Hírkereső

Keresés

Gulyás a Poltot érintő törvényjavaslatról: Álhírterjesztés folyik

A miniszter szerint a javaslat csak az eddigi szabályozás pontosítása. Ami egyébként úgy szól, hogy a legfőbb ügyészt csak kétharmados többséggel lehessen felmenteni.

A kormány azt javasolja, a legfőbb ügyészt csak kétharmaddal lehessen leváltani

Polt Pétert bebiztosítanák.

Új kormányjavaslat: csak kétharmados többséggel lehessen felmenteni a legfőbb ügyészt

Azzal indokolják, hogy ha a megválasztásához minősített többség kell, akkor az eltávolításához is legyen ugyanez előírva.

Kalifornia a kritikus fajelméletet érettségi követelménnyé teszi

Pénteken Gavin Newsom kormányzó aláírta azt a törvényjavaslatot, amely az országban elsőként teszi az államban kötelezővé az etnikai tanulmányok tantárgyat minden állami középiskolás számára az érettségihez.

Három gyerekes családapa vagy? Kasztráltass!

Új törvényjavaslatot terjesztett be egy képviselő, aminek értelmében minden 40 évnél idősebb vagy három gyerekkel megáldott férfit vazektómiára kellene kötelezni.

Terjed a woke-vírus Amerikában: nem merik elismerni azt, hogy kizárólag a nők szülhetnek

A demokraták radikális, 3,5 ezermilliárd dolláros kiadási törvényjavaslata gondosan kiválasztott gendersemleges nyelvet is tartalmaz, többek között a „terhes” és a „szülő” nőket egyéneknek írja le.

Rejtélyes összeférhetetlenségi szabályt javasol a kormány

Jelenleg ugyanis nem vonatkozik senkire, ezért nem lehet tudni, hogy valójában ki ellen irányul.

Tombolnak a demokraták: több millió migráns nem lesz amerikai

Amerikai baloldaliak felháborodásban törtek ki a Twitteren vasárnap, miután híre ment, hogy a szenátus független parlamenti képviselője kijelentette, az új törvényjavaslat nem tartalmazza a migránsok állampolgársághoz jutásának lehetőségét.

"Sírva hívtak minket a párok, hogy még a hónap végéig bejuthassanak lombikra"

A végső határidőnél korábban, a páciensek számára pedig gyakorlatilag egyik napról a másikra került állami kézbe a Róbert Károly Meddőségi Centrum Kft. Bár a részletek és az ár nem nyilvánosak, az a hivatalos közleményből is kiderült: a kormány már hosszú hónapokkal azelőtt megjelent a színen, hogy benyújtotta volna a meddőségi magánklinikákat ellehetetlenítő törvényjavaslatot. A még megmaradt két magánklinika sorsa is kétséges.

Nem támogatják a vallási és női szervezetek a transzjogi törvényjavaslatot Skóciában

Skóciában elindítottak egy konzultációt, amelynek témája a társadalmi nemek elismeréséről szóló törvény reformja volt. Ebben a vallási és a női szervezetek egyértelműen ellenezték azt, hogy 18-ról 16 életévre csökkentsék azt, hogy akkortól már jogilag is elismertethessék a társadalmi nemüket a transzneműek.

Kötelezővé tennék a nemsemleges játékok árusítását Kaliforniában

A törvényjavaslat arra kényszerítené az áruházakat, hogy üzletük választékában mindenképpen legyenek nemsemleges játékok.

Már a walesi egyház is áldását adhatja az azonos neműek házasságára

Az azonos neműek házasságának megáldásáról szóló törvényjavaslatot szeptember 6-ai ülésen fontolja meg az egyház testülete, miután a tagok azt mondták, hogy „lelkipásztori szempontból fenntarthatatlan” az ilyen jellegű „szolgáltatás” betiltása.

Betilthatják a köztisztviselők jutalmazását

Kétséges, hogy részesülhetnek-e majd állami kitüntetésben.

A migránsok amnesztiájához kötik az infrastruktúra törvény elfogadását a demokraták

Szélsőbalos demokraták figyelmeztették a törvényhozókat, hogy blokkolni fogják az úgynevezett kétpárti infrastruktúráról szóló törvényjavaslatot, ha nem fogadják el több millió illegális bevándorló amnesztiáját a Kongresszusban.

Törvényjavaslattal küzdene a kormány a hajnali harangszó miatt morgolódókkal

Nagy István szerint meg kell védeni a vidéki élet hagyományait, ezért társadalmi párbeszédet és egy törvényjavaslat megírását kezdeményezi, francia mintára.

Teljesen megtiltaná az USA, hogy bármit is importáljanak a kínai Hszincsiang régióból

Az amerikai Fehér Háznak még el kell fogadnia, de a Szenátus már aláírta azt a törvényjavaslatot, ami betiltaná az importot a kínai Hszincsiang régióból.

Népszavazáson utasították el a szlovénok a kormány törvényjavaslatát

Orbán szlovén szövetségese, Janez Jansa nagy pofont kapott a vízről szóló szavazáson.

A Fehér Ház visszavonná az amerikai gyermekvédelmi törvényeket

A Fehér Ház tisztviselői ma egy olyan rendezvényt szerveznek, amelynek fő célja, hogy minden olyan törvényjavaslattal szemben panaszt tegyenek, amely szerintük diszkriminálja a transznemű fiatalokat.

Szél Bernadett az egyszülős családokat segítő törvényjavaslatot nyújtott be, de hamar lesöpörték a terveik

A független képviselő szerint többek között az óvodai és iskolai étkeztetésre vonatkozó kedvezményeket a gyermeküket egyedül nevelőkre is ki kellene terjeszteni.

Folytatja a politikai provokációját a DK: benyújtják az egyházellenes törvényjavaslatukat

Vadai Ágnes azt szeretné elérni, hogy az egyházakban is büntetni lehessen a pedofil bűncselekményt elkövetőket. Azonban mindezt annak ellenére teszi, hogy a törvények jelenleg is mindenkire vonatkoznak, foglalkozástól függetlenül.

A DK is pedofilellenes törvényjavaslatot nyújt be

A törvényjavaslat külön kitér a katolikus egyházra, a párt szerint a pedofília nem lehet gyónási titok.

A DK új pedofilellenes törvényt nyújt be, az egyházon belüli visszaéléseket is vizsgálnák

A párt törvényjavaslata szerint azokat is súlyosan büntetnék, akik nem jelzik a hatóságoknak a tudomásukra jutott bűncselekményt.

„Kétségbeejtő, hogy még mindig ott tart a magyar társadalom, hogy embereket különböztet meg”

Bár mindennapjaik eddig is kiközösítéssel, szóbeli és néha fizikai bántalmazással teltek, az utóbbi 1-2 évben a szokásosnál is több nehézséggel kell szembenézniük az LMBTQ-fiataloknak. Ők azok, akik a saját bőrükön érzik a változásokat, legyen szó a jogi nemváltoztatást megtiltó 33-as paragrafusról, vagy a tegnap elfogadott melegellenes törvényről. Úgy érzik, ha utóbbit átültetik a gyakorlatba, a kiskamaszok még inkább tabunak fogják érezni saját szexualitásukat, aminek következményeit megjósolni sem lehet.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek azt kérték a Jobbiktól, hogy ne szavazza meg a homofób törvényjavaslatot

A pedofiltörvény homofób és transzellenes módosításai ellen hétfőn tüntettek is. Másnap simán átment a törvénycsomag, a Fidesz-KDNP mellett jobbikos képviselők is igennel szavaztak.

A kormánypártok, a Jobbik és független képviselők is beálltak a melegellenes pedofiltörvény mögé

Egy képviselő szavazott csak nemmel a törvényjavaslatra, az ellenzék nagy része pedig bojkottálta a szavazást.

Karácsony és Fekete-Győr üzent a Jobbiknak: ne szavazzák meg a melegellenes törvényjavaslatot

Márki-Zay Péter pedig a kormánypárti képviselőktől kérdezi, hogyan tudnának elszámolni a lelkiismeretükkel, ha egy fideszesről kiderülne, hogy rejtegetnie kell homoszexualitását.

Az olasz jobboldal betiltaná a kommunizmust és az iszlamizmust

A Giorgia Meloni vezette jobboldali ellenzéki Olasz Testvérek (FdI) párt egy olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, amely a kommunizmus betiltására irányul, egy olyan törvény alkalmazásával, amely már tiltja a fasizmust Olaszországban.

A Fudan-ügyben visszavonulást színlelve próbál csatát nyerni a kormány?

Egy sor konkrét kormányhatározat, államigazgatási munkaanyag, sőt törvényjavaslat bizonyítja, hogy Fudan Egyetem budapesti kampuszának megvalósítására komoly szándék volt eddig, az ellenzék által szervezett konzultáció és népszavazás, majd a hétvégi tüntetés után viszont megváltozott a kormány hozzáállása a projekthez. De vajon csak szavakban, vagy ténylegesen is? Megnéztük, hogy a Fudan-csatában milyen fegyvert vethet be a kormány, illetve a beruházás ellenzői.

A kormány ködös érveléssel vérezteti ki a meddőségi magánklinikákat

Gulyás Gergely lényegében azzal vádolta meg a meddőségi magánklinikákat, hogy visszaélnek állami forrásokkal. Holott nem is kapnak állami támogatást. A családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint ha a szolgáltató nem szerződik a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel, akkor nem biztosított az átláthatósága, ezért indokolt megvonni a megmaradt magánklinikák működési engedélyét. Törvénymódosítást is beadtak már, amivel a meddőségi ellátásban megvalósulhat a teljes állami kontroll.

Kártérítést fizetne a cseh állam a kényszersterilizációt elszenvedő roma nőknek

A törvényjavaslat szerint 300 ezer cseh koronát kapnának, akiket 1966 és 2012 között akaratuk ellenére meddővé tettek.

Csak az állami meddőségi klinikákon végezhetnek beültetést jövő nyártól

Az állam átvenné a magánkézben lévő meddőségi centrumokat is.

Nem tud arról a legnagyobb magán meddőségi központ, hogy 2022 nyarától nem végezhetnének beavatkozásokat

A TritonLife-nál bíznak abban, hogy együttműködne velük a jogalkotó, ha változás lenne a meddőségi kezelésben.

2022 nyarától csak állami centrumban végezhetnek meddőségi kezelést

Ez olvasható ki egy újabb törvényjavaslatból.

Hogy működne a pedofil-nyilvántartás?

Szülőként kideríthetem, hogy, mondjuk, a gyerekem edzője pedofil-e? Listákra lehet-e gyűjteni majd a környékbeli szexuális bűnözők nevét? Ki fér hozzá az adatbázishoz, és pontosan milyen információk lesznek nyilvánosak? Összeszedtük, mit érdemes tudni a héten benyújtott törvényjavaslatról.

Káros vagy jó, ha lényegében bárki böngészheti a pedofilok listáját?

Jövőre kereshetővé válik a pedofilok listája: az elkövető neve, születési éve és fényképe mellett az is kiderülne, melyik településen vagy kerületben él. Jelen állás szerint a listát lényegében akárki böngészhetné, akinek 18 éven aluli gyereke van, vagy fiatalt gondoz. De mit tehet egy szülő, ha azonosít egy pedofília miatt elítélt embert a környezetében? Szólhat a gyerekes szomszédoknak vagy az iskolának? Mi a garancia arra, hogy a büntetésüket letöltött elkövetők fényképei nem fognak keringeni a neten? Mely foglalkozástól lesznek pontosan eltiltva az elkövetők és mikortól? Ezek olyan kérdések, amelyekre egyelőre nem ad választ a napokban benyújtott törvényjavaslat.

A víziközmű-vagyont is átveheti az állam az önkormányzatoktól

Jelenleg az önkormányzatoké az ellátási felelősség, ezen változtathat egy új javaslat.

Több ponton alkotmányellenes a Munka Törvénykönyvének korábbi módosítása

Az ellenzék közösen nyújt be egy törvényjavaslatot, ami megszünteti alkotmányellenességet.

Megszavazta az új lakástörvényt a parlament gazdasági bizottsága

A fideszes Böröcz László törvényjavaslata a plenáris ülés elé kerül.

Tiltakozik az önkormányzati bérlakásszektor megszűnésével fenyegető fideszes törvényjavaslat ellen a Magyar Önkormányzatok Szövetsége

Azt akarják, hogy az előterjesztő Böröcz László vonja vissza az indítványát, a kormány pedig tűzze napirendre a hazai lakhatási válság megoldását.

Újabb fideszes polgármester követeli, hogy vonják vissza az önkormányzati lakásokról szóló törvényjavaslatot

Balassagyarmat polgármestere is a visszavonást kéri.

Fideszes városvezetők is kritizálják a bérlakásokról szóló törvényjavaslatot

Cser-Palkovics András, székesfehérvári polgármester szerint a javaslat jelenlegi formájában nem jó, mert társadalmi problémákat eredményezne, és komoly vagyonvesztést okozna.

A kormány terve szociális válsággal fenyeget – 25 szakmai szervezet állt ki az önkormányzati bérlakások kiárusítása ellen

A civilek szerint tovább mélyíti az amúgy is egyre súlyosabb lakhatási válságot, ha elfogadja a parlament a privatizációról szóló törvényjavaslatot.

Gémesi György: Alkotmánybírósághoz fordulhatnak az önkormányzatok a bérlakás-privatizáció miatt

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint színvonal alatti tákolmány az önkormányzati bérlakások eladására vonatkozó törvényjavaslatot.

Fideszes polgármester: marhaság a Fidesz törvényjavaslata

„Javaslatod, megítélésem szerint marhaság!” – írta Kovács Péter Böröcz Lászlónak az önkormányzati lakásokról szóló törvényjavaslattal kapcsolatban.

Nyílt levélben nevezi marhaságnak a kormánypárt új törvényjavaslatát a fideszes polgármester

Kovács Péter szerint a bérlakásokra vonatkozó javaslat elfogadása ahhoz vezetne, hogy az önkormányzatnak nem maradna bérbeadható lakása, és nem tudna segíteni azokon, akik rászorulnak.

Marhaságnak nevezte az önkormányzati bérlakások megvásárlásáról szóló fideszes törvényjavaslatot egy fideszes polgármester

Kovács Péter XVI. kerületi vezető felháborodott hangulatú nyílt levélben követeli Böröcz László fideszes parlamenti képviselőtől, hogy vonja vissza törvényjavaslatát.

Hatályban marad a veszélyhelyzeti törvény, de nem úgy, ahogy a kormány javasolta

„A módosítás a továbbalkalmazás lehetőségét elhagyja a javaslatból.” Ezt írja indoklásként a törvényalkotási bizottság, amely a jövő keddi szavazás előtt átírta a tervezetet.

Karácsony szerint a lakásmaffia lesz a kormány új törvényjavaslatának nyertese

Az önkormányzati bérlakások ügyében kedden nyújtottak be egy törvényjavaslatot. A főpolgármester szerint ennek azonban nem a bérlők, hanem az ügyeskedők, a fideszes csókosok és a lakásmaffia lesznek az igazi nyertesei.

Karácsony: A Fidesz-javaslat nem a bérlőknek, a lakásmaffiának kedvez

Ha kell az Alkotmánybírósághoz fordulnak a bérlakásokra vonatkozó szabályozás módosítása miatt.

Egy új törvényjavaslat szerint kedvezményes áron vehetnék meg a bérlők az önkormányzati bérlakásokat

A benyújtott törvényjavaslat szerint a bérlőknek a legrosszabb esetben az ingatlan értékének a 30 százalékát kell kifizetniük. Ha egy összegben rendezik, akkor még olcsóbb lehet.