Hírkereső

Keresés

Balla István: Sanyi rendet vág

A kormány a legjobb gimnáziumok diákjainak eredményeire szokott mutogatni, amikor a közoktatás minőségét kérik rajta számon. Most épp ezek az intézmények tiltakoznak a leghangosabban, miközben a pintéri retorzió miatt az eddigi működésük került veszélybe.

Súlyos bizonyítványt kapott a magyar oktatás

Egy új uniós jelentés adatokkal bizonyítja a magyar oktatás teljes kudarcát: az iskolai eredmények romlanak, az oktatásra fordított állami pénz kevés, egyre többen hullanak ki idő előtt a rendszerből, és kevés a képzett fiatal.

15 év alatt rendbe tették Európa egyik legrosszabb oktatási rendszerét, és ebből mi is tanulhatunk

A 2000-es PISA-felmérésen Portugália messze Magyarország mögött, az utolsók közt végzett, 2015-re viszont elérték a fejlett országok átlagát, és lehagytak minket. Átgondolt reformok, nagyobb autonómia, szabadabb tanterv, és persze jó fizetések is kellettek ehhez. Megnéztük, mi mit vehetnénk át ebből.

„Jelenleg birkákat nevelünk” - Tízéves Hoffmann Rózsa fő műve

Egy évtizedes a törvény, ami megfosztotta az iskolákat az önállóságtól, gyerekeket pedig a minőségi közoktatástól. A Szülői Hang pedagógusok és szülők véleménye alapján térképezte fel a köznevelési törvény hatásait, a kép lesújtó.

Révész Máriusz: Nincs még egy ilyen kaotikus iskolarendszer Európában, mint a magyar

A fideszes kormánybiztos szokatlanul kritikus hangon beszélt a magyar oktatási rendszerről. Szerinte a rendszerváltás legnagyobb tévedése volt például az iskolarendszer átalakítása, a tanári fizetéseket pedig nagyon gyorsan rendezni kell.