Hírkereső

Keresés

A város, ahol a pénz és a politika miatt bezárt az egyetlen szakrendelő

Finanszírozási gondok miatt alakult ki konfliktus a fenntartó önkormányzatok között. Összeférhetetlenségre hivatkozva elgáncsolták az ügyvezető új szerződését, két hetet is zárva tarthat a rendelő. Az abaiak nem örülnek, hogy Fehérvárra kell beutazniuk, van akinek sürgős vizsgálatra lenne szüksége.

Orbán Viktor találkozásai a koronavírussal

Volt, amikor Orbán Viktor tűpontosan a jövőbe látott, máskor egy nap alatt 180 fokos fordulatot vett az álláspontja a koronavírusról vagy a járványra adandó válaszlépésről. Mivel a vírus és főleg a mutációi még a tudomány számára is sok szempontból ismeretlenek, ezért politikailag kockázatos ilyenkor azokkal a kommunikációs panelekkel előállni, amelyek egy képzeletbeli ellenfélnél gond nélkül működnek.

Az oltási főpróba bedőlt és a kormány még tartozik egy magyarázattal

Több mint 70 ezer ember készült arra, hogy a hétvégén beoltják AstraZeneca vakcinával, kivétel nélkül mindenki időpontját visszamondták. A kormány érdemi magyarázatot nem adott a történtekre.

Home office-t ír elő az új rendelet a közigazgatásban

Kijött a rendelet a szigorítás részletekről.

Orbán Viktor a belső piaci uniós biztossal egyeztetett

Az oltóanyaggyártásról, valamint védelmi ipari és energiapolitikai kérdésekről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztossal pénteken a karmelita kolostorban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A belga nacionalistáknak nem hiányzik a Fidesz

Még egyáltalán nem lehet tudni, hogy a Fidesz EP-képviselői hol folytatják az európai porondon, de az egyik lehetséges szövetségesüknél máris aggodalmat okozott a Fidesz esetleges érkezése.

Szegény hibbant Néró Orbánt tartja vesztesnek

Jó napja lehetett tegnap Gyurcsánynak, miután a Fidesz kilépett az Európai Néppártból. Ezzel ugyanis rá lehet fogni, hogy az ellenfele meggyengült, mert elhagyta az Európai Parlament legnagyobb frakcióját. Úgy lehet bemutatni az általa nagyon utált politikai riválist, mint amelynek leáldozóban van a csillaga, akit jövőre így könnyebb lesz legyőzni a parlamenti választáson.

Párttá alakul az exjobbikos Bencsik János mozgalma, a Polgári Válasz

A független képviselő szerint a keresztény, konzervatív gondolatnak jelenleg nincs politikai képviselete Magyarországon.

Szigorításpárti a szavazásunkat kitöltő olvasóink többsége

Bár Müller Cecília országos tiszti főorvos szerdai szavaiból kihallható, hogy további korlátozásra készülhet a kormány, a részleteket csak másnap lehet megismerni. Olvasóinktól kértük, mondják el véleményüket: támogatnak-e további szigorítást, bezárnák-e az iskolákat, óvodákat, boltokat, és bevezetnék-e az FFP2-maszkot. A válaszok többségénél az látszik, olvasóink támogatni tudnának további szigorításokat.

Manfred Weber: Budapesten hozták meg a döntést a Fidesz kilépéséről

Miután az Európai Néppárt módosította a frakciójának működési szabályzatát, a Fidesz kilépett a képviselőcsoportból. Egy fideszes szerint a néppárt megfutamodott, egy cseh politikus azt mondta, hogy a döntés Orbáné volt, nem a képviselőké, Weber frakcióvezető pedig tudomásul vette a fejleményeket.

Ellenzék a Fidesz kilépésére: "Itt egy igazi lúzert látunk", "a Néppárt kiveti a rohadt narancsot"

Súlytalanná válás Európában, közeledés Putyinhoz - az ellenzéki pártok reagáltak arra, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppárt frakciójából.

A Néppárt megszavazta az új eljárási szabályokat, a Fidesz kiléphet

Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója megszavazta az új eljárási szabályokat. 148 képviselő (81 százalék) voksolt a változtatások mellett és 28 (15,9 százalék) ellene. Ez azt jelenti, hogy bekövetkezett az, amitől Orbán Viktor a frakciótagságukat függővé tette.

“Először el kell fogadnunk az új szabályokat, aztán meglátjuk, hogy mit cselekszik Orbán Viktor”

Othmar Karas, az Osztrák Néppárt európai parlamenti delegációjának vezetője szerint az EPP sok időt ölt a Fideszbe, az viszont “egy jottányit sem engedett”.

Szigorít a kormány vagy csak fenyegetőzik vele? És ön mit lépne?

A koronavírus-járvány harmadik hullámának a felfutását látjuk, és egyre több hivatalos megszólalás utal arra, ebben a helyzetben a november óta érvényben levő korlátozások aligha lesznek elegendők. Jó esély van tehát a szigorításra, ám kérdés, hogy egy-egy ilyen lépés valóban hatékony-e, vagy nagyobb áldozattal jár, mint amennyi haszonnal.

Dühből ebolázott Orbán vakcinás képe alatt egy balmazújvárosi képviselő

A mentőápolót többek között az egészségügy helyzete dühítette, kommentje miatt azonban már a vele szövetséges ellenzéki polgármestert is támadják.

Elmaradt a csengeri „örökösnő” tárgyalása, Kósa Lajos állítja, hogy nem fogadott el tőle pénzt

Kedden hallgatták volna meg a csengeri örökösnőként elhíresült P. Máriát a mátészalkai bíróságon, a tárgyalás azonban elmaradt. A nő Kósa Lajos fideszes politikusra is terhelő vallomást tett, amelynek egyes elemeit visszavonta. Ezt a Legfőbb Ügyészség közölte, hozzátéve, hogy a nő „külső befolyásra” tett valótlan állításokat. Kósa Lajos hétvégén küldött egy közleményt, tagadta, hogy bármit elfogadott volna a nőtől.

Szinte mindenki elzavarná a szlovák kormányt, mégis túlélheti a válságot

Hónapok óta remeg a talaj Igor Matovič szlovák kormányfő lábai alatt a koronavírus-járvány kezelése miatt, de a rendkívül magas elutasítottsága mellett sem elképzelhetetlen, hogy a mániákus minisztere

Bírálja a törvényt a fideszes orvos-polgármester, felesége is felmondott

Az új jogszabály kizárja az alá-fölé rendeltségi viszonyt rokonok között.

Kovács Zoltán a CNN-nek: az oltás nem politikai kérdés

Az oltás nem politikai kérdés, hanem hatékonyság és megbízhatóság kérdése – hangsúlyozta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn a CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjújában.

Toroczkai László a Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje

A párt mind a 106 körzetben jelöltet állít.

A csengeri örökösnő cáfolta az ügyészség szerint, hogy pénzt adott volna Kósának

A Legfőbb Ügyészség részéről Lajtár István a DK-s Bősz Anett kérdésére válaszolva utasította el a szerinte politikailag motivált feltevéseket arról, hogy szakszerűtlenül jártak volna el.

A Legfőbb Ügyészség szerint az örökösnő már cáfolta, hogy vesztegetési pénzeket fizetett volna Kósa Lajosnak

A legfőbb ügyész helyettese szerint már kihallgatták Kósa Lajost, minden ezzel ellentétes állítás nem más, mint politikailag motivált feltételezés.

A fekete költőnő holland fordítója kénytelen volt visszalépni, mert nem fekete

Hiába választottta ki maga Amanda Gorman, ki fordítsa a verseit, a netes felháborodás elsöpörte.

Korrupció miatt börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozyt

A volt francia elnöknek várhatóan egy napot sem kell majd börtönben ülnie, de a politikai visszatérésének ezzel lőttek.

Fidesz és Néppárt: szappanopera a brüsszeli buborékban

Egy nagyon fontos kérdésre még nem született válasz a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) kötélhúzása kapcsán: túlragozott-e ez a téma a Fidesz által a világtól teljesen elrugaszkodott helynek beállított, unatkozó, ámde gazdag bürokraták, politikusok, véleményvezérek és újságírók homokozójában, a brüsszeli buborékban? A válasz egy határozott igen.

Tíz éve hirdette meg Matolcsy György, hogy az EU élére törünk

Tíz éve mutatta be Matolcsy György a Széll Kálmán-tervet. A kormány akkor hirdette meg az összefogást az államadósság ellen, a közmunkaprogramot, de a rezsi befagyasztását is. A cél nagyra törő volt: az évtized közepére az EU éllovasa lesz Magyarország. Megnéztük, mi jött össze ebből.

A járványpénzek is két hullámban érkeztek az egyházhoz – táblázatban a milliárdok

A koronavírus terjedési üteméhez igazodva érkeztek a járvány miatt kiutalt források, illetve más, a költségvetésbe előre be nem tervezett jogcímen juttatott rendkívüli támogatások 2020-ban az egyházakhoz. A kormány idevágó döntéseit gyűjtöttük össze.

Egy Moszkvához közeli börtönbe szállították Navalnijt

Egy jogvédő szervezet értesült az ellenzéki politikus hollétéről, hivatalos tájékoztatást nem kaptak a hatóságoktól.

Orbán belengette, hogy a Fidesz elhagyja a Néppártot

Nem ért egyet a készülő szabályokkal, amelyek alapján könnyebb lenne kizárni egy nmezeti delegációt a Néppártból. Ha szerdán elfogadják a módosítást, a Fidesz kilép a néppárti frakcióból.

Alföldi Róbert az új kormányrendeletről: Tényleg, ez egy keresztény kormány! Most már igazán látszik!

A színész, rendező is reagált a nemrég megjelent, örökbefogadással kapcsolatos kormányrendeletre.

Két fordulós lesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölt választás

A járványhelyzet miatt augusztusban kezdődik az előválasztás.

Nem lesznek amerikai szankciók a szaúdi koronaherceggel szemben

Hiába jelent meg az amerikai hírszerzés jelentése arról, hogy ő rendelte el egy újságíró meggyilkolását és feldarabolását.

Közös képpel állt ki hat magyarországi nagykövet a szivárványcsaládok mellett

A magyarországi spanyol, német, holland, ír, svéd és belga nagykövet azt üzeni, hogy a család az család.

Közös képpel állt ki hat magyarországi nagykövet a szivárványcsaládok mellett

A magyarországi spanyol, német, holland, ír, svéd és belga nagykövet azt üzeni, hogy a család az család.

"Elítéljük a politikai indíttatású gyalázkodó támadásokat és fenyegetéseket" - írja a Tóth Krisztinát ért támadásokról a Széchenyi Akadémia

Az írónő azzal háborította fel a közvélmeményt, hogy a káros nemi szerepek ábrázolása miatt nem olvastatna Jókait az iskolásokkal.

Politikai indíttatású megfélemlítésnek nevezi a Tóth Krisztinát ért támadásokat a Széchenyi Akadémia

Az MTA által alapított szervezet állásfoglalást adott ki az írót a kötelező olvasmányokról alkotott véleménye miatt ért támadásokról.

Operatív törzs: Az adatok alapján még nem kell teljesen lezárni az iskolákat

Írásban kaptunk választ az operatív törzstől.

Matolcsy György példaként állította elénk az észteket, akik mindent másképp csinálnak, mint mi

Az MNB elnöke rövid, frappáns írásaival rendre meglepi a közvéleményt. Elsősorban azzal, hogy nemcsak dicsér, de kritizál is, Varga Mihály pénzügyminiszter például állandóan a célkeresztjében van. De most hogyhogy éppen Észtország példáját állította elénk?

Fikciós nagyjátékfilm készülhet az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról

800 millióból foroghat politikai krimi A hazugság ára címmel, de a filmterv körül nagy a titkolózás.

Orbán: Emelt szintű készültséget kellett elrendelni a kórházakban

Orbán Viktor miniszterelnöknek csütörtökön csak rossz híre volt, azt mondta, a járvány két legnehezebb két hete jön, az eddiginél is nagyobb terhelés lesz a kórházakon. A járványügyi korlátozásokat március 15-ig hosszabbította meg a kormány. Ezek után érkezett a miniszterelnök a Kossuth Rádióba a szokásos péntek reggeli interjúra.

24.hu: 800 millióért foroghat film az őszödi beszédről

Egyelőre kevés hivatalos nyoma létezik a filmnek, de az újság szerint már szereplőket is kerestek a politikai krimihez.

800 millióból foroghat politikai krimi az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról

Nemzetközi stábot ígérnek, de a filmtervet egyelőre nagy titkolózás övezi.

Szijjártó: Erősíteni kell a magyar–török együttműködést

Magyarországnak a biztonságpolitikai, az egészségvédelmi, a gazdasági és az energetikai érdekei is azt követelik meg, hogy folyamatosan erősítse az együttműködését Törökországgal – hangoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón, miután megbeszélést folytatott Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszterrel.

Szijjártó: Fordulunk kettőt-hármat, és azt látjuk, hogy egész Európa Kínából vásárol

A külügyminiszter szerint amíg naponta 100-150 ember meghal, és 15 milliárd forintba kerülnek a gazdaságnak a korlátozások, addig senki se mondja meg, hogy honnan legyen vakcina. A külpolitika pedig amúgy sem óvoda, hogy fejsimogatásért dolgozzanak a nagykövetek és főkonzulok.

A Facebookról és az Instagramról is kitiltották a mianmari hadsereget

Rafael Frankel, a Facebook régiós politikai igazgatója szerint nagy a veszélye annak, hogy a mianmari hadsereg online fenyegetése ismét offline erőszakba torkollik.

Egy szörnyű tragédia, ami a politikai ellenfelek között is konszenzust teremt

Megemlékezések a kommunizmus áldozatainak emléknapján.

Novák Katalin bejelentette az ingyenes bölcsődét, de az már évek óta így van

„Van egy jó hírem a nagycsaládosok számára” – mondta a miniszter a minap. Bejelentette, hogy számukra ingyenes a bölcsődei ellátás. Hírnek kicsit elavult volt ez a bejelentés, mert ez egy ideje már így van.

Gulyás Gergely: Március 15-ig maradnak a korlátozások, a következő két hét kifejezetten nehéz lesz

A harmadik hullám elérte az országot, a következő két hét kifejezetten nehéz lesz - közölte a miniszter csütörtökön.

Tóth Krisztina és a magyar politikapornó

Nagyon fontos lenne, hogy feltegyük végre ezeket az ijesztő kérdéseket, úgy mint: jó vers-e a Himnusz? Jó könyv-e az Egri csillagok? Kell-e nekünk Az arany ember? - írja vendégcikkében Szabó Borbála.

Rácz Zsófia: Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell

A fiatalokért felelős helyettes államtitkár azt mondja, nem hátráltatja, hogy nincs diplomája, de azért szeretné megszerezni.