Hírkereső

Keresés

Egy Netanjahu elleni mozgalmat figyelhettek meg Izraelben a kémszoftverrel

A Kalkaliszt nevű újság szerint a Pegasus megvásárlása még 2013-ban történt.

Izraelben is bevetették a Pegasus kémszoftvert

Benjamin Netanjahu ellenfeleit figyeltették meg vele.

Saját polgárait is megfigyelhette a Pegasus-kémszoftverrel Izrael

Polgármesterek, Netanjahu politikai ellenlábasai és korábbi kormányzati alkalmazottak lehetnek a célpontok között.

Szexuálisan bántalmazták a nőjogi aktivistát, miután lehallgatták a Pegasus-kémszoftverrel

Nem egyedi eset, hogy arab nőjogi aktivistákat figyeltek meg az izraeli kémprogrammal.

Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója nyerte a Transparency-Soma Díjat

Összesen 20 pályaműből választotta ki a felkért szakmai zsűri Panyi Szabolcs cikksorozatát, amely a kínai Fudan Egyetem budapesti campusának megépítési terveit, annak politikai, társadalmi és gazdaságai okait és hatásait mutatja be.A Magyarország és Kína között született megállapodást feldolgozó tényfeltáró cikksorozat leplezte le először a távol-keleti nagyhatalom nemzetközi terjeszkedésébe illeszkedő beruházást: a megállapodást aláíró felek több száz milliárd forintnak megfelelő összegből építenék meg a Fudan egyetem a Duna partjára tervezett épületegyüttesét. A nyilvánosságra került dokumentumok alapján azonban a magyar fél az építkezés költségeit kínai hitelből fedezné. Az oknyomozó portál által közölt írások komoly hullámokat vetettek a hazai közéletben: a kínai egyetem Európában elsőként Budapesten megépíteni tervezett központjának megépítése körüli tiltakozások máig nem ültek el.A pályázatok elbírálásának három fő kritériuma: az oknyomozó munka mennyisége és minősége, a téma relevanciája, továbbá a közérthetőség.ReklámA zsűri további négy pályázatot talált kiemelésre méltónak, ebből kettő szintén a Direkt36 oknyomozó portálé, amely 2021 júliusa óta a Telex partnere.Íme a shortlistre került pályázatok:Gergely Márton, Hamvay Péter és Oroszi Babett, az HVG újságírói az írott szöveg mellett tervrajzokkal, valamint helyszíni videóval szemléletesen bemutatták, hogy milyen ütemben és mekkora mértékben zajlik az építkezés az Orbán-családhoz köthető majorság területén Hatvanpusztán.Wirth Zsuzsanna, a Direkt36 újságírója, aki az Antall Józsefről elnevezett, és a néhai kormányfő fia által vezetett Antall József Tudásközpont (AJTK) körüli pénzügyi visszaélésekről közölt cikksorozatot, amelynek hatására a kormány megvonta az anyagi támogatást a szervezettől. Az AJTK a kormányzati bejelentést követően bejelentette tevékenységének beszüntetését.Bódis András, a Válasz Online munkatársa, aki részletekbe menően dolgozta fel, hogy egy, a kormányhoz közel álló szűk kör miként szerezte meg a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-programján keresztül kiutalt támogatások döntő többségét.Pethő András, a Direkt36 újságírója is dicséretet kapott, mivel az idei első helyezettel, Panyi Szabolccsal közösen – egy nemzetközi projekt keretében – feltárta, hogy civileket, üzletembereket és politikusokat is lehallgattak Magyarországon az egyik legkifinomultabbnak számító Pegasus kémszoftverrel.A Transparency-Soma DíjrólImmár 21. alkalommal ítélték oda Magyarország legrangosabb oknyomozó újságírói díját, amelyet a fiatalon elhunyt tényfeltáró újságíró, Gőbölyös József (Soma) tiszteletére alapítottak barátai 2001-ben. A díjat, amely ma már a Transparency-Soma nevet viseli, 2016-tól a Transparency International Magyarország adja át.

A ruháikkal hekkelték meg a lengyel köztévét, ami szintén agyonhallgatja a Pegasus-ügyet

Először nem is akartak elmenni a lengyel kormány érdekeit kiszolgáló közmédiába, aztán inkább meghekkelték a rendszert.

Meghatározó botrányok és átrendeződések a kampány előtt

A Völner-ügy az ellenzék gyengeségét, a Városháza el nem adása körüli történet pedig a fideszes politikai- és propagandagépezet erejét mutatta meg. Telex Magyarázó a kampány előtti legfontosabb történésekől és azok tanulságairól.

Kaczynski beismerte, hogy megvették a Pegasust

Sajtóértesülések szerint legalább kétszer ellenzékiek ellen használták.

Jaroslaw Kaczynski elismerte, hogy Lengyelország megvette a Pegasust

A kormányzó lengyel Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke megerősítette, hogy Lengyelország is megvásárolta az izraeli kémszoftvert, de tagadta, hogy azt ellenzéki politikusok lehallgatására használták volna.

Elismerték, hogy van Pegasus kémszoftverük, de az ellenzékkel szemben nem vetették be

Jarosław Kaczyński: Varsó is beszerezte a mobiltelefonon keresztül történő lehallgatást lehetővé tevő izraeli szoftvert.

Kaczyński elismerte, hogy Lengyelország megvette a Pegasus-kémszoftvert

Azt tagadta, hogy azzal a politikai ellenfeleit figyelték volna meg.

Már „íródik” Péterfalvi Attila Pegasus-jelentése

Már csak néhány hétig kell várnunk.

Pár héten belül érkezik a Pegasus-vizsgálatot lezáró jelentés, de sok minden nem derül majd ki belőle

A nyilvános jelentés nagyjából 100 oldalas lesz, de a BM semmilyen minősített adatot nem oldott fel, hogy nyilvánosságra kerüljön, azok mind a titkosított jelentésbe kerülnek.

Nemsokára kész Péterfalvi Pegasus-jelentése, de a részletek titkosítását nem oldják fel

Már “íródik” a Pegasus-ügy vizsgálatát lezáró jelentés – mondta lapunknak az adatvédelmi hatóság elnöke, aki újabb határidőt is ígért. Péterfalvi Attila szerint még “néhány hét”, és kész a jelentés nyilvános része. Közben a Belügyminisztérium azt is elárulta a hvg.hu-nak, hogy nem tervezik feloldani a titkosítás alól az ügy anyagait.

A Pegasus gyártója szerződést bontott Magyarországgal a lehallgatási botrány miatt

Az NSO az EU-s ügyfelei közül csak Magyarországgal és Lengyelországgal bontott szerződést a visszaélések miatt.

Megnézték a szakértők, hogy működik a Pegasus

Elég ijesztő, de mérnöki szempontból mestermunka a kémszoftver szerintük.

Egy lengyel ellenzéki képviselőt is megfigyeltek a Pegasus kémszoftverrel

Krzysztof Brejza ellopott üzeneteit az állami tévében be is mutatták a 2019-es parlamenti választás előtt.

A bullshit-bingó idén is segít felkészülni az ünnepi asztal nagy vitáira

Pegasus? Hova lett az ellenzék? Mi van a vakcinában? Mindent meg lehet beszélni.

Bödőcs Tibor Andija elvitte az Év Szava díjat

Egy Bödőcs-videó mindenek felett: nem volt sem politikai, sem járványügyi kifejezés, amely jobban megmozgatta volna olvasóinkat, mint az, hogy Andi. A humorista Galla Miklósnak ajánlotta a győzelmet – januárig.

Így ellenőrízheted, megfigyelték-e az iPhone-odat a Pegasus kémszoftverrel

Kiket figyeltek meg a kémszoftverrel? Az én telefonom is rajta lehet a Pegasus? Hogyan működik ez a program. Kérdések és válaszok a Direkt36-tól.

Megkérdeztük Orbántól, hogyan változtatta meg a hatalom a személyiségét

Ott voltunk 2021 utolsó kormányinfóján, ahol Novák Katalinról, Völner Pálról, Varga Judit felelősségéről, a Pegasusról és a hatalom személyiségére gyakorolt hatásáról érdeklődtünk a miniszterelnöknél.

Novák Katalin államfőjelöltsége volt Orbán kormányinfójának szenzációja

Az országgyűlési választásokra és az ellenfeleire vonatkozó kérdéseket elhárította, Völner Pál ügyéről az ügyészségi közleményből értesült, a Pegasus-ügyet a kampány részének tartja, és reméli, hogy elég lesz három oltás, különben lassan olyanok lesznek az emberek, mint az ementáli sajt. Összefoglalónk.

Egy, az ellenzéket képviselő ügyvédet és egy ügyészt is megfigyeltek a Pegasusszal Lengyelországban

Mindketten a populista kormánynak kellemetlen ügyeket feszegetnek.

Lengyelországban is bevetették az ellenzék kulcsfigurái ellen a Pegasust

Az ellenzék vezetőit védő ügyvéd és egy kormánykritikus ügyész telefonját is meghekkelték a kémszoftverrel. A lengyel kormány nem erősítette meg, de nem is cáfolta azt, hogy ők rendelték volna el a kémfegyver használatát.

Megkérdezték Pintértől, mióta figyelteti a Fidesz az ellenzéket, megadta a választ

A DK-s Vadai Ágnes hét kérdést is küldött a témában a belügyminiszternek, de Pintér Sándor pár sorban lerendezte az egészet.

Marabu Féknyúz: Hangerian Pegasus

Videón a pillanat: Orbán kérdést kapott a Pegasus-ügyről

Korábban egy újságírónak sem volt alkalma megkérdezni erről a miniszterelnököt. A francia elnök látogatásán viszont nem tudta elkerülni.

Egy francia újságíró szembesítette Orbánt a Pegasus-üggyel

A magyar sajtónak ez eddig még nem sikerült.

Karácsony és Márki-Zay a városházi házkutatásról: a Karmelitában több keresnivalójuk lenne a nyomozóknak

Kreált álbizonyítékok alapján indított nyomozás során szállták meg a rendőrök a Városházát, az akció célja pedig a figyelem elterelése a kormányzat számára kínos ügyekről, mint például a Völner-botrányról vagy a Pegasus-ügyről – mondta Karácsony Gergely főpolgármester és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt, akik szerint Orbán Viktor környezetében kellene inkább nyomozni. Elmondták azt is, miről lesz szó az ellenzéki vezetők és Emmanuel Macron francia államfő találkozóján.

Áder János és családtagjai testőreit is megfigyelhették a Pegasusszal

Egy dandártábornok és annak beosztottja is érintett.

Direkt36: Áder János testőreit is megcélozták a terroristák ellen kifejlesztett izraeli kémszoftverrel

A köztársasági elnök és családja védelmét ellátó Köztársasági Elnöki Őrség vezetőit figyelhették meg.

Direkt36: Áder János testőreit is célba vették a Pegasusszal

Az Elnöki Őrség parancsnokának és a taktikai támogató csoport volt vezetőjének a telefonszáma is előbukkant a célpontok adatbázisában.

Áder János testőreit is becélozták a Pegasusszal

Olyanokat, akik a legtöbbet tudták az elnök és családja magánéletéről.

Áder János köztársasági elnök és családja legközelebbi testőreit is megcélozták a Pegasusszal

Az államfő testőreinek célponttá válása a rendvédelmi szerveken belül zajló háborúval függhetett össze, ami az után durvult el, hogy a Terrorelhárítási Központ részleteket akart megtudni Áder János programjairól – derítette ki a Direkt36. A kémszoftverrel célba vett testőrökön keresztül hozzá lehetett férni Áder tevékenységének legapróbb részleteihez is.

Ellenzék: Brutális támadás történt a megmaradt demokratikus intézmények ellen

Szerintük a kormány szabotálja egyes nemzetbiztonsági ügyek tisztázását.

Szijjártó Péter azt hitte a Pegasust gyártó NSO-ról, hogy az a Nemzeti Sport Online

Vadai Ágnes a kormánypárti képviselők miatt nem kérdezhetett Pintér Sándortól.

Szijjártó a Pegasust gyártó NSO-ról azt hitte, hogy az a Nemzeti Sport Online

Megkérdezte a munkatársait, hogy a sportlap előfizetésével van-e probléma.

Pegasus: Vadai szerint Varga Judit törvényt sértett, amikor Völner Pálnak adta ki a megfigyelések engedélyezését

Brutális támadás érte a megmaradt demokratikus intézményeket a Fidesz részéről Molnár Zsolt szerint, miután a kormánypárti képviselők nem engedték be Vadait a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésére.

Pegasus-ügy: csak zárt ülésen hajlandó válaszolni a kérdésekre Pintér Sándor

A belügyminiszter szerint a nemzetbiztonsági szolgálatok hibátlanul végzik a munkájukat.

A lehallgatási botrány kezdetén Szijjártó azt kérdezte, a Nemzeti Sport előfizetésével van-e baj

Szijjártó Pétert és Pintér Sándort is meghallgatta a nemzetbiztonsági bizottság csütörtökön. Szijjártó Péter azt mondta, a Pegasust gyártó izraeli NSO-ról először hallva azt hitte, a Nemzeti Sport Online-ról van szó. A belügyminiszter arról beszélt, nem tudnak informatikai támadást indítani a magyar választási rendszer ellen. Kövér beszédére is reagáltatták.

Pintér csak zárt ülésen válaszolt volna Vadai Pegasus-ügyben feltett kérdéseire, a fideszes képviselők nem engedték be a DK politikusát

A belügyminiszter éves meghallgatásán azt mondta, azért nem tudnak informatikai támadással beavatkozni a magyar választásba, mert papír alapon szavazhatunk. Békés és demokratikus választást vár.

Szijjártó Péter először azt hitte a Pegasust gyártó izraeli NSO cégről, hogy a Nemzeti Sport Online-ról van szó

Szerencsére kiderült, hogy nincs előfizetési gond az Információs Hivatalban, a nyomtatott sportlapot járatják. A Pegasus-ügyről is kérdezték a külügyminisztert a nemzetbiztonsági bizottságban.

A korrupcióval gyanúsított Völner Pállal a Pegasus-balhét is elvitethetik

Völner Pál személyében a rendszerváltás utáni politikusgeneráció legmagasabb – miniszter­helyettesi – rangú aktív kormánytagja bukott meg, miután az ügyészség szerint összejátszott a végrehajtókkal.

Kövér László: A Pegasus-hisztéria egy műbalhé

A házelnök szerint „Gyurcsány Ferenc megrágta, lenyelte, és lassan már meg is emésztette” a teljes ellenzéki tábort.

A Belügyminisztérium jelezte, nem indokolt Kövér László beszédének kivizsgálása

A parlament Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke viszont jelezte, meghallgatnák a belügyminisztert az ügyben.

Pegasusszal hallgatták le az amerikai külügy munkatársait

A szoftver gyártója állítja: nem segíti az állami megfigyeléseket, jó célra szánta termékeit.

Pegasusszal törték fel az amerikai külügyminisztérium dolgozóinak mobilját

Mind Ugandában dolgoztak, vagy az afrikai országgal kapcsolatos ügyekkel foglalkoztak.

Az amerikai külügyminisztérium munkatársait is megfigyelték a Pegasus-szal

Ugandában.

Vadai Ágnes: Péterfalvi Attila fedezi a kormányt a Pegasus-botrányban

A DK szerint a NAIH elnökét is felelősségre kéne vonni a lehallgatási ügy miatt.

Péterfalvi Attila szerint le lehet zárni a Pegasus-ügyet

Az Amnesty International viszont nem tudja átadni a lehallgatott telefonok listáját, mert nincs náluk.