Hírkereső

Keresés

Visszautasította az udvarlást, ezért ölhette meg munkatársát Veszprémben

A 25 éves sápi gyanúsítottat kihallgatása után őrizetbe vette a rendőrség.

Azt álmodtam, hogy két macska voltam, de nem játszottam egymással

Létezik ember, aki nem vágyik arra, hogy otthon ne szorongjon a munkahelyi elvárások miatt, bent meg úgy tudjon a melóra koncentrálni, hogy nem zavar be a magánélete? Csak egy chip az agyba, és a probléma megoldva. Az újkapitalizmus-kritikába csomagolt szupervicces sci-fi pszichothriller, a Severance az utóbbi évek egyik legjobb sorozata.

Matolcsy is bejelentette, hogy vannak ötletei a megbillent magyar gazdasági helyzet javítására

A jegybankelnök 144 pontos programjában szó van a munkahelyi bölcsődékről, támogatja a célzott bevándorlást, és jelentősen visszafogná az állami kiadásokat, akár tervezett beruházások leállításával is.

Két munkahelyen is probléma volt a ruházatával, pedig csak a testalkata ilyen

Nem tehet róla, ilyen az alkata.

Folyton a szexről faggatják a kettévágott férfit és a feleségét

Egy munkahelyi balesetben veszítette el a lábait, a csípőjét, és a jobb alkarját.

84 éve egy helyen dolgozik a 100 éves férfi

Nem mérgezte az életét azzal, hogy elégedetlenkedett a munkahelyével.

A férfi dolgozóknak Magyarországon fontosabb a presztízs, mint a fizetés

A válaszadók közel 80 százalékának kifejezetten fontos, hogy megbecsüljék a munkáját.

Börtönre ítélték a volt francia kormányfőt

Több mint egymillió eurót vett fel családjával.

Tudásmegosztás és naprakész szemlélet: egy IT-cég a munkavállalók szemével

Miért fontos a folyamatos képzés, milyen modern és bevált technológiákat használnak? Tényleg lehet akár egy másik városból is dolgozni náluk? A munka mellett valóban fontosak a társadalmi ügyek is? Megkérdeztük ezekről az UpScale-nél dolgozókat.

A hazai vasúti árufuvarozás teljes összeomlásától tart a Vasutasok Szakszervezete

Az érdekképviselet szerint veszélybe került több ezer munkahely.

Ezer munkahelyet ajánl fel a főváros a Tungsramból elküldött 1600 dolgozónak

Az újpesti részlegből 400 embert bocsát el a cég ősszel, a kerület polgármestere szerint azonban találnak helyet az új munkakeresőknek.

Nem attól lesz fideszes vagy ellenzéki egy település, hogy van-e elég munkahely

Azokban a falvakban is a Fideszre szavaztak, ahol minden második ember munkanélküli és ott is, ahol mindenki dolgozik. Budapesten is szinte mindenkinek van munkája, a többség mégis elégedetlen a kormánnyal.

A munkavállalók ragaszkodnak a home office-hoz

Különösen a fiatalok néznének más munkahely után, ha minden nap be kellene járniuk az irodába.

Boris Johnson: Pornófilm nézése minden munkahelyen elfogadhatatlan

A szerdán bejelentett konkrét eset Johnson Konzervatív Pártjának egy meg nem nevezett tagját érinti.

Hízunk, alkoholizálunk, dohányzunk – hogyan lehetnek egészségesebbek a magyarok?

Az Egyensúly Intézet több területet érintő javaslatcsomagot állított össze a népegészségügy javítására, érintve a szűréseket, a táplálkozást, az iskolát, a munkahelyet, az időskori ellátást és a lakók

Újpesten 400 embert rúg ki a Tungsram a kerület polgármestere szerint

Déri Tibor a Facebookon arról írt: tárgyalásokat kezdeményezne az illetékes minisztérium, a munkaügyi központ, a Tungsram Group és a cégnél működő szakszervezetek között a munkahelyüket elveszítők sorsáról.

ITM: Egy év alatt tizenhat százalékkal csökkent a munkanélküliek száma

Az elmúlt tíz évben egymillió új munkahely létesült Magyarországon.

Ágyba akarták vinni a munkahelyi bulin berúgó párját, letette a nőt, és bevitt egy életveszélyes ütést

Letöltendő börtönt kértek a 30 éves férfire.

Különös jelenséget vettek észre a home office-ban dolgozóknál, megjelent az esti csúcs

Megváltoznak a munkavégzési szokások távmunkában, és bár a környezet otthoni, valójában többet és másképp dolgozunk, mint korábban a munkahelyünkön – derül ki a Microsoft átfogó kutatásából.

Új rekordot állított fel egy brazil férfi: 84 éve dolgozik ugyanazon a munkahelyen

Még hasznos tanácsot is adott.

84 éve dolgozik ugyanott egy 100 éves brazil férfi

Világrekorder lett Walter Orthmannból.

Menőzött a TikTokon, az állása bánta

Oliie Tutt videóját eddig csaknem négymillióan látták.

A gyarapodás éveiként élhette meg sok magyar a Fidesz 12 éves kormányzását

Az elmúlt tíz év a világ nagy részén a töretlen gazdasági növekedésről szólt, Magyarországon is jócskán javult a legtöbb réteg jövedelmi helyzete 2010 óta. Igaz, az állam által újraosztott pénz látványosan a társadalom tetejének kedvez. Budapest gazdasági előnye apadt, csökkent a szegénység, sok új munkahely jött létre az NER éveiben. Infografikákon mutatjuk, milyen változások látszanak az anyagiak terén.

Folyósította az EU a munkahelyvédelmi hitel maradékát Magyarországnak

Az Európai Bizottság ezzel teljesítette a program keretében Magyarország számára jóváhagyott hitelösszeget.

Az EU folyósította a munkahelyeket segítő hitel maradékát Magyarországnak

56 milliárd forint érkezett.

A HTEC Group több mint hatszáz munkahelyet hoz létre négy magyar városban

A HTEC Group amerikai technológiai tanácsadó és fejlesztő vállalat 4,7 milliárd forintos beruházással több mint hatszáz munkahelyet hoz létre négy magyar városban – jelentette be a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Szegeden.

Az Európai Bizottság 147 millió eurónyi SURE-forrást folyósított Magyarországnak

A program célja, hogy a koronavírus-világjárványt követően a tagállamok meg tudjanak birkózni a munkahelyek megőrzésének feladatával.

Zelenszkij: Jobb egy ideiglenes otthon Ukrajnában, mint bárhogy élni külföldön

A szokásos éjszakai beszédét az ukrán titkosszolgálat felköszöntésével kezdte, ugyanis ma 30 éve alakult meg a szervezet. Az orosz invázió kezdete óta eltelt 30 napban 77 titkosszolgálati dolgozó kapott állami kitüntetést „az orosz agresszió elleni” munkáért. Közülük ketten poszthumusz kapták meg az Ukrajna Hőse kitüntetést. Ma aláírt egy határozatot 63 rendvédelmi dolgozó kitűntetéséről, közülük heten poszthumusz kaptak díjat.Ezek után beszélt az orosz veszteségekről és figyelmeztette a krími lakosokat, hogy maradjanak távol az ukrán hadseregtől, ha élni akarnak. Állítása szerint már 16 ezer orosz katonával végeztek – mint mindig, ezt érdemes fenntartással kezelni–, köztük több magas rangú tiszttel.Szerinte az ukrán erők hatékonyan védik az országot, amivel arra kényszerítik az orosz vezérkart, hogy megértsék, fontosak a tárgyalások. Továbbra is fontosnak tartja az ukrán szuverenitást és az országa területi egységének biztosítását.A héten 18 humanitárius folyosót sikerült megnyitniuk, amin 37606 ember tudott elmenekülni a körbevett városokból – köztük 26477 mariupoli lakos.„A helyzet a városban továbbra is tragikus. Az orosz hadsereg nem engedi be a segélyszállítmányokat a városba. Mariupol lakóit csak a propagandagépezetük hazugságaihoz használják fel”– mondta, utalva arra, hogy szerinte az oroszok csak tettetik, hogy segélyt adnának az embereknek.Kitért az állami szervek munkájára is. Már most elkezdték kiutalni az április nyugdíjakat, először a csernyihivi és luhanszki régiókba. A következő napokban ezt kiterjesztik a kelet- és közép-ukrajnai területekre is. Kihangsúlyozta, hogy fontos a kormánynak, hogy az állam továbbra is ellássa a feladatait.Már több mint 20 millió hrivnya (230 millió forint) segélyt utaltak ki azoknak, akik elvesztették a munkahelyüket vagy vállalkozásukat.A harmadik nagy feladat a belső menekültek megsegítése. A régiós vezetők már megkapták az utasítást, hogy kezdjenek el ideiglenes szállásokat építeni azok számára, akiknek el kellett menekülniük.

Megverte egy ötéves az óvodában, 62 millió forintnak megfelelő kártérítést kapott miatta

A gyerekek tanításával foglalkozó 44 éves brit nő azért, perelte be az egykori munkahelyét fenntartó önkormányzatot, mert az incidens óta krónikus fájdalmakkal küzd, és csak mankóval tud közlekedni.

Szijjártó: a kormány két jelentős munkaerőpiaci ígéretét is teljesítette

A kormány két fontos ígéretét is teljesítette: egyrészt mára létrejött Magyarországon a 2010-ben bejelentett egymillió új munkahely, másrészt pótolták a koronavírus által elpusztított munkahelyek mindegyikét – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Nagykanizsán.

Támogatást kapnak a kormánytól az ukrajnai menekülteket foglalkoztatók

A kormány támogatást biztosít azoknak a munkaadóknak, amelyek menekültként érkező ukrán állampolgárokat foglalkoztatnak és hosszú távon gondoskodnak a megfelelő szállásukról, valamint a munkahelyre történő eljutásukról – mondta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, a Facebookon.

Gyermekek keresztes hadjárata

„Lelkiismeret-furdalásom lenne, ha nem mennék” – sorban mondanak fel a munkahelyükön, hogy Ukrajnába menjenek harcolni. Ezt a szalagcímet olvasom, míg a reggeli kávémat kortyolgatom. Kortyolgatom, kavargatom benne a cukrot, majd ráhelyezem az asztalra. A csésze pont hozzáér Kurt Vonnegut Az ötös számú vágóhíd című regényéhez. „Programozó, szakács, leszerelt katona is útnak indult a háborús …

Trump: a demokraták szentnek tartják Ukrajna határait, miközben lerombolják a sajátunkat

Egy friss felmérés szerint a demokraták csaknem kétharmada úgy véli, hogy a távoli Ukrajna védelme az orosz inváziótól fontosabb, mint az amerikai határok, közösségek és munkahelyek védelme az illegális migránsoktól.

Felrobbant az agyunk az Apple új sci-fi-sorozatától

Nemhiába imádja mindenki.

Fedett fejjel kell megjelenniük munkahelyükön az afgán tisztviselőnőknek

Az afgán nők nem játszhatnak televíziós sorozatokban és nem zenélhetnek nyilvánosan.

Iványi Gábor szerint a NAV tartozik az egyházának

"A bűncselekmény helyszínét a NAV-nak nem a MET munkahelyein kell keresnie." - így reagált Iványi Gábor a NAV vádjaira, miszerint hárommilliárd forintnyi járulékot nem fizetett be az egyház és a hozzá tartozó civil szervezetek dolgozói után.

Autózás hidrogénnel: a Toyota lázálma vagy a következő nagy meglepetés?

Kétféle hidrogénnel működő konstrukciót is párhuzamosan fejleszt a Toyota, amely nemcsak a környezetet, de az autóipari munkahelyek millióit is megmentené azzal, hogy nem hajol földig a villanyautózás előtt. Értelmes alternatívák ezek? Vagy ekkorát téved a világ egyik legnagyobb autógyártója?

Mogyoróvajas szendvicsben csempészett ki amerikai atomtitkokat, pechére pont az FBI-nak

Jonathan Toebbe éveken át, néhány oldalanként lopott el a munkahelyéről információkat az amerikai atomtengeralattjárók működéséről, hogy aztán végül egy idegen ország helyett az FBI-nak adja el tudtán kívül.

Karikó Katalin kapja a Szegedért Alapítvány fődíját

Szeged városa díjazza, ahol egyetemre járt és az első munkahelye volt.

Családbarát munkahellyé minősítette az MTVA-t a Családbarát Magyarország Központ

A vezérigazgató szerint a társadalom fontos eleme a család, ezért érzi fontosnak, hogy a műsorokban is bemutassák annak fontosságát.

Az MTVA családbarát munkahely minősítést kapott a Családbarát Magyarország Központtól

Ezek szerint ilyen egy családbarát fej.

Több millió munkahely szűnhet meg a klímaváltozás miatt

A fokozódó hőstressz súlyos problémát okoz világszerte.

Havi kétezer eurót kereshetett a volt rendőr, aki elvileg tíz évig nem járt be a szlovák minisztériumi munkahelyére

Dominik Dánt 2010-ben nyomozói tapasztalata miatt vették fel a belügyminisztérium sajtóosztályára, 2020-ban rúgták ki.

Két hónapja fizetést sem kap a megerőszakolt magyar rendőrnő

Azt mondta, hogy a munkahelyén büntetik azért, mert feljelentette a kollégáit.

Most már biztos, hogy a robotok átveszik a hatalmat a raktárak fölött

A logisztikai szektort már ellepték a robotok, viszont az automatizálás miatt az e-kereskedelemben tovább bővül majd a munkahelyek száma.

Az OECD államaiban csökkent a munkanélküliség

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) államaiban tavaly decemberben már a nyolcadik egymást követő hónapban csökkent a munkanélküliség, a ráta 5,4 százalékra süllyedt a novemberi 5,5 százalékról. A mutató 0,1 százalékponttal haladta meg a 2020. februári, azaz a munkaerőpiacot negatívan befolyásoló koronavírus-járvány kezdete előtti szintet.

Sok helyen szinte lenullázta az óvodai dolgozók fizetésemelését a győri „gázügy”

Eddig ugyanis ingyen étkezhettek a győri munkahelyükön, de februártól van, ahol ennek vége. A város ugyanis 15 százalékkal csökkentette a működési támogatást, az intézmények közül többen így próbálják kimozogni a megszorításokat.

Három nap után vette észre, hogy egy meztelen férfi lakik a kocsijában

A kanadai nő utána rájött: napokig együtt mentek vásárolni, ügyeket intézni, és még a munkahelyére is vele utazott az idegen.

Nem kommentálta Rétvári államtitkár, hogy a munkahelye egy trágyadomb

Interjút adott a Telexnek, de senki se lett tőle okosabb.

Munkahelyi vitákat szül a fiatalok adómentessége, amin sokan amúgy is alig nyernek

Immár nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alattiaknak – legalábbis azoknak, akik főnökeik vagy kollégáik nyomására nem mondtak le a kedvezményről. Az egymásra épülő engedmények miatt akadnak, akik alig tudják kihasználni azokat, vagyis megint a magas jövedelműeknek kedvezett a kormány.