Hírkereső

Keresés

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

A Lukács fürdővel átellenben fekvő Malom-tó környezete a következő hetekben néhány elemében megújul – írja a 24.hu.

Joe Biden csatája most kezdődik igazán

Az elnöknek az amerikai társadalom megosztottságát kell felszámolnia, de sürgősen.

Mélységesen nőgyűlölő kultúrájának nyolc évtizedével nézhet most szembe Írország

Megszégyenített és kitaszított hajadon nők és lányok, akiket vélt bűneikért, a jelenlegi miniszterelnök szerint "perverz vallásos erkölcs" alapján fosztottak meg szabadságuktól és az önrendelkezésüktől csaknem nyolcvan éven át. Anyák, akiket bár szó szerint szülésre kényszerített a társadalom, mégsem nevelhették fel a gyermekeiket. És az így született, törvénytelennek bélyegzett gyerekek, akik hiába nőttek fel azóta, ha származásukat kutatják, még ma is csak súlyos titkokba ütköznek általában. Az írországi anya- és csecsemőotthonokról szóló többéves vizsgálat lesújtó, de fontos eredményekre jutott.

Twitteren szervezkedtek a capitoliumi tüntetés résztvevői

A konzervatív Parlert hibáztatták a capitoliumi zavargásokért és erőszak szításáért, közben azonban kiderült, hogy a Twitteren szervezkedtek az emberek. Közben egyre megosztottabb az amerikai társadalom is, van aki már az Egyesült Államok két külön országra szakadását vizionálja.

„Perverz vallási morál” nevében nyomorították meg nők tízezreinek életét

Írországban az egyházi fenntartási anya- és gyerekotthonokban kilencezer „törvénytelen” gyerek vesztette életét a múlt században, és több tízezer gyereket szakítottak el az anyjuktól, csak azért, mert nem házasságon belül születtek.

A görögök első felvállaltan meleg kormányzati politikusa a homofóbia ellen fog küzdeni

Nikólasz Jatromanolákisz reméli, hogy az LMBTQ közösség tagjainak könnyebb lesz megküzdeniük a diszkriminációval most, hogy valaki a legmagasabb szinten is képviseli őket.

A mesekönyv nem elég, leszbikus websorozattal érzékenyít a Labrisz

Az pedig csak a véletlen műve, hogy a Labrisz Leszbikus Egyesület feltűnik a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) honlapján.

A független tényellenőrzők diktatúrája

„A Twitter fennállása egyik legfontosabb döntését hozta meg, és törölte Donald Trump fiókját, miután úgy ítélték meg, hogy az veszélyt jelenthet a társadalomra.” (index.hu). Ízlelgessük ezt a hírt, nézegessük, innen is, onnan is, és próbáljunk vele megbarátkozni. Mert ez olyan, mint valami harsona! Igen. A harsona meg lett fújva, a harsona, mely jelzi az …

Válságos helyzet van az Egyesült Államokban

Az amerikai társadalom megosztottsága vezetett a Capitoliumnál történtekhez – erről az M1 aktuális csatornának nyilatkozó elemzők beszéltek annak kapcsán, hogy Trump-párti tüntetők ostromolták meg az amerikai törvényhozás épületét szerdán.

Nincs meglepetés: Soros-szervezetek munkatársa támadta hazánkat

A Politico című lapban jelent meg egy elemzés, amelyben arra szólították fel Joe Bident, hogy csatlakozzon a Lengyelországot és Magyarországot megbüntetni akaró erőkhöz. A cikk szerzője, Daniel Benjamin Soros György amerikai tőzsdespekuláns hálózatának része.

Újra vezethetnek nők is metrót Oroszországban

Az állam 2000-ben több munkakörrel együtt ettől is eltiltotta őket az egészségük védelmére hivatkozva.

Már láthatóak Brüsszel migrációs tervei 2021-re

Határvédelem újragondolása, NGO-k aktivitásának növelése, az ENSZ javaslatai alapján „átláthatóbb” határigazgatás – épül a nyitott társadalom.

Nagy Iván Zsolt: Túlélni. 2020-at. Is.

Már látjuk, hogy gyengült. Hogy vége lesz, nem marad örökké.

Alkotmánybírósághoz fordult az ellenzék a tébétörvény miatt

A társadalombiztosítási eljárást embertelennek és igazságtalannak tartják.

Az oltással és a már fertőzöttekkel együtt hamar meglehet a nyájimmunitás

Nem tudjuk, hogy valójában hányan estek át a vírusfertőzésen, és hogy mekkora részüknél alakult ki immunitás. A Merkely-féle becslés szerint a lakosság 24 százaléka van túl a víruson. A társadalom védelméhez 60 százalékos immunitás kell, oltással ezt tavasszal el lehet érni.

Az Alkotmánybírósághoz fordul az ellenzék a társadalombiztosítási-törvény miatt

Az ellenzék utólagos normakontrollt kért az Alkotmánybíróságtól az idén nyáron hatályba lépett társadalombiztosítási törvénymódosítás ügyében, mivel azt embertelennek és igazságtalannak tartja – mondta Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő a Facebookon online közvetített hétfői sajtótájékoztatón

Német belügyminiszter: ne járjanak többletjogok azoknak, akik beoltatják magukat

Horst Seehofer szerint el kell kerülni a társadalom megosztását.

2020 újra megtanított ellenszegülni az elnyomásnak, örülni az együttlétnek

Ez a bizonytalan időszak sem tudta eltántorítani az embereket attól, hogy az igazukért harcoljanak, és hogy ünnepeljenek akkor, amikor ez a fojtogató év egy pillanatra levegőhöz engedte őket.

„Letaglóz a gondolat, hogy anyám egyedül tölti a szentestét”

Olyan jó lenne, ha lenne bármilyen egyszerűen követhető sorvezető ahhoz, mégis hogyan küzdjünk meg az idei karácsonnyal. Menni? Nem menni? Vásárolni? Ajándékozni? Mi lesz az ünnepet egyedül töltő szülőkkel, és mégis, mennyire lesz borzasztó a videochat-karácsony? Szerkesztőségünk tagjai főleg ezeket a kérdéseket boncolgatták, amikor arról kérdeztük őket, hogyan ünnepelnek idén. A megvalósítást illetően némiképp eltérnek a módszerek, egy valami azonban közös: a felelősség most mindenkinek hatalmas súlyként nehezedik a vállára.

Erdő Péter: Ha sikerül végre megtalálni a vírus ellenszerét, az is a teremtő Isten ajándéka lesz

A bíboros szerint fontos, hogy a papok ne adják magamutogatásra, bohóckodásra a fejüket a közösségi médiában, hanem az egyház küldetéséhez hűen használják ezt a fórumot is.

Mucsi Zoltánnak nehezen megy a szövegtanulás

Idén körülbelül 140-150 előadása maradt el, és mivel még most sem látszik, mikor állhat legközelebb színpadra, nehezen halad a következő darab példányával. Bármennyire is a félelem és a bizonytalanság határozta meg ezt az évet, a színész fontosnak tartja, hogy legalább egy szendviccsel megmentsük 2020-at.

Essemm: Vegetálunk ezen az úton, de tudjuk, hogy egyszer csak vége lesz

A zenész önszántából ilyen hosszú időre soha nem szakította volna meg fizikailag a kapcsolatot a közönségével, mint idén, az alkotással azonban a járvány alatt sem állt le. Az év utolsó napjait pedig szeretné egy kicsit szebbé tenni. Például egy szendviccsel.

Jelezni szerettem volna, hogy ne tessék engem hülyének nézni!

A civil társadalomnak kontrollálnia kellene a hatalmat, hogy azzal ne éljenek vissza a megválasztott képviselők – mondja Gundel Takács Gábor, akinek keresztény újságíróként nem tetszik, hogy a politikusok ennyit mantrázzák az utóbbi években, hogy mi a kereszténység. Szerinte az egyházaknak is meg kellett volna szólalni a Szájer-ügyben, de akkor is, amikor egy jobboldali lapban valaki magát kereszténynek beállítva, kurvaanyázva küldi el a liberálisokat. Még mindig sajnálja, hogy el kellett jönnie az MTVA-tól, mert szerinte neki jó köztelevíziót kellene csinálnia, de ez a jelen körülmények között nem lehet. Interjú.

“Inkább Mikulásra kapnak valamit, mert az még hó elején van”

A szokásoshoz képest feleannyi rászoruló gyereknek tudnak idén ajándékot vinni az Age of Hope önkéntesei. Az alapítvány vezetője azért annak is örül, hogy legalább ennyi összejött a járványhelyzet közepette. Legalább néhány száz gyereknek örömet tudnak szerezni, sokuknak a sárga szövetzsák tartalma lesz az egyetlen karácsonyi meglepetés. Riport az Age of Hope téli túrájáról járványhelyzetben.

Semmi nem segíti jobban az integrációt a focinál

Erről beszélgettünk három, régóta nálunk élő afgán fiatalemberrel.

„Itt is lehetnek LMBTQ-mentes zónák, csak Meseország-mentes zónáknak fogják hívni őket”

A 31 éves Waliduda Dániel eddigi élete során sikerrel vette ugyan a melegsége miatt felbukkanó akadályokat, de most képtelen az örök optimizmusát átültetni a magyar politikai helyzetre. Próbál azonban tenni azért, hogy a társadalom elfogadóbb legyen, ezért vesz rész a Nyitottak vagyunk legújabb kampányában, amelynek célja megmutatni: mindenkit csak a tettei és teljesítménye alapján kellene megítélni. A kampányban olyan emberek történeteit gyűjtik, akiket hátrány ér, vagy akik nem mindig láthatóak fogyatékosságuk, vallásuk, etnikai hovatartozásuk vagy szexuális orientációjuk miatt.