Hírkereső

Keresés

Új Nemzeti Biztonsági Laboratórium épül 12 milliárd forintból

Az intézményben többek között a koronavírus vagy a madárinfluenza elleni új oltóanyagokat is vizsgálni tudják.

A cél, hogy minél többen megkapják az első oltást

Minél több embernek akarják beadni az első koronavírus elleni oltást, ezért változik a Pfizer-Biontech és az AstraZeneca vakcinája esetében a második oltás időpontja – közölte Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Március közepén nyithatnak fővárosi gyógyfürdők

Időpontfoglalással és teszteléssel várják majd a gyógyfürdők a vendégeiket.

Operatív törzs: minden vizsgált kritériumnak megfelelt a kínai vakcina

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vizsgálata szerint a kínai Sinopharm-vakcina megfelel a gyártói leírásnak, magyarországi felhasználásának megkezdéséhez az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet engedélye van hátra – mondta az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.

Nyilvánosságra hozta az OGYÉI, kinek nem ajánlják az orosz Szputnyik V vakcinát

A koronavírus elleni oltóanyag alkalmazási előírása szerint a mellékhatások enyhék vagy közepesek, és általában három napon belül elmúlnak.

A koronavírus-járvány fokozódására figyelmeztet a szennyvíz

Országos átlagban ismét emelkedik a szennyvízmintákban a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Az NNK is megadta az engedélyt, lehet oltani a Szputnyik V-vel

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) befejezte a Szputnyik V nevű, koronavírus elleni orosz vakcina hatósági vizsgálatát, és az eredmények alapján megállapította, hogy „a vakcina gyógyszerminőségi tekintetben a gyártói specifikációnak megfelelt, immunbiológiai szempontból pedig embereken alkalmazható” – jelentette be a Facebook-oldalán Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere

Operatív törzs: Már az első napon közel 15 ezer idős embert beoltottak

Már az első napon közel 15 ezer regisztrált idős embert beoltottak – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Operatív törzs: Már oltják a regisztrált legidősebbeket

Csütörtöktől vasárnapig 1080 háziorvosi körzetben tíz-tíz regisztrált idős személy kaphat védőoltást, és minden háziorvosi körzetből hat-hat szintén regisztrált idős embert kórházi oltópontokon oltanak be – mondta el a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Megtiltotta a GVH egy fogfehérítő eszköz reklámozását

A BrightWhite-ot reklámozó influenszereknek helyreigazítást kell közzétenniük.

Két nagyvárosban megint egyre több fertőzésre figyelmeztet a szennyvíz

Debrecenben és Nyíregyházán emelkedett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Ha felső légúti tüneteket tapasztal, ne gondoljon azonnal a koronavírusra: megjelentek a pollenek

Az arra érzékenyeknél a napokban már a szénanátha tünetei is jelentkezhetnek, miután az enyhe időjárással az első allergén növények pollenjei is megjelentek a levegőben, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)

Nem használták fel a Szputnyik V mintáit az oltóanyag magyarországi engedélyezéséhez

A Népszava szerint még mindig a fagyasztóban vannak. Az eljárás azonban nem újdonság, az Európai Gyógyszerügynökség is dokumentáció alapján ad ki engedélyt.

Úgy tűnik, a kormány épp most borította fel az oltási tervet

Orbán Viktor a rádióinterjújában kettéosztotta a 60 év felettieket, a hivatalosan elérhető dokumentum azonban ilyenről nem tesz említést.

A külügyminisztérium és az NNK már az orosz vakcina vásárlásáról szóló szerződést vizsgálja

A külügyminiszter szerint akkor lehet aláírni a szerződést a Szputnyik V-ről, ha a magyar gyógyszerészeti hatóság úgy dönt, hogy megadja a vészhelyzeti használati engedélyt az orosz vakcina magyarországi használatára.

Operatív törzs: Jóval gyorsabban halad az oltás, mint ahogy a vakcina érkezik

Eddig 130 ezer ember oltására elegendő vakcina érkezett Magyarországra, ebből már csaknem 106 ezren meg is kapták a védőoltást – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében.

Szekszárdon és Szolnokon nem várható a járvány enyhülése a szennyvízminták szerint

Nyolc városban viszont csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben.

Szekszárdon és Szolnokon nőhet a koronavírus-fertőzöttek száma

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a szennyvízben kimutatható koronavírus-koncentrációból von le következtetéseket.

NNK: nem találtak influenzavírust a betegektől levett mintákban

Kevesen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Szennyvízminták: a nagyvárosokban nem várható nagy ugrás a fertőzések számában

Négy megyeszékhelyen és a budapesti agglomerációban is csökkenésről számolt be az Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Egy hónap után ad védettséget a Pfizer vakcinája

A Pfizer vakcinája a második oltástól számítva egy hét után fejti ki hatását, tehát összességében egy hónap után nyújt védettséget a koronavírus ellen – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.

Közzétették, kik és milyen sorrendben kapnának védőoltást

A Nemzeti Népegészségügyi Központ kitette az oldalára, hogy az oltási terv alapján hogyan képzelik a lakosság tömeges oltását a koronavírus ellen. 18 év alattiak egyáltalán nem szerepelnek benne, és van olyan csoport, amelynél azt javasolják, hogy ne a vakcinainfó oldalon történt regisztrációkat tekintsék irányadónak.

Jövőhéten is várható újabb vakcinaszállítmány

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) megrendelése alapján, folyamatosan szállítja Magyarországra a Pfizer a koronavírus-vakcinát, a jövő héten újabb szállítmány várható – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Operatív törzs: a vakcina megérkezése a járvány elleni védekezés új szakasza

A vakcina megérkezése a járvány elleni védekezés új szakaszát jelenti, de továbbra is szükség van a lakosság fegyelmezettségére a járványügyi intézkedések betartásában – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős testület hétfői online sajtótájékoztatóján.