Hírkereső

Keresés

Biden: 60 év után ismét nukleáris armageddon fenyeget

Pénteki hírfolyamunk az orosz–ukrán háborúról.

Putyin: Az új területeken stabilizálódni fog a helyzet

Hírfolyamunk az orosz–ukrán háborúról.

Bazdmeg, Elon, ez az én nagyon diplomatikus válaszom – kiakadtak az ukránok Elon Musk tweetjén

A milliárdos leírta, szerinte hogyan jön el az orosz-ukrán béke.

Továbbra is várják kiképzésüket a behívott orosz tartalékosok a britek szerint

Hírfolyamunk az orosz-ukrán háborúról.

Amerikai szakértők szerint az oroszok nem lennének képesek a nukleáris hadviselésre

Hírfolyamunk az orosz-ukrán háborúról.

Törökország is elutasítja az ukrajnai területek orosz annexióját

Hírfolyamunk az orosz-ukrán háborúról.

A tervek szerint ma Putyin ünnepélyesen Oroszországhoz csatol négy ukrán megyét

Pénteki hírfolyamunk az orosz-ukrán háborúról.

Hosszabb lesz a téli szünet, az őszi rovására

December 22-től január 8-ig tart majd a közoktatásban a téli szünet, így spórol a kormány. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tart sajtótájékoztatót.

Újabb helyen szivárog az Északi Áramlat gázvezeték

Csütörtöki hírfolyamunk az orosz-ukrán háborúról.

A Gazprom azzal fenyegetőzik, hogy leállítja az Ukrajnán keresztül folyó európai gázszállításokat

Ha nem egyeznek meg az ukránokkal a tranzitdíjakról.

Négy kismackót magához csalogató anyamedvéről posztolt a spanyolországi orosz nagykövetség

A karikatúrán az „A Casa!” vagyis „haza” felirat áll.

Az EU biztonsági főbiztosa szerint elfogadhatatlan az Északi Áramlat elleni szabotázsakció

Az Északi Áramlat 1 és 2 károsodása nem véletlen, és mindannyiunkat érint – írta a Twitteren Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője. Borrell szerint minden rendelkezésre álló információ arra utal, hogy a szivárgások szándékos cselekedet eredményei. „Az európai energiainfrastruktúra szándékos megzavarása teljességgel elfogadhatatlan, és erre határozott és egységes válaszlépésekkel fogunk reagálni” – írta.A Balti-tengeren kedden jelentettek ismeretlen eredetű gázszivárgást, amelyről kiderült, hogy a Svédország és Dánia közelében húzódó két orosz gázvezetéken keletkezett lyukak okozzák. Azóta mind a svéd, mind a dán kormány közölte: szabotázsakció történt, és bejelentették, hogy sürgős vizsgálatot kezdeményeznek az ügyben.Svédország az Északi Áramlat gázvezeték elleni feltételezett szabotázsakciót nem tekinti ellene irányuló támadásnak – jelentette ki Ann Linde svéd külügyminiszter. A gázvezetéken a lyukakat nem svéd, hanem nemzetközi felségvizeken ütötték, így nemzetközi incidensről van szó – közölte a tárcavezető a SVT közszolgálati televíziónak nyilatkozva.

Zelenszkij: Meg fogjuk védeni a megszállt területen élő polgárainkat

Hírfolyamunk az orosz-ukrán háborúról percről percre.

Dán és svéd szeizmológusok robbanásokat észleltek az Északi Áramlatnál

A svéd közszolgálati tévé szerint az elmúlt 36 órában svéd és dán szeizmológusok több robbanást is észleltek a Balti-tenger mélyén, méghozzá az Északi Áramlat gázvezetékek – az elvileg működő 1-es és az engedélyezés előtt jegelt 2-es – körül. A Svéd Földrengéskutató Hálózat egyik szeizmológusa azt nyilatkozta, hogy „minden kétséget kizárólag” erős víz alatti robbanásokat észleltek; az első robbanást vasárnap éjjel 2 óra körül, a másodikat hétfő este 7 óra körül.A robbanások koordinátai megegyeznek a kedden bejelentett két gázszivárgás helyadataival, tehát több mint valószínű, hogy a két eseménynek köze van egymáshoz.

Időseket és mozgáskorlátozottakat is soroznak az oroszok – a Kreml elismerte, hogy hibáznak

Katonai gyakorlattal nem rendelkezők, idősek, illetve mozgáskorlátozottak is kapnak behívót az Oroszországban szeptember 21-én elrendelt részleges katonai mozgósítás során. A Kreml most először ismerte el a rendszerszintű problémát, de mint azt Vlagyimir Putyin elnök szóvivője elmondta, minden esetben felülvizsgálják ezeket a döntéseket és helyrehozzák a hibákat, írja a BBC.A hivatalos adatok szerint 300 ezer, az Oroszországban működő ellenzéki média szerint viszont akár egymillió embert érintő mozgósítás heves tiltakozásokat váltott ki, amelyek miatt eddig kétezer embert vettek őrizetbe. A Dagesztáni Mahacskalában a civilek összecsaptak a rendőrséggel, egy szibériai toborzóirodában pedig rálőttek egy toborzótisztre. Közben olyan műholdfelvételek jelentek meg, amelyeken tizenhat kilométeres kocsisor láthatók az orosz–grúz határon.

Az orosz média már érvényesnek tekinti a le sem zárt „népszavazásokat” Ukrajnában

Hírfolyamunk a háború legfontosabb történéseiről.

Magyarország – Olaszország 0-0

A Nemzetek Ligája utolsó csoportmeccsén – egyben Szalai Ádám válogatott búcsúján – a döntetlen is elég a mieinknek az első helyhez. Igaz, az olasz csapat az egyetlen, amelytől kikaptunk az idei NL-sorozatban.

Ismét Orbán Viktort kérdezik a képviselők

A miniszterelnök napirend előtt a brüsszeli szankciókat támadta, míg Gyurcsány Ferenc a rongyemberek táborához sorolta Orbánt, aki szerinte Putyinnak szalutál, Brüsszelnek letérdel. Percről percre közvetítjük az azonnali kérdések óráját is.

Gyurcsány Ferenc: Orbán Putyinnak szalutál, Brüsszelnek letérdel

Gyurcsány Ferenc szerint megkínzott emberek tömegsírjai felett azt mondja a magyar kormány, hogy ne büntessük a gyilkost. Orbánék a háborús bűnökkel vádolt állam vezetőit védik, és a DK elnöke undorítónak tartja, hogy Orbánék kezet fognak a gyilkosokkal.Vannak rongy emberek, vannak rongyabb emberek, és van a legrongyabb ember – folytatta Gyurcsány, aki szerint erkölcs lett a háborúnak. „A világ Ukrajna népével van, önök meg Putyinnal.”„Önök a rongy emberek táborába fognak tartozni”– tette hozzá, függetlenül attól, hogy mi lesz a háború vége.A DK elnöke nem tudja, hogy mivel fogja Orbánt Putyin, de amit a miniszterelnök tesz, az erkölcstelen és észszerűtlen. „Azt gondolom, hogy fogják a fiút. Egyszer talán ki fog derülni, hogy mivel. Ha rajtunk múlik, azon leszünk”„Miközben a kormányfő Putyinnak szalutál, Brüsszelnek letérdel” – jelentette ki Gyurcsány. Orbán Brüsszelnek könyörög, mert ha nincs brüsszeli pénz, összedől az ország. Másfél tucat törvénnyel adja meg magát Brüsszelnek az utcai harcos.A valutatartalékok lassan nem elegendőek Gyurcsány szerint háromhavi import fedezetére, ami azt jelenti, hogy közelítünk az államcsőd felé. „Szánalmas kormányunk és kormányfőnk van. Nagy száj, kis tehetség” – fogalmazott a DK elnöke, aki abban bízik, hogy előbb-utóbb vége lesz ennek.

Orbán: A Nyugat a háború, Magyarország a béke oldalán áll

Gyurcsány Ferenc és Toroczkai László is felszólal napirend előtt, Hadházy Ákos pedig továbbra sem teheti le a képviselői esküt. Percről percre közvetítjük a hétfő délutáni parlamenti ülést.

Putyin „séfje” elismerte, hogy ő pénzeli a Wagner zsoldoscsoport

Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember, Putyin elnök közeli szövetségese, akit az „elnök séfjeként” is emlegetnek, először mondta ki nyíltan, hogy ő alapította a Wagner zsoldoscsoportot, és megerősítette, hogy dél-amerikai és afrikai országokban is bevetették.„Magam tisztítottam ki a régi fegyvereket, válogattam ki a golyóálló mellényeket, és találtam szakértőket, akik segíteni tudtak nekem” – idézte Prigozsint az oligarcha Concord nevű cateringcégének sajtószolgálata a VKontaktye orosz közösségi oldalon. Prigozsin hozzátette: ekkor, 2014. május 1-jén született meg a későbbi Wagner-csoport orosz „hazafiakból”. Az orosz fegyveres erők veteránjaiból álló Wagner-csoport később Líbiában, Szíriában, a Közép-afrikai Köztársaságban és Maliban is felbukkant. Prigozsint a Kremllel kötött vendéglátóipari szerződései miatt emlegetik Putyin séfjeként. A 61 éves Prigozsin, akit keményen sújtanak az uniós és amerikai szankciók, korábban beperelte többek között a Bellingcat oknyomozó oldalt, a Meduza orosz hírportált és a mára bezárt Echo of Moscow rádiót, mert beszámoltak a Wagnerrel való kapcsolatairól.

Érkeznek az első orosz behívott tartalékosok a katonai bázisokra

Hírfolyamunk az orosz–ukrán háborúról.

Zelenszkij: Putyin tudja, érzi, hogy vesztésre áll

Az ukrán elnök szerint a mozgósítás a nyílt beismerése annak, hogy az orosz hadsereg nem bír Ukrajnával.

Orosz külügyminiszter: Az annektált területek Moszkva „teljes védelme” alatt állnak majd

Hírfolyamunk a háború 215. napjáról.

Házról házra járva gyűjtik be a fegyveres orosz katonák a szavazatokat a megszállt területek álnépszavazásain

Van, ahol maguk töltik ki a szavazólapot.

15-23 százalékos részvétel az ukrajnai „népszavazás” első napján

15-23 százalékos részvétel az ukrajnai „népszavazás” első napján

Szalai Ádám: Kezd hihetetlen lenni, de ezzel a csapatmelóval nem véletlen

A győztes gólt szerző Szalai Ádám az M4 Sportnak a pálya szélén adott rövid nyilatkozatot. Amikor arról kérdezték, mire a legbüszkébb, a tribünön lévő szurkolókra mutatott ki, és azt mondta: „Erre mindenképpen.”Majd folytatta: „A csoport állására, az hogy Németországban is győzni tudtunk Anglia után, kezd hihetetlen lenne, de igazából ezzel a csapatmelóval nem véletlen.”Szalai azt mondta, hogy szívesen emlékezik arra, hogy velük ünnepelnek most is a szurkolók, ahogy azt a 2016-os vagy az előző Eb-n tették. Annak külön örül, hogy már apukaként is válogatott lehetett és gólt is rúgott.„Nagyon fontos mérkőzés áll előttünk, szeretnénk még eggyel följebb lépni.

Németország-Magyarország 0-1

Az utolsó előtti válogatott meccsén játszó Szalai Ádám gólt fejelt a németeknek a 17. percben. Magyarország így őrzi az első helyét a Nemzetek Ligája csoportjában. Kövesse élőben a mérkőzést a Telexen!

Kivonult az orosz külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsának üléséről

Hírfolyamunk az orosz–ukrán háborúról.

Zelenszkij egy különleges bíróság létrehozását kérte az ENSZ-től, hogy megbüntessék Oroszországot a területrablásért

Hírfolyamunk az orosz–ukrán háborúról.

„Bármilyen fenyegetés és propaganda ellenére is világos, hogy Ukrajna megnyeri ezt a háborút” – érkeznek a reakciók Putyin beszédére

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán először mondott beszédet azóta, hogy februárban csapatokat küldött Ukrajnába, és a videón arról beszélt, támogatják azokat, akik népszavazást szeretnének tartani Ukrajna Oroszország által megszállt régióiban, és emellett részleges mozgósítást is bejelentett. Valamint arról beszélt, hogy a Nyugat nukleáris zsarolást alkalmaz Oroszországgal szemben, de van mivel megvédeniük magukat, majd hozzátette: „nem blöffölök”. Érkeznek is a reakciók.Ukrajna részéről az elnök tanácsadója reagált a bejelentésre, szerinte kiszámítható volt Putyin bejelentése, azt bizonyítja, hogy nem úgy alakul a háború, ahogy szeretné, de a mozgósítás rendkívül népszerűtlen lesz Oroszországban. Szerinte Putyin igyekszik a Nyugatra hárítani a felelősséget a háború és Oroszország egyre romló gazdasági helyzete miatt.Ben Wallace, az Egyesült Királyság védelmi minisztere szerint Putyin szerda reggeli bejelentése annak beismerése, hogy ukrajnai terve kudarcot vall. Nyilatkozatában hozzáteszi, hogy Putyin és védelmi minisztere „több tízezer rosszul felszerelt, rosszul vezetett” katonát küldött a halálba.„Bármilyen fenyegetés és propaganda ellenére is világos tény, hogy Ukrajna megnyeri ezt a háborút”– mondta Wallace, és hozzátette, hogy a nemzetközi közösség egységes, Oroszország pedig páriává válik.A kínai külügyminisztérium a háborús feleket sürgette, hogy kezdjenek párbeszédbe. Robert Habeck német alkancellár arról beszélt, hogy ez egy újabb helytelen lépés Oroszország részéről, amit megvitatnak, és egyeztetni fognak a válaszadás módjáról. Petr Fiala cseh miniszterelnök pedig kijelentette, hogy a részleges mozgósítás tovább eszkalálhatja az Oroszország által Ukrajna ellen indított háborút, és„újabb bizonyíték arra, hogy Oroszország az egyedüli agresszor”.Hozzátette, hogy fontos és a „saját érdekünkben is szükséges” folytatni kell Ukrajna segítését, idézi a SkyNews.Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök is reagált Putyin mozgósításról szóló beszédére.

Ismeretlen okból elmaradt Vlagyimir Putyin várt háborús beszéde

Hírfolyamunk az orosz–ukrán háború legfontosabb napi eseményeiről.

Az oroszok tengeralattjárókat vonhattak ki a Krímből

Hírfolyamunk az orosz–ukrán háború legfontosabb napi eseményeiről.

Megkezdődött II. Erzsébet temetési szertartása a Westminster-apátságban

Az egész világ II. Erzsébet temetésére figyel. A koporsót a brit királyi család tagjai kísérték át a parlament épületétől. A világ vezetői, királyi családok tagjai és a volt brit kormányfők is a helyszínen vannak.

Marad a benzin- és élelmiszerárstop, 20 fok lehet az általános iskolákban

A kamatstopot is, ami decemberben járna le. A gazdaságfejlesztési miniszter is ott van a kormányinfón, amit percről percre követünk.

Zelenszkij: Megkínzott embereket, egész családokat találtak a tömegsírokban

Bár sikeres volt az elmúlt hetekben az ukrán ellentámadás, de Volodimir Zelenszkij szerint korai lenne még háborús fordulatról, vagy a konfliktus végéről beszélni. Az ukrán elnök a Reutersnek adott interjújában arról is beszélt, hogy a felszabadított területeken az oroszok háborús bűnöket követtek el – utalva ezzel azokra a tömegsírokra, melyeket nemrég tártak fel többek között Izjum környékén.„Mai állás szerint 450 embert temettek el [Harkiv megyében]. De felfedeztek egyéni sírokat, megkínzott embereket, és egyes helyeken egész családokat is”– mondta a hírügynökségnek Zelenszkij. Harkiv megye kormányzója is arról beszélt, hogy a tömegsírok exhumálásakor a holttestek egy részét hátrakötött kézzel találták meg. Zelenszkij szerint a harkivi helyzet hasonló a „Bucsa utáni véres szappanoperához”. A Kijev környéki városban tavasszal fedeztek fel tömegsírokat az oroszok kivonulása után, a tömegmészárlás vádját viszont Moszkva tagadja. Az ukrán elnök szerint az ellentámadásuk meggyőzheti az eddig hezitáló országokat arról, hogy érdemes fegyvert küldeni Ukrajnának. „Több segítséget szeretnénk kapni Törökországtól, Dél-Koreától. Több segítséget az arab világtól, Ázsiából” – mondta, majd kiemelte Németországot is.

Tömegsírokat találtak a felszabadított Izjum mellett

Hírfolyamunk az orosz-ukrán háború 204. napjáról.

„Magyarország egy hibrid autokrácia” – elkezdődött az EP vitája a magyar jogállamiságról

Az uniós testület a magyar kormány távolmaradása mellett tárgyalja a Delbos-Corfield-jelentést. Kövesse élőben!

NYT: Ukrajna az amerikai és brit vezérkar segítségével tervezte meg a harkivi offenzívát

Ahogy azt hétfő esti cikkünkben részletesen bemutattuk, az ukrán hadsereg az elmúlt hét folyamán Északkelet-Ukrajnában helyenként 70 kilométeres mélységben áttörte az orosz védővonalakat, és lényegében megfutamította a Harkiv és Izjum között állomásozó orosz csapatokat. A New York Times magyar idő szerint keddi cikkében feltárja a hadművelet kidolgozásának hátterét. A cikk szerint az ukrán vezérkar a harkivi offenzíva tervezésénél felhagyott a nyugati szövetségeseit idegesítő szokásos titkolózással, és szorosan együttműködött az amerikai és brit vezetéssel a stratégiai tervezésben.A New York Times amerikai kormányzati forrásai szerint a tervezésben és hírszerzési előkésüzletekben az USA részéről olyan vezető tisztségviselők vettek részt, mint Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó (a „tanácsadó” elnevezés megtévesztő, valójában miniszteri rangról van szó) vagy Mark A. Milley tábornok, a Vezérkari Főnökök Egyesített Bizottságának elnöke (azaz a legmagasabb beosztásban szolgáló amerikai katona). A szoros koordináció egyik fontos epizódja volt, amikor ukrán és amerikai katonai vezetők egy ún. hadijátékon szimulálták a déli, herszoni offenzíva lefolyását, és arra jutottak, hogy nem kecsegtet azzal az átütő sikerrel, melyre a kijevi vezetésnek katonai és diplomáciai szempontból is óriási szüksége lenne. Ekkor merült fel az a lehetőség, hogy az akut emberhiánnyal küszködő orosz haderő herszoni lekötöttségét kihasználva egyszerre két offenzívát is indítanak, és a lefuttatott szimulációk ezt a szcenáriót már sikeresnek ítélték.Az offenzívát mindenképpen még a tél beállta előtt akarták lebonyolítani, mivel a kijevi, washingtoni és londoni vezetés úgy vélte, hogy az uniós szövetségesekre Vlagyimir Putyin komoly nyomást fog helyezni a gázszállítások leállításának lebegtetésével.

Zelenszkij: Oroszország szándékosan destabilizálja az európai gázpiacot

Hírfolyamunk az orosz–ukrán háborúról.

Az orosz nyilvánosság is elkezdte emészteni a harkivi vereséget

Az északkelet-ukrajnai vereség repedéseket idézett elő az orosz propagandában is.- számol be a Politico európai kiadásának hétfői cikke a hátországi reakciókról. Katonai influenszerek, Kreml-párti elemzők, regionális vezetők és politikusok is kritizálták az orosz katonai teljesítményt. Ramzan Kadirov a Telegram-sztár csecsenföldi helytartó videóüzenetében azt mondta:Hacsak nem áll be azonnali változás a különleges katonai művelet stratégiai vezetésében, személyesen fordulok a védelmi minisztériumhoz, vagy az ország vezetéséhez, hogy elmagyarázzam, mi is a helyzet a fronton.Kadirov egyébként egyes hírek szerint 1500 katonát küldött a pánikszerűen visszavonuló orosz katonák megállítására; de érdemes hozzátenni, hogy az imázsvideók ellenére a csecsen harcosok sem remekeltek eddig a háborúban, éles bevetéseik során borzalmas vérveszteségeket szenvedtek, ezért leginkább tisztogató-területvédelmi akciókra használják fel őket.Szergej Markov, az orosz kormánypárt egykori képviselője, jelenleg politikai elemző azt kritizálta, hogy a harkivi-izjumi harcokkal egyidőben, tűzijátékkal, óriáskerékkel és Vlagyimir Putyinnal súlyosbítva zajlott Moszkva város születésnapi ünnepsége; Markov szerint olyan hangulata volt az ünnepségnek, „mint egy népünnepélynek a pestisjárvány idején”, ésa kormányzatnak nem szabad ünnepelnie akkor, amikor polgárai gyászolnak.Szergej Mironov, az Igazságos Oroszországért nevű udvari ellenzéki párt képviselője még a hétvégén arra szólította fel a moszkvai városvezetést, hogy a harcoló katonákra és hozzátartozóikra való tekintettel „az Ukrajna elleni győzelemig” halasszák el az ünnepséget. Egyébként a Kreml több tízezres veszteségei ellenére ügyel arra, hogy katonáit leginkább Oroszország peremvidékeiről, a nemzeti kisebbségek soraiból toborozza, ezáltal a háború kevésbé legyen kézzelfogható, a saját és ismerősök gyászán keresztül átélhető eseménnyé a Moszkvához hasonló gazdasági-politikai centrumokban.A Telegramon sok követővel rendelkező katonai bloggerek leginkább az orosz hadsereg teljesítménye miatt háborognak, és a vereséget párhuzamba állították az 1942 májusi (Második) Harkivi csatával, amikor a német erők részben a pocsék szovjet hadvezetésnek köszönhetően bekerekítették a Vörös Hadsereg néhány nappal korábban támadásra induló egységeit. Alekszej Csadajev, egy putyinista elemző szerint az orosz hadsereg „szervezetileg, cselekvő egészként – hogy finoman fogalmazzak – korlátozottan alkalmas csak a modern hadviselésre”.

Brit hírszerzés: Az orosz haderő arra kényszerül, hogy a védekező akciókat helyezze előtérbe

Hírfolyamunk az orosz–ukrán háborúról.

Az ukrán elnök szerint kétezer négyzetkilométernyi területet foglaltak vissza hónap eleje óta

Hírfolyamunk az orosz–ukrán háború legfontosabb fejleményeiről.

Északon és délen is védekezni kényszerülnek az oroszok

Hírfolyamunk az orosz–ukrán háború legfontosabb fejleményeiről.

Gulyás: Álhír, hogy Törökországban készítik a magyar útleveleket

A török belügyminiszter újságolta el, hogy 250 ezer magyar útlevelet gyártanak idén Törökországban. Gulyás szerint ez nem igaz, ő megkérdezte a külügyminisztériumot is, ez álhír.A Hürriyet nevű török lap számolt be arról, hogy Süleyman Soylu török belügyminiszter néhány napja Ankarában azzal dicsekedett, hogy az üzemben, ahol a török útleveleket gyártják, más országok számára is készítenek útleveleket. A miniszter ezek között Magyarországot említette példaként, a török Hürriyet beszámolója szerint azt mondta, év végéig 250 ezer magyar útlevelet gyártanak Törökországban. A hírt először közlő Hvg.hu kérdéseket is küldött a magyar kormánynak ezzel kapcsolatban, de válaszokat egyáltalán nem kaptak.Erre kérdezett rá az RTL a mai kormányinfón Gulyás Gergelynél, aki álhírnek nevezte az egészet.

Gulyás Gergely: Legyen 18 fok az állami intézményeknél

Kivételt csak a kórházak és a bentlakásos szociális intézmények képeznek. Orbán nyaralása után az első kormányinfót tartja a miniszter.

„Hátha kimegy belőled az orosz szellem!” – Egy Twitteren terjedő videó szerint Erős Pistával szivattak egy orosz hadifoglyot magyarul beszélő ukrán katonák

Pár napja terjed a neten egy videó a 444 találata szerint, amin egy magyarul beszélő ukrán katona Erős Pistát önt egy kekszre, majd a bekötött szemű orosz hadifogolynak tűnő, megkötözött ember szájába adja, aki a csípős paprikakrémtől fulladozva szenved. A videó szövege szerint a kínáló egy kárpátaljai magyar származású katona, a 128-as hegyi rohamdandár tagja.„Na, hajrá! Próbáld ki, hátha kimegy belőled az orosz szellem! Végre ember lesz belőled.”- biztatja magyarul a megkötözött embert.

Az Apple végre bemutatja az új iPhone-t, de ennek nem mindenki fog örülni

Leginkább mert igazi változásokra a pletykák szerint csak a Prónál és a Pro Maxnál lehet számítani, és az Apple Watchnál is egy új, prémium modellen lehet majd a hangsúly. Kövesse velünk az Apple szokásos szeptemberi bemutatóját!

Moszkva magyarázatokat vár a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség jelentésével kapcsolatban

Háborús hírfolyam az orosz-ukrán helyzetről.

Oroszország Észak-Koreától vásárol rakétákat, tüzérségi lövedékeket

Háborús hírfolyam az orosz-ukrán helyzetről.