mostani válságból.

Mikor lesz pénz a 750 milliárd eurós uniós válságkezelő alapból?

Ha minden jól megy, akkor nyár végén – írja a brüsszeli Politico, amely szlalomhoz hasonlítja a folyamatot, amelyhez mind a 27 tagállamnak hozzá kell járulnia.

Az IMF szerint gyors és hatékony válaszokat adott a kormány a gazdasági válságra

Magyarország gazdasága erős alapokon állt, így érte a koronavírus-járvány, a kormány pedig gyorsan és határozottan reagált a gazdasági válságra – olvasható a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországról szóló rövid, a szokásos IV. cikkely szerinti konzultációt lezáró, hétfőn közzétett dokumentumában, amelyet a Pénzügyminisztérium (PM) közölt az MTI-vel.

Elégedett az IMF a magyar válságkezeléssel

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) megállapította, hogy a magyar hatóságok gyorsan és határozottan reagáltak a válságra, a monetáris politikai válaszok megfelelőek voltak.

Négyezer hordó radioaktív hulladékot utaztatnak át Magyarországon

Egyelőre nem teljesen megoldott a radioaktív hulladékok végleges elhelyezése. Ahogy az erősen sugárzó anyagok tárolása terén is sok a bizonytalanság: több mint hetven év telt el az első atomreaktor beindítása óta, ám a világ egyetlen országában sincs még a kiégett fűtőelemek befogadására alkalmas működő mélységi geológiai tároló. Európában jelenleg több mint hatvanezer tonna elhasznált fűtőelemet tárolnak ideiglenes helyszíneken.

Erőteljes és tartós növekedést jósolnak Közép-Európának londoni pénzügyi elemzők

Úgy látják, hogy a magyar gazdaság kilábalása várhatóan előbb indul meg, mint a többi közép-európai EU-s gazdaságé, mivel a hazai oltási program előbbre tart, mint a térség többi országában, és nálunk már a korlátozások feloldása is megkezdődött.

WHO: az indiai vírusvariáns legalább 17 országban van jelen

Legalább 17 országban van jelen a koronavírus indiai variánsa, amely vélhetően felelős az Indiában kialakult egészségügyi válságért – közölte kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Németország visszaküldené a migránsokat Görögországba

A bajt nem ide kell hozni, hanem ott kell segíteni, ahol baj van – úgy tűnik, a magyar kormány álláspontját egyre inkább magáévá teszi Németország is, amely 2015-ben, az európai migrációs válság csúcsán a nyitott határok politikáját választotta – írja kedden a Magyar Nemzet.

"A kiürült indiai utcákat majmok és kutyák lepték el, mint egy sci-fiben"

Néhány héttel az után, hogy a világ csodálkozással vegyes tisztelettel nézett a koronavírus-járványt megfékező Indiára, az országban most elszabadult a betegség és ezzel párhuzamosan összeomlott az egészségügyi rendszer. A politikusok súlyos felelősséggel tartoznak a válságért: a napról napra romló adatok ellenére nem mondták le a választási gyűléseket és nem figyelmeztették az embereket, hogy a Gangeszben való hagyományos megmártózással is terjed a kór. Az eredmény az lett, hogy naponta ezrek halnak meg, elfogytak a kórházi ágyak és közelharc folyik az oxigénes palackokért.

Parragh László: Napi tizenöt-húszmilliárd forintba kerül, hogy válság van

Nem tartja biztonsági kockázatnak a Fudan Egyetem érkezését, de az irodáját rendszeresen átnézeti poloskák után Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke erről az Azonnalinak interjúban beszélt.

Gulyás: Szombaton megnyithatnak a teraszok

A csütörtöki kormányinfót követjük percről percre.

Két napjuk van rá, hogy megmentsék a Földet

A Föld Napján összeülnek a világ vezetői. Biden nemzetközi koalíciót akar kötni a klímaválság megoldására Putyin, Hszi Csin-ping, Macron, Merkel és további 35 ország vezetőjének virtuális részvételével. Sokan abban reménykednek, ez újabb zöld mérföldkő lehet, a nagyok közül legnagyobb lemaradásban éppen az Egyesült Államok van.

Orbánt és Ádert is meghívta Zelenszkij, hogy álljanak ki az ukrán függetlenség mellett

Az ukrán függetlenség 30. évfordulóját ünneplik majd augusztusban.

A foglalkoztatási államtitkár szerint az újranyitás felszívja a munkanélküliek javát, a többieket pedig várja a közmunka

Bodó Sándor szerint egyébként sincs nagy válság, alig vannak munkanélküliek az általa idézett adatok alapján.

A válság elsöpörte Budapest legrosszabb éttermét

Végleg bezárt a leghírhedtebb turista csapda, ahol a pocsék ételek párosultak arcpirító árakkal, piti lehúzásokkal és agresszív személyzettel.

A teljes összeveszés felé tart Oroszország és a Nyugat

Nincs olyan területe a Nyugat és Oroszország közötti kapcsolatoknak, amely ne lenne válságban, s az utóbbi hónapok eseményei alapján szinte teljes mértékben kizárható a javulás esélye. Ukrajna és Oroszország az újabb háború küszöbére jutott, gyorsan romlik a börtönbe zárt legismertebb orosz ellenzéki, Alekszej Navalnij állapota, az orosz hatóságok pedig újabb intézkedésekkel lehetetlenítik el a független médiumokat. A szembenálló felek között megszűnt a párbeszéd, tárgyalások helyett diplomaták kiutasításáról, újabb szankciókról, fegyverfejlesztésekről és egyre nyíltabb fenyegetésekről érkeznek hírek.

Putyin Ukrajnával teszteli Biden elszántságát

Mindkét oldalról áramlanak a fegyverek az ukrán–orosz határ térségébe, a két fél egymást vádolja a 2014-ben kirobbant válság forróvá tételével. Az újabb háború veszélye akkor nőtt meg, amikor a Nyugat és Oroszország viszonya mélypontra hűlt.

Nem adja le a Szabad Európa a Zacher Gáborral készült interjú második részét

Az interjú első része után Káslet Miklós tanácsadója kérte a kormány által gründolt orvosi szervezetet, hogy "értékelje" Zacher nyilatkozatait a kormány válságkezeléséről és a kórházi állapotokról.

Nézőpont Intézet: A lakosság többsége elégedett a kormány járványkezelésével

Az országos, reprezentatív kutatás eredményeiből kiderül, hogy a kormányfővel szimpatizálóknak változatlanul magas az aránya, 80 százaléka oltáspárti, hiába is állítja Kunhalmi Ágnes és a baloldali intézetek ennek ellenkezőjét.

Donald Tusk odaszólt az illiberális járványkezelésnek, Kovács Zoltán és Novák Katalin együtt vágott vissza

Az Európai Néppárt elnöke szerint a magyar és lengyel kormányok kevesebb szabadságot, de nagyobb biztonságot ígértek, ám ennek végül csak az első felét tartották be.

Karácsony: "Fércművet küldött egyeztetés helyett a kormány"

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének sajtótájékoztatóján értékelték a szerdán nyilvánosságra hozott tervezetet, amiből kiderül, mire költené a kormány a helyreállítási alapot. Gémesi György szerint semmit nem egyeztettek az önkormányzatokkal, a főpolgármester pedig kontár munkáról beszélt.

Így költené el a kormány a válságkezelésre érkező hatezer milliárd forint EU-pénzt

Bemutatták a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve című tervezetet, amelyben leírták, mi mindenre szánná a kormány azt a pénzt, amit az EU válságkezelő programjából kap az ország. Átnéztük a listát, mi mindenre menne el a közel hatezer milliárd forint 2021 és 2026 között.

A járvány nem várt mellékhatása: spermaválság alakult ki Svédországban

Egyre többet kell várni egy mesterséges megtermékenyítésre az országban.

Mindössze 3 százaléka maradt érintetlen a Föld vadonjainak

Válságban a biodiverzitás: egy brit tanulmány szerint nagyobb a probléma, mint hittük.

Lassan a térség összes országában távozott az egészségügyi miniszter

Most épp Romániában mentették fel Vlad Voiculescut, mert a kormányfő tudta nélkül hozott rendeletet. A döntés súlyos válságba sodorhatja a román kormánykoalíciót.

Keményebben lép fel a Facebook a klímaválság tagadóival szemben

Elkezdték megjelölni a hamis tartalmakat a Facebookon, és létrehoztak egy információs központot is, ahol szakértő kutatók által ellenőrzött kulcsinformációkkal szolgálnak. A hamis tartalmak eltávolításán még nem gondolkoznak.

Rég nem látott válságba kerülhetett Észak-Korea a koronavírus miatt

Hivatalosan nemhogy koronavírus-járvány, de fertőzés sincs Észak-Koreában, mivel az ország határait már 2020 januárjában lezárták. A vírusválság ugyanakkor rendkívüli mértékben megviseli a világtól elzárkózó kommunista diktatúrát - derül ki a BBC és a Deutsche Welle összeállításaiból.

Svédország, a multikulturalizmus fellegvára

A muszlimok sikertelen integrációja kapcsán az északi állam egyre gyakrabban került a figyelem középpontjába az elmúlt években. A 2015-ös migrációs válságot megelőzően Svédország bizonyos fokig képes volt fenntartani a jóléti, stabil, multikulturális állam eszményképét, azonban – ahogyan azóta bebizonyosodott – ezen narratíva végérvényesen megbukott. A migrációs válság során Svédország fogadta be a legtöbb egy főre …

Szijjártó: A magyar válságkezelés bevált

Bevált a válságkezelési módszerünk, hála annak, hogy a saját utunkat járjuk, és nem azt, amit Brüsszel diktált – jegyezte meg Szijjártó Péter külügyminiszter Százhalombattán egy raktárkomplexum átadóján.

Szijjártó: Sok ezerrel többen haltak volna meg, ha nem "magyar választ" adunk a válságra

A külügyminiszter szerint Brüsszelnek és a baloldalnak nem sikerült a magyar kormányra kényszeríteni a válságkezelő megoldásait.

Legyőzhetjük a vírust, de utána hosszú romeltakarítás jön

Az átoltottság gyors emelkedése és a járvány harmadik hullámának magyarországi megtorpanása reménykeltő. Ám már érezni a következő egészségügyi válság jeleit. Van rendelő, ahol a legtöbb páciens a Covidon átesettek közül kerül ki.

Szijjártó szerint, ha a „Brüsszel által ránk erőltetett” válaszokat adjuk a válságkezelésre, sok ezer emberrel többen haltak volna meg

A második hullám végét és a harmadik hullámot nézve, lakosságarányosan Magyarországon halnak meg a legtöbben Európában.

Manfred Weber befagyasztaná az orosz oligarchák számláit és kizárná Oroszországot a SWIFT-rendszerből

Az Európai Néppárt frakcióvezetője félreérthetetlen és erős választ adna a kelet-uhrajnai válságra.