Hírkereső

Keresés

Másfél percig futott a Parlament folyosóján Varga Judit után Tordai Bence, hogy a Pegasusról kérdezhesse

Arra volt kíváncsi a Párbeszéd képviselője, hogy törvényesen hallgatták-e le Bánáti János ügyvédet. Egy füzettel védte be a minisztert Völner Pál.

A WHO-val együttműködve nyújt egészségügyi segítséget Ugandának a magyar kormány

Jól felszerelt konténerkórházat küldött a kormány az országba, hogy hatékonyabban tudják kezelni a súlyosan fertőző betegeket.

A füzetével védte az államtitkár Varga Juditot a lehallgatásokról szóló kérdésektől

Völner Pál bevetette magát.

Energiakrízis: lekapcsolták a távfűtést Temesváron

56 ezer lakásban és 5 kórházban nincs fűtés.

Drágul a kenyér, a hajvágás, a díszbokor és gyümölcsfa

400 forint fölé megy a kilós kenyér ára. Drága az energia és az üzemanyag, emelkednek a bérek, gyengül a forint.

Karsai Dániel: A feles alkotmányozás paradoxona

Tényleg lehetséges feles többséggel alkotmányozni? Ennek megválaszolásához fel kell tenni a kérdést: valójában mi a NER? Karsai Dániel alkotmányjogász cikke.

Már nincs engedélye közvilágításra az Elios-ügy központi cégének

A MEKH visszavonta az engedélyét a végelszámolás alá került Sistrade Kft.-nek.

Az Amerikai Fater az egész magyar politikai élet ellen: ki is ez a Márki-Zay Péter?

Képzelgés a csuháról, segédmunka és siker Amerikában, aztán képzelgés 25, maszk és gumi nélküli férfiról Magyarországon. A magyar politikát 1998 óta uraló figurák leginkább olyanok voltak, mint a gyerekek. A rajtuk felnőtt választói generációknak már nagyon kellett egy ilyen Fater. Gyorsportré Márki-Zay Péterről.

Nem a zöld befektetési őrület és a globális alapkezelők felelnek az energiaválságért

Túlhajtott ESG-mánia helyett eufóriát lát a piacon a befektetési alapkezelők szövetségének elnöke, aki szerint nem a finanszírozói oldalt terheli a felelősség az energiaárak elszállásáért.

Magnéziumhiány fenyegeti az európai autóipart

Kína energiahiánnyal küzd, novemberre elfogyhatnak az európai készletek.

Leállással fenyegeti az európai autóipart a magnéziumhiány

Novemberre kifogyhatnak a készletek, Kína nem szállít elég magnéziumot, mert energiaszűkében van. A német autóipar (és részeként a magyar) komoly nehézségekkel

Orbánt Viktort leleplezik trükkjei: "A király meztelen"

Orbán Viktor úgy játszadozik a független intézmények vezetőinek kinevezésével, cserélgetésével, hogy a jelenlegi hatalom befolyását fenntartsa arra az esetre is, ha elveszíti a választásokat.

Lángol egy teherhajó, és mérgező gáz szivárog belőle Kanada és az USA határán

A Zim Kingston nevű, vegyi anyagot szállító hajóról csütörtökön vízbe esett 40 konténer, most legalább hat áll lángokban.

Orosz védelmi miniszter szerint a NATO nem kész az egyenjogú párbeszédre Moszkvával

Az orosz védelmi miniszter azzal vádolta meg szombaton a NATO-t, hogy a szövetség fokozatosan vonultatja fel az erőit az orosz határok közelében, és nem hajlandó egyenlő partnerként megvitatni Moszkvával az európai biztonság kérdését – jelentette az Interfax orosz hírügynökség.

Kijött Herendi Gábor Bűnös városa, és minden jelenetével a NER-t ekézi

A Valami Amerika hősei annak idején egy filmre gründoltak pénzt. Ez volt a Bűnos város, ami immár nem csak a Valami Amerika világában, hanem a valóságban is létezik, és minden egyes képkockája egy köz

Felháborodtak a kollégái William Shatner űrutazásán

Vilmos herceg után Joan Collins és Brian Cox is odaszólt a 90 éves űrhajósújoncnak.

"Nem biztos, hogy október 23. mindig nemzeti ünnep marad" - Rainer M. János a Fülkében

Sokkal boldogabb, mikor arról hall, hogy fiatalok kirándulásokat szervezve kivonulnak az emlékezetpolitikából október 23-án, mint amikor az állami megemlékezésekről olvas, mert az előbbiek sokkal hitelesebben megidézik 1956 október 23-ának emlékét - mondta Rainer M. János Széchenyi-díjas történész, az 1956-os intézet volt főigazgatója a Fülkében.

Hadházy előadást tartott arról, hogyan nyúlják le az uniós pénzeket a NER-ben

Gyakorlati példákkal illusztrálta Hadházy Ákos a látszólag tiszta tenderek lezsírozását, beszélt a trafikmutyi “véletlen” leleplezéséről és az MSZP-s Tóth Csabáról is. A Kutyapárt népfőiskolai rendezvényén elmondta, hol hibáztak az eddig lebukott fideszesek, és azt is, mit kell tenni, hogy “a mieink ne lopjanak”. Szóba került Simicska Lajos, az Elios-botrány és a legfőbb ügyész is.

Rekordbírságot kapott kartellezésért a Bige Lászlóhoz köthető Nitrogénművek

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata megállapította, hogy a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportja jogsértően törekedett éveken keresztül a partnerek és a cégcsoport közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására. Az eljárásban összesen 11 hazai szereplő volt érintett, amelyből kettő elismerte a jogsértést.

1956 szellemét nem lehet kiirtani a magyar nép lelkéből

„A tragikus kimenetelű eseményekre is lehet ünneplőbe öltözött lélekkel emlékezni, ha erkölcsi tartalmukkal a jövő generációk gyarapodását szolgálják” – mondta a Magyar Nemzetben pénteken megjelent interjújában az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

14,1 milliárd forintra bírságolta a Versenyhivatal Bige László műtrágyás cégcsoportját

A GVH szerint a Nitrogénművek és vállalkozáscsoportja éveken át törekedett a viszonteladó partnerei közötti verseny, illetve az import korlátozására.

Kálomista az Elk*rtukról: Maga szerint ez kampányfilm?

Csütörtök este a Corvin moziban tartották az Elk*rtuk díszbemutatóját, ahol a NER is képviseltette magát. Kálomista Gábor, a film producere szerint a filmnek nincs politikai célja, de mit gondolt a filmről Kocsis Máté, Demeter Szilárd, Bencsik András és Schmidt Mária?

Orbán Brüsszelben: "Nem hagyjuk!"

Többek között a migrációról tárgyalnak az uniós állam- és kormányfők két napos brüsszeli csúcstalálkozójuk második napján. Csütörtökön a jogállamiság, a Covid-helyzet és az energiaárak szerepeltek napirenden.

Lendvai Ildikó: Mit csinálunk, ha másnap lőnek a Kossuth téren, igazuk teljes tudatában?

Politikai okokból nem lehet feles többséggel érvényteleníteni kétharmados törvényeket – mondta a hvg360-nak Lendvai Ildikó. Az MSZP korábbi elnöke szerint ugyanis nem lehet olyat csinálni, ami halálra hergeli és bizonyos fokon joggal sérti a fél országot. Miért állt be Márki-Zay Péter mögé? Kiktől kellett megtisztítani az MSZP-t? Hol hibázott az ellenzék? Interjú.

Elindult a Szövetség a Közjóért honlapja

A konzervatív erők összefogásával létrejött a Szövetség a Közjóért (Alliance for the Common Good – ACG). Az alapító lengyelek és magyarok mellett a szövetséghez csatlakozó olasz, cseh és szlovák partnerek is jelen voltak a szervezet budapesti megalakulásakor.

Orbán Viktor: Timmermans tevékenysége megemeli az energiaárakat

Megöli az európai középosztályt, amit az Európai Bizottság és annak alelnöke, Frans Timmermans zöld megállapodásért felelős biztos a Fit for 55 nevű új klímacsomagjával csinál – jelentette ki az energiaárak emelkedésével kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, az európai uniós tagállamok vezetőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójára érkezve.

Orbán szerint megöli a középosztályt az Európai Bizottság terve

A magyar miniszterelnöknek nem tetszik a Fit for 55 nevű klímacsomag.

Orbán már az európai demokráciát félti Brüsszeltől

Jogállamiságról, migrációról és energiaáraktól tárgyalnak ma az uniós állam- és kormányfők. Az első ütésváltásokon már túl vagyunk.

Naperőműcég debütált a tőzsdén, a tulajdonosok fajsúlyos magyar üzletemberek

A Nap Nyrt. papírjaival október 21-től lehet kereskedni a Budapesti Értéktőzsdén,

Kormányinfó: Magyarországon a legalacsonyabb a rezsi az Európai Unióban

Az Európai Bizottság átgondolatlan energiapolitikát folytat – hangsúlyozta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki Kormányinfón.

Így mutathat a teljesen új Skoda Superb

Már nem kell sokat várnunk a cseh típus negyedik generációjára.

A DK-s képviselő érdekeltsége mellett NER-es szálak is vezetnek a karibi adóparadicsomba

Lényegében teljes anonimitást biztosít a cégtulajdonosoknak a karibi térségben található Nevis, ahol akár le is csukhatják azt, aki elárulja a kilétüket. Nem a DK-s Ráczné Földi Judit körüli cégháló a

Infláció van, gázhiány jöhet, a szállítás akadozik – fenyegető kihívások előtt a világ

Széttépte a globalizáció finom szálait a koronavírus-járvány, és a helyükbe olyan kusza vonalakat épített dominókból, hogy azok bármelyikének eldőlése kiszámíthatatlan következményekkel jár. Általános veszély az infláció, Európa pedig földgázcsapdába zárta magát, amit kaján elégtétellel figyel a felértékelődő energiahordozói nyomán erősödő Oroszország.

Paks II: elindulhat a gödörásás

A talajvíz szintjéig történő ásásra adott engedélyt az atomenergia-hivatal.

„Van érzékem mindent aprólékosan és logikusan végiggondolni” – Búcsú Kornai Jánostól

Életének 94. évében elhunyt Kornai János, a világszerte jegyzett társadalomtudós, a Harvard és a Budapesti Corvinus Egyetem professzor emiritusa, akitől több generáció tanulta meg a szabadság feltétlen tiszteletét és azt, hogy csak a végiggondolt gondolatnak van valódi értéke.

Kétmillió forintot kap, aki Angliában belemegy, hogy lecseréli gázbojlerét

Átszámolva persze. Bojlerenként ugyanis 5 ezer fontot fizetne a brit kormány, összesen pedig 450 millió fontot szánnak erre, hogy csökkentsék a környezetszennyezést – írja a BBC portál. A kritikusok szerint ez is kevés.

Belül varázsol igazán nagyot: teszten a teljesen új hibrid Honda HR-V

Sportosan kupésra hangolt formaterv, meglepően tágas és praktikus utastér, hatékony hibrid hajtáslánc: körülbelül így hangzik a Honda legújabb szabadidő-autójának sikerreceptje. Kipróbáltuk a harmadik generációs HR-V-t.

Székelyudvarhely polgármestere a Facebookon kérdezi a városlakóktól, fogadja-e Márki-Zayt

A városvezető a kérdése előtt leszögezte, hogy ő a Fidesz-kormányt tartja a város hiteles partnerének.

A keresztényellenes, beteg, perverz rendező megmutatja a Fidesz Magyarországát

Gálvölgyi János először játszik Pintér Béla társulatában, nem is akármilyen szerepet. Pintér új előadása nemcsak dühös, kemény és őrült, hanem bátor is, pedig ettől elszokott már a színház a NER elmúlt tizenkét évében.

Parragh László: „Az infláció fel fogja zabálni a minimálbér emelését”

A kormány annyi pénzt önt a gazdaságra a következő hónapokban, hogy az az extrém energiaárakkal együtt ahhoz vezethet, hogy akár tartósan beragadhat az infláció az 5-6 százalékos sávba – számolt Parragh László.

Jellinek Dániel: Londonban sok a dugó és rossz a közbiztonság, szívesebben jöhet egy menedzser Budapestre

Nemcsak az adórendszer, hanem az életminőség is segíthet a cégvezetőket Magyarországra csábítani - hangzott el Jellinek Dániel és Orbán Gábor beszélgetésén. A saját cégeik, azaz az Indotek és a Richter külföldi partnerségi és terjeszkedési tervein kívül arról is beszéltek, mit ajánlanának azoknak a magyar cégvezetőnek, akik ez után vetnék meg a lábukat külföldön.

Több meglepetés is van az uniós napelempályázatban

Alaposan megváltoztak az uniós napelempályázat szabályai. Talajra telepített rendszerre egyáltalán nem lehet pályázni.

Kijöttek a 200 milliárd forintos lakossági napelempályázat részletei

Mikulás napjától lehet majd leadni az első pályázatokat az ingyen pénzre napelemért.

Az afgán fiú kedves mosolya

Egy videót nézek. Az Euronews közöl egy cikket és egy hozzá tartozó interjút „Menekült vagy migráns? – egy afgán fiúval beszélgettünk a magyar határkerítés túloldalán” címmel. Megható a szöveg, és pozitív a végtelenségig. Mint minden ideológiai agitprop szöveg. Szása, a partizán 120 százalékot teljesít a gyárban, szereti az anyukáját, lelkesedik a generalisszimuszért, és amikor …

Egyre kétségesebb, mikorra érkezhetnek meg a külföldről rendelt karácsonyi ajándékok

Kínai konténerektől függ a globális kereskedelem – erre az apró tényre hívja fel a figyelmet a párizsi Les Echos című gazdasági portál. Kína gyártja ugyanis szinte az összes konténert, amely nélkül ma már nem képzelhető el korszerű áruszállítás. Csakhogy az is baj, ha konténerből egyszerre túl sok van egy helyen.

Bárhogy nézzük, túlzásnak tűnnek Orbán pénteki számai a rezsicsökkentésről

Félrevezető számokkal érvelt péntek reggeli interjújában Orbán Viktor a szabályozott rezsiárak mellett, az pedig, hogy enélkül éves szinten 380-400 ezer forinttal kevesebbet fizetnének a magyar családok a rezsiért, nyilvánvaló túlzásnak tűnik. Nemcsak azért, mert volt, amikor a piaci ár olcsóbb volt a rezsicsökkentett hazai áraknál, de azért is, mert a gyakran a szolgáltatókra terhelt rezsicsökkentés veszteségeit máshonnan, más adókkal kell pótolni. Az elmúlt időszak jelentős gázáremelkedése viszont még bekavarhat.

Hordozható atomreaktorral jelentkeztek a SpaceX-től kivált mérnökök

A Radiant terméke földön, vízen, de akár levegőben is szállítható, és ezer otthont is képes ellátni energiával.

Ezer adag kristályt találtak a rendőrök egy angyalföldi konténerben

A rendőrök a helyszínen csaptak le a gyanúsítottakra, összesen öt férfit állítottak elő a drogbiznisszel kapcsolatban.

Márki-Zay Péter: hétgyerekes vendégmunkásból Orbán Viktor kihívója

Független hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltként elsőként törte meg a NER centrális erőterét, de még idén tavasszal sem tartotta magát esélyesnek a miniszterelnök-jelöltségre. Portrénk az előválasztást 56,7 százalékos eredménnyel megnyert Márki-Zay Péterről.

A párhuzamos valóságba is eljutott az előválasztás eredménye: Gyurcsány nyert

Deák Dániel a reflektorfényben töltötte a vasárnap estét, de előkerült egy Kocsis Máté nyilatkozat is. Ki nem találná, ki állhat a háttérben.