Hírkereső

Keresés

Válaszoltak Káslernek az Árpád-kori kiállítás távozó kutatói: Súlyos kárt okoz ez a királyok és szentjeink emlékezetének

Kásler Miklós váratlanul a Magyarságkutató Intézet kezébe adta az Árpádok kora című kiállítás vezetését. Ezután 25 kutató tiltatta le munkáit a márciusra tervezett megnyitó előtt.

Válasz Online: Einstandolta a Magyarságkutató Intézet az év történelmi kiállítását, sorra állnak fel a tudósok

Az Emmi a projekt élére A pozsonyi csata című botrányrajzfilm egyik szakértőjét delegálta.

A középkor valójában nem volt egy hetero-fajvédő-keresztény aranykor, de a szélsőjobbot ez nem érdekli

Miért vonzódnak Káslertől Putyinig, az amerikai fajvédőktől az Iszlám Államig annyian a középkorhoz? Mi az a központi üzenet, ami a középkormániából sugárzik, és miért hamis? Körüljárjuk a legfélreértettebb korszak teremtéstörténetét, hamis mítoszait és erényeit.

Hiller István Gyurcsány szintjére igyekszik leamortizálni magát

Hiller Istvánra, az MSZP politikusára sokan úgy tekintenek a jobboldalon, mint aki a baloldalon – József Attilát idézve – fehérek közt egy európai. Az augusztus 20-ai ünnepségek kapcsán azonban kiderült, hogy Hillernek mintha kezdene elege lenni ebből a pozitív megkülönböztetésből.

Ifj. Lomnici Zoltán történelemhamisítással vágott vissza az Orbánnal viccelni merő osztrákoknak

A kormány egyik kedvenc szakértője szerint az osztrákok csak ne führerezzék le Orbánt, hiszen korábban megszavazták Hitlert is. Csakhogy az osztrák újság nem führerezte le Orbánt, és az a népszavazás se teljesen úgy volt.

Csomay Zsófia: Nem műemlékvédelem, hanem történelemhamisítás folyik a Várnegyedben

Az Ybl-díjas építésznő a Telexen tette közzé a gondolatait.

Műemlékvédelem helyett történelemhamisítás folyik

„Mondják, hogy egy hegedűben benne van az összes dallam, amit valaha játszottak rajta. Valahogy az épületekkel is ez a helyzet.” Csomay Zsófia építész vitaindítója a Telexen a műemlékvédelem gyászos helyzetéről, építészeti hazugságokról.

Már nem dolgoznak a régészek a Magyarságkutatónál, miután kritizálták a pozsonyi csata filmjét

A két történész-régész a Mandinerre írt cikket az animációs filmről, amelyben jelezték szakmai fenntartásaikat.

Közpénzből megvalósított történelemhamisítás-e a zebrabőr kacagányos, hülye pulcsit viselő Árpád és a lovon támadó páncélos ősmagyar hóember?

Tényleg úgy vezette győzelemre az ősmagyar Lakatos Márk a magyar seregeket, ahogy a Magyarságkutató Intézet elképzeli? A helyzet az, hogy igazából teljesen mindegy.