Hírkereső

Keresés

Felszámolja összeférhetetlen céges pozícióit az új honvédelmi miniszter

Megszünteti a honvédelmi miniszteri megbízatásával kapcsolatos céges összeférhetetlenségeket Szalay-Bobrovniczky Kristóf, ám az nem világos, hogy a szerencsejáték-piactól a vagon- és harci repülőgép-gyártásig terjedő érdekeltségei közül ez mit és hogyan érint.

Kétségbe vonják Johnny Depp beszámolóját arról, hogyan csonkították meg az ujját

Johnny Depp és Amber Heard rágalmazási pere hétfőn a tanúvallomások ötödik és egyben utolsó hetébe lépett, a bíróság Heard tanúit hallgatta meg hétfőn.

80 milliós osztalék, meghatszorozott bevétel Majka cégénél

A gyenge 2020-as év után feltámadt az énekes vállalkozása.

Márki-Zay: Olyanok intézik ellenem a legaljasabb támadásokat, akiket harcostársaimnak hittem

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint érdekes, hogy arról nem számol be a média, ha valaki nem alaptalanul vádolja, hanem kiáll mellette.

Brit védelmi Minisztérium: A siker is árthat az oroszoknak a Donbaszon

Amennyiben a támadók képesek felszámolni a szjevjerodonecki katlant és tovább nyomulni nyugatnak, azzal túlságosan megnőnének és utánpótlási vonalaik, ami további logisztikai gondokat okozna az oroszoknak.

Zelenszkij szerint naponta ötven-száz ukrán katona áldozza életét a Donbászban

Az elhúzódó háború komoly vérveszteséggel jár, ennek árán tudják feltartóztatni az orosz offenzívát.

Külföldi gyógykezelés tb-alapon, mégis drágán: így kerülhetők ki a hosszú hazai várólisták

Évente csak néhány száz magyar kér engedélyt külföldi egészségügyi ellátásra azzal, hogy azt az egészségbiztosító pénzzel is támogassa. Pedig uniós szabályok alapján erre többféle lehetőségünk is van, ha mi, vagy az orvosunk úgy látja, hogy „belátható időn belül” saját országunkban nem jutnánk kezeléshez. A szigorú feltételek, valamint a nagy árkülönbségek miatt azonban az államnak egyelőre nem kell azzal számolnia, hogy tömegesen mennének külföldi kórházakba magyar betegek. Akik amúgy már itthon is többet fizetnek egészségükért saját zsebből, mint az EU-átlag.

Nem tudott semmilyen pozitív fejleményről beszámolni az uniós biztos, miután tárgyalt Varga Judittal

Didier Reynders igazságügyi biztos azért kiemelte: „mélyül” a párbeszéd a magyar kormánnyal.

Hivatalosan is itt az új Mission: Impossible előzetese

Tom Cruise fut, mint egy gőzmozdony, egy gőzmozdony meg akkorát zuhan, mint Tom Cruise. Lesz majd mit nézni 2023-ban.

Dúró Dóra: Minden egyes megfogant magyar gyermek közkincs

A Mi Hazánk ragaszkodik a magzati szívhang meghallgatásához, az AM államtitkára szerint a Sajó magyarországi szakaszán nincs gond. Parlamenti beszámoló.

Mol: Nem elég az Adria-csővezeték az orosz olaj pótlására

Az Adria-kőolajvezeték horvátországi szakaszán most épp komoly kapacitásszűkület van. Hogy az olajat egyáltalán fel tudjuk pumpálni az Adrián keresztül, ahhoz először tengeren kell beszerezni az árut, ami jelen állás szerint szintén túl nagy kihívásnak tűnik, magyarázták az olajtársaság szakági vezetői egy háttérbeszélgetésen. Viszont a vállalat felkészült a nyaralási szezonnal borítékolhatóan megugró forgalomra a benzinkutakon, és azt mondják, nem lesznek a márciusihoz hasonló kígyózó sorok a töltőpisztolyoknál.

Bödőcs Tibor: Mindig veszélyekkel jár, ha a bohóc elkezd komolykodni

Interjú a Libri irodalmi közönségdíjas Bödőcs Tiborral az érettségi tétellé válásáról, a cirkuszállamok cinizmusáról, a politikai humor polarizáltságáról, valamint Lőrinc agyáról. De vajon mit tart az

5 tévhit, ami miatt nagyon lemaradtak a hazai vállalkozások

A digitalizációt még ma is sokan félreértelmezik: a kkv-k, a nagyvállalatok, de még a magánszemélyek is azt vallják, hogy ismerik és élnek a lehetőségeivel. A legtöbb esetben sajnos ez nem így van. Íme 5 tévhit, amelyekkel jobb, ha leszámolunk, ha szeretnénk, hogy vállalkozásunk jövőálló és digitálisan felkészült legyen.

Hiába van koronavírus, Kim Dzsongun maszk nélkül temette el egykori mentorát

A Koreai Néphadsereg marsallja állítólag komoly szerepet játszott abban, hogy Kim Dzsongun hatalomra került.

Kovách Imre: Nem lehet a NER-t azzal legyőzni, hogy forradalmat ígér az ellenzék

Az ellenzék nem kínált semmit, ezért szerzett újra kétharmadot a Fidesz, és nem igaz, hogy a rendszer ne lenne leváltható - erről beszélt a hvg360-nak adott interjúban Kovách Imre szociológus. Szerinte az ellenzéknek komoly stratégiaváltásra van szüksége, és a rendszer javításáról kellene beszélnie a radikális változások helyett.

"800 ezres nettó fizetésért sem csörög a telefon"

Interjú a lángos és a víz áráról, állami beavatkozásról és a kempingek felszámolásáról Járosi Tamással, a tihanyi Malackrumpli tulajdonosával, aki szerint a Balaton nem drága, sőt szezonális üdülőhely

Hivatalosan is vége, elvált Marsi Anikó és Palik László

Marsi Anikó boldog új párjával, komoly terveik vannak.

19 éves tinédzser ostromolja Párizs trónját

Magyar indulókból sincs hiány: a férfi és női főtáblán összesen hat teniszezőnek szoríthatunk.

Egy éjszaka 27 ezer a privát lakosztályként hirdetett egyszemélyes udvari sátorban

Sokan azt hitték, csak vicc. A tulaj bizonyította: komolyan gondolja.

A Sajó 15 kilométeres szakaszán már kipusztította a halakat a vörös szenny

Három hónapja ömlik a szennyvíz a folyóba a szlovákiai Alsósajó egykori bányájából, és komoly környezeti károkat okoz az élővilágban, miközben a hatóságok egymásra mutogatnak. A magyar szakaszon még nincs látványos jele a szennyezésnek, de előbb-utóbb ideérhet a toxikus anyagokat tartalmazó üledék.

A Hubble szerint furcsán tágul a Világegyetem

A veterán űrteleszkóp fő műve szerint hiányosak fizikai ismereteink.

Leválás az orosz olajról: a levegőben átépíteni a repülőt

A Mol Nyrt. már intenzíven dolgozik az esetleges leválás forgatókönyvein, 15 elemből álló projektmix áll előkészítés alatt, a világ különböző részeiről származó nyersolajmintákat pedig folyamatosan vizsgálják a laborjukban.

Mennyit fognak exportálni a magyar cégek? Versenyt hirdet az MNB, hogy kiszámolják

A Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közösen szervezi azt az adatelemzési versenyt, melynek praktikus célja is van a hazai gazdaságban. Június közepéig várják a nevezéseket.

A „nemzet atyja”, akit úgy leitattak, hogy egy orosz hadihajón tért magához

Horthy Miklós körül már életében kialakult egyfajta vezérkultusz, de voltak olyan fiatalkori kalandjai, amelyekről a két világháború közötti Magyarország kormányzója saját emlékirataiban vallott, és amelyek jócskán árnyalják a komoly államférfi képét.

Zelenszkij: Ukrajna a maga ura lett – nézze meg az ukrán elnök beszédét magyarul!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a csütörtök esti beszédében azt mondta, szerinte nemcsak Ukrajna érdeke, hogy megnyerjék ezt a háborút, hanem a nyugati országoké is, mert Ukrajna védelme az ő védelmük is – új orosz háborúk és vészhelyzetek ellen.Az ukrán elnök arról is beszámolt, hogy csütörtökön egyetemi hallgatóknak és oktatóknak tartott beszédet. Azt mondta, sok ukrajnai egyetem nem az eredeti városában működik, mert a háború miatt költözniük kellett.„Az ukrán fegyveres erők folytatják a Harkiv régió felszabadítását. A Donbaszban viszont a megszállók ráerősítettek. Pokoli ott a helyzet, és ez nem túlzás”– mondta Zelenszkij. Kitért Szeverodonyeck ágyúzására is, amiben 12 civil vesztette életét, és legalább 40-en megsérültek. Ezekre a támadásokra nem lát katonai magyarázatot, ezért egyértelműnek tartja, hogy Oroszországnak egyetlen célja van: minél több ukránnal akarnak végezni, minél több ukrán házat és vállalkozást akarnak elpusztítani.

Romániai bűnszervezetet számoltak fel Olaszországban

Tizenhárom embert őrizetbe vettek, további 56 tagot azonosítottak.

Centrum nejlonszatyor még volt, de a zacskós tejet már újra kellett gyártani A besúgóhoz

Láng Imolával, a magyar HBO-sorozat látványtervezőjével beszélgettünk arról, hogy a nyolcvanas évek tárgyaival néha bizony csalni kellett, a Lux szappan csomagolását egy grafikus módosította, és kiderül, mi volt a hiba a régi MÁV-étkezőkocsiban, és miért kellett felépíteni Kiss elvtárs lakótelepi konyháját egy könyvtárban.

Nyereségessé válhat a Mol Bubi

A héten megtörtént a kétmilliomodik utazás a bringákkal, Újbudán tíz új gyűjtőállomás nyílt.

Márki-Zay: Valakik nagyon félnek egy új, tisztességes párttól

A volt miniszterelnök-jelölt szerint átláthatóan el fognak számolni a pénzadományokkal, de azokat semmiképp sem tudják a pártoknak utalni.

Márki-Zay: Valakik nagyon félnek egy új, tisztességes párttól

Az ellenzéki összefogás volt miniszterelnök-jelöltje arra reagált, hogy megkérdőjelezték a kampánypénzeivel való elszámolása tisztességét.

Kész Zoltán felszólította Márki-Zay Pétert: számoljon el a kampánypénzekkel

Az MMM alapító tagja szerint a választási kampányra adományozók támogatását lopás pártalapításra felhasználni.

Volt tanácsadója felszólította Márki-Zayt, hogy számoljon el a közös ellenzéknek szánt pénztámogatásokkal

Kész Zoltán Facebookon közétett levele szerint Márki-Zay a pénzeket saját pártja építésére fordíthatja.

Az MMM-es Kész Zoltán felszólította Márki-Zayt, hogy számoljon el a közös ellenzéknek szánt pénztámogatásokkal

Úgy tűnik egyre inkább politikai karanténba kerül az egykori miniszterelnök-jelölt.

Egyik legrégebbi szövetségese nekiment Márki-Zay Péternek, nyílt levélben kéri számon a kampánypénzzel való elszámolást

„Attól teszem függővé vezetőségi tagságom fenntartását, hogy még ebben a hónapban rendesen elszámolsz a kampánypénzzel” – írta Kész Zoltán.

Márki-Zay Péter egyik legrégebbi szövetségese nyílt levélben kéri rajta számon a kampánypénzekkel elszámolást

Kész Zoltán azt írja, ha az elszámolás nem történik meg még ebben a hónapban, akkor lemond a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőségi tagságáról.

Zelenszkij: Nem túlzok, a Donbasz a pokol

Volodimir Zelenszkij szokásos esti beszédét azzal kezdte, hogy beszámolt a 40 milliárd dolláros amerikai segélycsomagról, amit ma szavazott meg a szenátus, a németországi G7-es találkozóról, valamint az EU által belengetett 9 milliárd eurós segélycsomagról. Mindegyikért hálás, de kiemeli, hogy ezek nélkül nehéz helyzetben lennének, mert a havi államháztartási hiányuk jelenleg 5 milliárd dollár.Szerinte nem csak Ukrajna érdeke, hogy megnyerjék a háborút, hanem a nyugati országoké is, mert Ukrajna védelme az ő védelmük is – új orosz háborúk és vészhelyzetek ellen.Csütörtökön diákokhoz és rektorokhoz is szólt egy beszédben. Úgy látja, mindenki bizakodó, de sok egyetem nem az eredeti városában működik már, a háború miatt költözniük kellett. Bejelentette, hogy az elfoglalt területekről érkező leendő hallgatók könnyített eljárással juthatnak be mostantól egyetemekre, és azoknak is próbálnak segíteni, akik szintén az oroszok által ellenőrzött területekről jönnek, de már fizetnek tandíjat.„Az ukrán fegyveres erők folytatják a Harkiv régió felszabadítását. A Donbaszban viszont a megszállók ráerősítettek. Pokoli ott a helyzet, és ez nem túlzás”– mondta.Kitért Szeverodonyeck ágyúzására is, amiben 12 civil vesztette életét, és legalább 40-en megsérültek. Hasonló támadások értek több másik várost is, az elnök szerint a Donbaszt teljesen szétlőtték.

Jó embernek, de rossz vezetőnek tartja Márki-Zayt Lukácsi Katalin

Szerinte a bukott miniszterelnök-jelöltnek komoly önvizsgálatot kell tartania ahhoz, hogy nehogy ő is „olyan tehertétele legyen a magyar közéletnek, mint amivé Gyurcsány Ferenc vált”.

Gál Kinga: Nem maradhatnak büntetlenül a háborús bűncselekmények

Az Európai Parlament a háborús bűnelkövetők elszámoltatásáról tartott vitát.

1912 óta nem látott molylepkefajt találtak egy utas csomagjában Amerikában

A férfi a Fülöp-szigetekről érkezett.

Elvist elvitték a földönkívüliek. Visszahozzák, ha jobbak lesznek a koncertek

A Zenei Menedzserek Egyesülete animált gitárhős kalandjain keresztül oktat.

Bűnszövetséget számoltak fel a rendőrök Szabolcsban

Kábítószerrel kereskedtek.

A Ferencváros jó esélyekkel indul az újabb csoportkör felé

Az Európa-konferencialigában induló csapatainknak három párharcot kellene megnyerniük.

Nagy Márton: Nincs ok arra, hogy az árstopot kiengedjük

A gazdaságfejlesztési miniszterjelölt az RTL-nek azt mondta, vizsgálják, hogy a Mol, a kereskedők és a bankok ki tudják-e gazdálkodni a folytatást.

Pintér Sándor ígéri, hogy nem fog műteni, de a hálapénzt és a dohányzást üldözi

A belügyminiszter bizottsági meghallgatásán nem árulta el, kinek a kezébe kerül a tárcán belül az egészségügy, de az biztos, hogy Pintér nem akar a gyógyító munkában részt venni. A hálapénzt elfogadó orvosok komoly rendőri intézkedésekre számíthatnak, az állami szakellátásra is kiterjesztené az időpontfoglalás lehetőségét, és a hosszú várólistákat elfogadhatatlannak tartja. Pintér hadat üzenne a növekvő alkoholfogyasztásnak és dohányzásnak is.

Csák János: Miután megszületik egy gyerek, kap kulturális impulzusokat

Az új kulturális és innovációs minisztert a kulturális bizottságnak tart filozofikus beszámolót.

Rádiót indít Iványi Gábor közössége

A rádióhoz Molnár Áron is csatlakozott.

Bajban a Netflix: tömeges leépítésbe kezdett a cég

A streamingszolgáltató egy évtized után először néz szembe komolyabb bevételkieséssel.

Rádiót indítanak Iványi Gáborék

Az interneten már elérhető Oltalom Rádió néven.

A polgárok kérték, az EU teljesíti? Végeláthatatlan vita kezdődik az Unió jövőjéről

A helyben topogástól a többsebességes Európai Unió létrehozásáig terjednek azok a lehetőségek, amelyek előtt ezekben a hetekben nyílik meg az út. Az uniós állam- és kormányfők júniusban már napirendre veszik az uniós alapszerződések módosítását, amelyet egyrészt európai polgárok szorgalmaznak, másrészt pedig több tagállam is –élükön Franciaországgal. A francia elnök azonban egy konföderatív Európa képét is felvázolta, amelyben helye lehet az EU-ból kilépett briteknek és az EU-tól még mindig fényévekre lévő Ukrajnának, vagy Moldovának és Grúziának is. A téma évekig velünk marad.

400 furcsa észlelésről számolt be az Egyesült Államok ufóvadász irodája

Az amerikai Kongresszus több mint 50 év után tartott nyilvános meghallgatást az ufók ügyében.