Hírkereső

Keresés

Szakember a népszavazásról: „jó lenne, ha nem azon múlna az eredményesség, hogy mennyi vásárlási utalványt sorsolunk ki”

Olcsóbbá és egyszerűbbé tenné a népszámlálást a digitális személyazonosság, véli Hortobágyi Ágoston digitális stratéga. A szakember szerint ahhoz, hogy az ilyen ügyeket az állam minél költséghatékonyabban intézhesse, előbb költenie kell a társadalmi edukációra és az elektronikus közszolgáltatásokba vetett bizalom erősítésére.

Rómában bekérették az orosz nagykövetet az ukrajnai kamunépszavazások miatt

Ettore Sequi közölte Szergej Razovval,hogy Olaszország határozottan elítéli a „hamis népszavazásokat”, és ezek eredményét Róma nem ismeri el.

Földes András riportja Zaporizzsja menekülttáborából: "15-ször vertek meg egy övvel. Miért? Egy Facebook-poszt miatt"

Megdöbbentő képet festettek az oroszok által elfoglalt országrészről és a népszavazásról az egykori lakók, akikkel Zaporizzsja menekülttáborában beszélgettünk. Kiderült, milyen veszélyeket rejtett a szavazókra a népszavazásnak nevezett orosz esemény. Helyszíni riport a városból, ami Putyin szerint már Oroszország.

Novák Katalin valamiért nem ítélte el az orosz agressziót

Megvan a magyarázata a dolognak, de nem egyszerű.

Magyarországnyi ukrán terület elcsatolását jelentette be Putyin. És most mi lesz?

A több szövetségese által is elutasított aktussal a háború is szintet lépett: innentől Moszkva felfogása szerint már orosz földön zajlanak a harcok. Az ukránok jelezték, hogy az ellentámadás folytatódik, Donyeck megyében kerítenek be egy stratégiailag fontos várost, emellett a NATO-tagságot is kérvényezték.

Elítélte az Európai Tanács az ukrajnai „népszavazásokat” és a megyék orosz bekebelezését

„Soha nem fogjuk elismerni a területek jogtalan annektálását” – írták.

A kocka el van vetve: Oroszország hivatalosan is elrabolta Ukrajna ötödét

Vlagyimir Putyin pénteken bejelentette, Oroszország „elfogadja” négy, Ukrajnához tartozó megye – Herszon, Zaporizzsja, Donyeck és Luhanszk – csatlakozási kérelmét. Az orosz államfő ezzel kizárta a közeli béke, de még a tűzszünet esélyét is: az annexió után Kijevnek és Moszkvának nincs miről tárgyalnia. A Kreml néhány nappal az után jelentette be a kelet-ukrajnai területek bekebelezését, hogy a négy megyében álnépszavazással döntöttek az Oroszországhoz való csatlakozásról.

Putyin aláírta a négy ukrán terület elcsatolását

Az orosz elnök bejelentette Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon annexióját. Azt mondta, hogy a Donbaszban élők örökre orosz állampolgárok lesznek, Ukrajnának le kellene tennie a fegyvert, a Nyugatot pedig azzal vádolta, hogy gyarmatosítaná és darabokra szabdalná Oroszországot. Az annexiót a nemzetközi közösség nem ismeri el.

Putyin aláírta a Herszon és Zaporizzsja függetlenségét elismerő rendeleteket

Pénteken négy ukrán megye csatlakozását fogja bejelenteni az orosz elnök.

Radar360: Orbán Viktor szerint Brüsszelben hazudtak, átverték az embereket

Baranyi Krisztina benyújtotta a helyi Fudan-népszavazás kérdéseit. Vlagyimir Putyin szavait komolyan kell venni, mondja Angela Merkel. A hvg360 reggeli hírösszefoglalója.

Két kérdésben kezdeményezett helyi népszavazást a Fudanról Baranyi Krisztina Ferencvárosban

Miután a főváros visszakozott, a IX. kerületben írnának ki helyi népszavazást. Megtartanák az eredeti Diákváros-projektet, és nem adnák át az ingatlanokat az egyetem fenntartására létrehozott alapítványnak.

A lengyel parlament elítélte a megszállt ukrajnai területeken rendezett kamunépszavazásokat

A szejm szerint Oroszország lakosainak jelentős része támogatja a háborút, így erkölcsileg megengedhetetlen, hogy a „brutális támadó háborút folytató, állami terrorista cselekményeket végrehajtó” Oroszország állampolgárai szabadon mozogjanak Európában.

A svájciak népszavazáson döntöttek a nők nyugdíjkorhatárának megemeléséről

A nyugdíjbiztosítási rendszer módosítása mellett még három másik kérdésről is népszavazást tartottak vasárnap Svájcban.

Putyin pénteken aláírja a négy ukrán régiót elcsatolását

Luhanszkot, Donyecket, Zaporizzsját és Herszont csatolják el önkényesen Ukrajnától, egy népszavazást követően.

Az oroszok hivatalosan is elfoglalják a megszállt ukrán megyéket

Nem sokat vártak a csatlakozásról szóló „népszavazás” után.

Újabb szankciós csomagot javasol az Európai Bizottság

Ursula von der Leyen szerint Oroszország új szintre emelte az Ukrajna elleni háborút a mozgósítással és látszat népszavazásokkal. Ez lehet a nyolcadik szankciós csomag.

Világra szóló veszélyes csalás a megszállt ukrajnai területeken tartott négy álreferendum

Egyszerre volt kiszámítható és mégis meglepő az ukrajnai Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja megyék orosz megszállás alatt levő területein rendezett négynapos függetlenségi népszavazás eredménye. Azt ugyanis már előre biztosra lehetett venni, hogy többségben lesznek az Oroszországhoz való csatlakozást támogató voksok, de az, hogy a szervezők feltűnően magas részvételi és közel száz százalékos igen arányt hoztak össze, igencsak meghökkentő. Ezt követően Moszkva napokon belül felveszi a négy megyét az Oroszországi Föderációba és onnantól fogva a területrabló háborúból olyan “honvédő” harc lesz, amelyben az atomfegyverek bevetése is lehetségessé válik.

Oroszország javára döntöttek a „népszavazások”, újabb milliárd dolláros fegyvercsomagot küld az USA Ukrajnának – háborús híreink

Az oroszbarát, kollaboráns hatóságok bejelentették, hogy a számlálást követően a Zaporizzsjában leadott szavazatok 93 százaléka, a herszoniak 87 százaléka, a luhanszkiak 98 és a donyeckiek 99 százaléka támogatta a területek Moszkva általi annexióját. A Biden-kormányzat a napokban fogja hivatalosan is bejelenteni az új csomagot, amely többek között további HIMARS rendszereket is tartalmaz.

Váratlan: szinte mindegyik ukrán megyében 90 százalék fölötti arányban "döntöttek" az orosz csatlakozás mellett

Zelenszkij elnök komédiának nevezte a népszavazásnak álcázott területfoglalást.

Mind a négy régió „megszavazta” az Oroszországhoz való csatlakozást

A világ nagy részén nem fogják komolyan venni ezt a színjátékot, amelynek része volt az is, hogy felfegyverzett tisztviselők gyűjtötték házról házra a szavazatokat.

Gázvezeték-robbanás, a „megmentő” Putyin és menekülő orosz sorkötelesek a háború keddi napján

Mozgáskorlátozottakat is besoroztak volna Oroszországban, a Spiegel szerint a CIA már hetekkel korábban figyelmeztette a német kormányt, hogy az oroszok arra készülnek, hogy felrobbantják valamelyik gázvezetéket a Balti-tengeren. Ez volt a „népszavazás” utolsó napja. Összefoglaló.

A legvadabb sztálinizmus korszakát idézik a „népszavazásokról” publikált részeredmények

A zaporizzsjai, a herszoni, a donyecki és a luhanszki „referendumok” részeredményeit is közölte az orosz média, mindenhol 97 százalék fölött van az Oroszországhoz csatlakozni akarók aránya.

Szeptember harmincadikán jelentheti be Putyin a megszállt területek elcsatolását - élőben az orosz-ukrán háborúról

Az orosz propagandasajtó nyolcvan százalékos részvételi arányokról számolt be Luhanszkból és Donyeckből is, azonban hogy ebből mi igaz, az ellenőrizhetetlen. Egy szinte biztosnak tűnik: Oroszországon kívül nem lesz sok ország, ami elismeri a "népszavazások" eredményeit. Oroszország közben elengedte a kémkedéssel vádolt, vlagyivosztoki japán konzult.

Ma zárulnak az orosz "népszavazások", Ukrajna elveszítheti területének 15 százalékát

A háború legfontosabb történései percről percre.

Az orosz média már érvényesnek tekinti a le sem zárt „népszavazásokat” Ukrajnában

Hírfolyamunk a háború legfontosabb történéseiről.

Kubában elsöprő fölénnyel jóváhagyták a melegházasságot

Az elnök szerint megtörtént az igazságszolgáltatás.

Kubában népszavazáson döntöttek arról, hogy alkotmányos joggá váljon az azonos neműek házassága

Az előzetes eredmények alapján 66,87 százalék szavazott az új családjogi kódex mellett, amely sok más törvényi változtatás mellett engedélyezi az azonos neműek házasságát és örökbefogadási jogukat is.

Az eddig oroszbarát Szerbia sem fogadja el a megszállt ukrajnai területek népszavazásait

A szerb külügyminiszter szerint ez ellentétes lenne a nemzeti érdekeikkel.

Hullanak a Szu vadászgépek, zajlik az orosz mozgósítás a seregbe és a népszavazásra is - a háború vasárnapi hírei

Ezek az ukrajnai háború vasárnapi hírei.

Kuba a melegházasságról szavaz, a kommunisták mellette kampányolnak, a melegek nem feltétlenül

A melegek között is vannak, akik inkább nemmel szavaznak, mert nem akarják legitimálni a súlyos gazdasági válságba süllyedt ország egypárti, diktatórikus vezetését. Szerintük a népszavazás csak a figyelem belső bajokról való eltereléséről, az ország nyugat általi elfogadottságának óhajáról szól.

A mozgósításnál is jöhet még rosszabb a háborúban

Sárba ragadhatnak és jégbe fagyhatnak a frontvonalak a következő hónapokban, az ukrán területeken kiírt népszavazások viszont komoly kockázatot jelentenek: ezek eszkalálhatják az orosz hadsereg követk

Házról házra járva gyűjtik be a fegyveres orosz katonák a szavazatokat a megszállt területek álnépszavazásain

Van, ahol maguk töltik ki a szavazólapot.

Otthon keresik fel az orosz katonák, aki nem megy a népszavazásra - Az orosz-ukrán háború szombati hírei

Kiadták az első részvételi adatokat az orosz kézen lévő ukrajnai területeken tartott népszavazásokról, eközben katonák járnak házról házra, hogy mindenkinek elvigyék a szavazólapokat, és állítólag kirúgással is fenyegetik azokat, akik nem voksolnak. Az orosz hadsereg a gátakat próbálja támadni, hogy lassítsa az ukrán előrenyomulást, de eddig nem jártak túl nagy sikerrel.

Kijev szerint szavazásra kényszerítik az ukránokat a megszállt területeken

Zelenszkij szerint a világ egyértelműen el fogja ítélni a népszavazás eredményét.

Az Egyesült Államok nem fogja elismerni, ha "népszavazás" eredményeként területeket csatolnának el Ukrajnától

A nyugati vezetők szerint a népszavazás csak hamis ürügy.

15-23 százalékos részvétel az ukrajnai „népszavazás” első napján

15-23 százalékos részvétel az ukrajnai „népszavazás” első napján

Részvételi adatokat közöltek az oroszok a "népszavazásról"

Voksolásra kényszerítik az embereket Luhanszk megyében. Élő hírfolyamunk az orosz-ukrán háborúról.

Mire készül Putyin az ukrán területekkel?

Így csatolják Oroszországhoz az erősen vitatott hitelességű népszavazás után a négy megszállt régiót.

Mi garantálná jobban egy népszavazás tisztaságát annál, ha gépfegyveres katonék figyelik a szavazókat?

Az orosz megszállók és a kollaboráns hatóságok még a látszatát is igyekeznek elkerülni egy tisztességes és szabad népszavazásnak.

Állig felfegyverzett katonák társaságában szavazhatnak az ukránok az oroszok által szervezett „népszavazáson”

Pénteken elkezdődött az ötnapos „népszavazás” az Oroszországhoz csatlakozásról Donyeckben, Luhanszkban, Herszonban és Zaporizzsjában.

Magyarország is támogatja az új szankciókat – még ha Szijjártó Péter mást is mond erről

Az uniós szankciókat nem népszavazásokon döntik el, az oroszokkal pedig teljesen felesleges most tárgyalni –ezeket az üzeneteket küldte Brüsszel Budapestnek pénteken.

Elindult a „népszavazás” a megszállt területeken, a szakértők szerint nem lesznek jobb katonái Putyinnak a mozgósítással – a háború pénteki hírei

Reggel 8 órakor elkezdődött az Ukrajna és a Nyugat által illegitimnek tartott népszavazás a megszállt területeken, az Institute for the Study of War kutatóintézet szerint Oroszországban diákokat is besoroznak.

Elutasította a Jobbik népszavazási ötletét az NVB, mert az EU-kilépésre vonatkozó kérdés „nem egyértelmű”

A kérdés arról szólt, hogy „az Országgyűlés ne támogathasson olyan javaslatot vagy indítványt”, amely EU-kilépésre vonatkozik.

Az NVB visszadobta a Jobbik uniós népszavazási kezdeményezését

Több problémát is találtak benne.

Megtagadta az NVB a Jobbik népszavazási kezdeményezésének hitelesítését

Nagy az aggodalom az európai uniós tagság miatt.

Medvegyev: A népszavazás után Oroszországhoz csatoljuk a Donbaszt, és atomfegyverrel is megvédhetjük

A korábbi orosz miniszterelnök annak látszatára sem ügyelt, hogy valódinak tűnjön a népszavazás, és nukleáris világháborúval fenyegetőzött.

Rácz András: Még kegyetlenebb és még hosszabb lesz a háború Ukrajnában

A donbaszi harcokat eddig is jellemző véres, felőrlő orosz harcmodor nem változik meg. A bevonultatott tartalékosoknak, akárcsak az ukránoknak, óriási veszteségeik lesznek. A „népszavazásos” annexió viszont belátható időn belül lehetetlenné teszi a politikai rendezést.

Reagált Putyin az ukrán ellentámadásra, és a feje tetejére állította a háborút

Megérkezett a válasz az ukrán ellentámadás sikereire: Moszkva bármiféle visszavonulás helyett tovább eszkalálja a háborút. Kedd délután „népszavazásokat” hirdettek ki a megszállt ukrajnai megyékben az Oroszországhoz csatlakozásról. Szerdán reggel pedig az orosz elnök tévébeszédet tartott, és bejelentette: részleges mozgósítás keretében tartalékos katonákat küldenek az ukrán frontra. Rácz András szerint a hirtelen fordulat miatt nem lehet megmondani, mit reagálhat erre Ukrajna.

Részleges mozgósítás Oroszországban: "Ez Putyin hatalmának eróziója"

Az apokaliptikus fenyegetések célja, hogy rákényszerítse Ukrajnát és nyugati szövetségeseit, hogy elfogadják Oroszország győzelmét a konfliktusban. A megszállt területeken a hétvégén elhamarkodottan megrendezett "népszavazások" célja, hogy kijelölje azt a vonalat, amelyet Ukrajna és a Nyugat nem léphet át – írja a Financial Times.

Zaporizzsja kollaboráns vezetése bejelentette elszakadását Ukrajnától

Vlagyimir Rogov, a területet vezető főtanács egyik tagja szerint mostantól nincs közük az országhoz, amit a "nácik és a terroristák vezetnek".