Hírkereső

Keresés

Jönnek a pótlékok, nem akarnak kiszúrni a magyar orvosokkal

A korszakváltás egyik neuralgikus pontja, hogy mi lesz az ügyeleti és túlóradíjakkal az új egészségügyi szolgálati jogviszonyban.

Szegeden sem írják alá szó nélkül a szerződéseket az orvosok

Több klinikán azt kérik, hogy ne a legkisebb ügyeleti díjakat és bérpótlékokat adja a Klinikai Központ. Az Országos Kórházi Főigazgatóság rábólintott arra, hogy kifizethetik a magasabb pótlékokat, de Szegeden egyelőre nyoma nincs annak, hogy ezzel élne a munkáltató.

Működni fog a traumatológia Debrecenben, az egyetem rendezte a vitát az orvosokkal

A sürgősségi ellátás leállását kilátásba helyező traumatológusok kedden megállapodtak a Debreceni Egyetem vezetésével.

Az orvos nem alkatrészeket gyárt egy gyárban, ugyanúgy meg kell fizetni este és hétvégén is

Egy hét múlva él az orvosok új státusza, ami magasabb fizetést, de több kötöttséget hoz. Van, akinek több százezerrel emelkedett a fizetése, más több százezret veszít a hálapénz kiesésével. De vajon vállalják-e az orvosok az ügyeleteket az órabérük 70 százalékáért?

Nem sztrájkolnak tovább a Zsil-völgyi bányászok

Sikerült megállapodniuk az elmaradt bérek és pótlékok kifizetéséről.

Novák Katalin: A homoszexuálisok örökbefogadásának kérdése nincs a magyar emberek első száz problémája között

A családokért felelős miniszter elmondta, miért nem emelkedett 12 éve a családi pótlék, és miért nem áll ki nyilvánosan a családon belüli erőszak ellen.

Nem méltányolta a szolgáltató, hogy koronavírus miatt késett a villanyszámla befizetése

Meglepődött a kávézót üzemeltető fővárosi család, amikor az év végi villanyszámlák a megszokottnál magasabbak lettek, pedig alig voltak nyitva. Kiderült, hogy amikor a család elkapta a koronavírust és kórházba került, késve fizették be a számláikat, ezért járt a késedelmi pótlék. Méltányosságot kértek az ELMŰ-től, de elsőre nem kaptak, ezt az esetet vizsgáltuk meg.

Hetekre teljesen el is tűnhet a netről a konteóhívők és trumpisták Twitter-pótléka, a Parler

A Twitter – évek óta tartó figyelmeztetések után – örökre letiltotta Donald Trumpot a platformról, miután az amerikai elnök szélsőséges hívei betörtek a washingtoni Capitoliumba, Trump pedig ráeresztett még két posztot, amik a cég szerint megszegték az oldal „az erőszak dicsőítését” tiltó szabályzatát

Ideiglenesen eltűnhet a netről az amerikai szélsőjobboldal twitterpótléka, a Parler

A közösségi szájt szervereit biztosító Amazon Web Services a moderáció hiánya miatt a szerverek hostolásának felfüggesztésével fenyeget.

Méretes pofont kaptak idén az ápolók

Ezt a kamarai elnök állítja.