Hírkereső

Keresés

Öt évre ítélték a győri diákot, aki óra közben késelte meg tanárát

H. András 2019-ben, hátulról támadt osztályfőnökére, összesen háromszor szúrt. A maximalista tinédzsert az idegesítette fel, hogy rossz jegyet kapott.

Olyanokat is a csok felé terelhet a kormány új rendelete, akiknek eszük ágában sincs gyermeket vállalni

A portfolio szerint a kormány a büntetőkamat 5 százalékon történt maximalizálásával a banki lakáshiteleknél jóval kedvezőbb konstrukciót alkotott meg.

Mila Kunis a háborúról: Sok híradást normalizáltunk és érzéketlenné váltunk

Szerinte ez a háborús, nehéz idők sajátossága.

Öt százalékban maximalizálták a csok büntetőkamatát

A jegybanki alapkamat újabb emelése után volt, akinek már 65 százalékos kamaton kellett visszafizetnie a hitelt, ha nem sikerült teljesíteni a csokért vállalt gyermekszámot.

Putyin „séfje” elismerte, hogy ő pénzeli a Wagner zsoldoscsoport

Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember, Putyin elnök közeli szövetségese, akit az „elnök séfjeként” is emlegetnek, először mondta ki nyíltan, hogy ő alapította a Wagner zsoldoscsoportot, és megerősítette, hogy dél-amerikai és afrikai országokban is bevetették.„Magam tisztítottam ki a régi fegyvereket, válogattam ki a golyóálló mellényeket, és találtam szakértőket, akik segíteni tudtak nekem” – idézte Prigozsint az oligarcha Concord nevű cateringcégének sajtószolgálata a VKontaktye orosz közösségi oldalon. Prigozsin hozzátette: ekkor, 2014. május 1-jén született meg a későbbi Wagner-csoport orosz „hazafiakból”. Az orosz fegyveres erők veteránjaiból álló Wagner-csoport később Líbiában, Szíriában, a Közép-afrikai Köztársaságban és Maliban is felbukkant. Prigozsint a Kremllel kötött vendéglátóipari szerződései miatt emlegetik Putyin séfjeként. A 61 éves Prigozsin, akit keményen sújtanak az uniós és amerikai szankciók, korábban beperelte többek között a Bellingcat oknyomozó oldalt, a Meduza orosz hírportált és a mára bezárt Echo of Moscow rádiót, mert beszámoltak a Wagnerrel való kapcsolatairól.

Különleges afrikai műveletekre készül a honvédség

Ezek végrehajtására és támogatására, illetve fenntartására alkalmas kötelék kijelölésére és célfelkészítésére adott utasítást Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

Rezsiválság: minden vásárlót érintő változások a Lidl, a Tesco és a Spar üzleteiben

A Tesco arról számolt be a portálnak, hogy a csökkenő energiafogyasztás a működési költségek minimalizálása által a drágulás ütemét is fékezni tudja,

Először sikerült egy műkorcsolyázónak megcsinálni a négyfordulatos axelt versenyen

Ráadásul mindössze 17 évesen.

17 éves műkoris csinálta meg az ugrást, ami még senki másnak nem sikerült

Versenykörülmények között korábban csak az olimpiai és világbajnok Hanjú Juzuru próbálkozott meg vele, de ő nem járt sikerrel.

Népszavazást kezdeményezett a Kétfarkú arról, hogy a Kádár János halála napján aktuális árakban maximalizálják a rezsiárakat

A Nemzeti Választási Irodánál pattog a labda.

Az állam támogatná, hogy klímával fűtsünk – vajon megéri?

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón utalt arra, hogy készülnek ilyen programra. A fűtésre optimalizált klíma egy kis hőszivattyú, és tényleg sok előnye lehet.

Egy éven át hahotázott a kormány és médiája a spóroló Nyugaton, aztán behúzta a kéziféket

A Miniszterelnökség bejelentette, hogy 18 fokban maximalizálják a fűtést az állami intézményekben. Pontosan azt, amin hónapok óta kacarásznak.

Moszkva nem szállít olajat, ha maximalizálják az árát

Félreérthetetlen üzenetet küldött a Nyugatnak Alekszandr Novak.

A G7 maximalizált áron venne orosz olajat, de Moszkva akkor nem hajlandó szállítani

A világ leggazdagabb államainak pénzügyminiszterei pénteken tárgyalnának az ársapka kérdéséről, amivel egyfelől csapást kívánnának mérni az orosz olajbevételekre, másfelől ettől a lépéstől várnák a globális energiaárak csökkenését is.

Ezzel a törvénnyel a klímakatasztrófa még nem vált elkerülhetővé, de Biden megtette az első fontos lépést

Több mint 30 év tétlenség után történelmi győzelemként ünneplik, hogy eljutott az amerikai elnök asztaláig az új klímatörvény. De a kutatók további intézkedéseket várnak, hogy minimalizálják a károkat.

7 millió ember telefonján van ott a program, amelynek nagyon nem kéne ott lennie

A mobil működését optimalizáló, rendszertisztító alkalmazásnak tűnnek, valójában viszont épp az ellenkezőjét teszik: a McAfee kiberbiztonsági vállalat kutatói által felfedezett androidos appok kéretlen reklámokkal árasztják el a telefonokat, így lelassítanak mindent.

Csődbe menekül a legnagyobb összeesküvéselmélet-oldal a sok valótlanság miatt

Az InfoWars konteóoldalt 150 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezheti a bíróság, mert azt terjesztették, hogy a Sandy Hook-i mészárlás meg sem történt. Az oldal anyacége csődvédelmi eljárást kezdeményezett maga ellen, így próbálhatják minimalizálni a kártérítési összeget.

Hoppál Péter meghirdette a normalitás progresszióját Tusványoson

A kultúrharc megszorítások idején sem állhat meg, derült ki L. Simon László, Demeter Szilárd és Hoppál Péter beszélgetésén. Az európai piszoárokban mindenki nekünk szurkol, hangzott el, L. Simon szerint viszont vaskos öncsalás azt gondolni, hogy Európa-szerte a magyar kormánnyal értenek egyet az emberek.

Szerbia Magyarországtól vesz gázt, itt is tárolja, az előleget már ki is fizette

Még júniusban állapodott meg erről a két ország.

Sokkal kevesebb közmunkás lehet szeptembertől a falvakban

A kormány minimalizálja a közmunkára adandó keretet.

A tervezetlenség és a vízpazarlás frontálisan összeütközött a klímaváltozással

Egyelőre nem látják, mikor normalizálódhat a helyzet Solymáron, aminek egyes részein napok óta ezer ember nem jut ivóvízhez.

Már most beléptünk a krízisek normalitásába

Elpazaroltunk két válságot is, ami alatt megmenthettünk volna az emberiséget a klímaválság hatásaitól.

Agrárminiszter: Indokolt lehet az árstop fenntartása

Nagy István szerint bevált az intézkedés.

Hárommillió eurót érő labdarúgót szerződtetett a Ferencváros

Negyvenegyszer szerepelt hazája csapatában.

Férje szerint Novák Katalin otthon is maximalista

Veres István soha nem vágyott politikai feladatra, de büszke a feleségére.

A simlis és a szende: meghajtottuk az ikonikus BMW Z8-at és E9-et

Két bajor sportkocsi azokból az időkből, amikor még messze nem a digitális hókusz-pókusz és a CO2 minimalizálás, hanem a színtiszta vezetési élmény, és nem mellesleg a gyönyörű külső volt fókuszban. Teszten az M5 motoros szuperritka Z8 és az igazi időgép, karbis 3.0 CS.

Alighogy megszűnt, vissza is vezették a benzinárstopot Szlovéniában

Igaz, kicsit emeltek a maximalizált árakon.

A világ egyetlen 9-ikreinek születését ma ünneplik

Guinnes-rekordot döntöttek.

Virágokkal próbálnak pár perc normalitást csempészni az ágyúdörgéssel teli mindennapjaikba – képek a háború 68. napjáról

Kiégett lakóházak előtti játszóterezés, segélycsomagok, menekülés és golyóálló buszok jelentik sok ukrán számára a valóságot.

A Gogol Bordello ukrán származású sztárja újabb dalban áll ki a szülőföldjéért

Eugene Hütz ezúttal Jesse Malinnal és zenekarával készített egy dühös klipet, amelyben az ír Pogues gyarmatosítás elleni dalát dolgozták fel.

Sokkoló cserék, megvan Big Ben utódja – ez volt a NFL-draft első napja!

Sztárelkapók váltottak csapatot az éjjel. Remekül kezdtek a New York-iak.

Állítsuk meg Oroszországot most! címmel indít kampányt a lengyel kormány

A lengyel kormány Állítsuk meg Oroszországot most! címmel európai sajtókampányt indít annak érdekében, hogy felhívják a közvélemény figyelmét az Ukrajnában elkövetett orosz háborús bűnökre – jelentette be szombaton Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök. Vlagyimir Putyin „különleges hadműveletet készített elő háborús bűnökkel és népirtással”, és Lengyelország azt szeretné, ha a plakátkampány „mindazok jajkiáltása lenne, akiket brutálisan meggyilkoltak az ukrajnai falvak és nagyvárosok utcáin” – mondta. Morawiecki szerint az Ukrajnában történt vérengzéseknek nem sokáig volt hatásuk Európában. „A nyugat- és dél-európai országokban élő partnereink túl gyorsan szeretnének visszatérni a normalitáshoz”.

A franciák szerint az orosz zsoldosok holttesteket ásnak el Maliban, hogy tömegsírok hátrahagyásával vádolhassák meg a távozó francia hadsereget

A francia vezérkar szerint drónfelvételük is van arról, ahogy feltehetően a Wagner zsoldosai elássák a holttesteket, hogy erre építhessenek dezinformációs támadást.

Vajon a jövő háborúiban minden nagy hadihajóra a Moszkva cirkáló sorsa vár?

Miután Ukrajna szárazföldről indított hajó elleni rakétákkal elsüllyesztette Oroszország fekete-tengeri flottájának zászlóshajóját, borítékolhatóan be fog indulni az a vita, amihez hasonló a harckocsikkal kapcsolatban lényegében már hetek óta folyik:Van-e értelme az olcsó, pontos, tömegesen bevethető drónok és rakéták korszakában a drága, ráadásul állandóan óriási presztízs- és emberveszteség kockázatával fenyegető leviatánoknak?Ez a dilemma már legalább két évtizede feszíti azokat a flottákat, melyek beltengereken vagy partközelben készülnek bevetésre.2002-ben zajlott egy nagyszabású, 13 ezer embert és a kor legmodernebb számítógépeit megmozgató nagyszabású amerikai tengerészeti szimulációs játék, a Millenium Challenge, melyben egy meg nem nevezett, ámde agresszív és katonailag erős Öböl-ország (=Irak) és egy, a Perzsa-öbölbe benyomuló amerikai flotta összecsapását próbálták modellezni. A lényegében Szaddám Huszein szerepét játszó amerikai parancsnok, Paul Van Riper nyugalmazott tengerészgyalogos altábornagy az amerikai légi- és rakétacsapások kibekkelése, a kár minimalizálása helyett agresszív stratégiával lepte meg a flotta parancsnokait.A szimuláció teljes történetét érdemes elolvasni; a lényeg, hogy a játék szabályai alapján rendelkezésére álló könnyű torpedónaszádokkal, tengerparti mobil állomásokról indított hajók elleni rakétákkal, és öngyilkos merénylőkként bevetetett civil repülőkkel és jachtokkal simán túl tudta terhelni az amerikai kötelék klasszikus katonai fenyegetésekre kalibrált védelmét (ugye jelenlegi tudásunk szerint a Moszkva cirkáló lokátorait is drónok kötötték le, melyek így későn észlelték az Odessza környékén elrejtett indítóállomásról indított rakétákat).A szimuláció első napjai után úgy nézett ki, hogy az amerikai flotta – oké, virtuálisan – Pearl Harbor óta legnagyobb vereségét szenvedi el, de egy atommeghajtású repülőgép-hordozó és két helikopterhordozó elvesztése után a Pentagon menet közben és visszamenőlegesen megváltoztatta a játékszabályokat, semmissé tette a súlyosabb veszteségeket, és így végül az amerikai vezérkar számára elfogadható eredmény született.Azonban a botrány – Van Riper a szabályváltoztatás miatt lemondott, majd nyilvánosságra hozta a blamázst – a mai napig kísérti a világ messze legerősebb haditengerészetét.

Szabó Szabolcs: A gyűlöletet előbb-utóbb a Fidesz nem fogja tudni kontrollálni

Minimalizálná az ellenzék parlamenti jelenlétét a Németh Szilárdot Csepelen legyőző Momentumos politikus.

Mit kezd magával Hévíz az oroszok nélkül?

Hévíz a járvány miatt gyakorlatilag fél évre bezárt, aztán kinyitott, és amikor már kezdett visszatérni a régi normalitás, kitört az orosz–ukrán háború. Megnéztük, hogy éli meg ezt a helyzetet egy olyan város, ahol szinte mindenki a turizmusból él, amiben az orosz vendégek kulcsszereplők.

Orbán: A baloldal lepaktált az ukránokkal

A miniszterelnök minden szempontból minimalista üzenetet osztott meg a magyar választókkal.

Márki-Zay Péter: Most van esély arra, hogy végre a történelem jó oldalára kerüljünk

A normalitás helyreállítása az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének a célja. Szerinte nem követett el hibákat a kampányban, a hiba maga Orbán Viktor. A gazdasági bajokat a korrupció felszámolása és az uniós pénzek oldják meg. Interjú.

Terence Hill szerint Putyinban az a legaggasztóbb, hogy nem hallgat a tanácsadóira és nem gondolkodik

Ő jelenleg Malibuban lakik, de attól aggodalommal tölti el a háború.

Betiltották a France 24 közszolgálati csatornát Maliban

Human Rights Watch: tavaly év vége óta 71 civilt öltek meg Maliban.

Katonákra és ENSZ-békefenntartókra támadtak Maliban

Hétfő hajnalban támadtak rájuk.

Garri Kaszparov párhuzamot vont Putyin és Hitler között, szerinte mindketten sporteseményekkel akartak népszerűbbé válni

A sportvilág is segítette Vlagyimir Putyint az „agresszív útján” azzal, hogy Oroszország tarthatta a 2014-ben a téli olimpiát Szocsiban, 2018-ban pedig a foci vébét, mondta Garri Kaszparov orosz sakkozó.Kaszparov szerint Oroszország ukrajnai inváziója miatt felmerül a kérdés, hogyan kell kezelni azokat a sportszövetségeket, amik a „diktátorok eszközeivé” váltak. Szerinte „az autokrata vezetők Adolf Hitler és az 1936-os berlini olimpia óta azt a lehetőséget látják a nagy sporteseményekben, hogy általuk javítsák a megítélésüket” – írja erről az MTI.„Ezt Putyin is megtanulta, és még optimalizálta is, mert az összes eddigi diktátornál több pénze volt. Nagyon fontos, hogy ilyesmi soha többé ne fordulhasson elő. Putyin megmutatta nekünk, hogyan erősíthető meg a programja a nemzetközi események és sportszervezetek felhasználásával.

Terroristák megtámadtak egy katonai támaszpontot Maliban, sokan meghaltak

Az ország déli részén fekvő Mondoro városánál.

Már a Mol is korlátozásokat vezet be a benzinkútjain

A személyautókat ez kevésbé érinti valószínűleg, mert alkalmanként 100 literben maximalizálták a tankolható mennyiséget.

Az oroszok elleni harcban halt meg egy ukrán biatlonos

19 évesen vonult be a seregbe.

Ukrajna mellé állni hazaárulás, írta egy hónapja a Pesti Srácok

Ukrajna egy nem létező ország, ahová csak keletről érkezhet némi normalitás – fejtette meg a világot Trombitás Kristóf.

Jobbszélről védi a normalitást a kormánymédia jól ismert figuráiból verbuvált, radikálisokhoz dörgölődző szervezet

Már a nevével is a Soros-hálózat ellen harcol a Védett Társadalom Alapítvány. Radikális fideszesek, fideszesedő radikálisok, homofóbok, szalon- és szalon nélküli rasszisták a zárt társadalomért.

Nagykereskedelmi benzinárstopot vezet be a kormány

480 forintban maximalizálják az üzemanyagok árát.

Videón, ahogy az emberek puszta kézzel próbálják megállítani az orosz tankokat

Vélhetően azért nem torkollt a kísérlet tragédiába, mert az oroszoknak tényleg parancsuk lehet a civil áldozatok minimalizálására.

Az orosz invázió betesz a globális chipgyártásnak

Hiányozni fog a palládium és a neon. Nem fog normalizálódni a kínálat.