Hírkereső

Keresés

Kitiltja a politikát a legértékesebb hirdetési felületéről a YouTube

A YouTube kezdőoldalán, valamint a mobilos alkalmazás legtetején mostantól sem az alkohollal, sem a szerencsejátékkal, sem pedig a vényköteles gyógyszerekkel kapcsolatos hirdetések nem jelenhetnek meg. És a politikai tartalmak sem.

Ezektől a történetektől próbálja elzárni a kormány a nyilvánosságot

Kedden délután a jelentős társadalmi és ellenzéki tiltakozás ellenére elfogadta a parlament a pedofilellenes törvénycsomagot, amely a Fidesz politikai szándékai szerint összemossa a homoszexuálisokat a pedofilokkal. Az egyik pontja korlátozná a nemváltoztatás vagy homoszexualitás megjelenítését és népszerűsítését - egyelőre nem világos, hogy ez mit jelent pontosan a műsorszolgáltatók vagy a sajtó számára, mindenesetre a szavazás napján összegyűjtöttük néhány korábbi cikkünket, amelyek a homofóbtörvény elfogadásával a jövőben talán sokkal szűkebb közönséghez juthatnak majd el, sőt esetleg épp azokhoz nem, akiknek a legnagyobb szüksége lenne arra, hogy megismerjék ezeket a történeteket. Ezzel a szűrővel egy szabadabb világot is kénytelenek leszünk elzárni magunk előtt.

Mi történik Franciországban, ahol már az elnököt is megpofozzák?

Könnyű rögtön arra gondolni, hogy lám, a francia politikai kultúra teljes bomlását látjuk. De azért a helyzet mégiscsak árnyaltabb.

Vakcinából épít politikai befolyást Moszkva és Peking

Oroszország és Kína nem is titkoltan geopolitikai előnyszerzésre igyekszik használni, hogy oltóanyaggal látja el azokat a fejlődő országokat, amelyek nem jutnak nyugati vakcinákhoz. Erre csak most reagált az USA, amely a G7 csoport élén ered riválisai nyomába.

Megszavazták a lex Fudant: zöld út a beruházás előkészítésének

Noha úgy tűnhet, a kormány a budapesti tüntetés hatására mintha hátrébb lépett volna a Fudan-beruházástól, a kormánypárti többség a parlamentben megszavazta a "lex Fudant", amely a kínai egyetem budapesti kampuszának előkészítését jelenti.

Szabad a vásár: megszavazták a bérlakások kedvezményes értékesítését

Újra lesz Budán lakásvásár. A parlament elfogadta a főváros világörökségi helyszínein fekvő önkormányzati lakások kedvezményes megvásárlását lehetővé tévő jogszabályt.

Szabad a vásár: megszavazták a bérlakások kedvezményes értékesítését

Újra lesz Budán lakásvásár. A parlament elfogadta a főváros világörökségi helyszínein fekvő önkormányzati lakások kedvezményes megvásárlását lehetővé tévő jogszabályt.

Elfogadták a homofóbtörvényt: 157 képviselő képviselő szerint a homoszexualitás = pedofília

A jelentős társadalmi és ellenzéki tiltakozás ellenére elfogadták a pedofilellenes törvénycsomagot, amely a Fidesz politikai szándékai szerint összemossa a homoszexuálisokat a pedofilokkal. A Fidesz-KDNP mellett jobbikos képviselők is igennel szavaztak, a többi ellenzéki párt bojkottálta a szavazást.

Szeretettel Bécsből: Hatalmas botrány lett az úgynevezett "iszlám térképből"

Egy kutatóintézet Susanne Raab integrációs miniszterrel karöltve a politikai iszlámnak nevezett szélsőségesek feltérképezésével indokolja a térkép elkészítését. A bírálók szerint ez stigmatizálja az Ausztriában élő muzulmánokat, és hecceli az idegenellenes csoportokat.

Biden válaszlépéseket ígért Oroszország ártalmas tevékenységére

Az amerikai elnök szerint tragédia lenne, ha Alekszej Navalnij meghalna a börtönben.

Reagált a Corvinus Karácsony Gergely nyelvvizsgája ügyében

A Magyar Nemzet szerint az akkor hatályos szabályzat szerint Karácsony nem taníthatott volna az egyetemen.

Orbán: Nagy vitában vagyunk a bankokkal a hitelmoratóriumról

Hidegháborúról, hitelmoratóriumról, az egészségügy és a honvédség átalakításáról, illetve a magyar vakcinagyárról is beszélt a hvg.hu kérdéseire Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfón.

Újabb nemzeti konzultáció indul, téma lesz a migráció és az szja-visszatérítés

Ezúttal főként a gazdaság újraindításáról kérdezi meg a kormány az emberek véleményét, de téma lesz a minimálbér-emelés, a választás előtti személyi jövedelemadó-visszatérítés és újra előjönnek az olyan örökzöld témák mint a migráció és a Brüsszel elleni harc.

Orbán: A kormány engedélyezte a 12-16 évesek oltását

Orbán Viktor miniszterelnök tartja Gulyás Gergely mellett a kormányinfót. Ezen elhangzott, hogy nemzeti konzultációt indít a kormány a gazdaság újraindításáról, tíz nap fizetett szabadságot kapnak a védekezésben résztvevők. Orbán Viktor a focisták letérdeléséről is beszélt. Percről percre tudósítunk.

NER-ből és fizetésből élők: Tudjuk, ki mindenkinek hajlik maga felé a keze

Az Orbán-bányáktól kezdve a kínaiakkal vasutat építő Mészáros-cégen át a Covidon megtollasodó haszonlesőkig még a járvány évében is mesés bérek és persze osztalékok születtek a kormánybarát cégeknél, ám nem jellemző, hogy egyszerű munkavállalóikat is jól megfizetik.

A Csillag börtön falára vetítette Orbán és Mészáros portréját Jakab Péter

A Jobbik-elnök közben kedélyesen elbeszélgetett az arra járó bv-sekkel, és kijelentette, hogy a bűnnek nincs színe.

Orbán Viktor fontos bejelentéseket tesz a Világgazdaság konferenciáján

Az ország legfontosabb gazdasági döntéshozói beszélnek június 9-én, a Magyarország újraindul! című gazdaságpolitikai csúcskonferencián.

Beer Miklós: Nem szabad politikai felhangot adni a pápalátogatásnak

A nyugalmazott katolikus püspök szerint annak kell örülni, hogy egyáltalán eljön az egyházfő Budapestre.

Karácsony Gergely: Tiborcz István nem győzött a bíróságon, csak döntetlenre mentett

A Kúrián folytatódik a Tiborcz-adó elnevezése miatti per Karácsony Gergely és Tiborcz István között. A főpolgármester azt ígérte, hogy a legdrágább ingatlanok tulajdonosaitól beszedik ezt az adót, Schiffer András pedig, aki Karácsonyt képviseli az eljárásban, a hvg.hu-nak elmondta, a bíróság szerint is közszereplő a miniszterelnök veje, a róla elnevezni kívánt adónem pedig közügy.

A Fudan-ügyben visszavonulást színlelve próbál csatát nyerni a kormány?

Egy sor konkrét kormányhatározat, államigazgatási munkaanyag, sőt törvényjavaslat bizonyítja, hogy Fudan Egyetem budapesti kampuszának megvalósítására komoly szándék volt eddig, az ellenzék által szervezett konzultáció és népszavazás, majd a hétvégi tüntetés után viszont megváltozott a kormány hozzáállása a projekthez. De vajon csak szavakban, vagy ténylegesen is? Megnéztük, hogy a Fudan-csatában milyen fegyvert vethet be a kormány, illetve a beruházás ellenzői.

Kövér László végre észrevette, hogy a rekordbüntetésekből az ellenzék kovácsol fegyvert

Úgy tűnik, az ellenzék megpróbál politikai tőkét kovácsolni abból, hogy Kövér László parlamenti elnök sorozatban egyre nagyobb összegekre bünteti a parlamenti képviselőiket. A házelnök szigora a legritkább esetben sújt le kormánypárti politikusra, pedig személyeskedő, olykor kocsmai stílusú beszólásból egyik politikai oldalon sincs hiány.

Orbán az EU külpolitikájáról: Szánalmas papírtigriseknek látszunk, rajtunk nevet a világ

A miniszterelnök szerint az egységes külpolitika súlytalan nyilatkozatlobogtatássá vált.

Orbán az uniós nyilatkozatokról: Szánalmas papírtigriseknek látszunk

A miniszterelnök szerint meg kell fékezni az európai baloldal külpolitikai ámokfutását.

Orbán Viktor: Meg kell fékeznünk az európai baloldal külpolitikai ámokfutását

Az európai baloldal, élén a német baloldallal ismét minősíthetetlen hangon támadja Magyarországot – írta a miniszterelnök hétfőn Szamizdat 9. című közleményében.

Megszüntetnék a tagállami vétó lehetőségét a EU-s külpolitikai döntéshozatalban

Heiko Maas német külügyminiszter az eltörléssel teremtené meg a hatalmas egységet, és erősítené meg a liberális demokráciák ellenálló képességét többek között Moszkvától és Pekingtól.

Elegük lett a németeknek, megszüntetnék a vétót az EU külpolitikai döntéshozatalában

Heiko Maas külügyminiszter, bár nem nevezte meg, vélhetően Magyarországra is gondolt, amikor azokról beszélt, akik vétókkal bénítják az európai külpolitikát.

Az Oktatási Hivatal felkérte a Corvinust, hogy vizsgálja ki Karácsony Gergely nyelvvizsgájának ügyét

A lap szerint lektorátusi vizsgával nem lehetett volna tanársegéd vagy adjunktus a főpolgármester a Corvinuson.

Amerikai lap: Orbán jobban védi Európa kereszténységét, mint a pápa

Ha Orbán lennék, mindezt kitüntetésnek venném. Az ő politikája ugyanis többet tett az európai kereszténység védelméért, mint a pápáé – írja az American Conservative című lapban Rod Dreher amerikai konzervatív publicista azzal kapcsolatban, hogy Ferenc pápa a magyar bevándorláspolitika miatt sem Orbánnal, sem Áderrel nem hajlandó találkozni.

Semjén Zsolték győzködik a pápát, hogy találkozzon Orbán Viktorral

A katolikus egyházfő szeptemberben látogat Magyarországra.

A terrorcselekmény előkészítésével vádolt fiatal nem gondolta, hogy bajba kerülhet

Akár 8 évet is kaphat az a 21 éves egyetemista, akit terrorcselekmény előkészítésével vádolnak.

A 2006-os rendőri túlkapások újabb áldozatait kárpótolja a kormány

53 ember eddig nem kapott kártérítést.

Levelet írt Orbán Viktor a pedagógusoknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben mondott köszönetet a magyar pedagógusoknak az egész éves munkájukért - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Putyint és Salvinit is Budapestre várják

A vasárnap kezdődő budapesti cselgáncs-világbajnokságra meghívást kapott Vlagyimir Putyin orosz elnök, és az eseményen feltűnhet Matteo Salvini, az olasz Liga párt elnöke, korábbi belügyminiszter is. Így Orbán Viktor két politikai szövetségesét is Budapesten üdvözölhetné.

Schanda: politikai hisztériakeltés a Fudan Egyetem elleni tüntetés

Politikai hisztériakeltésnek nevezte a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozása ellen meghirdetett szombati tüntetést az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára, szerinte alaptalan pletykák és sajtóinformációk miatt tiltakoznak a szervezők.

Sokan észre sem veszik, hogy őket bünteti a kormány a sajtó ellehetetlenítésével

Ezer és egy módot talált a kormány arra, hogyan tegye tönkre az újságírószakmát, léptesse a helyébe a propagandát, megfosztva ezzel az információktól a médiafogyasztókat.

Deutsch Tamás szerint veszélyben az európai demokrácia és a szabadság

A fideszes EP-képviselő politikai rendőrségtől tart.

Tényleg jobb a gondozott gyerekeknek az egyháznál, vagy csak az állam nem akar ezzel foglalkozni?

A családjuk köréből veszélyeztetettségük miatt kiemelt gyerekek közül most még többen kerülnek egyházi gondozásba, mivel ezekben a hetekben kerül át a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez a fővárosi Tegyesz nevelőszülői hálózata is. Az átvevő egyházi intézmény szerint a hittel többet tudnak adni, mások viszont értetlenül szemlélik, ahogy az egyházmegye felsőbb kérésre magához veszi a hazai ellátás jelentős részét.

Kódfejtés: mit üzennek a magyar pártlogók?

Mind változott már, és érdekes trendeket is megfigyelhetünk.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Facebook véget vet a politikusokkal való kivételezésnek

Kiszivárgott médiajelentések szerint a Facebook rövidesen a politikai szereplőket is úgy kezeli majd a platformon, mint az összes többi felhasználót, az őket érintő különleges bánásmódot pedig eltörli.

Kínai kormány az átnevezett utcákról: Szégyenteljes

Nyilvánosságra került a kínai vezetés álláspontja az új ferencvárosi utcanevekről: a kormány provokációnak vette a „Kína-ellenes” Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina akcióját, az állami média szerint Amerika állhat a háttérben.

Kampányt indít a TASZ a gyűlöletkeltő politikai megnyilvánulások ellen

Szeretnék rávenni az embereket, hogy ne tűrjék el a kirekesztést, mert szerintük aki közömbös marad, az a probléma részévé válik.

848 milliós profitot termelt a Fidesz pártalapítványa, 8 milliósban a szocialistáké

A legtöbb állami támogatást, mintegy 1,5 milliárdot a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány kapta 2020-ban. A Fideszé mellett megnéztük a KDNP, az MSZP és a DK alapítványának tavalyi beszámolóját is.

Magyarország ismét megvétózta a Kínát elítélő uniós állásfoglalást

Sokadik alkalommal is, egyetlen tagállamként újra Kína érdekében vétózott Magyarország. A németek szerint át kellene alakítani az uniós külpolitikai döntéshozatali rendszert.

Orbán: Tömeges oltásról készenlétire állunk át, a 12-15 évesekről még nem döntenek

Új szakaszba lép a magyar oltási program - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Közölte a friss járványszámokat is: az elmúlt 24 órában 26-an haltak meg, 269 új fertőzöttet regisztráltak és 64 ezer aktív fertőzöttet tartanak nyilván. A 12-15 évesek oltásáról nyár végén várható döntés.

Németország kitiltotta az orosz repülőgépeket

A Lufthansa gépei nem kapták meg a szükséges orosz engedélyeket, Berlin ugyanezzel büntette őket.

Jót tenne a baloldalnak, ha visszavonulna Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc tökéletes céltáblaként kínálja magát a Fidesznek, de a személyére épített kormányzati kampány csak a saját tábor tüzelésére jó.

Newsweek: A választásokig még megfordulhat Orbán szerencséje

Orbán Viktor a választásokig még megfordíthatja politikai szerencséjét, bár a rengeteg koronahalott elvitathatatlan, brutális tény, ugyanakkor az ellenzék végre összeállt, így teljesen nyitottnak látszik a verseny. Így összegzi a kilátásokat Will Collins Budapesten dolgozó tanár, aki a Newsweeknek küldött hosszú cikkben foglalta össze véleményét.

Európa több országában fontosabb lett a migránsok simogatása, mint a zsidóság megvédése

Veszprémy László, a Migrációkutató Intézet szakértője a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a nyugati sajtóban és a politikai közbeszédben is régóta téma az, hogy a zsidó közösségek biztonsági helyzetére rossz hatással van a muszlim–arab bevándorlás.

Nagy-Britanniához hasonlóan a V4-ek se adnának át több hatáskört Brüsszelnek

Magyarország és a visegrádi együttműködés fontos a brit külpolitika szempontjából – jelentette ki az Alapjogokért Központ elemzője az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

A Fidesz és az ellenzék svungján múlik, beleköphet-e a levesükbe a Kutyapárt és a Mi Hazánk

A 2022-es választás a két nagy tömb összecsapása lesz, ám mindegyik oldal mellett ott van egy kis párt, ami akár a választás kimenetelét is eldöntheti. De vajon a Kutyapárt tényleg az ellenzék, a Mi Hazánk pedig a Fidesz esélyeit rontja?