Hírkereső

Keresés

Orbán Viktor: Ellenezzük az európai szuperállamot

Soha nem látott méreteket öltött az Európai Unióban az ideológiai nyomásgyakorlás – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután a Karmelita kolostorban fogadta Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés elnökét.

Orbán és Le Pen Budapesten: "Új európai csoportosulás van kialakulóban"

Szövetségeseket és nem klónokat keres Marine Le Pen - mondta a francia Nemzeti Gyűlés párt elnöke, miután találkozott a magyar miniszterelnökkel Budapesten, hogy a kényszer szülte jobboldali együttműködésről tárgyaljanak. Orbán Viktor ismét a hősüknek nevezte Matteo Salvinit, az olasz Liga elnökét.

Orbán: Agglegények lettünk

Miután az Európai Néppártot ott kellett hagynia a Fidesznek, új szövetségesek után kell néznie. A magyar miniszterelnök fogadta a francia Nemzeti Tömörülés Budapestre látogató vezetőjét, Marine le Pent, aki azt üzente a Brüsszel előtt harcolóknak: Tartsatok ki!

Orbán Viktor: Európai politikai agglegények lettünk

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban találkozott Marine Le Pennel, a szélsőjobboldali francia Nemzeti Tömörülés elnökével.

25 milliárdot sokalltak rá, lefújták az egészet, most mégis megépítik 35 milliárdért az új sportcsarnokot

A fehérvári hokicsapat új otthonát és a rendezvénycsarnokot a Market Építő húzza fel.

A Békemenet képeiből összeollózott videóval kampányol a Fidesz

A Gyurcsány-szál ebből sem maradt ki.

Orbán szerint nem Budapestről kiindulva kell útvonalakat tervezni

Erről beszélt a miniszterelnök, amikor átadta a Kassát Miskolccal összekötő M30-as gyorsforgalmi utat kedden.

Orbán: nincs vidéki fejlődés a közép-európai egység gondolata nélkül

Nem lehetséges a magyar vidék fejlődése a közép-európai egység gondolatának megvalósítása nélkül – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Tornyosnémetinél.

Orbán Viktor nem sétált volna be így a saját csapdájába

A lengyel kormány olyan vitába manőverezte bele magát az Európai Unióval, amiből nem tud kihátrálni. Sok a hasonlóság például a költségvetési vétó ügyével, de azon a vitán nyerhetett is mindkét oldal,

Tűzpiros Gyurcsányokkal riogat a Fidesz új kampányvideója

„Van mit megvédenünk!” – posztolta a Fidesz a Facebookon.

Le Pen Budapesten: a francia szélsőjobb vezére a Parlamentben, a Hősök terén és a Duna-parti holokauszt emlékműnél is volt

Marine Le Pen hétfő óta van Budapesten, Orbán Viktorral is találkozni fog.

A Hősök terét, a Parlamentet és a Duna-parti holokauszt-emlékművet is végiglátogatta Marine Le Pen

A francia szélsőjobb vezető politikusa kedden találkozik Orbán Viktorral.

Mégis Karácsonynak kellett volna a baloldal messiásának lenni? Köthet-e paktumot Sorossal Márki-Zay migrációügyben?

Boros Bánk Levente szerint: Hiba lett volna, ha Orbán Viktor nem fogalmaz meg aktuálpolitikai kérdéseket.

Boros Bánk Levente: Hiba lett volna, ha Orbán Viktor nem fogalmaz meg aktuálpolitikai kérdéseket

A Médianéző Központ igazgatója a 888.hu-nak elmondta, a miniszterelnök október 23-ai beszéde az ellenzéki vádakkal szemben egyszerre volt kampánybeszéd és megemlékezés.

Megkérdezték "Brüsszeltől", mikor tervezi elfoglalni Magyarországot

A válasz szerint Magyarország helye az EU-n belül van, mert így döntöttek a magyarok.

Orbán Viktor: Együtt újra sikerülni fog!

A miniszterelnök a Facebook-oldalán üzent.

Lehet, hogy mégis Karácsonynak kellett volna a baloldal messiásának lenni?

A Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása szerint csak egy hajszállal ugyan, de Karácsonnyal állt közelebb a győzelemhez a baloldal.

Lehet, hogy mégis Karácsonynak kellett volna a baloldal messiásának lenni?

A Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása szerint csak egy hajszállal ugyan, de Karácsonnyal állt közelebb a győzelemhez a baloldal.

A lépés, amelytől még kevésbé lesznek átláthatók az Orbán család bizniszei is

Egy új szabály alapján akkor is Fidesz-közeli apparátus kezében lesz az ország több ezermilliárd forintot érő ásványkincsvagyonának a sorsa, amikor már akár híre-hamva sem lesz az Orbán-kormánynak.

Orbán a Parlamentben: „Magunk között szólok önnek, vigyázzon a kommunistákkal!”

A miniszterelnök az Országgyűlésben osztott ki mindenkit, aki csak megszólította.

Orbán Viktor Jakabnak: Baloldali szövetségesei az ön által felvett csokot is megszüntetnék

Miközben mostanában arról szól a fáma, hogy megújult a baloldal, eddig nagyon úgy néz ki, hogy továbbra is ugyanazok az arcok fröcsögnek. Erre tökéletes példa a mai parlamenti ülés, ahol Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali képviselői kérdésekre válaszolt.

Orbán Viktor megint rendet rakott a fejekben a parlamentben

Miközben mostanában arról szól a fáma, hogy megújult a baloldal, eddig nagyon úgy néz ki, hogy ugyanazok az arcok fröcsögnek továbbra is. Erre tökéletes példa a mai parlamenti ülés is, ahol Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali képviselői kérdésekre válaszolt.

A Nézőpont szerint Karácsony közelebb került Orbánhoz, mint Márki-Zay

A kormányközeli intézet néhány százalékpontos növekedést mért.

Orbán Jakabnak: Nincs cirkusz bohóc nélkül

Meg lehet-e élni 133 ezerből? Nem Marbellán, itthon – kérdezte Jakab Orbántól, aki cirkuszozással válaszolt. Percről percre követjük a hétfői parlamenti ülés azonnali kérdések óráját, ahol Orbán Viktort kérdezik a képviselők.

Orbán Viktor: Egymásra számíthatunk!

A magyar miniszterelnök Facebook-oldalán osztott meg képeket.

Cas Mudde: Nem látom a Fideszt veszíteni 2022-ben. De azt sem, hogy Magyarország demokrácia

„Véget ért a populista hype, nem ez lett az új norma, viszont maradni fog” – állítja a hvg360-nak Cas Mudde holland politikatudós, a modern kori populizmusdefiníció megalkotója, a szélsőjobbot és a politikai pártrendszereket vizsgáló szakember. Szerinte az Orbán Viktorhoz hasonlító politikusok folyamatosan veszítenek a népszerűségükből, azt viszont kétli, hogy épp a magyarországi ellenzék tudna győzni 2022-ben. Úgy véli, az Orbánt kihívó Márki-Zay Péter „ellenzék ellenzéke” narratívája logikus, de az előválasztás tévesen hitette el az emberekkel, hogy vidéken is van esély győzni vele. Mudde szerint a hatpárti összefogásnak elsősorban a magyar EU-tagságot kellene megmentenie, az Unióról viszont azt gondolja: belülről mehet tönkre, ha nem lép fel azonnal Lengyelországgal és Magyarországgal szemben.

Sorra buknak térségünk "elorbánosodó" vezetői, de nem szabad leírni őket

Cseh, osztrák, szlovák és bolgár kormányfő is bukott idén: mindannyian követték egyes kérdésekben Orbán Viktor politikáját, de bukásukban sok egyedi tényező játszott szerepet.

Orbán Viktor az új Jakab Péter, Jakab Péter az új Orbán Viktor

A Stop Márki-Zay kampányt harsányan körberöhögi a Facebook népe, Németh Szilárd közben végleg átadja magát a kajapornónak, a Fidesz pedig olyan kunsztot mutat be, ami még a foci Eb alatt se jött össze neki. Csupa meglepetéssel fordul rá a lájkbajnokság az előválasztás utáni korszak első hetére.

Orbánt Viktort leleplezik trükkjei: "A király meztelen"

Orbán Viktor úgy játszadozik a független intézmények vezetőinek kinevezésével, cserélgetésével, hogy a jelenlegi hatalom befolyását fenntartsa arra az esetre is, ha elveszíti a választásokat.

"Ők nem mennének el a falig, hogy béke legyen": ilyen volt október 23-a

Ott voltunk a kormánypárti és a kutyapárti békemeneteken és az ellenzéki összefogás rendezvényén is.

Orbán Viktor szexi felsőtestéről és a nappaliban kávézó Jakab Péterről álmodnak a békemenetelők

Lassan nincs olyan területe az életnek, ahová ne furakodott volna be a pártpolitika. Sokszor még alvás közben sem sikerül kizárnunk a közéletet. Az október 23-ai demonstrációk résztvevőit kérdeztük, szoktak-e politikusokkal álmodni.

Orbán Viktor alavju, glória Márki-Zay Péter körül: az '56-os megemlékezések képekben

Fél év van a választásokig, de a mostani ünnep olyan volt, mintha már most a kampány közepén járnánk.

Orbán Viktor erőt mutatott, az ellenzék erős állításokkal válaszolt

Orbán Viktor hívei megkapták régen várt tömegmámor-adagjukat, közben Márki-Zay Péter jóval kisebb közönség előtt fogalmazott meg kemény ígéreteket.

Tizenötéves a gyurcsányi rendőrterror, nagy ívű beszédet mondott Orbán Viktor

Ma van a gyurcsányista állami terror legfontosabb napjának 15 éves évfordulója. Gaudi-Nagy Tamás szerint előbb vagy utóbb felelni fognak a 2006-os rendőr terror felelősei. A Békemeneten beszédet mondott Orbán Viktor.

Békemenetelők Márki-Zayról: Hazaáruló, csicskás, ki tudnám nyírni!

Felkavarta a fideszes szavazókat, hogy egy magát jobboldaliként definiáló politikus lesz Orbán Viktor ellenzéki kihívója 2022-ben. Nincsenek jó véleménnyel Márki-Zayról, többen pedig attól tartanak, hogy meg fogja tudni szólítani a fiatalokat. Videóriport a Békemenetről.

Budapest, 2021. október 23. - Egy sűrű nap arcai

Rég dolgozhattak ennyit a kormányzati propagandagépezet emberei, mint az idei október 23-a előtt. Minden ki volt találva: helyszínek, akciók, résztvevők, szövegek. Orbán Viktor és a Békemenet pedig hozta is azt, amit vártak tőlük. Az ellenzék megpróbált lépést tartani velük, de egy héttel az előválasztás felszabadító hatású eredményhirdetése után ez most kevésbé sikerült. A Kétfarkú Kutyapárt pedig ha kissé kevesebb sziporkával is, de ismét csak tükröt állított a politikusok elé. A hvg.hu fotósai azt nézték ki, kiket lehetett mindezzel utcára vinni.

Ez a nap mindenről szólt, csak nem 1956-ról – a mai események röviden

A megemlékezések alig-alig szóltak a 65 évvel ezelőtti eseményekről. Sokkal több szó volt Gyurcsányról, a baloldalról, Sorosról, Brüsszelről, de még az iszlámról, az LMBTQ-ról és „a Covid-fasizmusról” is.

Orbán Viktor: Vagy ide, vagy oda!

Gyurcsány Ferenc nevének említése nélkül, de őt fantomhoz és farkashoz is hasonlítva tartott masszív gyurcsányozós október 23-i beszédet a miniszterelnök. Érezhetően közelednek a választások, Orbán Viktor pedig feltűnően sokat beszélt most az ellenzékről, de említett Gyuri bácsit és facebookos megszállókat is. Arra szólította fel a szimpatizánsait, hogy mindenki álljon ki a háza elé, és védje meg. Összefoglaló elemzés öt pontban.

Nem Márki-Zaytól, hanem az USA-tól és Európától tart Orbán Viktor

A miniszterelnök ünnepi beszédében a szovjetek lőfegyvereihez hasonlította a Facebookot. Óvatosan elismerte, hogy a kormányának is lehetnek hibái, de a támadások idején muszáj összefognia a tábornak. Morális fölényét a 2006-os rendőri erőszakból vezette le.

Orbán Viktor: A baloldal fáján csak baloldali politika nőhet

Több száz ezren vonultak fel a Békementen szombat délután, aminek csúcspontja a miniszterelnök beszéde volt. Eközben a baloldal rendezvényére alig pár ezer ember volt kíváncsi. Ez nem meglepő, ki akarná Apró Antal unokájával ünnepelni az 56'-os hősöket?

Orbán Viktor: Időben szólunk, aki eddig belénk harapott, annak belénk is tört vagy elvásott a foga

A miniszterelnök több tízezer ember előtt mondta el ünnepi beszédét.

Itt követheti élőben Orbán Viktor ünnepi beszédét

Élőben közvetítjük a miniszterelnök október 23-ai beszédét a budapesti Erzsébet térről.

Orbán Viktor október 23-ai beszéde a Békemeneten - percről percre

Élőben közvetítjük a miniszterelnök október 23-ai beszédét.

Németh Szilárd néhány lépésben eljutott október 23-tól Gyurcsányig, az iszlámig és a melegekig

1956 egy nagy, ma is tartó, Magyarország és Európa szabadságáról szóló háború hősies pillanata volt – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton, a csepeli Királyerdei Művelődési Házban. Ez a háború szerinte arról szól, hogy „Magyarország önálló, szabad országként vagy egy internacionalista baloldali birodalom gyarmataként él-e”. Németh szerint a kommunisták 1956-ban a szovjetek segítségével leverték a magyarok szabadságharcát. Utódaik, a Gyurcsány-féle baloldal fojtotta vérbe a békés megemlékezést a forradalom 50. évfordulóján, és most ugyanez a Gyurcsány és ugyanaz a baloldal akar visszatérni a hatalomba. A politikus szerint ugyanazt akarják: „álljunk be a sorba, fogjuk be a szánkat, mondjunk le a nemzeti önállóságunkról, adjuk el a nemzeti vagyont, vegyünk fel Soros-hiteleket, hagyjuk kifosztani a magyarokat, adjuk fel a nemzeti identitásunkat, és most már azt is akarják, hogy legyünk nyílt társadalom, telepítsük be a bevándorlókat a városainkba, engedjük be az iszlámot a templomainkba és az LMBTQ-propagandát az iskoláinkba”.

A Kutyapárt békemenetével indultak az idei október 23-i megemlékezések

Körülbelül ezren gyűltek össze az Oktogonnál. Egy hosszú molinót visznek, amin csak emojik vannak. Délután lesz CÖF-ös Békemenet, beszél Orbán Viktor és lesz ellenzéki nagygyűlés is.

Élőben közvetíti a Hír TV Orbán Viktor beszédét

Nyolc kamerával és drónnal ad élő közvetítést a HírTV a békemenetről.

Tízezrek vonulnak a Békemeneten, Orbán Viktor fél négytől beszédet mond – Október 23. percről percre

Az egyik Békemenet javában zajlik, a másik hamarosan kezdetét veszi. Orbán Viktor fél négykor mond beszédet, ezt követően az ellenzék tart nagygyűlést.

Hadházy forradalmi túrát tett: szerinte ma ide vonulnának a felkelők

Megfordult Felcsúton, Hatvanpusztán, de a Kunigunda utcában is.

Aki él és mozog, akinek fontos a demokratikus magyar jövő, az jöjjön el ma a Békementre

A politikai vitákban naponta előjön a téma, hogy az Orbán-kormány bukása estén üres lesz a kassza, az ország a csőd szélére kerül, s milyen dráma lesz majd akkor a gyurcsányistáknak helyrehozni a gazdasági egyensúlyt.

Orbán Viktor hazafelé tart Brüsszelből

A miniszterelnök a Facebook-oldalán üzent.