Hírkereső

Keresés

Létrejöhet olyan új, kelet-közép-európai szövetség, amiben mi már nem leszünk benne

Brückner Gergő a Téma heti adásban Jeszenszky Géza volt külügyminiszterrel beszélgetett többek közt arról, milyen helyzetbe lavírozta magát a háború kitörése óta a magyar szomszédságpolitika, mi volt a V4-es szövetség ígérete, és van-e még innen visszaút.

Orosz hétköznapok: a Meki-pótlék hamburgert lehetne szidni, de azt nem, aki miatt nincs jó hamburger

Mennyiben működnek és mennyiben hatástalanok a szankciók? Milyenek a hétköznapok orosz fogyasztói szemmel? Meddig fenntartható azt a kommunikációs pávatánc, amit a magyar kormány folytat a nyugati és a keleti tengely között? Téma Brückner Gergővel, fókuszban az orosz gazdaság.

Nem muszáj, hogy megegye a megtakarításunkat a 25 százalékos infláció

Kinek érdemes hitelből állampapírt venni? Mi történik az ingatlanpiacon? Reális év végére az egyszámjegyű pénzromlás? A Téma vendége Sándorfi Balázs, a Bankmonitor alapítója volt.

Hernádi: Egyszer vége lesz a háborúnak, és az orosz nyersanyagok legtermészetesebb piaca továbbra is Európa

Gazdasági podcastunk friss adásából kiderül, mit gondol a Mol-vezér a céget sújtó különadóról, a Mol jövőjéről az olcsó orosz olaj várható elapadása után. Hogy érintik a hazai üzemanyaghelyzetet a szankciók, hogy jön vissza legálisan az orosz dízel Európába? Utazhat-e már Horvátországba Hernádi, és miért lett átlátszó a Mol-székház férfi mosdója? Téma Brückner Gergővel.

Simor András: Ez a gazdaságpolitika a környező országokhoz képest nem felzárkózást, inkább leszakadást hozott

Az MNB volt elnöke szerint a kormányt komoly felelősség terheli azért, hogy ilyen magas az infláció, és azért is, hogy csak lassan fog csökkenni, habár ezt Orbánék megpróbálják rátolni az MNB-re. Itt a Téma Brückner Gergővel e heti adása.

Lázár János üzent: Más világ lesz azok számára is, akik közelebb állnak a kormányhoz – elindult a Téma podcast

A Téma Brückner Gergővel első vendége a Telex új stúdiójában az építési és közlekedési miniszter volt.