Hírkereső

Keresés

Egy irányban mozog az állam és Mészáros Lőrinc a globális gabonaválságban

Élelmiszerek stratégiai tárolásáról gondolkozik az állam, Mészáros Lőrinc agrárintegrációs vállalata pedig éppen most vásárolt fel egy közraktározással foglalkozó céget. Az elmaradt fejlesztések miatt azonban Magyarország területén csak kevés ukrajnai gabona szállítható. Az amerikai elnök a szomszéd ország nyugati, Lengyelországhoz közeli szélén javasol nagy gabonasilókat építeni.

Az álló kamion nem jó kamion

Többéves csökkenés után tavaly ismét bővülésnek indult az európai közúti áruforgalom. Bár a vasúti vagy vízi szállítással kombinált megoldások súlya is jelentősen növekszik, a kamionos fuvarozás egyelőre a teljes szektor átlagán felül teljesít. A kapacitások azonban szűkösek, a fuvarpiaci szereplőket sok tényező sújtja – ebben a helyzetben nagy szerep jut a logisztikai szolgáltatóknak, amelyektől az ügyfél „mindössze” annyit vár, hogy az áruját gyorsan és hatékonyan célba juttassa. Bevált gyakorlatok az ágazat egyik meghatározó szereplőjétől.

A háború miatti gabonahiányból is hasznot húzhatnak Mészáros Lőrincék

A mostani válságban megnő a közraktározás szerepe, a felcsúti milliárdos és üzlettársai ezért is láthatnak fantáziát az üzletben.

Folyamatos a növekedés a hazai webshop-piacon, de hatékony logisztikára is szükség lenne

Hazánkban – a GKID két éves piaci körképe szerint – körülbelül 15 000 vállalkozás forgalmazza a termékeit vagy szolgáltatásait online. Míg korábban markánsan érezhető volt a magyarok tartózkodása a netes vásárlással kapcsolatban, az elmúlt két évben alaposan megváltozott ez a terület. Bár a koronavírus-járványról sokan tartják, hogy fenekestül forgatta fel a világot, az online kereskedelem terén sok esetben már eleve meglévő folyamatokat gyorsított fel. Mi történt a hazai piaccal és hogyan változtak meg felhasználói szokásaink az elmúlt két évben?

Abban a lakásban tárolta és adagolta ki a drogot egy budapesti férfi, ahol a gyerekeivel élt

P. Igor felesége is tudott a bizniszről.

Csaknem 700 millió forint gyűlt össze a menekülteknek az adományvonalon

A kormány azt kéri, tartós élelmiszert, pelenkát és gyermekápolási cikkeket adományozzanak, de ne a határ menti öt település segítségpontjaira vigyék azokat, mert már az ottani raktározást és a munkavégzést is akadályozzák.

A kereskedelemben, az egészségügyben és a szociális ellátásban kevesebben dolgoznak, a raktározás a nagy nyertes

Újabb csúcsot ért el a hazai foglalkoztatottság, az ágazatok között pedig kisebb átrendeződést lehet tapasztalni.

Leszakadt egy kisbolt galériája a Józsefvárosban, egy ember meghalt

A galériát raktározásra használták. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben.

Ne rejtsd a plusz kilókat a kabát alá, inkább add le őket! (X)

A télhez közeledve az ember a raktározásra gondol, és úgy van vele, hogy a nyári fürdőruhás szezon már a múlté. Pedig, ha igazán szeretnénk elégedettek maradni magunkkal, akkor nem árt már az idén tél

A lélegeztetőbiznisz egyik haszonélvezője ismét az állammal üzletelt

Az orfűi akvaparkkal és egy pesti belvárosi irodaházzal lett gazdagabb Schimicsek Tibor, az a befektető, aki részt vett az állam által tömegesen felvásárolt lélegeztetőgépek raktározásában.

A robotok már széles körben elérhetők, és még a munkánkat sem veszik el

Az elmúlt év és a világjárvány megmutatta, mennyire fontos, hogy egy vállalat válságbiztos módon tudjon működni, ebben pedig kulcsfontosságú szerep jut a robotizált logisztikai rendszereknek.

Így lehet sikeres a cége 2021-ben

Milyen előírásokhoz, keretrendszerekhez kell alkalmazkodni ahhoz ma egy ipari szereplőnek, hogy a működés és a gyártás során is megfeleljen a 21. század elvárásainak? Mennyire fontos az IoT, a mesterséges intelligencia, az eszközök élettartamának és szerviz idejének pontos előrejelzése? Annak jártunk utána, milyen változásokat hozott és hoz majd az Ipar 4.0 a vállalati világban. A világ leggyorsabb ipari kapuját gyártó német EFAFLEX cég gyorskapuit forgalmazó EFAFLEX Hungária Kft., valamint a raktározási technológiai berendezések széles spektrumát kínáló EFA GLOBAL DOCKING Kft. ügyvezető igazgatója, Köbli Attila válaszolt a fejlődéssel és az ágazati újdonságokkal kapcsolatos kérdéseinkre.

Ingyen kap tőlünk lélegeztetőgépeket Bosznia-Hercegovina és Jordánia

A sokszorosan túlvásárolt lélegeztetőgép-készlet raktározása havonta majdnem 90 millió forintba kerül.

Havi 90 milliót szakítanak Rogán-közeli vállalkozások a túlrendelt lélegeztetőgépek raktározásával

Az Országos Kórházi Főigazgatóság fontos részleteket nem közölt.

Rogán-közeli vállalkozásokat gazdagít a több ezer nem használt lélegeztetőgép

Havi nagyjából kilencvenmillió forintba kerül a kormány által tavaly felesleges mennyiségben összevásárolt lélegeztetőgépek raktározása – derítette ki a HVG.

Egyre többe kerül a kihasználatlan lélegeztetők raktározása

Csak az elmúlt fél évben közel félmilliárdba fájt.

Legalább akkora hiánycikk már a raktáros, mint tavasszal a vécépapír volt

A koronavírus-járvány miatt annyira felpörgött az online kereskedelem, hogy csakúgy kapkodnak a korszerű raktározásban jártas szakemberek után, és a logisztikai központok is úgy nőnek Magyarországon, mint a gomba.