Hírkereső

Keresés

"Azt hittem, jobbá tudjuk tenni ezt a világot, de már nem vagyok ebben olyan biztos"

Csekély állami segítséggel próbál egy maglódi édesanya súlyosan fogyatékos gyerekeknek és felnőtteknek napközit működtetni. Paku Andrea élete állandó küzdelem, és nem csak azért, mert maga is egy agyk

"Mi nem erőből emelünk, hanem szívből" – otthongondozó anyák nyertek pert az állam ellen

Hat, súlyosan fogyatékos gyerekét otthon nevelő család bíróságra ment a magyar állam ellen, amiért nem biztosítanak számukra kiscsoportos közösségi lakhatást az avitt tömegintézmények helyett. Ilyen m

Pár ezer forintért ápolják a legrászorultabbakat: van, ahol meg is szűnhet a hospice és az otthoni szakápolás

Nélkülözhetetlen munkát végeznek, mégis napi szintű finanszírozási gondokkal küzdenek az otthoni szakápolást és hospice ellátást végző szolgáltatók. A több tízezer beteget ellátó, és a kórházakat jelentősen tehermentesítő szolgáltatóknál dolgozó, magasan képzett szakemberek vizitdíja 2017 óta változatlanul mindössze néhány ezer forint. A várólisták már most több hónaposak, de a szakemberek attól félnek, ha nem történik előrelépés, egyes településeken akár meg is szűnhet a szolgáltatás.

Megszűnhet egyes településeken az otthoni szakápolás és hospice-ellátás

Az otthonápolást végző szakemberek kimaradtak az egészségügyi béremelésből.

A fideszes képviselők nem támogatták, hogy megemeljék az idős családtagokat gondozók otthonápolási díját

A szociális szektorban dolgozók sem kapnak 500 ezer forintos bérkiegészítést.

Egyedülálló nő vagyok, sérült gyereket nevelek

Az elmúlt évek legnagyobb hatású társadalmi kampányának volt az egyik vezetője Csordás Anett, aki nemrég bejelentette indulását a 2022-es választásokon. Annak a C8 nevű józsefvárosi szervezetnek lesz a jelöltje, amelyik Pikó Andrást indította a 2019-es önkormányzati választásokon. Csordás szerint ha egy apró civil szervezet vezetőjeként el tudta érni a kormánynál, hogy duplájára emeljék az otthonápoló szülők juttatását, akkor képviselőként még többre lehet képes. Nem fél attól, hogy bedarálja majd a nagypolitika, sérült gyerekének ápolása megedzette annyira, hogy hely tudjon állni a parlamentben is.

Egyedülálló nő vagyok, sérült gyerekkel, nem férek bele a modellbe

Csordás Anett, az otthonápolási kampány korábbi főszervezője országgyűlési képviselő lenne. Ugyanaz a civil szervezet indítja az előválasztáson, amelyik Pikó Andrásból polgármestert csinált.