Hírkereső

Keresés

Klára asszony már 2006-ban is gigantikus politikai stratéga volt

Az Elkúrtukot még csak el sem kúrták, még sincs sok értelme. Egy nagy titokról már kritikánk első bekezdésében lerántjuk a leplet.

Az Elk*rtuk valójában nem is Gyurcsány, hanem Dobrev és Szilvásy gonoszságáról szól

Egy sor valós politikai szereplő felbukkan az Elk*rtukban, Karácsony Gergelyt például figyelmeztetni kell, hogy 8-kor kezdődik a munkaidő, de az igazi főszereplő, Gyurcsány Ferenc csak korabeli felvételeken szólal meg. Filmkritika.

Eldőlni látszik, hogy a Sinopharm gyengébb a többi vakcinánál

Egy nagymintás bahreini kutatás szerint a Sinopharmmal oltottak 21-szer nagyobb eséllyel kerülnek intenzívre, mint a Pfizer, Szputnyik, AstraZeneca-vakcinákkal oltottak. A legnagyobb veszélyben azonban az oltatlanok vannak.

Az MSZP legnagyobb politikai teljesítménye a rendszerváltás óta: beépítettek egy embert a Stop Gyurcsány! kampányba

Egy átlagos álláshirdetés és egy félelmet nem ismerő szocialista az év filmjében.

Velük küzd Márki-Zay a „gonosz nagyfiú ellen, aki mindenki uzsonnáját elvette”

„A kicsik forradalmát” emlegette győzelmi beszédében Márki-Zay Péter. Bemutatjuk néhány segítőjét, akik jellemzően önkéntesként, fizetség nélkül segítették az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjévé válni Hódmezővásárhely polgármesterét.

Ízig-vérig politikust választottak az előválasztók a politikai elittel szemben

Márki-Zay Péter sikerével egy pillanat alatt áthúzták a szavazók az ellenzéki pártok és a kormány előzetes várakozásait is, megüzenve: azt akarják, hogy mások alakítsák a politikát. Az érintettek még emésztik az eredményt, de vajon nyer, vagy inkább kockázatokat vállal Márki-Zay Péterrel az ellenzék?

Gulyás Gergely: Az EU nyílt támadást indított a rezsicsökkentés ellen - Kormányinfó percről percre

Két nappal az október 23-i ünnepségek előtt, és az ellenzéki előválasztás után először sajtótájékoztatót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Kövesse velünk a kormányinfón elhangzottakat!

Horthy és Kádár után most Semjén a fővadász

Csányi a vadászkapcsolataival indult be a nyolcvanas években, Medgyessyék elprivatizálták maguknak a vadászmezőket, aztán a Fidesz rávetette magát az egész szcénára. Térképen a vadászat és a politika összefonódása: az erdőkben nem volt rendszerváltás.

Még fagyosabb és paranoiásabb lehet a jövőben a NATO és Oroszország viszonya

Biztonságpolitikai szakértőkkel beszélgettünk arról, milyen hatása lehet a NATO és Oroszország viszonyára annak, hogy az orosz kormány megszüntette a diplomáciai kapcsolatokat az észak-atlanti szövetséggel.

Marabu Féknyúz: Veszélyben a kétharmad

Rabosítottak egy kétfarkús jelöltet, mert állítólag átragasztott pár konzultációs plakátot

Pincehelyi Zitánál házkutatást is tartottak. A jelölt nehezményezte, hogy nem bilincselték meg.

Retinájába égett a Gyurcsány-show? A Fidesznél többet Európában is alig költenek

Európában ősszel csak a német pártok fordítottak több pénzt kampányfilmjeikre, mint az ellenzéki előválasztásban közvetlenül nem is érdekelt Fidesz. A számok elemzéséből az is kiderül: a Momentum többet áldozott Márki-Zay Péter kampányára, mint a jelölt politikai hátországa.

Stop logika, stop gondolkodás – megbénította a Fideszt Márki-Zay Péter győzelme

A kormánypárt céltábláját, Karácsony Gergelyt kilőtték, arra sem számított, hogy a második fordulóban nem Dobrev Klára fut be, most láthatóan kétségbeesetten keresi, hogyan találhat fogást az ellenzék miniszterelnök-jelöltjén.

Olyan volt, mint a Trónok harca, szteroidokon – ilyennek látta Márki-Zay kampányfőnöke a Karácsony visszalépése előtti napokat

Gurzó Ákos szerint a magyar politika csak akkor változhat meg, ha nemcsak új politikusok érkeznek, de a politikai marketing is megújul.

„Az embereknek mindenhol elegük van a kitenyésztett politikusokból”

Gurzó Ákos amerikai marketinges munkáit hagyta ott, hogy Márki-Zay Péter kampányán dolgozzon. Szerinte a magyar politikai élet komoly problémája, hogy a tanácsadók nagy része már harminc éve itt van, leamortizáltak egy csomó pártot, mégis elfogadják őket megmondóembernek.

Orbán Balázst egy migrációról szóló beszélgetésen szembesítették azzal, hogy itthon nő a bevándorlás

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint egyértelmű és leegyszerűsítő üzenetek kellenek ahhoz, hogy a migrációs mozgásokat befolyásolni tudják. Magyarország pedig klassz hely, ezért megértik, ha valaki ide akar jönni.

Lengyel szakértő: Lengyelország igenis kiléphet az EU-ból

Bár a józan észtől kezdve, minden, de minden amellett szól, hogy a lengyelek bent maradjanak az unióban, ám lehet, hogy a végén mindet felülír a Jog és Igazságosság féktelen hatalomvágya. Erre figyelmeztet Slawomir Sierakowski, a varsói Haladó Tanulmányok Intézetének igazgatója, a Krytyka Polityczna baloldali értelmiségi mozgalom vezetője, a Német Külpolitikai Társaság munkatársa, aki rendszeresen publikál világlapokban.

A lengyel alkotmánybíróság harca Brüsszellel – tényleg jöhet a polexit?

Egy tekintélyes német alkotmánybíró szerint az EU önkényesen vált politikai unióvá.

Sötét ló, politikai fenomén, elképesztő idegek – próbálják megfejteni Márki-Zay titkát

Miért mondja el annyiszor Márki-Zay Péter, hogy hétgyermekes, keresztény, konzervatív politikus? Milyen fogásokkal operál még? Mit látnak benne a választók, hogyan tudott ekkorát nyerni? Ezekre a kérdésekre adunk választ elemzésünkben Márki-Zay Péterről, a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltről, akinek személye és személyisége meghatározza a következő fél évet.

A Kérdésben Bárdos András vendége Karácsony Gergely: „Aki kiugrik, az másnapra politikai hulla”

„Én vagyok a híd" – vázolja az ellenzéki összefogásban betöltendő szerepét a miniszterelnök-jelölti versenyből Márki-Zay javára kiszálló főpolgármester. Bárdos András új műsorában Karácsony rendkívül személyes hangvételben mondja el, miért és hogyan hozta meg a döntését, miként élte meg az azt követő napokat, valamint hogy bízik-e most Márki-Zay Péterben.

Betiltottak egy szót, mivel egyesek szerint faji megkülönböztetést sugall

A nyelvi gondolatrendőrség ezúttal a „spooky”, vagyis a „kísérteties” kifejezés miatt kezdett el panaszkodni, ezért a Skót Nemzeti Színház be is tiltotta a használatát.

Horn Gábor: A hagyományos ellenzéki elit vereséget szenvedett

A második forduló eredményének üzenete egyértelmű. Nem csak Orbánt, az egész politikai elitet és struktúrát le akarja váltani az ellenzéki szavazók többsége. Vélemény.

G. Fodor–Gerő-vita: „Az ellenzéki oldalon tele van zombival ez az egész birodalom”

G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történészprofesszor a XXI. Század Intézet új, Kaktusz című műsorában az ellenzéki előválasztásról, a politikai propagandáról és a szavak komolyságáról beszélgetett.

Ha 2006-ban nem történnek meg azok az események, most nem lenne miről forgatni

Október 21-én mutatják be a 2006-os események alapján készült Elk*rtuk című politikai krimit. Ennek kapcsán Kálomista Gábor, producerrel, a Thália Színház igazgatójával beszélgettünk a magyar mozikról, Gyurcsány Ferencről és arról, hogy lehet-e Magyarországon ideológia nélkül filmet készíteni.

Miniszterelnöki főtanácsadó: több ezer milliárd forintot szór az állam a gazdaságra a választás előtt

Legfeljebb két évig tartható az az állapot, hogy a kormány és az MNB politikája nem egy irányba tart - mondta Nagy Márton miniszterelnöki főtanácsadó, a jegybank volt alelnöke. Szerinte a kormány annyi pénzt tesz bele a gazdaságba a következő fél évben, hogy emiatt sokkal nagyobb lehet a növekedés, mint amit a szakértők várnak, az infláció viszont tovább maradhat magas.

Népszava: Diplomáciai üzenetekből alakult ki hatalmi játszma Szijjártó Péter és Varga Judit között

Az Igazságügyi Minisztérium rálátást kért egyes nemzetközi táviratokra, a külügy két nappal később ezt megvétózta.

Szél Bernadett, az álszent

Szél Bernadett, a zöldpolitika koronázatlan királynője most épp a gyermekek jogaiért állt ki – legalábbis a látszat erejéig, kihasználva a lehetőséget, hogy megtámadja Varga Juditot, illetve rajta keresztül a kormányt. Hogy Pest megye 02. választókerületének momentumos támogatást élvező ellenzéki képviselőjelöltje miért járatta csúcsra az álszentséget, a következőkben igyekszünk a napnál is világosabbá tenni. Szél …

Neue Zürcher Zeitung: Márki-Zay bátor és rendkívül kockázatos választás

Ha az ellenzék nem megy rá a belső marakodásra és Orbán úgy dönt, hogy a politikai túlélésért küzd, akkor a küzdelem vége minden eddiginél brutálisabb lehet.

Gyurcsány csak az egyik oka Dobrev vereségének

Jó ötletnek tűnt a DK-ban Dobrev Klára indítása miniszterelnök-jelöltként, ennek minden kockázatával együtt. Csakhogy az ellenfelek “összegyurcsányozták” a győzelemért egyébként keményen küzdő jelöltet, ráadásul még a baloldali elit is elpártolt tőle. A vereség főképp Dobrevnek fájhat, a pártnak talán kevésbé.

Márki-Zay győzelme után pezsgőzött és sokáig nem tudott elaludni

A Mindenki Magyarországa Mozgalomból továbbra sem lesz párt az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint.

Gyurcsány perceken át értékelte az előválasztást, de Márki-Zay nevét egyszer sem mondta ki

A DK elnöke a legerősebb ellenzéki pártnak nevezte a Demokratikus Koalíciót.

Szabó Tímea az ördögöt is jó szívvel ajánlaná, ha az leváltja Orbán Viktort

A Párbeszéd társelnöke megosztotta: csalódott volt Karácsony Gergely visszalépése miatt.

Varga Judit: a magyar jogállamiság becsületét Stockholmban is megvédjük!

„A jogállamisági eljárások jogi köntösbe bujtatott politikai boszorkányüldözések, amelyek legújabb ékes példája az a támadássorozat, amelyet a gyermekvédelmi törvény elfogadása miatt indítottak hazánkkal szemben” – fogalmazott Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn Stockholmban.

Kirúgták a kormánytisztviselőt, aki állami cég telefonszámáról szervezte az utazást a Békemenetre

Az ügyre fényt derítő Hadházy Ákos úgy kommentálta a tisztviselő elbocsátását: elismerték, hogy állami alkalmazottak végeznek pártkampányt. A Belügyminisztérium állítja, nem jár el egy párt képviseletében sem.

Folytatja a Fidesz az aláírásgyűjtést: Stop Gyurcsány, Stop Márki-Zay az új szlogen

Kocsis Máté mutatta be a Fidesz új kommunikációs irányát.

Bayer Zsolt az összes miniszterről elmondta, hogy szerinte miért nem lehetnek melegek

A műsorvezető Márki-Zay Péter mondataira reagált, Orbán Viktor szexuális orientációjáról is elmondta a véleményét.

Matolcsy György: Közép-Kelet-Európa nemcsak az EU, hanem a világ legsikeresebb régiója lehet

Regionális sikertörténetet vázolt fel a jegybank elnöke.

Már ezen a héten indulhat a jogállamisági mechanizmus Magyarország ellen

Az igazságügyért felelős biztos kész tényként kezeli, hogy indul az eljárás. Ezen a héten komoly politikai vita várható ebben a témában, a tagállami vezetők ismét egy feszült csúcstalálkozó elé néznek.

Márki-Zay Péter lemondását kéri polgármesteri posztjáról a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete

Lázár János is így tett, amikor tíz évvel ezelőtt az országos politika első vonalába lépett – emlékeztettek.

„Márki-Zay politikai fogoly” – a kormányközeli sajtó elemzi az előválasztást

Megnéztük, mire ébredhetnek hétfőn a kormányközeli sajtótermékek olvasói, ha az ellenzéki előválasztásról szeretnének informálódni. Röviden a lényeg: veszélyes időket élünk.

Előlépett Orbán kihívója: Márki-Zay Péter öt súlyos kérdéssel néz szembe

Bombameglepetésre győzött az előválasztáson Márki-Zay Péter, aki rögtön több, teljesen új szerepben találja magát: Márki-Zay az ellenzéki sztár, a közös lista vezetője, Orbán Viktor kihívója és a kormányfői poszt várományosa is lett. A polgármester és a magyar politika számára tehát új időszámítás kezdődik. Telex-elemzés öt pontban.

Fidesz: Márki-Zay Péter mondjon le a polgármesteri posztjáról

A kormánypárt hódmezővásárhelyi szervezete szerint egyértelmű, hogy Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely helyett az országos politikát választotta.

Karácsony a Telexen: A Fidesz próbál majd éket verni a szövetség tagjai közé

A főpolgármester szerint az ellenzéki politika pedig kapott egy felszólítást, hogy egy morálisabb úton induljon el.

Márki-Zay diadala az (eddigi) ellenzék bukása?

Márki-Zay Péter megháromszorozta szavazatai számát az előválasztás első fordulójához képest, Dobrev Klára viszont nem tudta tartani a lépést Budapesten, miközben vidéken pont annyi megyét nyert, mint az első menetben. Ezek után a végeredmény annyira egyértelmű volt, hogy a DK jelöltje vasárnap este 8-kor már gratulálni hívta a hódmezővásárhelyi polgármestert. Ezzel pedig kezdetét is veszi az ellenzéki egyezkedések újabb fázisa - amihez képest az eddigiek akár gyerekjátéknak is nevezhetők. Elemzés.

Ez egy politikai földrengés különös megünneplése volt

Az ellenzék új vezérét együtt ünnepelte a Bolgár György-rajongó idős szocialista és az Osváth Zsolt-rajongó tinédzser. Sőt még a közmédia is megjelent. A Magyar Jeti Márki-Zay Péter eredményváróján járt.

Márki-Zay most leváltotta az ellenzéket, de a Fidesz ellen rájuk is szüksége lesz

Győzött a hódmezővásárhelyi polgármester az előválasztás második fordulójában. Ez hogyan történhetett? Hasonlít Márki-Zay Trumphoz mint kulturális-politikai jelenséghez? A régi ellenzék új ellenzéke e

Nemzetközi sajtótájékoztatón értékel Márki-Zay Péter

Nemzetközi sajtótájékoztatót tart Márki-Zay Péter, aki az előválasztás második fordulóját megnyerve lett a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Eredményváróján – miután győzelméhez DK-s vetélytársa, Dobrev Klára is gratulált – korábban arról beszélt, hogy ellenzéket is váltottak ma, és kétharmaddal tervezi jövőre legyőzni a Fideszt.

Két izgalmas körzet jön, ahol minimális volt a különbség

Csepelen sem Dobrev nyert.

Tölgyessy Péter: Márki-Zay kezében olyan fegyverek vannak, amelyek Orbánra is veszélyesek

Dobrev Klára nagyon akarta a miniszterelnökséget az alkotmányjogász szerint, de vasárnap este „láthatóan megrendült, ennél nagyobb politikai tragédiát nem lehet megélni”.

Fejér megyében Márki-Zay Péter nyert

Közben már ünnepel, mert Dobrev elismerte vereségét.