Hírkereső

Keresés

A gyermekvédelmi törvényt darabjaira szedték a szakértők

A pszichológusokat és pszichiátereket tömörítő szervezetek szerint a törvény veszélyezteti a gyerekek mentális egészségét.

Azzal vádolják a Tindert, hogy diszkriminálja a melegeket és a 30 év felettieket

A társkereső tagad.

Tajvan az első ázsiai ország, ahol melegek fogadhattak örökbe

Bár az országban jogilag nem kivitelezhető, hogy meleg párok fogadhassanak örökbe, egy párnak mégis sikerült kijátszania a rendszert. Tajvan egyébként 2019-ben legalizálta a melegházasságot annak ellenére, hogy a lakosság 70%-a ellenezte azt.

Ungár Klára: Meg kell nevezni a fideszes vezérkar és a kormány meleg tagjait

A volt fideszes, majd SZDSZ-es parlamenti képviselő Orbán Viktor pénteki kijelentéseire reagált ezzel.

Budapest Pride: Orbán Viktor szándékosan próbálja összemosni a gyermekbántalmazást a melegekkel és leszbikusokkal

A miniszterelnök arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy nagy vita van arról, a homoszexualitás átmehet-e pedofíliába.

Budapest Pride: Szándékosan mossa össze Orbán Viktor a gyermekbántalmazást a melegekkel

A miniszterelnök péntek reggeli interjújára reagáltak.

Budapest Pride: Félrevezetéssel próbálja összemosni a gyermekbántalmazást Orbán a meleg és leszbikus emberekkel

A szervezet szerint minden kiközösítő, ellenük uszító kijelentés újabb eszköz a gyerekbántalmazók kezében, akik miatt a magyarországi LMBTQ gyerekek mindennapjaiban a félelem állandóan jelen van.

Ungár: Vajon a Fidesznek dolgozó melegek szerint is elvezet a homoszexualitás a pedofíliához?

Orbán péntek reggel arra utalt, hogy nagy vita van erről.

A kérdésben Bárdos András vendége Márki-Zay Péter: Fél kézzel állítottam meg a melegek elleni kampányt

Ugyan az 1 milliós nyomravezetői díj fékezi, de "biztos, hogy csalni is fognak" - vetíti előre az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az "erkölcsileg illegitim, de törvényeknek megfelelő" választást. A beszélgetésből kiderül, mi értelme Orbán Gáspár emlegetésének, robbantanak-e bombát az amerikaiak, hol munkálkodnak az ellenzék árulói, és hogy eljöhet-e a pillanat, amikor "simán kizárnak minket az Unióból".

Ha Orbán bukik, a romaügyet vagy a Jobbik veszi át, vagy a melegek – mondta a Fidesz romaügyi biztosa

Újabb részletek szivárogtak ki Sztojka Attila zárt körben elmondott beszédéből. Márki-Zay romaügyi referense szerint Sztojkáék kufárok, pénzért akarják megvenni a roma becsületet.

Hűtlen kezelésről beszélt és a melegekkel riogatott a romaügyi kormánybiztos a Népszava újabb szivárogtatása szerint

Nincsenek rendben a kifizetések az Országos Roma Önkormányzatnál, viszont ha az ellenzék nyerné a választást, akkor vagy a Jobbik venné át a romaügyet, vagy a melegek – magyarázta egy hangfelvételen Sztojka Attila a Népszava szerint.

Népszava: Meleglobbival riogatott a romaügyi kormánybiztos az újabb hangfelvételen

Sztojka Attila szerint két dolog lehet: a romaügyet „vagy a Jobbik veszi át, vagy a melegek”.

Parászka Boróka: Homofób kampány exportra

A nemzetmentés szólamai kifújtak. De azzal, hogy meg kell menteni kislányainkat és kisfiainkat a csúnya, gonosz buzi nemváltoztatóktól, lehet nagyot domborítani. Hát erre megy ki a játék ma a Bukarest–Budapest-tengelyen. Vélemény.

A baloldal szentjei

„Mocskos buzi vagy! Anyádat sem kötelező szeretni. Te szerencsétlen kis pöcs.” Ezt írta nekem ma reggel egy bizonyos J. Elek a Facebookon, a legutóbbi Homonnay Gergelyes írásom kapcsán. Igen, ezt írta egy ellenzéki szent ember, aki minden bizonnyal védi a melegek jogát és méltóságát, és szerinte biztos fasizmus, hogy a 173. társadalmi nemnek nincs …

Egy utolsó fotót szeretett volna az ikrekről, Istvánt és Tamást pedig arra kérte: nagyon szeressék a babákat!

2019 végén egy 32 hetes várandós nő kért segítséget egy örökbefogadással foglalkozó alapítványtól. Ikreket várt, de a gyerekeket nem tudta volna felnevelni, ezért úgy döntött, lemond róluk. Csecsemőit kifejezetten melegeknek szerette volna örökbe adni; olyan családot keresett, akik kertes házban élnek, és még nincs gyerekük. A nő Istvánt és férjét, Tamást választotta. A két férfi az utolsók között van, akiknek azonos neműként még sikerült az örökbefogadás Magyarországon, de az országban nem tudni olyan párról, akik ikreket vehettek magukhoz. Hogyan váltak apává, ikres szülőként hogyan birkóznak meg azzal, ha olykor elszabadul az őrület, és szivárványcsaládként mi a stratégiájuk, hogy gyermekeiket a lehető legkevesebb támadás érje? – István és Tamás, valamint örökbe fogadott ikreik életét egy évig követtük nyomon. Közvetlen közelről szerettük volna megmutatni, hogy ők éppen olyan hétköznapi és átlagos életet élnek, mint bármelyik heteró család.

A macskás provokatőr, aki melegnek nevezte a fél Fideszt, de az ellenzéknek is beszólt – portré Homonnay Gergelyről

Az újévkor Rómában elhunyt blogger indulatos kormányellenességéről is ismert volt, de a melegek társadalmi elfogadásáért is gyakran kiállt. Provokatív stílusával nagyon megosztó alakja volt a magyar közéletnek, az ellenzéki oldalon is sokakkal összerúgta a port. Bizonyítékok nélkül állította fideszes miniszterekről, hogy leszbikusok vagy melegek, de előszeretettel nácizott is fideszes közszereplőket. Megvádolták azzal, hogy ő lehet az Ördög ügyvédje, aki januárban nagy dobásra készül, ezért a halála miatt szárnyra kapott egy jelenleg minden alapot nélkülöző konteó.

Vádat emeltek a melegeket verő pécsi férfiak ellen

Börtönbüntetést kértek rájuk az ügyészek.

Támogatott, tűrt, tiltott: a Fidesz harmincéves útja a homofóbtörvényig

A Fidesz az 1990-es években még melegeknek szóló magazinban nyilatkozott a homoszexualitás elfogadásáról. Harminc évvel később, kormányon már a homoszexuális propagandával szemben határozz

Isten szereti az LMBTQ embereket – az Egyháznak is így kell tennie

„Hogyan gondolkodik önmagáról az Egyház, miért mondja azt a melegekről, amit mond, és ha már itt tartunk, mit is mond valójában?” Hodász András atya írása az egyház és a melegek viszonyáról, és hogy hogyan kellene fogadni a saját nemükhöz vonzódó embereket. Szemlélek a Telexen.

A V4-en belül a magyar fiatalok érzik magukat a legszegényebbnek

A 15-29 éves magyarok a klímaváltozás, az egyenlőtlenségek és a korrupció miatt is aggódnak, a romáktól pedig sokkal inkább tartanak, mint a muszlimoktól vagy melegektől.

Nem cenzúrázzák a melegeket a streamingszolgáltatók

Nem cenzúráznak, de nem is vágnak vissza az őket feljelentő kormánylapnak az itthon is népszerű streamingszolgáltatók. Nagyon nem is kell aggódniuk a homofób pedofiltörvény miatt, annak nagyobb a füstje, mint a lángja.

Tóta W.: Nembináris bölény ante portas

Ahogy múlik a hatalom, úgy válik egyre bizarrabbá a Fidesz küzdelme a tolerancia ellen. Hiszen mind biztosabb, hogy szüksége lesz rá. Ha volna eszük, most csinálnának hajtűkanyart, és minden erejükkel az elfogadást, a különbözőség elviselését hirdetnék. Vélemény.

Egy férfiba szeret bele a Mikulás egy norvég karácsonyi reklámban

„Csak téged akarlak karácsonyra” - ezt írja Harry a Mikulásnak az egyik karácsony előtt.

Miért coming outolnak olyan kevesen a profi sportban?

Nemrég egy ausztrál profi futballista azon kevesekhez csatlakozott, akik még aktív pályafutásuk alatt jelentették be, hogy melegek. A profi sportban még mindig nagyon kevesen mernek coming outolni. Mi ennek az oka, és mit mondanak erről az érintettek?

Elérte az LMBTQ-probléma a James Webb űrtávcsövet

A névadó a NASÁ-t igazgatta, de nem állt ki a melegek mellett, ezért egyes tiltakozók szerint inkább egy fekete rabszolgáról kellene elnevezni a teleszkópot.

Az olasz szélsőjobb leszavazta, hogy gyűlölet-bűncselekménnyé tegyék a melegek és nők elleni erőszakot

A törvény szerintük akadályozta volna a szabad véleménynyilvánítást.

Megtámadták Beckhamet, mert a „homofób” Katar arca lett

Hogy egy világhírű focista miért nem köthet számára előnyös gazdasági megállapodást egy az LMBTQ-jogokat nem támogató országgal? Hát azért nem, mert ebből nem lehet címlapon lehozott hírt kreálni, miszerint a focista keményen küzd a melegek jogaiért.

Németh Szilárd néhány lépésben eljutott október 23-tól Gyurcsányig, az iszlámig és a melegekig

1956 egy nagy, ma is tartó, Magyarország és Európa szabadságáról szóló háború hősies pillanata volt – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton, a csepeli Királyerdei Művelődési Házban. Ez a háború szerinte arról szól, hogy „Magyarország önálló, szabad országként vagy egy internacionalista baloldali birodalom gyarmataként él-e”. Németh szerint a kommunisták 1956-ban a szovjetek segítségével leverték a magyarok szabadságharcát. Utódaik, a Gyurcsány-féle baloldal fojtotta vérbe a békés megemlékezést a forradalom 50. évfordulóján, és most ugyanez a Gyurcsány és ugyanaz a baloldal akar visszatérni a hatalomba. A politikus szerint ugyanazt akarják: „álljunk be a sorba, fogjuk be a szánkat, mondjunk le a nemzeti önállóságunkról, adjuk el a nemzeti vagyont, vegyünk fel Soros-hiteleket, hagyjuk kifosztani a magyarokat, adjuk fel a nemzeti identitásunkat, és most már azt is akarják, hogy legyünk nyílt társadalom, telepítsük be a bevándorlókat a városainkba, engedjük be az iszlámot a templomainkba és az LMBTQ-propagandát az iskoláinkba”.

Bayer Zsolt az összes miniszterről elmondta, hogy szerinte miért nem lehetnek melegek

A műsorvezető Márki-Zay Péter mondataira reagált, Orbán Viktor szexuális orientációjáról is elmondta a véleményét.

Budai Gyula nem tudja elképzelni, hogy egy normális ember megöleljen egy meleget

Egyik nap melegek vagyunk, majd másnap meg már ölelgetnél! (...) Te tényleg egy futóbolond vagy, abból is a legszánalmasabb! - írta MZP-nek.

"A párizsi olimpián olyan országok ne indulhassanak, ahol a melegekre halálbüntetés vár"

Tom Daley, a britek tokiói bajnok műugrója a küldetésének tekinti mindezt.

„A melegség a filmekben ma már nem ügy” – interjú François Ozonnal

François Ozon, az egyik legfontosabb mai francia filmrendező abban is kételkedett, hogy Magyarországon bemutatják-e a 85 nyara című filmjét, hiszen az két meleg srác szerelméről szól. De szerinte ez valójában egyáltalán nem fontos a történetben. Interjú.

Lady Dömper: Az ember nem arra büszke, hogy meleg, hanem arra, hogy ki mer állni

Megosztó-e a melegek között is a Pride, és mi a melegellenessé tett pedofiltörvény igazi aljassága? Ezekről is beszélt a közismert transzvesztita előadó Veiszer Alindának.

Orbán a melegeket hibáztatja azért, hogy nem utalja az EU a helyreállítási pénzeket

Pedig a bizottságnak inkább a korrupcióval volt baja.

Székely Csaba: Az erdélyi magyarság nem adja meg saját kisebbségének, amit elvár a többségtől

Tabutéma kendőzetlen boncolgatásával a hallgatást kívánja megtörni Székely Csaba marosvásárhelyi drámaíró az Öröm és boldogság című darabjával. A Bányatrilógia szerzőjének legújabb művét a Budaörsi Latinovits Színházban, Alföldi Róbert rendezésében a minap mutatták be.

A kormány is tudja, hogy nem a pedofiltörvény miatt tartják vissza az uniós pénzt

A helyreállítási alappal kapcsolatos tárgyalásoktól teljesen független eljárásban folytat levelezést a kormány Brüsszellel a pedofiltörvény módosításai és a Meseország mindenkié című könyv kapcsán.

Járai Máté: Játszottam olyan színházigazgatónál, akinek az volt az első kérdése, meleg vagyok-e

Interjú Járai Mátéval önpusztító szülőkről, Mari mamáról, Nyerő Párosról, őrjöngő Eszenyiről, jobb- és baloldalról, tüntetésekről és nyitott házasságnak hívott szoros kapcsolatról.

Nagy Feró: Kéne egy kimutatás a melegekről és a transzvesztitákról

A Kossuth-díjas punkzenész megosztotta gondolatait a Fidesz-propagandában központi szerepet játszó tételekkel.

Nagy Feró szerint "elenyésző probléma" a melegeké, mert az ő falujában szerinte például egy sincs

A Kossuth-díjjal is kitüntetett rendszerbarát előadóművész szerint ő liberális, csak ne provokálják.

Nagy Feró: A melegprobléma elenyésző, a mi falunkban például egy sincs

De a homofób közhelyektől és áldozathibáztatástól végül eljutott odáig Veiszer Alinda műsorában, hogy a megtámadott melegek mellett ki kellene állni.

Svájc népszavazáson ismerte el a melegek házasságát

Minden kantonban többséget kapott a javaslat.

Az exit pollok szerint Svájcban megszavazták a melegházasságot

A svájciak döntő többsége támogatja, hogy az azonos nemű párok is házasodhassanak.

A fideszesek szerint a Pride miatt kártérítés jár a pécsieknek, a polgármester kivonult a közgyűlésről

A Pécs Jövője semmilyen szinten nem kíván közösséget vállalni a kormánypártiak „politikai ámokfutásával”.

Szijjártó a CNN-nek: A pedofiltörvény nem diszkriminálja a melegeket, nem aggódunk a választások miatt

A külügyminiszter a homoszexualitása miatt a témára különösen érzékeny Richard Questtel beszélgetett a melegellenessé eltérített pedofiltörvényről, a választásokról és az EU helyzetéről.

A Pride szervezői felszólították Jakabot a parlamenti Orbán Viktóriá-zás után, hogy tartsa be az ellenzéki értéknyilatkozatot

A szervezet szerint nem jó ötlet a melegeken és a szexuális erőszakon humorizálni a parlamentben.

Ha az is provokáció, hogy létezem, akkor nem velem van a baj – Ilyen volt az első Pécs Pride

Miért van szükség egy vidéki Pride-ra is? Mit szóltak ahhoz a felvonulók, hogy a pécsiek már eleve elutasítóak voltak a Pride-dal szemben? A felvonulók szerint pont az a kontraproduktív, ahogy a kormány vagy a közmédia áll az LMBTQ-kérdésekhez, és volt olyan anyuka is, aki a gyerekét féltette – de nem a melegektől, hanem a Mi Hazánktól.

Médiatanács: Ha melegek vannak egy filmben, attól még nem kell 18-as karika, de ha róluk szól, akkor igen

Kiadta a Médiatanács a Fidesz homofób törvényéhez igazított, a filmek korhatáros besorolásáról szóló ajánlásait.

EP-állásfoglalás: el kellene ismerni az azonos neműek házasságát és élettársi kapcsolatát

Az Uniónak fel kellene számolni az LMBTQI-embereket alapjogaik gyakorlásában gátló akadályokat – áll többek között abban az állásfoglalásban, amelyet az Európai Parlament fogadott el. Magyarországnak is üzentek.

Perintfalvi Rita teológus szerint politikai üzenete van annak, hogy a pápa csak pár órát tölt el Magyarországon

Ő és Lukácsi Katalin hitoktató is úgy gondolják, magyar katolikus egyháznak fel kellett volna szólalnia a melegek és a menekültek védelmében.

Azzal kampányol, hogy ő nem Gyurcsány embere – Márki-Zay Péter az utcán

Hódmezővásárhely polgármestere tudja, hogy nem ő a legesélyesebb jelölt, de szerinte Google-keresésekben Dobrev Klára alatta van. Egy jobboldali keresztény politikus egy napja, akinek a fő kampánytémája a tisztességes kormányzás és az elszámoltatás. De mi a helyzet a fideszes melegekkel?