Hírkereső

Keresés

A magyar migrációs modellt másolja Dánia

A dán szociáldemokraták a 2015-ös migrációs válság óta egyre inkább bevándorlásellenes politikát folytatnak, ami az európai baloldali pártok körében egészen egyedülállónak számít. Ez jól mutatja, hogy a Magyarország által 2015 óta következetesen képviselt bevándorlásellenes politikának nem csak Közép-Európában, vagy a politikai jobboldalon van példamutató értéke, hanem akár a nyugat-európai baloldalon is.

Orbán: Nehéz évtized előtt állunk, migrációk és járványok korát fogjuk élni

A miniszterelnök apokaliptikus képet festett Gyurcsány Ferenc kormányzásáról az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének 15. évfordulóján.

A sajátjait hátrahagyja, afgánból viszont még százezret akar Joe Biden

Joe Biden elnök össze akar állni Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama volt elnökkel, valamint multinacionális vállalatokkal, hogy afgánokat szállítsanak az Egyesült Államokba végleges letelepítésre.

Három évre ítéltek egy budapesti embercsempészt Kunszentmiklóson

Nem jogerősen csaknem három év börtönre ítélt gyorsított eljárásban a Kunszentmiklósi Járásbíróság egy budapesti embercsempészt.

Több száz migránst tartóztatott fel a rendőrség

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 29 esetben összesen 175 határsértőt tartóztattak fel. Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 137 határsértőt tartóztattak fel.

Uniós fellépés kell a migráció ellen

Áder János közös uniós fellépést sürgetett a migráció, a klímaválság és az államadósság kezelése ügyben az Arraiolos-csoport római tanácskozásán szerdán.

Ferenc pápa kalapot emelt a magyarok ökológiai tudatossága előtt

De a migrációról nem beszélt Orbánnal.

Ursula von der Leyen: Aggasztó fejlemények vannak egyes EU-országokban a jogállamiság terén

Jogszabállyal igyekszik az Európai Bizottság úrrá lenni az európai ipart bénító chiphiányon, konkrét ajánlásokat fogalmaznak meg jövő évtől a jogállamisági jelentésben – többek között erről beszélt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az EU helyzetét elemző éves beszédében. Az elnök Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén szólalt fel, mondandójának az “Uniónk lelkének erősítése” címet adta.

Jó eséllyel fordul a választásokra az olasz jobboldal

A legújabb közvélemény-kutatások szerint a jobbközép koalíció pártjainak növekedett a támogatottsága, miután a Riminiben történt késes támadások kapcsán ismét felemelték a hangjukat az illegális migrációval szemben.

Egy nap alatt több száz migránst fogott a rendőrség

Összesen 485 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök és 207 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Szijjártó: Európa több irányból is erősödő migrációs nyomás alatt áll

Európa több irányból is migrációs támadás alatt áll, ami a következő hónapokban várhatóan még fokozódni fog a felelőtlen európai uniós bevándorláspolitika és egyes felelőtlen nyilatkozatok miatt – figyelmeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Finnországban.

Szar ember a magyar, ha nem akar migránsokat befogadni

Legalábbis Alföldi Róbert szerint biztosan.

Világbank: több mint 200 millió ember vándorolhat el lakhelyéről 2050-ig

Mintegy 216 millió ember vándorolhat el lakhelyéről hazáján belül 2050-ig a világ hat nagy régiójában a klímaváltozás miatt – derül ki a Világbank hétfőn közzétett jelentéséből.

Tovább nőtt a migrációs nyomás a határon

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 11-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 424 határsértőt tartóztattak fel és 141 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a police.hu.

Ötvenhat határsértőt tartóztattak fel egy csoportban Szegednél

Egy csoportban 56 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét külterületén szombaton délelőtt negyed 12-kor a rendőrök és katonák – közölte honlapján a rendőrség.

A többség elutasítja a migránsok kötelező szétosztását

A nemzeti konzultáció kérdéseire válaszolók többsége elutasítja a migránsok kötelező szétosztását, és helyesnek tartja a magyar kormány migrációs politikáját – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a közösségi oldalára feltöltött legutóbbi videójában.

A magyarok nem bíznak a kormányukban, ha uniós pénzről van szó

Az Európai Parlament megbízásából készült az a felmérés, amely a koronavírus-járványra adott uniós válaszokat vizsgálja. Az derült ki belőle, hogy a magyarok az átlagnál elkötelezettebbek az EU irányába, és hogy nem bíznak meg a saját kormányukban, ha a közös pénzek elköltéséről van szó. Kevésbé érdekli őket a migráció, sokkal jobban a jogállamiság.

Migránshullám Bács-Kiskun megyében

Az elmúlt néhány órában összesen 67 külföldit tartóztattak fel a rendőrök a megye területén.

Litvánia nem kér a migránsokból, de ezt az EU nem nézi jó szemmel

Stabilizálódott a migrációs helyzet Litvánia Fehéroroszággal közös határszakaszán – közölte csütörtökön Ingrida Simonyte litván miniszterelnök Berlinben.

Franciaország szerint a britek zsarolással akarják elérni, hogy kevesebb migráns érje el a partjaikat

Visszatartanák a korábban beígért pénzügyi segítséget, ha a franciák nem tesznek nagyobb erőfeszítéseket a migráció megfékezéséért.

Újabb migránscsoportot tartóztattak fel a rendőrök

Bács-Kiskun megyében több tucat migránst és egy embercsempész ellen is eljárás indult.

Orbán: A történelem arra való, hogy tanuljunk belőle

Orbán Viktor magyar miniszterelnök Facebook-oldalán osztott meg egy videót, ahol a következő időszakról és migráció történelmi tanulságairól beszélt.

Nincs megállás: Orbán Viktor kormányülést tart

A beszélgetésük témái a járvány utáni újraindítás és az illegális migráció.

Nem dicséri meg az ENSZ járványkezelését a magyar kormány

A világszervezet 76. ülésszakára megjelent kormányhatározat iránymutatása alapján a magyar küldöttségnek ki kell állnia az atomenergia mellett, és afelé kell terelni az ENSZ-t, hogy ne legyen kötelező érvényűnek tekintendő állásfoglalása a migrációval kapcsolatban.

Szijjártó a migráció kezeléséről beszélt a Kárpátok Európája Fórumon

A külgazdasági és külügyminiszter a Kárpátok Európája Fórumon beszélt a kötelező letelepítési kvóták bevezetésének a megakadályozásáról, mely a V4-es országok közös sikere volt.

Varga Judit elmondta, mi a közös Magyarországban és az USA-ban

Az igazságügyi miniszter Donald Trump egykori miniszterét fogadta hivatalában.

Orbán Budapesten tárgyal a szerb miniszterelnökkel a járványról és az „ismét erősödő” migrációról

A csúcstalálkozóban egy munkavacsora is benne van.

Továbbra is magas a határok védelmének támogatottsága a magyarok körében

A magyar társadalom elsöprő többsége, 81 százaléka támogatja, hogy Magyarország továbbra is határkerítéssel védekezzen az illegális bevándorlókkal szemben – derült ki az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásából, amelynek eredményét hétfőn közölték az MTI-vel.

Diplomáciai elismerést és segítséget várnak a tálibok Németországtól

A tálibok „erős és hivatalos diplomáciai kapcsolatot” akarnak kiépíteni a németekkel, akik mindig is szívesen látott vendégek voltak Afganisztánban, és már a monarchia idején is sokat tettek az országért – mondta az Afganisztánt uraló iszlamista mozgalom szóvivője a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapnak.

A kormány ismét meghosszabbítja a migrációs válsághelyzetet

Nem kell aggódni, van sorosozás is a közleményben.

A kormány újabb hat hónappal hosszabbítja meg a migrációs válsághelyzetet

A kormány szerint az afganisztáni események és a növekvő migrációs nyomás miatt van szükség a hosszabbításra.

Kötelező oltást akar az olasz kormányfő

Az olasz lapok szerint Mario Draghi már igent is mondott és minden Olaszországba érkező bevándorlót be is oltatna.

A migránsok miatt a lettek is 37 kilométer hosszú szögesdrót kerítést állítanak

A lett kormány augusztus 11-e és november 10-e között rendkívüli állapotot rendelt el a határon, hogy a határőrök felhatalmazást kapjanak a migránsok Fehéroroszországba való visszatoloncolására.

A menekültügyi hatáskört vissza kell adni a tagállamoknak

„Az Európát fenyegető kihívások közül „ma talán a világjárványok és a tömeges migráció jelentik a legnagyobb veszélyt” – írta Varga Judit Facebook-oldalán.

A migránsok miatt rendkívüli állapotot hirdettek ki Lengyelországban

Rendkívüli állapotot hirdetett a lengyel államfő a fehérorosz határ térségében az illegális migráció miatt a kormány kezdeményezésére csütörtökön.

Több mint nyolcvan migránst kaptak el az elmúlt napokban

Az elmúlt napokban mintegy negyvenhárom migránst fogtak meg Bács-Kiskun megyében és harmincnyolc illegális bevándorlót kaptak el Csongrád-Csanád megyében.

Több a migráns, mint a bennszülött egy francia szigeten

Borzalmas állapotok uralkodnak Comore-szigetekhez tartozó Mayotte-n, ahol a sziget fuldoklik a migránshullámban.

Müller Cecília elismerte, hogy már a delta variáns felel a fertőzések 90 százalékáért

De a hivatalos járványoldalon inkább a járvány és a migráció ördögi köréről szólnak a hírek.

Ferenc pápának nem kell előre megírt forgatókönyv találkozójára Orbán Viktorral

Külön kiemelte, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra és nem állami látogatásra jön.

Orbán: Magyarország tapasztalata relevánsabb migrációban, mert már volt muszlim megszállás alatt

Az Európai Unió jövőjéről szólt volna 11 uniós vezető panelbeszélgetése a Bledi Stratégiai Fórumon, de nem kellett hozzá negyedóra, hogy Afganisztánról és a migrációról szóljon a vita. Azt mindenki elismerte, hogy a 2015-ös menekültválság kezelése hiba volt, Orbán Viktor pedig arra is válaszolt, hogy szerinte mi a politika feladata.

Szijjártó: A koronavírus-járvány és a migráció ördögi kört alkot

Háromnapos ENSZ-konferencián vesz részt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Orbán: A migrációt meg kell állítani

Az Európai Unióban az egyetlen megoldás a migráció kezelésére, ha visszaadjuk ezt a jogot a tagországoknak – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a szlovéniai Bledben.

Orbán Viktor: Szerbia kulcsfontosságú lesz az afganisztáni válság utáni migrációs hullámban

A magyar miniszterelnök a Bledi Stratégiai Fórum című rendezvényen vett részt.

Dán bevándorlásügyi miniszter: Hiba volt Orbán Viktort bírálni a kerítés miatt

A dán szociáldemokrata politikus szerint nem történhet meg Európában ugyanaz, mint 2015-ben.

Megegyeztek az uniós miniszterek: bármi is lesz, nem Európában segítik majd az afgán menekülteket

Öt órán át tárgyaltak az uniós vezetők arról, mit kezdjenek Afganisztánnal, és a végére oda jutottak: ugyanúgy szeretnék kezelni a helyzetet, mint a 2015-ös menekültválság idején. Pontosabban egy kics

Az EU az ellenőrizetlen migráció veszélyére figyelmeztet

Az Európai Unió az Afganisztánnal szomszédos és a lehetséges tranzitállamok további pénzügyi támogatásával venné elejét annak, hogy nagyszabású menekülthullám induljon el a dél-ázsiai országból Európa felé – derül ki az uniós belügyminiszterek keddi tanácskozása elé terjesztendő tervezetből, amelyből a hírügynökségek hétfő este ismertettek részleteket.

Közel kétszáz migránst tartóztattak fel a rendőrök vasárnap

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 29-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 181 határsértőt tartóztattak fel és 99 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a rendőrség honlapján.

Babiš: Csak Orbán Viktor védte meg a schengeni határokat

Románia, Bulgária, Horvátország, de az Európai Unión kívüli Szerbia schengeni csatlakozását is sürgette egy lapinterjúban a cseh miniszterelnök.

Rétvári Bence-Mesterházy Attila vita a Tranziton: A baloldal támogatta a migrációt

Az államtitkár és az MSZP frakcióvezetője Ó mondd, te mit választanál? Szociál-vagy Kereszténydemokrácia címmel vitázott egymással a Tranzit Közéleti Gondolatexpo második, amin részt vett a 888.hu is.

Íme a klímaváltozás valódi arca: sáskákat esznek az éhező madagaszkári gyerekek

A madagaszkári éhínség az első, amelyet önmagában a globális felmelegedés okozott.