Hírkereső

Keresés

Dobrev Klára "Pereputty-törvényt" ígér az elszámoltatáshoz

Az olasz maffia elleni lépéseket venné át a NER oligarchái ellen a DK miniszterelnök-jelöltje.

Letartóztatják a hazaárulással vádolt oroszbarát oligarchát Ukrajnában

Viktor Medvedcsuk május óta volt házi őrizetben. Akkor úszhatja meg a letartóztatást, ha kifizeti a 11 milliárd forintnak megfelelő óvadékot.

Orbán Viktor intézi, hogy bukása esetén is meghatározó gazdasági háttérhatalma legyen

Legyen szó hulladékgazdálkodásról, kaszinóról, vasútvonalról vagy atomerőműről is, a NER-oligarcháknak áll a zászló. A kormány ugyanakkor a jövő év tavaszán lejáró kormányzati ciklust átívelve hozza helyzetbe Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt és társaikat.

Mit tudnak jobban az észtek nálunk? – fejlettebbek voltunk, de mára messze lemaradtunk tőlük

Harminc éve liberális a gazdaságpolitikájuk, oligarchák nélkül a kisvállalkozásokra és a digitalizációra építenek. Az észtek 1991-ben még 31 százalékkal elmaradtak tőlünk fejlettségben, 2020-ra viszon

Másodfokon is megnyerte a pert Fekete-Győr András Mészáros Lőrinc ellen

Lehet nyilvánosan beszélni arról, hogy politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján.

A korrupció ellen szólalt fel Navalnij a megmérgezése évfordulóján

Az orosz ellenzéki politikus szerint a világ vezetőinek harcolniuk kell a korrupció ellen, és jó lenne, ha fellépnének az orosz elnökhöz közel álló oligarchák ellen is.

Azeri pénzpumpa és orosz maffiózók: óriási pénzmosási ügyek tépázzák az unió tekintélyét

A dán bank fekete rendszere, az orosz oligarchák nyugati befektetései – csak úgy záporoztak az elmúlt években a nagy pénzmosási ügyek. Az Európai Számvevőszék most azt vizsgálta, hogy az unió mennyire hatékony a pénzmosás és a terrorizmusfinanszírozás elleni harcban. Az eredményre nem lehetünk túl büszkék. Az Európai Bizottságnak elege lett.

Rogán: Még az idén 35 évre koncesszióba adják az autópályákat

Jobb konstrukció lesz állami szempontból, mint az M5, M6 csődje – ígéri. Az ellenzék szerint fideszes oligarcháknak játszák át a közutakat.

Magyarországon nincsenek oligarchák, Magyarországon Orbán Viktor van

Különös nagytőkések léteznek a NER-ben: látszólag óriási vagyon és hatalom birtokában vannak, mégis egy csettintésre átadnak mindent Orbán Viktornak. Nemzeti nagytőke vagy fideszes oligarchák - szól a vita, pedig a valóságban egész másról van szó.

Putyin Oroszországa leszálló ágban: több vodka, burjánzó korrupció, országló oligarchák

Hiába igyekszik erősödő nagyhatalomnak beállítani országát az orosz államfő, a számok egészen mást mutatnak. Az 1999-ben hatalomra jutott politikus országlása alatt Oroszország elmulasztotta talán az utolsó modernizálási lehetőséget is.

Házkutatást tartottak Rudy Giulianinál

New York volt polgármesterét és Trump ügyvédjét azzal vádolják, hogy a törvényeket megsértve lobbizott ukrán tisztviselők és oligarchák nevében, hogy azok cserébe terhelő bizonyítékokat adjanak neki Joe Bidenről.

Anne Applebaum: Csak Navalnijnak van receptje Putyin ellen

Az orosz ellenzék legfőbb vezetője azért szúrja a hatalom szemét, mert videó összeállításaiban megmutatja az elit bonyolult korrupciós hálózatát, kigúnyolja az oligarchák pénzét és ízlését. Mint ahogy tette legutóbb Putyin Fekete-tenger menti luxus palotájával. Ezért kell eltakarítani az útból, amiből az államfő nem is csinál titkot. Ezt Anne Applebaum írja a The Atlantic-ben.

Az elkerülhetetlen futballforradalom

Ha elindul az európai Szuperliga, a legnagyobb újítás lehet a fociban a világbajnokságok és a BL óta. És egyszer el fog indulni, mert ezt diktálja a pénz. Amerikai befektetők, posztszovjet oligarchák, arab sejkek, dúsgazdag ázsiaiak pénze. Európa és az európai szurkolók véleménye alig számít.

Manfred Weber befagyasztaná az orosz oligarchák számláit és kizárná Oroszországot a SWIFT-rendszerből

Az Európai Néppárt frakcióvezetője félreérthetetlen és erős választ adna a kelet-uhrajnai válságra.

Duma Aktuál: A felcsúti peren kényszer-szerencsekerék és szauna is lesz?

A Duma Aktuál csapata megnézte, hogyan működik majd az elszámoltatása, ha teljesül a Momentum programja. De mitől izzadnak majd az oligarchák a kormányváltás után és mi jut majd belőle egy óvodáscsoportnak?

Karácsony: Nem fogom engedni, hogy fideszes oligarchák ingatlanmutyijának kiszolgálása veszélyeztesse egy kórház működését

Szerinte a nemzeti vagyonért felelős miniszter közleménye a hajléktalankórházról tele van csúsztatásokkal.

Alkalmatlansága miatt megint másokra mutogat Kari Geri

Budapest főpolgármestere tegnap egy Facebook bejegyzésben küldött nyílt levelet a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszternek. Ebben a levélben számon kérte és megvádolta a Mager Andreát azzal, hogy a XIII. kerület Szabolcs utcai kórházépületét különböző „oligarchák” kezére igyekszik átjátszani. Szép mese, csakhogy ma szembejött a valóság.

Karácsony a miniszternek: Nem asszisztálok ingatlanpanamán nyerészkedő oligarcháknak

A főpolgármester kijelentette: a hajléktalankórház a helyén marad.

30 éven át nem sikerült, a Momentum 3 nap alatt megoldaná

Menekülő oligarchák, elkapott magánrepülők, előzetes letartóztatásba kerülő Mészáros Lőrinc - így képzeli el az ellenzéki győzelem utáni első napokat a Momentum. Magyarország tényleg az EU egyik legkorruptabb országa, de ezzel szembeszállni már egyáltalán nem olyan egyszerű, ahogy egy kampányszlogenből tűnik.

Oligarchák és nagybirtokosok kapják az EU-s agrárpénzek javát

Mostanra a Simicska Lajos földjeit megszerző Mészáros Lőrinc Magyarország legnagyobb földbirtokosa, és ő kapja a legtöbb EU-s támogatást is, Mészáros agrártámogatásai 2019-ben 3,2 milliárd forintot tettek ki. Az európai zöldeknek ez nem annyira tetszik.

Fekete-Győr: A kormányváltás után Mészáros Lőrinc napokon belül előzetesbe kerülhet

A Momentum közzétette, hogyan bontaná le a Fidesz rendszerét. A kormányváltás után elindítanák „a felcsúti pert”, és megtiltanák, hogy felszálljanak a fideszes oligarchák magánrepülői.

Válasz: A kormány az igénylők fél százalékának adta a turisztikai támogatások kétharmadát

A lap összesítése alapján a Rogán minisztériuma alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség százmilliárdokat szórt ki NER-es oligarcháknak és fideszes önkormányzatoknak. 2030 helyett már 2020 végére elköltötték az eredetileg tervezett keretet.

A Felcsútról kirúgott edző: Nem szívesen erőltetik meg magukat, ez a magyar mentalitás

Radoki János fél évig sem volt a Puskás Akadémia edzője, jól kezdett a felcsúti futballcsapattal, aztán visszaestek az eredmények, őt pedig 13 meccs után menesztették 2019

Az oligarchák szállodáira milliárdokat osztó szervezet elnöke szerint Brüsszel és az ellenzék a hibás a tönkrement vállalkozásokért

Guller Zoltán szerint a kormány mindent megtett eddig is a vendéglátósok támogatásáért is, úgyhogy türelem.

Rogánék, imareggelik, oligarchák hobbijai - ezeket támogatta az állam aranytojást tojó tyúkja

A Szerencsejáték Zrt.-nél nem csak a lottón lehet nagy pénzeket nyerni, olykor elég hozzá egy kis fideszes háttér is – derül ki a szervezet adatainak elemzéséből.

Az ellenzék már tervezi, hogyan számoljon le az oligarchákkal

Kommunikációban már nagy az összhang, a konkrétumok kidolgozása azonban még tart.

Mellár: A westernhős Orbánnak már alig maradt lőszer a fegyverében

Orbán Viktor most nem a válságot akarja kezelni, hanem az oligarchákat menteni – állítja a 2020-as gazdaságpolitikáról írt könyvében Mellár Tamás. Szerinte a bűnbeesés már a járvány előtti években megtörtént: amikor a GDP növekedett, a kormány túlfűtötte a gazdaságot, márpedig egy ilyen helyzet után nincs elég lehetőség arra, hogy jelentős támogatásokat adjanak.

Megállapodtak a közös kormányzás alapelveiről az ellenzéki pártok vezetői

Fekete-Győr András azt ígérte, hogy véget vetnek az oligarchák hatalmának és leszámolnak a korrupcióval.

A potyautastörvénytől a potyautas oligarchákig – 2020 Magyarország, 3. rész

Ez történt az idén. Év végi mérleg, kronologikus sorrendben, alább a júliustól szeptember végéig tartó időszakot idézzük fel.