Hírkereső

Keresés

Márki-Zay Péter nem számíthat jobboldali és kormánypárti szavazatokra

A jobboldaliak bizalmatlanok Márki-Zay Péterrel, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével szemben – derült ki a Századvég Alapítvány októberi, ezer ember megkérdezésével készült kutatásának eredményéből, amelynek megállapításait csütörtökön juttatták el az MTI-hez.

Átírná a hat párt megállapodását Márki-Zay Péter a hetedik frakcióval

Stratégiai kérdésnek tekinti az előválasztáson győztes miniszterelnök-jelölt, hogy egy új frakcióban a jobboldaliakat, civileket és a romákat is képviselni tudják. Az MMM-es jelölteket nem valószínű, hogy átengedik a pártok, de a közös listán szoríthatnak helyet Márki-Zay jelöltjeinek. Kiderül, mekkora beleszólása van a miniszterelnök-jelöltnek a közös lista összeállításába.

Velük küzd Márki-Zay a „gonosz nagyfiú ellen, aki mindenki uzsonnáját elvette”

„A kicsik forradalmát” emlegette győzelmi beszédében Márki-Zay Péter. Bemutatjuk néhány segítőjét, akik jellemzően önkéntesként, fizetség nélkül segítették az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjévé válni Hódmezővásárhely polgármesterét.

Karácsony: A miniszterelnök-jelölti vitákat untam, az jutott közben eszembe, hogy a gyerekem megy-e röplabdaedzésre

Tudja, hogy ezt hallani sértő lehet azok számára, akik a kampányán dolgoztak, de nem akar őszintétlen lenni.

Itt visszanézheti, miről és hogyan beszélt Márki-Zay Péter a CNN riporterével

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint egy olyan médiakörnyezetben, ahol nem szólalhat meg az ellenzék, keménynek és szókimondónak kell lenni.

Márki-Zay a CNN-nek: "Soha nem volt ekkora esély Orbán legyőzésére"

A miniszterelnök-jelölt a csatornának azt mondta, hogy szerinte a Fidesz árulókat fog majd keresni az ellenzéken belül.

Márki-Zay Péter a CNN-en: Soha nem volt még ekkora esély Orbán legyőzésére

Orbán egy autokrata, aki úgy változtatja a szabályokat, ahogy neki tetszik. Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet a sztárműsorvezető Amanpour kérdezte

Nem szakadt le az ég, amikor Márki-Zay a tiszták között tekintett magára

A Jóisten nagyon szeretheti Magyarországot. Nem engedte ugyanis, hogy leszakadjon az ég, amikor Márki-Zay Péter, az ellenzék frissen előlépett miniszterelnök-jelöltje a baloldalhoz illő orbitális demagógiával kiállt, és a tiszták szövetségéről kezdett beszélni.

Stop logika, stop gondolkodás – megbénította a Fideszt Márki-Zay Péter győzelme

A kormánypárt céltábláját, Karácsony Gergelyt kilőtték, arra sem számított, hogy a második fordulóban nem Dobrev Klára fut be, most láthatóan kétségbeesetten keresi, hogyan találhat fogást az ellenzék miniszterelnök-jelöltjén.

Márki-Zay Péter új szlogennel rukkolt elő a Facebookon

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje bemutatta Magyarország új erejét.

Sötét ló, politikai fenomén, elképesztő idegek – próbálják megfejteni Márki-Zay titkát

Miért mondja el annyiszor Márki-Zay Péter, hogy hétgyermekes, keresztény, konzervatív politikus? Milyen fogásokkal operál még? Mit látnak benne a választók, hogyan tudott ekkorát nyerni? Ezekre a kérdésekre adunk választ elemzésünkben Márki-Zay Péterről, a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltről, akinek személye és személyisége meghatározza a következő fél évet.

A Kérdésben Bárdos András vendége Karácsony Gergely: „Aki kiugrik, az másnapra politikai hulla”

„Én vagyok a híd" – vázolja az ellenzéki összefogásban betöltendő szerepét a miniszterelnök-jelölti versenyből Márki-Zay javára kiszálló főpolgármester. Bárdos András új műsorában Karácsony rendkívül személyes hangvételben mondja el, miért és hogyan hozta meg a döntését, miként élte meg az azt követő napokat, valamint hogy bízik-e most Márki-Zay Péterben.

„Lehet, hogy kereszténynek igaz, de kezdő a politikában”

Megkérdeztük a hódmezővásárhelyieket, hogy mit szólnak ahhoz, hogy Márki-Zay Péter lett az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Vegyesek a vélemények.

A Századvégnél Orbán Viktor 51, Márki-Zay Péter 41 százalékon áll

Lakóhely szerinti bontásban az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Budapesten viszont sokkal jobban áll a kormányfőnél.

A Mediaworks főszerkesztője szerint Márki-Zay még nem kapott a Fidesz hatékony ellenségmenedzseléséből

A kormánybarát sajtóholding megdicsérte a kormánypárt propagandáját, amely, ha beindul, tud hatni. Néző László szerint az ellenzék miniszterelnök-jelöltje ebből még nem is kapott semmit.

Gyurcsány csak az egyik oka Dobrev vereségének

Jó ötletnek tűnt a DK-ban Dobrev Klára indítása miniszterelnök-jelöltként, ennek minden kockázatával együtt. Csakhogy az ellenfelek “összegyurcsányozták” a győzelemért egyébként keményen küzdő jelöltet, ráadásul még a baloldali elit is elpártolt tőle. A vereség főképp Dobrevnek fájhat, a pártnak talán kevésbé.

Márki-Zay győzelme után pezsgőzött és sokáig nem tudott elaludni

A Mindenki Magyarországa Mozgalomból továbbra sem lesz párt az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint.

Márki-Zay Péter elmondta, hogy hol lesz az ellenzéki ünnepség október 23-án

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szeretne egy hetedik frakciót is parlamentben.

Márki-Zay Péter: Szeretném, ha lenne egy hetedik frakció

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint az ellenzék első feladata most az előválasztás okozta sebek begyógyítása.

Márki-Zay Péter egy hetedik, saját frakciót is akar

Napokon belül találkozik Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökkel. Erről is beszélt az ATV műsorában a miniszterelnök-jelölt.

Eldőlt, hogy Gyurcsány kinek a hátán fog visszatérni a hatalomba

„A megjelent nyilatkozataik egyértelművé teszik, hogy közös kormányzásra áhítoznak, ami persze nem is csoda, hiszen a miniszterelnök-jelölt semmihez sem tud kezdeni a legnagyobb frakció támogatása nélkül, azt pedig Gyurcsány uralja” – írja Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán.

„Stop Gyurcsány, stop Márki-Zay!” névvel folytatódik a Fidesz aláírásgyűjtése

Kocsi Máté szerint erre a kreatív húzásra azért van szükség, mert az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének sem módjában, sem szándékában nem áll a gyurcsányizmustól mentesíteni a politikát.

Márki-Zay Péter és az entellektüelek forradalma

Demokratikus dilemmák az ellenzéki miniszterelnök-jelölt miniszterelnök-jelöltté válásának másnapján.

Kicsiben már bő három éve is mögcsinálta Márki-Zay Péter

Lázár János már akkor figyelmeztetett az erejére, amikor Márki-Zay Péter még csak polgármesterjelölt volt, mégsem készült fel győzelmére a Fidesz, de az összellenzéki győzelmével sem kalkuláltak. Ez az ellenzéki pártokra is igaz volt, bár Hódmezővásárhelyen nem kételkedtek abban, hogy miniszterelnök-jelölt lesz belőle.

A hódmezővásárhelyi Fidesz szerint Márki-Zaynak le kellene mondania a polgármesteri posztról

Úgy gondolják, a miniszterelnök-jelölti kampány során nem tud majd Hódmezővásárhely ügyeivel foglalkozni.

Márki-Zay Péter: hétgyerekes vendégmunkásból Orbán Viktor kihívója

Független hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltként elsőként törte meg a NER centrális erőterét, de még idén tavasszal sem tartotta magát esélyesnek a miniszterelnök-jelöltségre. Portrénk az előválasztást 56,7 százalékos eredménnyel megnyert Márki-Zay Péterről.

Márki-Zay Péter: Kétharmaddal fogjuk leváltani Orbánékat

Vasárnap esti győzelmi beszédében a miniszterelnök-jelölt arról beszélt, „megtisztult az ellenzék”, és ha győznek jövő áprilisban, „nem Gyurcsányt, hanem a szabadságot” hozzák el Magyarországra.

Nemzetközi sajtótájékoztatón értékel Márki-Zay Péter

Nemzetközi sajtótájékoztatót tart Márki-Zay Péter, aki az előválasztás második fordulóját megnyerve lett a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Eredményváróján – miután győzelméhez DK-s vetélytársa, Dobrev Klára is gratulált – korábban arról beszélt, hogy ellenzéket is váltottak ma, és kétharmaddal tervezi jövőre legyőzni a Fideszt.

Márki-Zay Péter: Nem Gyurcsány, hanem az igazság jön el Magyarországra

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje arról is szólt győzelmi beszédében, hogy ellenzéket is váltottak a szavazók vasárnap.

Márki-Zay Péter lesz Orbán Viktor kihívója – Élőben értékeljük az eredményeket

Véget ért az előválasztás második fordulója, ahol eldőlt, ki lesz az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltje. Mi lesz a szövetséges ellenzéki pártok között kipattant konfliktusokkal? Hogyan fognak ilyen kemény ütközetek után együtt kampányolni? Mi következhet az eredményből a Fideszre és a 2022-es választásokra nézve?

Dobrev Klára: A szavazás lezárult, innentől minden erőnkkel Orbán Viktor legyőzésére kell koncentrálnunk

A DK miniszterelnök-jelöltje elismerte vereségét, telefonon gratulált Márki-Zay Péternek.

Dobrev Klára sajtótájékoztatót tart - élő

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára sajtótájékoztatón ismerte el Márki-Zay Péter győzelmét. Kövesse élőben a bejelentését!

Élőben Márki-Zay Péter eredményvárójáról

A miniszterelnök-jelölt az Anker közben, Karácsony Gergellyel együtt fogadja a sajtót és szimpatizánsait.

Márki-Zay-tól aligha lehet elvenni Budapestet, Dobrev vidéken veszít az előnyéből

Tizenegy megye és ugyanennyi budapesti választókerület adatai alapján egyértelmű, hogy a fővárosban az előválasztók megfogadták Karácsony Gergely kérését és Márki-Zay Pétert támogatták, eddig minden fővárosi körzetet ő nyert. Vidéken viszont még mindig a DK miniszterelnök-jelöltje vezet: Dobrev Klára hét megyében győzött, négyet elvesztett.

Márki-Zay: Tegnap felhívtam Dobrev Klárát, hogy az eredményektől függetlenül csak együtt tudunk tovább dolgozni

Az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltje szerint a jelenlegi állás már elegendő felhatalmazást jelentene számára.

Térképen mutatjuk az előválasztás eredményeit

Kövesse velünk, hogy a főváros kerületeiben és az ország megyéiben melyik miniszterelnök-jelölt győzött! Dobrev Klára és Márki-Zay Péter szavazatait folyamatosan frissítjük.

Ellenzéki előválasztás: megjöttek az első eredmények

Szombaton ért véget az ellenzéki előválasztás második fordulója, vasárnap estére várhatóan végleg kiderül, ki lesz az a miniszterelnök-jelölt, akivel az egyesült ellenzék '22-ben megpróbálja legyőzni Orbán Viktort: Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter. A bejövő híreket, eredményeket percről percre közvetítjük.

Az előválasztás tíz legfontosabb mozzanata

Összeborult a DK és a Jobbik, élő adásban hátrált ki Karácsony Tóth Csaba mögül, Burány és Molnár is nagyot bukott. Politikai csaták, 106 győztes, a végén pedig egy miniszterelnök-jelölt marad talpon. Ezekről szólt az előválasztás az elmúlt bő egy évben.

Már számolják az ellenzéki miniszterelnök-jelöltekre leadott szavazatokat

Ma kiderülhet, hogy Dobrev vagy Márki-Zay lesz-e a közös jelölt.

Minden eddiginél többen szavaztak az előválasztás utolsó napján

Több mint 118 ezren voksoltak szombaton az ellenzék miniszterelnök-jelöltjére, az előválasztás második fordulójában így összesen 662 ezren vettek részt.

Rekordrészvétellel zárult az ellenzéki előválasztás

Több mint 118 ezer ember adta le a szavazatát az utolsó napon valamelyik miniszterelnök-jelöltre. Az összesített adat szerint csaknem harmincezerrel többen mentek el a második fordulóban, mint az elsőben.

662 ezer ember voksolt a második fordulóban, az utolsó napon 118 ezren előválasztottak

Gigantikus rekordrészvétellel zárult az első magyar országos előválasztás. Dobrev Klára és Márki-Zay Péter között többen akartak dönteni, mint ahányan az ellenzék közös egyéni képviselőjelöltjeiről voksoltak az első fordulóban.

És akkor Dobrev Klára és Márki-Zay Péter elárulták, mi van a kukájukban

Miniszterelnök-jelöltet választott az ellenzék, a két aspiráns a HVG szervezésében is vitázott; veszélyhelyzeti járványhitelt vett fel Magyarország egy ázsiai banktól kórházfelújításra; kiosztották a közgazdasági Nobel-díjat. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Komolyan ők vezetnék az országot?

A héten ismét egymásnak feszültek a baloldali miniszterelnök-jelölt aspiránsok, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter. Mindkét félnek bő fél órája volt meggyőzni a szavazóit, hogy ő a kevésbé alkalmatlan jelölt Orbán Viktor leváltására és az ország vezetésére.

Nem tudnának nyertest hirdetni a szakértők az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek klímavitájában

Nagyjából ugyanazon az állásponton vannak azok a szakértők és környezetvédelmi szervezetek, akik az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek csütörtök esti klímavitájának értékelésére kértünk fel. Nyertest senki nem tudna hirdetni. És sok konkrét megoldási javaslatot hiányolnak egyelőre a jelöltek klímapolitikájából.

Nem tudnának nyertest hirdetni a szakértők az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek klímavitájában

Nagyjából ugyanazon az állásponton vannak azok a szakértők és környezetvédelmi szervezetek, akik az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek csütörtök esti klímavitájának értékelésére kértünk fel. Nyertest senki nem tudna hirdetni. És sok konkrét megoldási javaslatot hiányolnak egyelőre a jelöltek klímapolitikájából.

Állami bérlakásprogramban hisz mindkét ellenzéki miniszterelnök-jelölt

Dobrev 50 ezer lakást építtetne 5 év alatt.

"Márki-Zay bele tud nyúlni a pártrendszerbe"

Mi ez az egész Márki-Zay jelenség? Milyen hatással lesz a kisvárosi polgármesterségből a nagypolitikába berobbanó férfi a magyar közéletre – akkor, ha győz az előválasztáson, s győz Orbán ellen is; ak

„Voltak meglepetések” - így értékelte a Greenpeace az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek klímavitáját

A Greenpeace Magyarország szerint sok ponton azonos álláspontot képvisel a két ellenzéki-miniszterelnök-jelölt, amiből jól látszik: nem is pártpolitikáról, hanem össztársadalmi érdekről beszélünk, ha a klíma- és ökológiai válság káros hatásainak a mérséklése a tét. Az pedig szintén beszédes, miről nem beszéltek a résztvevők.

Kocsis Máté a 888.hu-nak: Akire Gyurcsány rámutat, az lehet miniszterelnök, nem az, aki most győz

Ha valaki jobboldali, akkor nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel. És ha Márki-Zay együttműködik, márpedig most is együttműködik Gyurcsány Ferenccel, hiszen közös kormányzásra készülnek, akkor az nem tekinthető jobboldalinak – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Hozzátette: voltaképpen az is teljesen mindegy, ki lesz a miniszterelnök-jelölt, mert a legnagyobb baloldali frakciót adó párt elnöke, Gyurcsány Ferenc lesz az, aki a politikai irányokat meghatározhatja. 888-interjú.