Hírkereső

Keresés

Szanyi Tibor: Ismerem ezt a „Fidesz-bérenc” szöveget, pedig épp az ellenzéket fizeti a Fidesz

Osztódással szaporodnak az ellenzéki pártok, hogy minél több pénzhez jussanak, pedig a Párbeszéd mögött valós támogatottság sincs – mondta az ex-MSZP-s politikus.

Még jobban elszállhatnak az árak a kormány pénzszórása miatt, de ez most nekik nem szempont

Minden első éves közgazdászhallgató tudja, hogy ha hirtelen több pénz lesz az embereknél, akkor valószínűleg megugrik az infláció. Mekkora a veszélye annak, hogy a következő fél év több ezer milliárd forintos kormányzati osztogatása - vagy más elnevezéssel fiskális ösztönzése - tovább növeli az amúgy is elszállt árakat? Erről kérdeztünk elemzőket, miután már a kormány és az MNB vezetői is arról beszéltek, hogy tartós drágaságra rendezkedhetünk be.

Vezérigazgatója szerint nem az állami média pártos, hanem a hírműfaj

Papp Dániel elégedett, mert azt MTVA felnőtt a XXI. századhoz. A pénzüket sem tartja eltúlzottnak.

Dobrev óriási pénzeket költött a hirdetésekre, de Márki-Zay így is ügyesebben facebookozott

Márki-Zay Péter gyűjtötte be a legtöbb új követőt a kampány alatt.

Tíz nap alatt több, mint 50 milliót költött a Fidesz a Facebookon

A „Stop Gyurcsány! Stop Márki-Zay!” kampányra nem politikusok kaptak sok pénzt, hanem a Megafon Központ influenszerei.

Von der Leyen: Nem a "gyermekvédelmi" törvény, hanem a korrupciós kockázatok miatt maradt pénz nélkül a magyar kormány

Ujhelyi István EP-képviselő megkérdezte a bizottság elnökét, hogy igaz-e, amit a magyar kormány állít. A válasz szerint nem igaz.

15 kilónyi, 2200 éves római kori ezüstkincset találtak Augsburgban

Régészek több mint 15 kilogrammnyi ezüstpénzt fedeztek fel Augsburgban egy ásatáson. A város közleménye szerint ez a legnagyobb római kori ezüstkincs, amelyet valaha Bajorországban találtak.

„Egy büdös fillért ne kapjanak a kormánytól” – Lázár János felháborodott a makói Continentalnál tervezett elbocsátások miatt

A vállalatot az elmúlt években a magyar kormány az adófizetők pénzéből folyamatosan gigantikus támogatásban részesítette, mondta a Facebookon a fideszes képviselő.

Egymásnak tologatja a főváros és a kormány Budapest legnagyobb pénznyelőjét

Ha végre megállapodna a főváros és a kormány a befejezéshez hiányzó 15-20 milliárd forintól, akkor is csak 3 év múlva nyithatna meg leghamarabb a Biodóm.

Egy romániai polgármester 11 millió forintért vetetett koronavírus elleni kamu talizmánokat

A semmire nem jó medálokért közpénzből fizetett az önkormányzathoz tartozó cég.

A Kossuth-díjának pénzjutalmát fiatal színészek támogatására ajánlotta fel Csíky András

Idén tüntették ki Kossuth-díjjal a 91 éves Csíky András színművészt, aki nem tartja meg a díjjal járó pénzjutalmat, inkább alapítványt hoz létre a pénzből a fiatal erdélyi tehetségek támogatására.

Retinájába égett a Gyurcsány-show? A Fidesznél többet Európában is alig költenek

Európában ősszel csak a német pártok fordítottak több pénzt kampányfilmjeikre, mint az ellenzéki előválasztásban közvetlenül nem is érdekelt Fidesz. A számok elemzéséből az is kiderül: a Momentum többet áldozott Márki-Zay Péter kampányára, mint a jelölt politikai hátországa.

Precedens értékű ítélet: nem jogszerű a tanárokat ingyenmunkára kötelezni

A Budapest Környéki Törvényszék Munkaügyi Kollégiuma elsőfokon kimondta: a tankerületek és más munkáltatók által elrendelt ingyenmunka nem jogszerű. Három évre visszamenőleg ki kell fizetni a helyettesítési pénzeket.

Átadná a Biodóm ingatlanát a főváros a kormánynak, csak fejezzék be végre

A fővárosnak nincs pénze az építkezés befejezésére, inkább csak üzemeltetnék majd.

Buszos utazást szervez a békemenetre egy szabolcsi önkormányzat

A szórólapon nem szerepel, hogy pénzt kérnének a lakosoktól.

Két és fél év után elhagyhatta Magyarországot a megvádolt olasz-magyar húsmilliárdos

Lemondtak arról, hogy a bírósági tárgyalásokon részt vegyenek.

Amikor legutóbb ilyen drága volt az ennivaló, forradalmak törtek ki

Magyarországon is egyre fájdalmasabb a bevásárlás, és hol van még a vége. A világpiaci folyamatok nem kedveznek a pénztárcánknak, így a következő időszakban jó eséllyel tovább nőnek az árak. Hosszú távon pedig pláne nem számíthatunk sok jóra.

Kocsmarazziára indult a NAV kilenc fővárosi kerületben

A bulinegyed után most a déli kerületekben bukkantak fel az adóhatóság emberei.

Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak

Karácsony Gergely főpolgármester egymillió eurót emlegetett, azonban ennél lényegesen több pénz érkezett Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns alapítványától.

Benzincsekkel küzdenek az áremelések ellen Franciaországban

Az adócsökkentés túlságosan sokba kerülne az államnak, ezért a benzincsekk a megoldás - jelentette ki Bruno LeMaire pénzügyminiszter.

Pénztár és pénztáros nélküli boltot nyitott a Tesco Londonban

A Tesco kétévnyi tesztelés után Londonban nyitotta meg az első olyan üzletét, ahol a vásárlóknak nem kell pénztárhoz menniük a termékekkel, az ellenértékét ugyanis automatikusan fizetik ki a Tesco alkalmazásán keresztül, amikor távoznak.

Parragh László: „Az infláció fel fogja zabálni a minimálbér emelését”

A kormány annyi pénzt önt a gazdaságra a következő hónapokban, hogy az az extrém energiaárakkal együtt ahhoz vezethet, hogy akár tartósan beragadhat az infláció az 5-6 százalékos sávba – számolt Parragh László.

Karikó Katalin a Nobel nélkül is bő másfél „nobelnyi” pénzt adományozhatott az idén

Szeszélyesen oszlanak meg a tudományos díjakkal járó pénzek, és nem is mindig azokhoz jutnak, akikhez kellene. Ráadásul hátrányban vannak a nők. Számolgattunk.

Újabb 2,5 milliót kap Zalatnay Sarolta Kásler Miklóstól

Az énekesnő néhány hete kapott 10 milliót a miniszteri keretből, most ugyanonnan újabb 2,5 millió forintos támogatás érkezik „életmű-összefoglaló kiadványok kiadására”. Zalatnay nemrég aláírta a Stop Gyurcsány-petíciót, de azt állítja ennek nincs köze a hirtelen jött pénzesőhöz.

Miniszterelnöki főtanácsadó: több ezer milliárd forintot szór az állam a gazdaságra a választás előtt

Legfeljebb két évig tartható az az állapot, hogy a kormány és az MNB politikája nem egy irányba tart - mondta Nagy Márton miniszterelnöki főtanácsadó, a jegybank volt alelnöke. Szerinte a kormány annyi pénzt tesz bele a gazdaságba a következő fél évben, hogy emiatt sokkal nagyobb lehet a növekedés, mint amit a szakértők várnak, az infláció viszont tovább maradhat magas.

Jövőre nyithat a 11 éve tetszhalott Rác fürdő

A felújítás után soha nem nyitották meg, a főváros több hónapos huzavona után megkapta a kulcsokat, kezdődhet az újabb felújítás. Pénz azonban nincs rá, ahogyan 20 éve sem volt.

Tényleg olyan jól áll a gazdaság, ahogy Orbán mondja?

Igaz, Magyarország gazdasági növekedése európai viszonylatban is jól mutat, visszakapaszkodtunk már a 2019-es, válság előtti szintre, de látszanak annak jelei is, hogy a hatalmas összegű és megkérdője

Kijöttek a 200 milliárd forintos lakossági napelempályázat részletei

Mikulás napjától lehet majd leadni az első pályázatokat az ingyen pénzre napelemért.

Az ellenzék az előválasztásról, a Fidesz Gyurcsányról beszél a parlamentben

Miért költöttek sokkal több pénzt az ellenzéki előválasztás alatt kampányolásra, mint az ellenzéki pártok összesen? – kérdezte az LMP frakcióvezetője a Fideszt. Válasz nem érkezett. Jakab Péter Polt bebörtönzéséről beszélt és hozzátette: ne lehessen már ellopni egy országot.

Évekig gyűjtögette a kétszázasokat, aztán betörtek hozzá, és az összeset elvitték

Több mint háromezer darab 200 forintost lopott egy visszaeső bűnöző egy Somogy megyei házból.

Orbán elvesztette a csodafegyvereit, váratlanul megszorongatták a lájkbajnokságban

Az unoka és a foci is kínossá vált, mégis meglett neki a győzelem a heti versenyben. Kocsis Máté megtalálta az elveszettnek hitt fideszes humort, a propagandistákra pedig rádőlt a világ pénze, de hiába. Az előválasztás hetében a facebookos csapból is az előválasztás folyt, de nem teljesen úgy, ahogy vártuk volna. A mellékszerepekben: Dávid, Góliát, pacalpörkölt és az év legrosszabbul öregedő posztja.

Merkel óvatosságra intett az EU-s pénzek megvonásával kapcsolatban

A leköszönő kancellár Angela Merkel szerint mielőtt az uniós forrásokat befagyasztanák Magyarország és Lengyelország felé, előbb le kell ülni a két országgal tárgyalni.

50 ezer forintért mostak tisztára 9 milliót

Egy nigériai férfi többeket rávett, hogy saját nevükre bankszámlát nyissanak. Ezek segítségével mostak tisztára külföldi bűncselekményekből származó pénzeket.

Közpénzt is kapott a kormányközeli körök vagyonkezelőjének luxuspanziója

Exkluzív családi és baráti víkendekre kínálja a Kisfaludy-program támogatásával megépült új balatoni szálláshelyét Száraz István.

Pénzmosással gyanúsítanak egy nigériai férfit

Többeket rávett, hogy saját nevükre bankszámlát nyissanak, és azokra külföldi bűncselekményből származó pénzt küldött.

Rengeteg pénz ment válságkezelés címén olyasmire, aminek semmi köze a válsághoz

Sok esetben csak ürügy volt a járvány ahhoz, hogy nyakló nélkül költekezzen a kormány. A szétszórt ezermilliárdok nagy része a politikai szövetség kiszélesítését szolgálta, például sportra és egyházi kiadásokra is rengeteg ment el.

Az költötte a legtöbbet közösségi médiás hirdetésre az előválasztási kampányban, aki nem is indul rajta

Több mint 600 millió forintot tapsolt el a magyar politika az elmúlt egy hónapban reklámra csak Facebookon és YouTube-on. Dübörög a propaganda, harsognak a lejárató kampányok, dől a pénz, de az Állami Számvevőszék szemérmesen félrenéz.

Beszállhatnak a dolgozók az OTP-be

A kínai befektetési lehetőséget is vizsgálja a pénzintézet.

Hadüzenetet küldtek Brüsszelbe a lengyelek, pedig az idő nagyon nem kedvez a lázadásnak

Az EU-s jog elsőbbségét megtagadó lengyel alkotmánybírósági döntés után európai vezetők kemény büntetésekről beszélnek, a hollandok azt követelik, hogy Lengyelország egyetlen eurócentet se kapjon, a helyreállítás alap pénzeitől eleshetnek. Varsóban az ellenzék a polexit rémével szervez tüntetéseket a Fidesz lengyel szövetségesével szemben.

Durván elszálltak a távfűtés költségei, a kötött rezsiár csődbe viheti a cégeket

A rezsicsökkentést kompenzáló kasszát sürgősen fel kell tölteni, mert még egy enyhe tél esetén is kiürülhet. Jövőre, ha az energiapiaci trend nem változik, horribilis összeget kell betolni ebbe a kasszába, közpénzből.

Az EU az Europol segítségét kéri, hogy ellenőrizzék a helyreállítási pénzek elköltését

Magyarország nem vesz részt a műveletben.

Dobrev: Sávos rezsidíjra lenne szükség, a leggazdagabbak pénzéből lehetne fedezni a legszegényebbek rezsijét

„Több felelősség fent, több lehetőség lent. Ezt jelenti a társadalmi igazságosság” – mondta.

Megnéztük, honnan szerezhetne pénzt Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter a kampányígéretei betartására

Jókora államháztartási hiány és magas infláció mellett kezdhetne dolgozni a következő miniszterelnök és pénzügyminiszter, ha 2022-ben leváltanák a kormányt. Az ellenzék azt ígéri, hogy ezermilliárdos nagyságrendben találna pénzt a saját céljai megvalósítására - megnéztük, mi lehet reális ezek közül.

Lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el a zalai szülészorvossal szemben, aki hálapénzt kért betegeitől

Az orvos a magánpraxisába tartozó pácienseket a megyei kórház ultrahangos vizsgálóhelyiségébe rendelte be.

Ez a Game Boy-szerű konzol akkora, mint a hüvelykujja, de pont ezért vannak ezrek rákattanva

Igazán kényelmesen csak egy méh vagy bogár tudja használni azt a kézi konzolt, amely így is hatalmas érdeklődést váltott ki a Kickstarteren: az ötletgazdák a gyártáshoz szükséges pénz sokszorosát gyűjtötték be.

Arra még Orbán Viktortól sem kaptak volna pénzt, hogy koponyákból építsenek egy csonka gúlát

Megdöbbentő tömések és sokkoló koponyák: a szívünket olajzöldbe öltöztetve órákig bolyogtunk a Vadászati Világkiállításon, hogy megállítsuk, megérte-e ez nekünk. Az év legszórakoztatóbb hulláinak bemutatás mellett akkora mérleget vonunk, mint Kovács Zoltán vizslaszámlája.

Jakab Péter: Viktor bátyám, te egy húszast fogsz kapni

A Jobbik elnöke Orbán nyugdíjemelős videójára reagált.

Mindent, vagy semmit – Dobrev Klára és Márki-Zay Péter ígéretei a gazdaságról

Magyarországon az elmúlt években úgy tűnhetett, hogy mindenre van pénz. Igaz, az is látszott, hogy sok a pazarlás, vagyis bőven lehetnek a rendszerben tartalékok. Ettől még aligha reális Dobrev Klára gazdasági ígéretdömpingje. Márki-Zay Péter óvatosabb, ő padláskisepréstől tart, és bevallottan keveset tud arról, hogy jövő áprilisban hogyan áll majd a gazdaság.

183 millió eurónyi veszélyhelyzeti járványhitelt kap Magyarország az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Banktól

A bank hitelkonstrukciót bemutató dokumentuma szerint azért adják a pénzt, mert pocsék az egészségügyi rendszer, elöregedett és beteges a lakosság, illetve az ország rosszul teljesít a járvány elleni küzdelemben.

Közpénz, Dániel pátriárka áldásával – az ortodox egyház és politikusok korrupciós botránya rázta meg Romániát

A pátriárkát az emberei csak úgy hívják: A Nagy Fehér.