Hírkereső

Keresés

Az EP megint a migránsok pártjára áll

Az Európai Parlament képviselői csütörtökön elfogadott állásfoglalásukban arra szólították fel az uniós tagállamokat, hogy értékeljék újra a jelenlegi és a közelmúltbeli afgán menedékjogi kérelmeket, beleértve az elutasítottakat is, ugyanis  – mint fogalmaztak – semmilyen körülmények között nem kerülhet sor arra, hogy valakit Afganisztánba visszatoloncoljanak.

Három évre ítéltek egy budapesti embercsempészt Kunszentmiklóson

Nem jogerősen csaknem három év börtönre ítélt gyorsított eljárásban a Kunszentmiklósi Járásbíróság egy budapesti embercsempészt.

Több száz migránst tartóztatott fel a rendőrség

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 29 esetben összesen 175 határsértőt tartóztattak fel. Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 137 határsértőt tartóztattak fel.

Jó eséllyel fordul a választásokra az olasz jobboldal

A legújabb közvélemény-kutatások szerint a jobbközép koalíció pártjainak növekedett a támogatottsága, miután a Riminiben történt késes támadások kapcsán ismét felemelték a hangjukat az illegális migrációval szemben.

Egy nap alatt több száz migránst fogott a rendőrség

Összesen 485 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök és 207 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Szar ember a magyar, ha nem akar migránsokat befogadni

Legalábbis Alföldi Róbert szerint biztosan.

Gyurcsány a keresztényeket nem szereti, de a migránsokat annál inkább

Gyurcsány Ferencet szíven ütötte Orbán Viktor Ferenc pápához intézett kérése: „Arra kértem Ferenc pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot.”

Varga Judit azzal büszkélkedik, hogy konteós külföldi lapok szemlézik egy interjúját

A miniszter nyilatkozatának szemléi „koronadiktatúra” feliratú bannerek és migránsos rémhírek szomszédságában jelennek meg, de ő örül a nemzetközi médiafigyelemnek.

A magyar migránsokat méltatta Károly herceg

A brit–magyar diplomáciai kapcsolat felvételének századik évfordulóját ünnepelték Londonban. Károly herceg megcsillogtatta a magyartudását.

Kettős gyilkossággal gyanúsítanak egy szomáliai migránst Ausztriában

Két nő meggyilkolásával gyanúsítanak egy 28 éves szomáliai migránst Ausztriában – közölte hétfőn este az osztrák rendőrség.

Tízből csak két migránst tud az EU visszaküldeni

Az Európai Számvevőszék jelentése szerint sokkal hatékonyabb lenne az EU, ha egységes hangon szólna azokhoz az országokhoz, ahová vissza akarja küldeni az illegális bevándorlókat. Úgy vélik, a fejlesztési támogatások és a vízumpolitika megfelelő alkalmazása sokat javítana a helyzeten.

Több mint ezerszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 1176 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

Egy hatéves kisfiút és négy nőt késelt meg egy szomáliai migráns

Őrizetbe vett az olasz rendőrség egy szomáliai migránst, akit azzal gyanúsítanak, hogy késsel megsebesített négy nőt és egy hatéves kisfiút a turisták által kedvelt Riminiben szombat este – jelentette vasárnap az ANSA olasz hírügynökség.

Kettős gyilkossággal gyanúsítanak egy szomáliai migránst Ausztriában

Két nő meggyilkolásával gyanúsítanak egy 28 éves szomáliai menekültet Ausztriában – közölte hétfőn este az osztrák rendőrség.

Kettős gyilkossággal gyanúsítanak egy szomáliai migránst Ausztriában

Két nő meggyilkolásával gyanúsítanak egy 28 éves szomáliai menekültet Ausztriában – közölte hétfőn este az osztrák rendőrség.

A többség elutasítja a migránsok kötelező szétosztását

A nemzeti konzultáció kérdéseire válaszolók többsége elutasítja a migránsok kötelező szétosztását, és helyesnek tartja a magyar kormány migrációs politikáját – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a közösségi oldalára feltöltött legutóbbi videójában.

Migránshullám Bács-Kiskun megyében

Az elmúlt néhány órában összesen 67 külföldit tartóztattak fel a rendőrök a megye területén.

Litvánia nem kér a migránsokból, de ezt az EU nem nézi jó szemmel

Stabilizálódott a migrációs helyzet Litvánia Fehéroroszággal közös határszakaszán – közölte csütörtökön Ingrida Simonyte litván miniszterelnök Berlinben.

Franciaország szerint a britek zsarolással akarják elérni, hogy kevesebb migráns érje el a partjaikat

Visszatartanák a korábban beígért pénzügyi segítséget, ha a franciák nem tesznek nagyobb erőfeszítéseket a migráció megfékezéséért.

Karácsony mákszeme és Orbán görögdinnyéje az erkölcs patikamérlegén

A következő kérdés költői ugyan, a főszereplők jóvoltából mégis rendszeresen kapunk válaszokat arra, hogy a Századvég Alapítvány felmérése szerint miért látná szívesen a felnőtt lakosság 54 százaléka a miniszterelnöki székben Orbán Viktort, míg Karácsony Gergely támogatottsága csak 34 százalékon áll.

Újabb migránscsoportot tartóztattak fel a rendőrök

Bács-Kiskun megyében több tucat migránst és egy embercsempész ellen is eljárás indult.

Orbán: A történelem arra való, hogy tanuljunk belőle

Orbán Viktor magyar miniszterelnök Facebook-oldalán osztott meg egy videót, ahol a következő időszakról és migráció történelmi tanulságairól beszélt.

Szerbiával közösen védené meg Orbán Viktor a migránshullámtól Európát

A magyar miniszterelnök Ana Brnabic szerb kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatót.

Gyökeres reformokat akar az ENSZ-ben az Orbán-kormány

Megszületett a kormányhatározat arról, hogy mit kell képviselnie a magyar küldöttségnek az ENSZ Közgyűlésének 76. ülésszakán.

A migránsok követik el a legtöbb csoportos nemi erőszakot Németországban

A düsseldorfi belügyminisztérium által közzétett hivatalos bűnügyi adatokból kiderült, hogy Észak-Rajna-Vesztfália tartományban a regisztrált csoportos nemi erőszakok közel felét külföldiek és migránsok követik el, akik a lakosság mintegy 14,8 százalékát teszik ki.

Több tucat migránst fogott a rendőrség

Nem csökken a nyomás a határon, több mint harminc migránst fogott el a rendőrség az éjszaka.

Orbán Budapesten tárgyal a szerb miniszterelnökkel a járványról és az „ismét erősödő” migrációról

A csúcstalálkozóban egy munkavacsora is benne van.

Hétfőn több mint 400 migráns próbált átjutni Magyarországon

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 6-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 400 határsértőt tartóztattak fel és 62 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a police.hu.

Dunakilitin bukott le az embercsempész

Négy illegális migránst szállított autójában egy görög férfi.

Erőszakos bűnözőket, hamisítókat, kitoloncolt migránsokat is hoztak a német gépek Afganisztánból

Legalább húsz bűnöző érkezett Németországba az afganisztáni evakuálást végző járatokkal. „A biztonsági szolgálatok által már ismert húsz afgán érkezett Németországba Kabulból az evakuálást végzett repülőgépek fedélzetén” – közölte pénteken Horst Seehofer német belügyminiszter a müncheni sajtóklub rendezvényén.

Erőszakos bűnözőket, hamisítókat, kitoloncolt migránsokat is hoztak a német gépek Afganisztánból

Legalább húsz bűnöző érkezett Németországba az afganisztáni evakuálást végző járatokkal. „A biztonsági szolgálatok által már ismert húsz afgán érkezett Németországba Kabulból az evakuálást végzett repülőgépek fedélzetén” – közölte pénteken Horst Seehofer német belügyminiszter a müncheni sajtóklub rendezvényén.

Már legalább 41 milliárd ment el nemzeti konzultációkra, és a legújabb árát még nem is tudjuk

Alig 15 százalékos válaszadási arányával csupán a középmezőnyben végzett az elmúlt 11 év 11 nemzeti konzultációja között a legutóbbi, a járvány utáni életről szóló állami levelezés. A sorosozós, brüsszelezős, migránsozós kampány ára még nem ismert, de a többi viszont már biztosan elvitt 41 milliárdot.

Afgán migránsok megerőszakoltak egy értelmi fogyatékos svéd nőt

Afgán migránsok egy csoportja többször is megerőszakolt egy értelmi fogyatékos svéd nőt, de az ország jelenlegi politikai helyzete miatt nem toloncolhatják vissza őket Afganisztánba.

Az osztrákok szerint átcsúsznak az illegális migránsok Magyarországon, a magyar rendőrség az óriási nyomással hárít

Az ORFK egy korábbi sajtótájékoztatójuk linkjével válaszolt a kritikákra.

A migránsok miatt a lettek is 37 kilométer hosszú szögesdrót kerítést állítanak

A lett kormány augusztus 11-e és november 10-e között rendkívüli állapotot rendelt el a határon, hogy a határőrök felhatalmazást kapjanak a migránsok Fehéroroszországba való visszatoloncolására.

A menekültügyi hatáskört vissza kell adni a tagállamoknak

„Az Európát fenyegető kihívások közül „ma talán a világjárványok és a tömeges migráció jelentik a legnagyobb veszélyt” – írta Varga Judit Facebook-oldalán.

A migránsok miatt rendkívüli állapotot hirdettek ki Lengyelországban

Rendkívüli állapotot hirdetett a lengyel államfő a fehérorosz határ térségében az illegális migráció miatt a kormány kezdeményezésére csütörtökön.

Migráns drogkereskedők uralják Marseille egyik kerületét

A dílerek még az utat is lezárták és csak az hajthat be a kerületbe, akit ők átengednek, ám a belügyminiszter szerint nincs probléma -írja a v4na.com.

Több mint nyolcvan migránst kaptak el az elmúlt napokban

Az elmúlt napokban mintegy negyvenhárom migránst fogtak meg Bács-Kiskun megyében és harmincnyolc illegális bevándorlót kaptak el Csongrád-Csanád megyében.

Több a migráns, mint a bennszülött egy francia szigeten

Borzalmas állapotok uralkodnak Comore-szigetekhez tartozó Mayotte-n, ahol a sziget fuldoklik a migránshullámban.

Dán bevándorlásügyi miniszter: Hiba volt Orbán Viktort bírálni a kerítés miatt

A dán szociáldemokrata politikus szerint nem történhet meg Európában ugyanaz, mint 2015-ben.

Több mint 300 migránst fogtak hétfőn

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 30-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 236 határsértőt tartóztattak fel és 86 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a rendőrség honlapján.

Közel kétszáz migránst tartóztattak fel a rendőrök vasárnap

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 29-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 181 határsértőt tartóztattak fel és 99 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a rendőrség honlapján.

Florida felszólította Joe Bident: fejezze be az illegális migránsok betelepítését

Ron DeSantis floridai kormányzó levélben kereste meg Joe Biden kabinetjét. Arra kérte az amerikai elnököt, hogy fejezze be az illegális bevándorlók letelepítését Floridába, felszólította továbbá: küldje őket egy olyan államba, amely támogatja a „bevándorlási törvényeink megsértését”.

Afrikai migránsokról szóló film nyerte a fődíjat Karlovy Varyban

Az afrikai migránsokról szóló Strahinja című filmnek ítélték oda az 55

Kövekkel dobálták meg a rendőröket a magyar-szerb határnál

Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarország területére több határsértő péntek este Hercegszántónál, közülük többen kövekkel dobálták meg a rendőröket – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Lengyelország elkezdett falat építeni a belarusz határon

Mert szerintük egyre több migráns érkezik Belaruszból.

21 migránssal a fedélzetén borult fel egy furgon Várbalogon

A balesetben többen megsérültek, de voltak, akik elmenekültek a helyszínről, számolt be a rendőrség.

Felborult egy migránsokat szállító kisbusz Várbalogon, többen megsérültek

21 ember, nők és gyerekek is ültek az autóban.

Felborult egy migránsokkal teli kisbusz Várbalognál, többen megsérültek, elszaladtak

Gyerekek is voltak a balesetet szenvedő járművön.