Hírkereső

Keresés

13 000 alkatrészt vettek saját kézbe – ez a Huawei válasza Amerikának

A világ legnagyobb okostelefon-gyártója akart lenni a kínai Huawei, és ez majdnem sikerült is neki. 2019-ben azonban lezárták előle az amerikai ellátási láncot és egyéb korlátozási rendelkezéseket hoztak. Újratervezésre került hát sor, amelynek részleteire most derült fény.

Az OTP üzeni: ezt a három dolgot most azonnal kapcsolja be, ha jót akar magának

Az online fizetés térnyerésével a csalók is egyre kifinomultabb módszerekkel dolgoznak. Erre hivatkozva hívja fel a figyelmet az OTP a többlépcsős azonosítási, jóváhagyási folyamatra, mely néhány lépésben beállítható, de cserébe jelentősen csökkenti annak veszélyét, hogy valaki csalók áldozatává váljon. Már csak azért is érdemes a kiberbűnözők ellen jól felkészülni, mert közben ők is erősítenek, például a ChatGPT tudásával.

Kitört az első német–magyar tweet–chat-háború

A szemben álló felek különleges technológiát alkalmaznak.

Felháborodtak a GPT-4 miatt a mesterségesintelligencia-fejlesztők

Elfordult a tudományos közösségtől az OpenAI. Elpattant egy húr.

A ChatGPT komoly veszélyére figyelmeztet az ESET

Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT népszerűsége, de a mesterséges intelligenciával válaszokat generáló alkalmazásnak van egy eddig keveset tárgyalt árnyoldala is az ESET szakértői szerint. A bűnözők ugyanis a chatbottal, viszonylag alacsony költséggel, automatizált módon képesek tömeges csalási kampányokat létrehozni, ez pedig az eddigieknél is nagyobb adathalász-támadások új hullámát idézheti elő.

A mesterséges intelligencia veszélyezteti az akadémia integritását – írta magát kutatóknak kiadva egy csetbot

Bár a ChatGPT egyre emberibben ír, vannak még hiányosságai, amik egyelőre segíthetnek kiszűrni a csalókat.

Rég nem szívatták meg úgy Kovács Zoltánt, ahogyan azt a ChatGPT tette

Az államtitkár és egy német EP-képviselő mesterséges intelligencia által írt rap-párbajban esett egymásnak. Igen, jól olvasta.

Nagy változás jön a Gmailbe

A Google Workspace irodai programcsomag szolgáltatásaiban, így például a Gmailben is megjelenik a ChatGPT-re hasonlító mesterséges intelligencia, mely akár néhány parancs alapján képes lesz komplett szövegeket generálni.

Ha a maszk soha nem esik le, könnyen elfelejtjük, ki viseli és ki nem – a TikTok hírhedt Bold Glamour filtere nyomában

A TikTokot az elmúlt hetekben valósággal letarolta a hiperrealisztikus Bold Glamour nevű arcfilter. Cikkünkben bemutatjuk, hogy készült, mit tud és milyen következményei lehetnek a virális, mestersége

Minden technika jöhet, amíg közelebb visz Istenhez

Az online naptárba beírt miserend szerint magát fűti fel az egyik szegedi jezsuita templom, de már a perselypénzt is fizethetjük bankkártyával.

Rászabadították a Bing mesterséges intelligenciáját az xboxos és PC-s játékokra

Bár a Bing még messze nem érte el a Google kereső népszerűségét, rakétasebességgel jön fel, miután a mögöttes mesterséges intelligencia egészen különleges képességekkel ruházza fel. Mostantól például már játékszakértő is lehet, akár Xbox-os, akár PC-s vonalon.

A mesterséges intelligencia sebességet váltott

Nagy szériában van a Microsoft: az MI-vel felturbózott Bing után az Office-ba integrált MI-másodpilótáról rántották le a leplet, pár nappal korábban pedig az OpenAI leplezte le új modelljét, a GPT-4-et. Akkor most tényleg a küszöbön a Mátrix, a Skynet, és a robotok tényleg elveszik a munkánkat?

A mesterséges intelligencia felbérelt egy embert, hogy oldja meg helyette a tesztet, ami igazolja, hogy nem robot

Megijedni nem kell, a chatbotot tesztelő szakemberek bízták meg azzal, hogy csaljon. Kreatívan oldotta meg a feladatot.

Megjött Kína csattanós válasza a ChatGPT-re, csak éppen máshogy csattant, mint gondolták

A kínai Baidu is bemutatta a saját, mesterségesintelligencia-alapú chatbotját, ám a forradalom elmaradt. A részvények pillanatok alatt 10 százalékot zuhantak, a cég társalapító-vezérigazgatója pedig maga is elismerte, hogy a technológia még nem tökéletes. Az elvárások azonban magasak.

Szakemberekhez hasonló teljesítményre lehet képes a mesterséges intelligencia az orvosdiagnosztikában

Egy friss magyar kutatás szerint a ChatGPT hasonló arányban állít fel jó diagnózist, mint egy specializálódott szakértő. Az általános orvosok szintjét pedig akár meg is tudja haladni.

Komoly gond lehet belőle, hogy Európa mennyire le van maradva a mesterséges intelligenciában

Valószínű, hogy a következő években sem Európa lesz a technológiai fejlődés motorja. Erre enged következtetni a mesterségesintelligencia-alapú szövegírói szolgáltatást kínáló WriterBuddy elemzése.

Nyakon csípték a Samsungot

Hamisak lehetnek a Galaxy mobilokkal lőtt Hold-fotók?

Kicserélték a mesterséges intelligenciát a ChatGPT alatt, magáért beszél, mikre lett képes hirtelen

Nemcsak szövegből, képből is ért már a ChatGPT mögött dolgozó nyelvi modell, de a GPT-4 bevezetése után már szövegelés terén is jóval többet tud, mint eddig.

Moongate: azzal vádolják a Samsungot, hogy nem is a telefon kamerája készíti a Hold-fotókat

Korábban is felmerültek kétségek a Samsung okostelefonos marketingjében használt, Holdról készült felvételeivel kapcsolatban. Most a Galaxy S23 Ultrának kell szembenéznie hasonló vádakkal. A kérdés az: érdekli-e a felhasználót, hogy mi zajlik a háttérben, ha egyébként a végeredmény meggyőző.

Beleállt a kormányba a Petőfi Sándor bőrébe bújtatott mesterséges intelligencia

A 12 pontot is megírta a virtuális forradalmár, abban sincs köszönet.

Megérkezett a ChatGPT utódja

Az új modell az etikai határait is feszegeti a mesterséges intelligenciának.

30 nap: ennyi kellett a mesterséges intelligenciának arra, hogy kifejlesszen egy új, lehetséges rákgyógyszert

A mesterséges intelligencia a Torontói Egyetem és egy biotechnológiai cég együttműködésében fejlesztett ki egy új gyógyszert, ami lehet, hogy kezelni tud majd egy agresszív ráktípust.

Adatbányászati problémát oldunk meg álmunkban?

Lehet, hogy ezért álmodtunk furcsákat a Covid–19-járvány alatt.

A disznók által kiadott hangok 92%-áról megállapítható, hogy örül-e az állat vagy feszült

Mesterséges intelligencia segítségével értelmezte egy nemzetközi kutatócsoport a sertések által kiadott hangok, morgások alapján az állatok érzéseit.

Hamarosan már idegen nyelven is megszólalhat a hangunkon a Microsoft mesterséges intelligenciája

A tolmácsok munkája is veszélybe kerülhet, ha egyszer bevetik a VALL-E nevű mesterséges intelligencia legújabb képességét. Képes ugyanis a saját hangunkon különböző nyelveken beszélni, akár nevetve vagy dühösen is.

Megkerülik a Nagy Tűzfalat a kínai diákok, hogy hozzáférjenek a ChatGPT-hez

Kína nemrég jelentősen korlátozta az országon belüli hozzáférést a ChatGPT-hez, mert az szerinte nyugati propagandát terjeszt. A kínai diákok azonban megpróbálják megkerülni a tiltást.

Berobban az új ChatGPT, hogy iPhone módjára söpörje el a régi világot

Több funkcióval bővül, minden eddiginél okosabb lesz.

Nem kacsa: jön a KacsaAsszisztens nevű keresőfunkció, benne a ChatGPT tudásával

Az adatbiztonságra fókuszáló DuckDuckGo is beépíti a ChatGPT tudását a keresőjébe, és nyílt forrásokból származó válaszokat fog javasolni – nem lesz azonban kötelező a használata, csupán egy érdekes extra funkcióként jelenik meg.

Cyrano-csapdába sétálhatunk a ChatGPT-vel

A választékos szöveg többé nem lehet a hitelesség biztosítéka – hangzott el az ELTE tudományos minikonferenciáján.

Itt az első, mesterséges intelligenciával készült magyar klip

Mangásították a PULSE. dalát.

Még hüledezünk a mesterséges intelligencia receptjein, de várjuk ki, míg „megérzi” az ízeket

Recepteket kértünk a mesterséges intelligenciától, de nem voltunk maradéktalanul elégedettek. Félig-meddig gyakorlati szinten is létezik azonban már az a technológia, amellyel a gép is tökéletes ételeket tud előállítani.

Óriási az érdeklődés a Bing iránt, már napi 100 millió felhasználója van a mesterséges intelligencia miatt

Egy hónap alatt jelentősen megnőtt az érdeklődés a Bing kereső iránt, a felhasználók kétharmada új, és már 45 millió keresést végeztek a mesterséges intelligencia-alapú chatbottal.

Szintlépés a hazai podcast-világban? – Podcasterekkel beszélgettünk

A podcastek univerzuma nemcsak külföldön óriási, itthon is egyre több meghallgatásra érdemes adás készül. A rengeteg tartalom között azonban nem egyszerű eligazodni, főleg, ha ötletünk sincs, éppen mit hallgassunk. Három podcaster mesélt nekünk a kezdetekről, a műsorkészítés szépségeiről és nehézségeiről, illetve arról, hogy a podcast.hu új keresőfunkciója hogyan segít bárkinek rájuk találni, akár tartalom alapján böngészve.

Itt a legújabb veszély az interneten: az adatmérgezés

Aggasztóan olcsók és súlyos következményekkel járhatnak a gépi tanulási eszközök képzésére használt adatkészletek elleni támadások – figyelmeztetnek a mesterséges intelligenciával foglalkozó szakértők.

Könnyű felismerni a ChatGPT-vel íratott dolgozatokat

Az vesse az első követ, aki még sohasem akarta a géppel elvégeztetni a munkát.

Gyászol a Telex, Budapest egyik utolsó kapunyitó masinájától búcsúzunk

Váratlanul elhunyt az ipari műemlék telexes kapuautomata. „Az emléke örökre megmarad, és az innovatív technológiai megoldásokat mindig az ő tiszteletére fogjuk alkalmazni” – közölte a mesterséges intelligencia.

Így beszélgethet Elon Muskkal, Dwayne Johnsonnal vagy Taylor Swifttel

Ma már nincsenek lehetetlenek.

Érzelmes beszédet tartott dolgozóinak a Google egyik vezetője a ChatGPT miatt

A Google Cloud vezetője, Thomas Kurian szerint még csak most kezdődik a mesterséges intelligencia fejlesztésével kapcsolatos verseny. A dolgozóit arra kérte, csapatként gondolkodjanak, és maradjanak lojálisak a céghez.

Új szabályozás kell az EU-ban a ChatGPT miatt

Alig állította össze Brüsszel a szabályzatot a mesterséges intelligencia felhasználásáról, máris át kell dolgozni azt, mert a ChatGPT sok mindent megváltoztatott. Erre az Európai Parlament néhány képviselője azzal mutatott rá, hogy a ChatGPT-vel íratták meg a felszólalásukat a mesterséges intelligencia szabályozásáról.

Különböző személyiségei lesznek a Bing csevegőrobotjának

Ha kell, többet hallucinál a kedvünkért.

Az Instagram alapítói visszatértek, és beletették egy hírolvasó appba a TikTokot

Kevin Systrom és Mike Krieger frissen megjelent új alkalmazása, az Artifact azzal venné le az embert a lábáról, hogy az igényeihez igazítva adagolja neki a híreket. A megvalósítás jól néz ki, jól is működik, de kellenek még a már beígért innovatív ötletek, hogy tényleg sikeres legyen.

Maroscsüged önkormányzata szellemi lopással vádolta a román miniszterelnök robottanácsadóját

A mesterséges intelligencia megígérte, hogy tanul az esetből.

Élesben is elindult a mesterséges intelligencia alapú bőrgyógyászat Magyarországon

A szoftver egy fotó alapján állít fel diagnózist, aztán az orvos receptet írhat fel vagy személyes kezelést javasolhat.

Beveti a mesterséges intelligenciát az Nvidia, élesebbek lehetnek az alacsony felbontású videók

Az Nvidia új, grafikus processzorokhoz kiadott szoftvere a Chrome és az Edge böngészőben megnézett videók képét igyekszik élesebben megjeleníteni.

Forradalmi újítás: digitális kórház szakérti bőrpanaszainkat

Már működik itthon MI-bőrgyógyászat, fél napon belül kaphatunk diagnózist és receptet.

Népképviselet 2.0: Romániában már mesterséges intelligencia segíti a kormány munkáját tanácsadóként

Újabb területen bizonyíthat a mesterséges intelligencia, miután a román kormány is használni fogja azt tanácsadóként – az emberek véleményét tükrözi majd, ugyanis a lakosság maga is kapcsolatba léphet az ION-nal, mely emellett a közösségi médiát is elemezni fogja.

A mesterséges intelligencia megmutatja, milyen lesz Európa térképe 2100-ra

Komoly geopolitikai tényezővé válik Ausztroszlovákia, valamint a Jugoszláv–Dán Unió.

Szegeden már a mesterséges intelligencia számolja az utasokat a villamoson

A mesterséges intelligencia alkalmazásának rohamos terjedéséről tartott előadást Szegeden Tilesch György, aki az USA híres technológiai fejlesztőközpontjában, a Szilícium-völgyben 2010 óta dolgozik mint MI-szakértő és -tanácsadó.

Ion, a 100%-ban román fejlesztésű mesterséges intelligencia lesz a román miniszterelnök tiszteletbeli tanácsadója

A neve a román „noi”, azaz a „mi” névmás tükrözéséből ered.

Mesterséges intelligencia segít leleplezni az adócsalókat

Vágujhelyi Ferenc NAV-elnök a Világgazdaságnak azt mondta: pokolian kifinomodott a szervezet kockázatkezelése.