Hírkereső

Keresés

Az Alaptörvény tizedik módosításáról szavaz az Országgyűlés kedden

16 óra után lesz a miniszterek eskütétele.

Kedden leteszik a miniszterek az esküt, megalakul az ötödik Orbán-kormány

Orbán Viktor beszédet mond és bemutatja az új kabinet tagjait.

Itt volt az ideje, hogy a miniszterek is a kiberbiztonságról beszéljenek

A szomszédban zajló háború és az elmúlt években fokozódó kibertámadások miatt egyre fontosabbá válik ez a téma, az új kormánytagok meghallgatásain is többször előkerült. A szakértők szerint van is miről beszélni, mert nagy a lemaradás, de ebben most áttörés jöhet.

Megszavazták, így néz ki Orbán Viktor új kormánya

Mutatjuk a minisztériumokat és a minisztereket.

Orbán Viktor: Harcosok klubja (némafilm)

Új kormányát mutatta be egy videóban.

Orbán Viktor bemutatta harcosait

Videóüzenetben tette közzé a harcosok klubját.

Nem sikerült megállapodni az újabb oroszellenes szankciókról

Eredménytelen voltak a hatodik szankciós csomag egységes elfogadásáról kezdett külügyminiszteri tárgyalások.

Tettre kész, képzett emberek látják fel a feladatokat a minisztériumok élén

Orbán Viktor már bizonyított, és senki nem kérdőjelezi meg a múlt héten bejelentett kormánystruktúrát. Ez derült ki hétfőn a Parlamentben, ahol a miniszterelnök megválasztásra érkező kormánypárti politikusok és leendő miniszterek mellett az ország leggazdagabb emberét is kérdeztük.

Ukrán külügyminiszter: Egyetlen ország ellenzi csak az olajembargót Európában

Ezt tapasztalta az EU-s külügyminiszterek tanácsában. Magyarországról lehet szó.

Nehezebb versenypályán lesz az új Orbán-kormány, mint eddig

Milyen mozgástere lesz az új kormánynak? Elemzők válaszoltak.

NATO-főtitkár: Törökország nem fogja blokkolni Finnország és Svédország csatlakozását

Jens Stoltenberg a finn-svéd csatlakozás mellett arról is beszélt a külügyminiszterek vasárnapi találkozója után, hogy „Ukrajna megnyerheti ezt a háborút”.

És akkor Orbán Viktor majdnem egy focicsapatnyi embert kért meg, hogy kezdjen valamit a gazdasággal

Nyilvános lett a következő kormány névsora, a gazdaságpolitikával annyian foglalkoznának benne, hogy nem világos, melyik miniszternek pontosan mi lesz a hatásköre; 21 éves rekordszintre ugrott az infláció; továbbra sincs egyezség az olajembargóról. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

A Jobbik öt minisztériumot is hiányol az új kormányból

Mutatjuk, milyeneket szeretnének.

Reuters: Orbán a miniszterek kiválasztásával jelezte, nem fordít hátat Moszkvának

Úgy látszik, továbbra sem cél a Moszkvától való eltávolodás.

Hová tűnt a nyugdíjügy és az energia? - a félkész kormánylista kérdései

Itt a miniszterek listája, és megjelent a tárcák felsorolásáról szóló törvény javaslata is, mégsem világos egyelőre, kihez mi tartozik majd, mindezt úgy, hogy a gazdasági kérdésekért kilencen is felelnek majd.

Új és visszatérő miniszterek: akiket a mélyvízbe dob Orbán, és akikkel újra szövetkezik

Az ötödik Orbán-kormány több újonc miniszterrel vághat neki az új ciklusnak. Hármuknak – Nagy Mártonnak, Szalay-Bobrovniczky Kristófnak és Csák Jánosnak – bár politikai megbízásaik korábban is voltak,

Megnőtt a NER-kormány: összehasonlítottuk az eddigi magyar kabinetek létszámát

Az ötödik Orbán-kormány lesz a legnagyobb létszámú a NER történetében, az 1998–2002 közötti első Orbán-kormányban viszont ennél is többen ültek.

Alakul az új kormány: Orbán összehívta a leendő minisztereket a Karmelitában

Megvan a névsor, bár vélhetően nem teljes. Lázár, Navracsics visszatér, a hadügyi tárcát pedig tényleg a kormányszóvivő férje kaphatja.

Még castingolják a minisztereket, de házon belül is vita van arról, hogy a közoktatás jó helyen lesz-e a belügynél

Több nagy kérdés is megosztja a kormány megalakulása előtt még a Fidesz vezetőit is. Navracsics Tibor személye segítheti az uniós forráshoz jutást, vagy ennél nagyobb gesztusokat kellene tenni Brüsszel felé? Ki irányíthatja a gazdaságot? Tényleg nem lesznek tárca nélküli miniszterek?

Hivatalos: 11 dolgozójától válik meg a Dunakeszi Járműjavító

A "gyártásban lévő projektek" átütemezése miatt 11 munkavállalójátót kellett megválnia a Dunakeszi Járműjavító Kft.-nek – közölte a társaság vezetése azután, hogy a kiderült: több alkalmazottnak felmondtak, az ukrajnai háborúval összefüggő, „az alapanyag-ellátási láncban fellépő nehézségek” miatt. A részben orosz érdekeltségű cég tulajdonosi körében ott van Szalay-Bobrovniczky Kristóf volt nagykövet, üzletember, a kormányszóvivő férje is, akit lehetséges új honvédelmi minisztereként is emlegetnek.

Az olajembargós javaslatról tárgyalt Orbán miniszterekkel, vállalatvezetőkkel

Orbán Viktor miniszterelnök beszél az általa összehívott iparági egyeztetésen, amelyen Magyarország energiabiztonságáról tárgyaltak Brüsszel tervezett orosz olajembargójáról a Karmelita kolostorban csütörtökön. Az asztalnál jobbról balra: Nagy Márton miniszterelnöki megbízott, Varga Mihály pénzügyminiszter, Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter (takarva), Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Bóka János, a miniszterelnök európai uniós kérdésekért felelős államtitkára, Orbán Viktor kormányfő, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Nem mondta Brüsszelben a magyar kormány, hogy az MVM rubelben fizetne

Az energetikai miniszterek rendkívüli EU-s megbeszélésén azt erőltette a Bizottság, hogy senki se fizessen úgy a gázért, ahogy azt Putyin előírta. Szijjártó pénteken még azt mondta, Magyarország teljesíti az orosz igényt, de az ITM államtitkára ezt a hétfői tanácskozáson állítólag nem ismételte meg.

Tíz éve nem tesz semmit a korrupció ellen a kormány, az a baj

Az EU történetében először Magyarország ellen indította el a pénzmegvonással járó új mechanizmusát a Bizottság. Megszereztük a nem nyilvános a vádiratot. Végig a korrupcióról szól. Hiába beszélnek a magyar miniszterek háborúról, gyermekvédelemről, ezekről egy árva szó sincs a brüsszeli levélben.

1990 óta hét képviselő hagyta ki a parlament alakuló ülését

Bár a jól fizető tisztségektől való eleséstől fenyegetik a hétfői alakuló ülést kihagyó és később esküt tevő ellenzéki képviselőket, korábban akár miniszterek és bizottsági elnökök is lehettek a nyitó

Szijjártó Péter: Megérkezett Magyarországra az ígért gázmennyiség Oroszországból

A külügyminiszter folyamatosan tartja a kapcsolatot a bolgár, a szerb és az orosz miniszterekkel is.

Itt vannak a nevek, ők lehetnek az új kormány tagjai

Több változás lehet.

Az EU már dolgozik az orosz olajimport betiltásán a New York Times szerint

Az Európai Unió az Oroszország elleni eddigi legkeményebb lépésen, az orosz olajimport betiltásán dolgozik, írja a New York Times brüsszeli tudósítója. A bojkottot eddig többek között Németország és Magyarország ellenezte, tekintve, hogy nem tudnák másképp pótolni az orosz energiahordozókat, ám a NYT szerint elmozdulás történt az EU-ban, és közelednek az importtilalom felé.Ez viszont csak sávosan jönne létre, pont úgy, ahogy korábban az orosz szénnel tették, hogy az érintett országoknak legyen idejük felkészülni a drasztikus lépés következményeire. A szén esetében négy hónapig tart az átmenet. A lap információi szerint az olajimport tiltásáról legkorábban a francia elnökválasztás vége, vagyis április 24. után szavazhatnak, azért, hogy a tilalom miatti várható drasztikus áremelkedés ne a jobboldali populista Marie Le Pen esélyeit növelje Emmanuel Macronnal szemben.A New York Timesnak névtelenül nyilatkozó tisztségviselők és diplomaták szerint részben a Bucsában tapasztalt tömeggyilkosságok lökték a tilalom felé az országokat, bár a 27 EU-tag mindegyikének együttesen kell szavaznia majd ahhoz, hogy ez érvénybe léphessen. Uniós külügyminiszterek egyébként már a hét elején úgy nyilatkoztak, hogy az olajembargó is a része lehet a következő oroszok elleni szankciós csomagnak.

Jogállamisági eljárás: Brüsszel az előző pénzügyi ciklus magyar költéseit is vizsgálhatja

Nem szorongatták meg túlzottan kollégái jogállamisági kérdésben Varga Juditot az uniós miniszterek keddi ülésén Luxembourgban. A neheze azonban még hátravan: a magyar kormánynak hamarosan a 7-es cikkely szerinti eljárás újabb meghallgatásán és a jogállamisági eljárás során is védenie kell majd az álláspontját.

Varga Judit különös jogállamisági védekezéssel érkezett az uniós miniszterek elé

Négy másik ország mellett a magyarországi jogállamiság a téma az Általános Ügyek Tanácsán Luxembourgban. Az Európai Bizottság éppen egy hete jelentette be, hogy hivatalosan is megindítja a jogállamisági eljárást Magyarország ellen. Varga szerint nem vehetnek el tőlünk olyan pénzeket, amelyeket még meg sem kaptunk, de ez az érvelés nem stimmel.

Magyarország úgy fizethet rubelben az orosz földgázért, hogy euróban utalja el a kért összeget

Az uniós külügyminiszterek találkozójáról bejelentkező Szijjártó Péter ismertette a szerinte a szankciókat sem sértő banki technikát.

Márki-Zay Péter: Próbálnám meggyőzni Orbánt, hogy ő bizony csak egy hatalommániás, piti tolvaj

Mihez kezdene a rezsicsökkentéssel? Miért beszél meleg miniszterekről? Miben hasonlít Orbánra? Miért lépett vissza a javára Karácsony Gergely az előválasztáson? Nagyinterjú az ellenzék miniszterelnök-

Lefújták a V4-es védelmi miniszterek budapesti találkozóját

Miután a cseh védelmi miniszter után a lengyel védelmi miniszter is úgy döntött, hogy nem jön el a tárgyalásra.

Elmarad a V4-es védelmi miniszterek budapesti találkozója

Annyira nem meglepő, miután a cseh és a lengyel miniszter is lemondta az útját a magyar kormány Moszkva-barát viselkedése miatt.

A lengyel védelmi miniszter sem jön a budapesti V4 miniszteri találkozóra?

Benkő Tibor kettesben maradhat szlovák kollégájával.

Beárazták Márki-Zay Péter gazdaságpolitikai lehetőségeit a Pénzügykutatónál

Van némi mozgástér a gazdaságpolitika korrekciójára – derül ki a Pénzügykutató keretein belül működő Hetényi Kör elemzéséből. Az egykori miniszterekből, államtitkárokból, egyes szakterületek kiválóságaiból szerveződött csoport több hónapos vita után részletes gazdaságpolitikai programmal állt elő. Ez alapvetően összhangban van Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt terveivel, a főbb összefüggéseket azonban számszerűsíti, az egyes célokat beárazza és háttérelemzésként is értelmezhető. A hvg360 a csaknem 85 ezer karakter terjedelmű elemzés néhány fontos részletét ragadta ki.

Márki-Zay szerint a választásig már nem jönnek ki "Az ördög ügyvédje" meleg miniszterekről készült állítólagos felvételei

Akárki is volt az, időközben úgy gondolta, hogy ezt mégsem használja fel, mondta.

Az egykori főállású anya, aki utál boltba járni és most a Sándor-palotába költözik

Kisgyermekes édesanyaként a gyermeknevelés árnyoldalairól szóló írásával nyert különdíjat, tíz évvel később, a kormány családügyi minisztereként már azon igyekezett, hogy Magyarországon minél több gyermeket szüljenek a nők. Orbán Viktor meglátta benne az erőt és a kurázsit, de még további hét év kellett, hogy lojalitása az államfői posztig juttassa. Kicsoda tulajdonképpen a háromgyermekes, hosszútávfutó Novák Katalin, aki szerint a nőknek nem kell elhinniük, hogy versenyezniük kell a férfiakkal?

Szijjártó: a NATO nem részese a háborúnak!

Az Ukrajnában zajló háború idején legfontosabb kötelességünk hazánk biztonságának garantálása, amely feladatnak több dimenziója is van – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán.

Szijjártó Péter az Indexnek: Segítünk az orosz szankciók miatt kárt szenvedett magyar cégeknek

A magyar külügy engedélyezte, hogy leszálljon Ferihegyen délelőtt a nálunk rekedt oroszokat elszállító Aeroflot járat.

Szijjártó: a NATO nem résztvevője a háborúnak

Megnyugtató hír, hogy a NATO-külügyminiszterek pénteki tanácskozásán nem született semmilyen olyan döntés, melynek nyomán közvetlen NATO-Oroszország konfliktus jöhetne létre; a résztvevők kimondták: a NATO nem résztvevője a háborúnak – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, a NATO-tagországok külügyminisztereinek soron kívüli ülését követően pénteken.

EU: Van elég gáz, hogy ezt a telet kihúzzuk

Ha az oroszok elzárnák a csapot, akkor sem lenne katasztrófa, mondták a miniszterek megbeszélése után.

Vasárnap estére összehívták az EU-s külügyminisztereket: ukrajnai fegyverszállításokról döntenek

Az EU összehangolja fellépését és egyszerűbbé teszi fegyverek eljuttatását Ukrajnába.

Elfogadták a szankciókat: Putyin is az uniós tiltólistára került

A szankciós listára helyezte az Európai Unió Vlagyimir Putyin orosz elnököt és Szergej Lavrov orosz külügyminisztert - jelentette be Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője azt követően, hogy a külügyminiszterek tanácsa rendkívüli ülésén véglegesítette a második szankciós csomagot. Ez a két politikus EU-ban fellelhető számláinak befagyasztását, elérhetetlenné tételét jelenti. A döntést Magyarország is támogatta.

Putyin kabinetfőnökét, védelmi miniszterét, kedvenc propagandistáit is büntetheti az EU

Az EU az amerikaiaknál és a briteknél jóval szigorúbb szankciókkal sújthatja Oroszországot, amit a külügyminiszterek rábólintanak, de várhatóan rá fognak. Büntetik a paksi beruházást finanszírozó állami bankot is.

"Ez fájni fog Oroszországnak" - az EU-miniszterek döntöttek a szankciókról

Jóváhagyták az uniós külügyminiszterek azt az uniós szanckiós listát, amellyel az EU válaszokat Oroszország Ukrajnával szembeni akciójára. Több száz személyt helyeztek feketelistára, de Putyin nincs közöttük.

Körvonalazódik az uniós szankciós lista, a hírek szerint Orbánék egyedüliként még nem bólintottak rá

Délután négy órakor találkoznak az uniós külügyminiszterek Párizsban, hogy rendkívüli, informális ülésen hozzanak politikai döntést az Oroszországgal, egyes személyekkel és entitásokkal szembeni szankciókról. Magyarország – egyedüliként – egyelőre vonakodik.

Az EU délután büntetheti meg az oroszokat

Gyorsan lépni akarnak, összehívták a tagállami külügyminisztereket.

Szijjártó Péter: Magyarország arra szólítja fel a világpolitika szereplőit, hogy térjenek vissza a tárgyalásokhoz

Utolsó reményként látja a diplomáciára az orosz és amerikai külügyminiszterek találkozóját.

Ellenzék: Völner Pál? Kormányoldal: Gyurcsány Ferenc!

Interpellációkat nyújtottak be a minisztereknek, államtitkárok válaszoltak helyettük – ha válaszoltak.

Orbán nélkül kezdődött el a Parlament tavaszi ülésszaka

De Süli Jánoson kívül még a miniszterek sem jelentek meg az Országgyűlésben.