Hírkereső

Keresés

Több mint kétszáz migráns próbált átjutni a határon a hétvégén

217 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A bíróság is kimondta: Matteo Salvini ártatlan

A vizsgálóbíró szerint a Gregoretti-ügyet nem kell bíróság elé vinni, mivel Matteo Salvini nem követett el bűncselekményt.

A bankárlapban Karácsony Gergely már átvágta a kerítést

Karácsony Gergely főpolgármester minipártja simán beengedte volna a migránsokat.

Folytatják a gyurcsányisták az oltásellenességet, Hollandiát pedig térde kényszerítheti a migráció

Felmérés szerint jelenleg még kétmillió magyar kívánja magát beoltani, miközben már most 44 százalék fölött van hazánk átoltottsága, a gyurcsányisták ennek ellenére továbbra is vakcinaellenesek, míg a hollandok az iszlámmal küzdenek.

Gyurcsány Brutus nyomában

Antonius gyászbeszéde érződik Gyurcsány Európa-napi bejegyzésében a közösségi oldalán.

Több mint ezerkétszáz migráns érkezett egy nap alatt Lampedusa szigetére

Több mint ezerkétszáz illegális bevándorló érkezett a dél-olaszországi Lampedusa szigetre vasárnap kilenc különböző hajóval és csónakkal – közölte Salvatore Martello lampedusai polgármester a hírügynökségekkel.

Meghátrálásra kényszerült Joe Biden, mégis megemeli a befogadható migránsok létszámát

62 500 főre megemeli az idei pénzügyi évben az Egyesült Államok által befogadható migránsok létszámának felső határát – jelentette be hétfői közleményében az amerikai elnök.

Joe Biden megemelte a befogadható menekültek létszámát

Donald Trump alatt 110 ezerről 15 ezerre csökkent a kvóta, ezt emelte a regnáló elnök 62 500-ra.

Több mint háromszáz migráns próbált átjutni a határon a hétvégén

363 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

Annyi illegális migránst fogtak már el a rendőrök, mint tavaly egész évben

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hozzátette: 282 embercsempész ellen indult büntetőeljárás.

Németország visszaküldené a migránsokat Görögországba

A bajt nem ide kell hozni, hanem ott kell segíteni, ahol baj van – úgy tűnik, a magyar kormány álláspontját egyre inkább magáévá teszi Németország is, amely 2015-ben, az európai migrációs válság csúcsán a nyitott határok politikáját választotta – írja kedden a Magyar Nemzet.

Megvan Orbán harmadik csodafegyvere

A 2013-as rezsicsökkentés és a 2015-től a járványig tartó migránsozás után most itt az oltás. Orbán cselekvő, aktív miniszterelnökként tud feltűnni, és az ellenzék vitorláiból is kifogja a szelet. Nem csoda, hogy újabban mindent e köré épít a Fidesz és a kormány, még a nyitást is.

Tunéziai migráns vágta el egy rendőr torkát Párizs mellett

Halálos késszúrás ért egy rendőrnőt a franciaországi Rambouillet-ben, a támadót meglőtték és őrizetbe vették, de később belehalt sérüléseibe – közölte pénteken az Europe 1 rádió és a BFM hírtelevízió.

Forog a világ Bidennel, a pénteki migránsstop rendelet után mégis megemeli a kvótát

Reszkető vaskézzel kormányozza Biden a világ legerősebb hadseregével is rendelkező Amerikai Egyesült Államokat. Két nap alatt sikerült két egymással – illetve a korábbi ígéretével – teljesen szembemenő álláspontot megfogalmaznia a nyugati világ leghatalmasabbnak tartott vezetőjének. Az is kiderült, hogy a migránsok befogadása jelentősen megterheli az amerikai költségvetést, ugyanis erre hivatkozva nem akarják a beígért 60 ezer fölé emelni a bevándorlók éves befogadási keretszámát.

„Határozott” vezetés Amerikában, Biden mégis megemeli a migránskvótát

Joe Biden amerikai elnök megijedt sajátjaitól. A migrációt elősegítő szervezetek és Biden szövetségesei megrökönyödtek tegnap azon a sürgősségi rendeleten, miszerint a kormány nem emeli meg az elődje által megszabott migránsbefogadási kvótát, emiatt a Fehér Ház még este bejelentette, hogy az elnök májusban mégis megemeli a 15 ezer fős keretet.

Szír migránsok követik el a legtöbb nemi erőszakot Dániában

Minden negyedik szexuális erőszakot migránsok követik el.

Az eljárás lezárását kérte az ügyészség a Salvini ellen zajló ügyben

A Matteo Salvini elleni előzetes eljárás lezárását kérte a szicíliai Catania bíróságán Andrea Bonomo ügyész szombaton az úgynevezett Gregoretti-ügyben, azt állítva, hogy nem megalapozott a vele szembeni vádemelés.

Az ügyvédek szerint Salvini szenvedést okozott, az ügyészség máshogy látja

Az eljárás lezárását kérte az ügyészség a Salvini ellen migránsok feltartóztatása miatt zajló ügyben.

Nyugat-Európában migránsok, itthon magyar anyák szülik a gyerekeket

A magyar termékenységi adatok immár második éve jobbak az Európai Unió átlagánál – közölte az Eurostat legújabb elemzései alapján a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Az ünnepek alatt is sokan próbálkoztak illegálisan az országba jutni

385 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.

Ha Ghánában lennénk elvágnám a torkotok – mondja a migráns a rendőröknek

Mindennapok Olaszországban.

Hemzseg a hibáktól a Tóta W. Árpád elleni ítélet az Eötvös Károly Intézet szerint

Az ítélet alapján a kormány migránsozó plakátjai ellen kellett volna fellépni, Tóta pedig maga is sértettként perelhetné saját újságát.

A drogbárók többsége migránshátterű Franciaországban

Marokkóval állnak kapcsolatban.

A baloldal nem kormányzóképes, Orbán jól vette észre Brüsszel lassúságát

Ma meglehet a kétmilliomodik beoltott, a baloldal nem kormányzóképes, a tatárjárás leányálom a migrációhoz képest. A nap eseményei dióhéjban.

A tatárjárás még leányálom a migrációhoz képest

Még szombat délután történt.

Gyurcsány lazít, de csapatai harcban állnak

Bár Gyurcsány Ferenc saját fia körül bébiszitterkedik hetek óta Brüsszelben, ahonnan sok minden magánjellegű eseményről beszámol, de arról nem, hogy tett-e valamit azért, hogy Brüsszel gyorsabban szállítson vakcinákat Magyarországra. Erről hallgat.

Pezsgőt bontottak az NGO tagjai, mert le tudták alkudni a migránsok árát

Újabb részletek kerültek nyilvánosságra a Mediterranea Saving Humans (MSH) nem kormányzati szervezettel (NGO) szemben indított ügyészi vizsgálatból, amely szerint az NGO tagjai pezsgőbontással ünnepelték a bevándorlók átvételéért kialkudott árat az Il Giornale napilap által szombaton ismertetett nyomozati anyag szerint.

Hajléktalan migránsból lett a UFC nehézsúlyú világbajnoka

Francis Ngannou kameruni homokbányászból lett a spanyol idegenrendészet foglya, majd párizsi hajléktalan, végül MMA-bunyós. Most technikás, érett bunyóval lepte meg az őt korábban megleckéztető Stipe Miocicot.

Kocsis Máté sorosozva ment neki a TASZ-nak, amiért a hátrányos helyzetűek között említették a migránsokat is

A Fidesz frakcióvezetője egy hosszú javaslatcsomag egyetlen elemét kiemelve háborodott fel, a Társaság a Szabadságjogokért azt kéri, mindenki olvassa el a teljes levelet hozzá.

Tóta W. Árpád: Ha kell, állatmesékben írjuk meg, amit gondolunk

Egy hasonlat kedvéért, ironikusan sem lehet „büdös magyar migránsoknak” nevezi a portyázó honfoglalókat – ez következik a Kúria e heti döntéséből. Tóta W. Árpád szerint a magyar publicisták kihívásként tekintenek a döntésre. Az ítéletről egy videóban beszélgettünk az érintettel és a HVG jogi képviselőjével, Nehéz-Posony Katával.

Sorosék arra kérik Kocsis Mátét, hogy a migránsokat oltsák be

Levelet küldött a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű álcivil szervezet.

És a szemüveg kié?

A home office ideje alatt az internetet nézem. Az életet. Azt, ami kint, a szabad Nyugaton van, és azt, ami ránk is vár, ha nem leszünk észnél jövőre. Mert az ellenzék ezt a világot akarja elhozni közénk. Ezt a rémálmot. Ne legyenek illúzióink. A migránsbefogadástól kezdve az LMBTQ-tébolydáig, a totális gondolatrendőrségtől az önfelszámolásig. Ez …

Elmarasztalta a Kúria a magyargyűlölő Tóta W. Árpádot

A HVG-n megjelent gyűlöletírásában „büdös magyar migránsokat” és „magyar banditákat” emlegetett az ultraliberális Tóta.

A Kúria elítélte Tóta W. Árpádot, mert büdös magyar migránsokról írt

Az ítélet szerint „a magyar nemzethez tartozókra a »büdös« és a mai közbeszédben pejoratív tartalmú »migráns« jelzők, illetve a »magyar banditák« kifejezés használata a magyar nemzet közösségének méltóságát sérti”.

Az Ocean Viking migránshajó kikötési engedélyt kapott a szicíliai partokon

Az SOS Méditerranée francia civilszervezet hajója, több mint száz bevándorlóval a fedélzetén, a szicíliai Augustában kapott kikötési engedélyt – közölte kedden este a helyi rendőrség. Lampedusa lakosai polgári keresetet nyújtottak be a Földközi-tengeren érkező migránsok mentésével foglalkozó nem kormányzati szervezetek ellen.

Salvini: azt állítják a vádlottak padjára, aki a nemzetbiztonságot védi

Abszurd, hogy a civil hajók megtagadják a partra szállást a legközelebbi biztonságos kikötőben, és azt állítják a vádlottak padjára, aki a nemzetbiztonságot védi – mondta Matteo Salvini, a jobboldali olasz Liga párt vezetője, aki az Open Arms spanyol civil hajó feltartóztatása miatt ellene zajló előzetes bírósági tárgyaláson beszélt Palermóban szombaton.

Lassan a párizsi rendőrök is rájönnek, hogy a migránsok hazudnak az életkorukról

Megdöbben még ezen valaki?

Gyurcsány, mint varangyos béka csúszna le a választói torkán

Most, hogy Niedermüller Péter, a DK erzsébetvárosi polgármestere bejelentette a tutit, hogy ők nagyon is pártolják a migránsok befogadását és támogatását, az aktus kitűnő alkalmat kínál arra, hogy a Demokratikus Koalíció=Gyurcsány Ferenc kettős beszédre épülő folyamatos hazugságaira ismételten rávilágítsunk.

Niedermüller Péter Magyarország meggazdagodását látja a migránsokban

Beengedné és támogatná a migránsokat Niedermüller Péter DK-s polgármester. Újabb „Új Magyarország-terv”?

Ciprusnak is elege lett a migránsokból

Kerítés építésébe kezdenek a görög oldalon.

Vádat emelhetnek több civil szervezet ellen, mert az embercsempészekkel egyeztetve mentettek menekülteket

Az ügyészség szerint az Orvosok határok nélkül mellett a Save the Children és a Jugend Rettet is szervezett mentéseket hajtottak végre, hogy nagyobb médiafigyelmet kapjon.

A bíróságon is a 14 éves lányt követelte magának a pakisztáni migráns

A pakisztáni bevándorló úgy gondolta, hogy ne ő jár.

Matteo Salvini újabb tárgyalása zajlik egy migránscsoport feltartóztatása miatt

Az embercsempészeket kell bíróság elé állítani az országhatárokat ellenőrzők helyett Matteo Salvini, az olasz Liga párt vezetője, volt belügyminiszter szerint, aki a Gregoretti-ügy újabb bírósági ülésén vesz részt a szicíliai Cataniában pénteken.

Orbán Viktor: Az EPP végleg az európai baloldal csatolmányává vált

Szerinte most az EPP nélkül kell felépíteni „az európai demokratikus jobboldalt”, migránsok, multikulturalizmus meg „LMBTQ-őrület” nélkül.

Ügyészi vizsgálat indult egy migránsokat pénzért partra szállító civilszervezet ellen

Hatósági vizsgálat indult a Mediterranea Saving Humans nevű olasz nem kormányzati szervezet négy tagjával szemben, miután bizonyítást nyert, hogy pénzért vettek át és szállítottak partra bevándorlókat egy dán teherhajóról – közölte a szicíliai Ragusa ügyészsége hétfőn.

Több ezer vendégmunkás halt meg Katarban, amióta Doha a foci-vb-re készül

A katari illetékesek a legtöbb esetben természetes halált állapítottak meg.

Orosz légicsapások végeztek az Iszlám Állam dzsihadistáival

Az orosz légierő támadásaiban az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet legalább huszonegy embere meghalt Szíria több térségében az elmúlt 24 órában – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns aktivistaszervezet szombaton.

Németország lezárja a határokat, de a migránsokat berepíti

Több mint száz ember érkezett a minap Hannoverbe.

Már megint 24 óra a közmédiával

Lehet-e egész nap úgy tudósítani, hogy semmiben ne mondjanak ellent Orbánnak? Elhangzik-e ezernél többször a migráns szó? Fel tud-e mondani minden összeesküvés-elméletet egy levegővel Bende Balázs? Utánajárunk.

Orbán: A magyarok gondolata saját küldetésükről a Római Birodalomig vezet vissza

A miniszterelnök a V4 együttműködés évfordulója kapcsán értekezett a magyarok küldetéstudatáról.