Hírkereső

Keresés

Jó eséllyel fordul a választásokra az olasz jobboldal

A legújabb közvélemény-kutatások szerint a jobbközép koalíció pártjainak növekedett a támogatottsága, miután a Riminiben történt késes támadások kapcsán ismét felemelték a hangjukat az illegális migrációval szemben.

Egy hatéves kisfiút és négy nőt késelt meg egy szomáliai migráns

Őrizetbe vett az olasz rendőrség egy szomáliai migránst, akit azzal gyanúsítanak, hogy késsel megsebesített négy nőt és egy hatéves kisfiút a turisták által kedvelt Riminiben szombat este – jelentette vasárnap az ANSA olasz hírügynökség.

Több mint ezer migráns érkezett Lampedusára

Kevesebb mint 24 óra leforgása alatt rekordszámú, 22 bárka érte el a szigetet, amelynek egyetlen befogadóközpontja már így is reménytelenül túlzsúfolt.

Egymásnak feszültek Orbán brüsszeli szövetségesei: mi lesz a Fidesszel?

Elképesztő kavarás zajlik az olasz belpolitikában: az események az európai radikális jobboldalt is érintik. Kérdés, hogy jól jön-e a magyar kormánypártnak az, hogy repedezni látszik az olasz és a leng

Az idejutó holland adóforintok is nehezítik Orbán populista szövetségének megalakítását

Sose szeretnék olyan klubhoz tartozni, amelyik elfogadna engem tagnak – jelentette ki Woody Allen. A magyar kormányfő olyan helyzetbe manőverezte magát, hogy nem lehet ilyen válogatós.

Ursula von der Leyennek két éve kellett a magyarok szavazata, ma már hangosan dirigál

Matteo Salvini rögtönzött utcafórumán arra hívta fel a figyelmet, hogy a bizottsági elnök úgy támadja a magyarokat és lengyeleket, hogy éppen az ő szavazatuk is kellett megválasztásához.

Repubblica: Orbánék új pártcsoportja már halott

Bealkonyult az olasz Lega terveinek, az új európai jobboldali pártcsoport valószínűleg nem jön létre, annyira nem akarja senki más - írja oldalán a római lap. A dolog főleg Salvininek fontos, aki Európában egyre veszít a mozgásteréből.

Orbán: A Fidesz csatlakozott Kaczynski felhívásához

A Fidesz csatlakozott Jaroslaw Kaczynskinek, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) elnökének felhívásához Európa jövőjéről – közölte Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pártja Facebook-oldalára pénteken feltöltött videójában.

Orbán: A Fidesz csatlakozott Kaczynski felhívásához

A Fidesz csatlakozott Jaroslaw Kaczynskinek, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) elnökének felhívásához Európa jövőjéről – közölte Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pártja Facebook-oldalára pénteken feltöltött videójában.

A Fidesz is aláírta a nyilatkozatot, amiben kiállnak az EU eszméje mellett, de elutasítják az európai szuperállamot

Az unió tíz pártja írta alá a deklarációt, többek között a lengyel Jaroslaw Kaczynski és az olasz Matteo Salvini is.

Orbán az európai jobboldal vezetője akar lenni, de homofóbiával ez nem fog menni

Nemcsak az EU vezetőit háborította fel az új magyar törvény, melegellenességgel kampányolni már az európai szélsőjobboldali politikusoknak is kínos. Az európai jobboldal vezető szerepére vágyó Orbán Viktor Magyarországon nyert már választást az ellenségkép keresésével, a nemzetközi főpróba azonban nem jól sült el.

Megtaposták Orbán Viktor és Ferenc pápa fotóját a bolognai Pride-on

Orbán Viktor, Ferenc pápa, Matteo Salvini – mindhármuk arcképét megtaposták a vasárnapi bolognai melegfelvonuláson, amely az egyenlőséget és a toleranciát hirdette. A konzervatív politikusok megdöbbenésüknek adtak hangot. A Pride-dal egy időben keresztény szervezetek is utcára vonultak a homo- és transzfóbiáról szóló készülő törvény miatt. Az ugyanis a gyermekek oktatására is komoly hangsúlyt helyez – …

Matteo Salvini célja egyértelmű: egységbe forrasztani az erősödő olasz jobbközép pártokat

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a jobbközép egyértelmű előnyben van a nagy nehézségekkel küzdő balközéppel szemben.

Putyint és Salvinit is Budapestre várják

A vasárnap kezdődő budapesti cselgáncs-világbajnokságra meghívást kapott Vlagyimir Putyin orosz elnök, és az eseményen feltűnhet Matteo Salvini, az olasz Liga párt elnöke, korábbi belügyminiszter is. Így Orbán Viktor két politikai szövetségesét is Budapesten üdvözölhetné.

Többet költ a jövőben a baloldali olasz kormány a migránsok ellátására

A belügyi tárca a korábbi 150 euróról 300 euróra emelte azt az összeget, amelyet minden egyes bevándorló érkezése után fizet az ellátás első fázisának biztosítására.

A bíróság is kimondta: Matteo Salvini ártatlan

A vizsgálóbíró szerint a Gregoretti-ügyet nem kell bíróság elé vinni, mivel Matteo Salvini nem követett el bűncselekményt.

Megalapozatlannak tartják a Matteo Salvinivel szembeni vádemelést

Nem bocsátja bírósági tárgyalásra az úgynevezett Gregoretti-ügyet a szicíliai Catania vizsgálóbírósága.

Ma dönt az olasz bíróság Salvini ügyében

Olaszországban nagy várakozás előzi meg a szicíliai Catania bíróságának pénteki döntését a Matteo Salvini volt belügyminiszter ellen indított perben.

Több mint ezerkétszáz migráns érkezett egy nap alatt Lampedusa szigetére

Több mint ezerkétszáz illegális bevándorló érkezett a dél-olaszországi Lampedusa szigetre vasárnap kilenc különböző hajóval és csónakkal – közölte Salvatore Martello lampedusai polgármester a hírügynökségekkel.

Meloni kormányra készül, Salvini népszavazást kezdeményez

A járványkorlátozások fokozatos feloldására kezdeményez népszavazást Matteo Salvini a kormánypárt Liga vezetője, miközben ellenzékben maradt szövetségese Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek elnöke szintén kormányzásra készül, ahogyan ezt egy interjúban bejelentette vasárnap.

Ez van, ha az ország kedvenc rappere egyszerre küldi el a picsába a homofóbokat és a cenzorokat

Fedez, Olaszország egyik legnépszerűbb előadóművésze egy május elsejei beszédében borított mindent. Azóta róla és szavairól beszél még Conte és Salvini is.

Bíróság elé állítják Matteo Salvinit, amiért megvédte hazáját az illegális migrációtól

A közösségi oldalán hangoztatta, hogy a haza védelme minden állampolgár szent kötelességének számít: „Bíróság elé állítanak, mert megvédtem a hazámat? Emelt fővel vállalom az olaszok nevében is, első Itália!” – írta a legnagyobb olasz párt vezetője.

Túszejtés vádja miatt áll majd bíróság elé Matteo Salvini

A szicíliai ügyészség szerint túszejtéssel ért föl, amikor Salvini belügyminiszterként közel 3 hétig nem hagyott kikötni egy hajót, a fedélzetén 147, a tengerből kimentett bevándorlóval.

Bíróság elé állítják Matteo Salvinit

A bíróság megalapozottnak tartotta a vádemelést Matteo Salvini volt olasz belügyminiszterrel szemben, aki feltartóztatta a spanyol Open Arms civil hajót, fedélzetén 147 menekülttel - jelentették be a szicíliai Palermóban.

Vádlottként kell bíróság elé állnia Matteo Salvininek

Az olasz ügyészség vádjai alapján akár 15 éves börtönt is kaphatna az egykori belügyminiszter.

Az eljárás lezárását kérte az ügyészség a Salvini ellen zajló ügyben

A Matteo Salvini elleni előzetes eljárás lezárását kérte a szicíliai Catania bíróságán Andrea Bonomo ügyész szombaton az úgynevezett Gregoretti-ügyben, azt állítva, hogy nem megalapozott a vele szembeni vádemelés.

Az ügyvédek szerint Salvini szenvedést okozott, az ügyészség máshogy látja

Az eljárás lezárását kérte az ügyészség a Salvini ellen migránsok feltartóztatása miatt zajló ügyben.

Pogrányi Lovas Miklós a 888.hu-nak: A néppártot gyarmatosította a nagytőke

Bár már több mint egy éve minden a koronavírus-járványról szól, a politikai csatatéren a bal- és jobboldal továbbra is vívja csatáit. Az egymásnak feszülésnek az elmúlt időszakban két fontos állomása is volt, hiszen a Fidesz kilépett az Európai Néppártból, Orbán Viktor miniszterelnök pedig Budapesten Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter társaságában jelentette ki, hogy európai reneszánszra van szükség. Pogrányi Lovas Miklós egyetemi oktató, a XXI. Század Intézet kutatója a 888.hu-nak adott interjújában elmélkedett a jobboldal jövőjéről és eszközeiről, illetve azt is elmondta, hogy a saját életünkben kell megvalósítanunk azokat az elveket, amelyeket a politikától szokás elvárni: alapítsunk családot, vállaljunk minél hamarabb gyermeket, és neveljük őket az életre.

Kérdezéssel vádol egy újságírót a közmédia

Az európai balliberális sajtó példátlan támadásba lendült, vagyis Deutsch Tamásnak válaszolnia kellett volna egy emailre.

Orbán és Salvini pókerpartija: ki gyűri maga alá a másikat

Orbán Viktor önmagát akadályozza az európai pártalapításnál. Nemcsak egójával kell megküzdenie, hanem kormányfői érdekei is ellentmondanak a nagyratörő terveknek. Orbán és Salvini pókermeccsben van, ki gyűri maga alá a másikat

FAZ: Orbán, Salvini és Morawiecki dicsérték egymást, de többre nem jutottak

Európa vezetői nacionalistái egymás közt: Orbán, Salvini és Morawiecki az egységgel próbálkoznak az Európai Parlamentben, de sok minden választja el őket. Így vezeti fel helyzetértékelését a csütörtöki hármas találkozóról az első számú német jobboldali lap.

Közös álláspont

Magyarország, Lengyelország és Olaszország közösen tervezi a jövőt.

Salvini élő adásban jött rá, hogy ha Orbánnal tart sajtótájékoztatót, nincsenek kérdések

Szerencsére Orbán szólt neki, hogy ne fáradjon.

A pillanat, amikor Salvini rájön, hogy a magyar sajtótájékoztatón nincsenek kérdések

Úgy jött ide, hogy a szokásainkat sem ismeri.

Frakcióra vágyott Orbán, reneszánszt kapott helyette

Csalódásnak tűnik Orbán, Salvini és Morawieczki találkozója. Az együttműködés sokkal lazább, mint ami a Fidesznek jó lenne, és úgy tűnik, főleg az oroszbarátságot nem sikerült áthidalni. A helyzet ren

Orbán Budapestre hívta Salvinit és a lengyel miniszterelnököt, hogy aztán ne jelentsenek be semmit

Májusban újra nekifutnak.

Orbán: Egy európai reneszánszt akarunk

Budapesten találkozott Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki lenygel miniszterelnök és Matteo Salvini, az olasz Liga párt elnöke.

Európa újjászületéséről tárgyalt Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki és Matteo Salvini

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalában fogadta a lengyel kormányfőt és az olasz Liga párt elnökét. A kétórás megbeszélés után közös sajtótájékoztatón számoltak be a találkozón született megállapodásokról.

Európai reneszánszt hirdetett Orbán Salvinival

Zászlót bontott az új jobboldali szövetség, Salvini szerint történelmi nap a mai. Ők akarnak lenni a vezető politikai tömb Európában.

Új európai reneszánszról beszélt Orbán Viktor Salvini és Morawieczki mellett

Európajárást jelentettek be.

Salvini a budapesti találkozóról: Nem jön létre közös pártcsoport

Az olasz Liga párt vezetője szerint a budapesti találkozó témája a járvány utáni Európai Unió újraindítása lesz.

Budapestre érkezik Salvini és a lengyel miniszterelnök, az EU újraindításáról tárgyalnak Orbánnal

Csütörtökön lesz a megbeszélés.

Budapesten hozná össze Orbán az olasz és a lengyel jobboldalt

Salvini és Morawiecki csütörtökön idejönnek, hátha sikerül kibékíteni őket, és közös EP-frakciót szervezni. A lengyeleknek eddig túl putyinisták voltak az olaszok.

Orbán Viktor csütörtökön találkozik Matteo Salvinivel és Mateusz Morawieckivel

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke Matteo Salvinivel, az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetőjével és a lengyel miniszterelnökkel, Mateusz Morawieckivel háromoldalú találkozón vesz részt csütörtökön Budapesten – erősítette meg Havasai Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-nek kedden az olasz sajtó értesülését.

Alakul a magyar–olasz–lengyel tengely, Salvini és Morawiecki Budapestre jön

Tényleg van élet az Európai Néppárt után.

Salvinivel és a lengyel miniszterelnökkel tárgyal Orbán Viktor a Fidesz Néppárt utáni életéről

Budapesten fogadja Orbán Viktor Matteo Salvinit és Mateusz Morawieckit, a téma hármuk pártjainak európai együttműködése lesz.

Salvini "udvarol" Orbánnak az olasz sajtó szerint

Mert közösen szeretne frakciót alakítani az EP-ben.

Salvini és Meloni is a Fidesszel szövetkezne – állítják az olasz lapok

Az olasz jobboldal pártjai, a Matteo Salvini vezette Liga és a Giorgia Meloni által vezetett Olasz Testvérek is szívesen venné a Fidesz képviselőcsoportjával közös európai parlamenti formáció létrehozását – írta az olasz sajtó vasárnap.

Az olasz sajtó szerint Salviniék és Meloniék is a Fidesszel állnának össze Európában

A populista jobboldal és az posztfasiszta jobboldal is összebútorozna a Néppártból frissen kilépett magyar kormánypárttal.

Salvini: azt állítják a vádlottak padjára, aki a nemzetbiztonságot védi

Abszurd, hogy a civil hajók megtagadják a partra szállást a legközelebbi biztonságos kikötőben, és azt állítják a vádlottak padjára, aki a nemzetbiztonságot védi – mondta Matteo Salvini, a jobboldali olasz Liga párt vezetője, aki az Open Arms spanyol civil hajó feltartóztatása miatt ellene zajló előzetes bírósági tárgyaláson beszélt Palermóban szombaton.