Hírkereső

Keresés

Toroczkai László: Kormányzati nyomásra választották meg a végrehajtói kar új elnökségét

Répássy Róbert szerint összeesküvés-elméletet adott elő a Mi Hazánk képviselője.

Tükröt állított a Szikra Mozgalom a Karmelitához, hogy Orbán Viktor bele tudjon nézni

Jámbor Andrásék azt szeretnék, hogy a kormány tagjai legalább így szembesüljenek azzal, hogy emberéleteket tesznek tönkre a végrehajtói rendszerrel.

Utasíthatták a végrehajtói kar elnökségét, hogy ne mondjon le a Schadl-ügy kitörése után

Egy hangfelvétel alapján valakik utasíthatták a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökségét, hogy maradjanak posztjukon azután is, hogy megbukott korrupció miatt a kar volt elnöke, Schadl György.

Varga Juditék a végrehajtók új elnökéről: Tényleg évfolyamtársak voltak a miniszterrel, de 400-an diplomáztak akkor

Reagált az Igazságügyi Minisztérium is arra, hogy egy egyetemi évfolyamtársa lett a végrehajtói kar elnöke. Lupkovics Beáta úgy lett elnök, hogy alig egy éve végrehajtó. Közben, másfél évvel azután, hogy az előző elnököt, Schadl Györgyöt letartóztatták, megszólalt a kart felügyelő hatóság elnöke is, jelezve: a szakmának meg kell tisztulnia.

Varga Judit egykori egyetemi évfolyamtársa lett Schadl György utódja a végrehajtóknál

Két olyan tagja is lett az új elnökségnek, akik egy hónapja Schadl Györggyel együtt mondtak le.

Varga Judit volt egyetemi évfolyamtársát választották meg Schadl György utódjának

Lupkovics Beáta csak egy éve lett végrehajtó, előtte a borsodi közgyűlés jegyzője volt. Az új elnökség névsora már múlt héten kiszivárgott, de a levelet hamisítványnak nevezte a végrehajtói kar. Másfél évvel Schadl letartóztatása után új feje lett a végrehajtóknak.

Varga Judit: Ha ennyire érdekli a Telexet a Völner-ügy, végezzék el a jogi egyetemet

Elismerte a miniszter, hogy egyszer vagy kétszer találkozott Schadllel és Völnerrel. Varga Judittól azt is megkérdeztük, hogy lehetnek-e rá nézve terhelő sms-ek az egykori államtitkáránál.

Varga Judit egyetemi évfolyamtársa lett Schadl utódja a végrehajtói kar új élén

Új elnökséget választott a lemondott Schadl György vezette testület helyére csütörtökön a bírósági végrehajtói kar tisztújító közgyűlése. Az irányító stáb tagja lett Schadl két korábbi munkatársa, az új elnök pedig Lupkovics Beáta lett, Varga Judit igazságügyi miniszter egykori egyetemi évfolyamtársa.

Schadl-utódlás: Az előre kiszivárgott „ötösfogat” indul az elnökségért a végrehajtói kar tisztújításán

A végrehajtói kar rendkívüli közgyűlésén éppen az az öt személy jelentkezett Schadl György és társai lemondása után az új elnökségbe, akiknek a neve előre kiszivárgott. Az „ötösfogat” megválasztása borítékolható, de most szavaznak róluk. Az öt közül az egyik Varga Judit igazságügyi miniszter egykori egyetemi évfolyamtársa.

Megtalálták Schadl György titkos repülőjét

A végrehajtói kart vezette már, amikor megvette a gépet.

Kisrepülőgépe is van Schadl Györgynek

A Piper PA-28 Cherokee típusú gépet nem vették zár alá.

Völner Pál Schadl megkereséseiről: Képviselőként nem fordíthatok hátat a segítőkérőknek, segítenem kell, ha tudok

A fideszes exállamtitkár a bírósági meghallgatásán arról beszélt, gyerekkorában hogy őrizte a libákat, etette a teheneket. Schadlt agilis fiatalnak ismerte meg, aki tisztelte őt, és infókkal segítette, de azt tagadta, hogy ő maga a végrehajtói kinevezéseket befolyásolta volna. A cikk frissül.

Ma Völner Pált is meghallgatják a korrupciós vádakról a bíróságon

A fideszes exállamtitkár eddig is tagadta, hogy közel 83 milliót kapott volna Schadl Györgytől ügyek elintézésére, de a dolgát még megnehezítheti, hogy 22-ből 10 vádlott már beismerte a bűnösségét.

A végrehajtói kar tisztújításán indulók neve stimmelhet, de „senki nem olyan hülye”, hogy a választás lepacsizását körlevélben tudassa

„Ilyen levelet én nem írtam, a találkozó meg se történt” – mondta a hvg.hu-nak Petris Csaba végrehajtó, aki szerint visszaéltek a nevével, így kaphattak a kollégái egy körlevelet, benne a minisztériummal állítólag előre egyeztetett új elnökség névsorával, hogy rájuk kell majd szavazni. Az indulók névsora amúgy stimmelhet, és az is igaz, hogy az elnökséget ambicionáló végrehajtó Varga Judit miniszter évfolyamtársa volt, egyszerre végeztek a jogon Miskolcon, 2004-ben.

Schadl felesége szerint nem eltüntetni akarták az ékszereket, csak meghibásodott az otthoni széf

Ezért akarták átvinni a benne lévő dolgokat. Schadl György feleségének és apjának meghallgatásával folytatódott a Schadl-Völner ügy bírósági tárgyalása. A vád szerint Schadl a börtönből hívta fel családját, hogy rejtsék széfbe az ékszereket és luxusórákat.

A végrehajtói kar szerint hamis az a levél, amelyben megírták a végrehajtóknak, hogy kire szavazzanak a rendkívüli tisztújításon

Az egyik végrehajtó azt írta, Répássy Róbert államtitkárral is leegyeztették, ki kerüljön az új elnökségbe. Az államtitkár a Telexnek azt írta, nem vett részt ilyen megbeszélésen.

Már azelőtt hazugságnak nevezte a végrehajtói kar a belső levelet, hogy Hadházy azt közzétette volna

Szerda reggel tett közzé egy, a végrehajtóknak írt körlevelet Hadházy Ákos, benne a felügyelő hatósággal és a minisztériummal állítólag előre egyeztetett új elnökség névsorával, mondván, rájuk kell majd egységesen szavazni. Bár nem verték nagydobra, de a végrehajtói kar honlapján már előző nap megjelent egy közlemény arról, hogy „a levélben hamis információk szerepelnek”. Hamis a levél az abban hivatkozott államtitkár szerint is.

Schadl a bíróságon: A hajózás, a gasztronómia, és a műszaki cikkek szeretete közös Völnerben és bennem

A végrehajtói kar volt elnöke részletesen vallomásában mindent tagadott a bíróságon. Állította, csak kellemes munkaebédeket töltött el a fideszes exállamtitkárral, nem a végrehajtók kinevezéseiről machináltak.

Schadlt bilincsben vezették a vádlottak padjára, Völner nem jelent meg az első tárgyalási napon

A fideszes exállamtitkár védője azt mondta, nem gondolta, hogy védencének itt kellene lennie. Kedden a végrehajtói kar mostanra lemondott elnökét hallgatják meg a korrupciós vádakról, Völnert jövő kedden.

Most indul be igazán Schadl György pere, ma hallgatják meg a korrupciós vádakról

A végrehajtói kar mostanra lemondott elnöke eddig is ártatlannak vallotta magát, de a dolgát még megnehezítheti, hogy 22-ből 10 vádlott már beismerte a bűnösségét.

Felfüggesztettet kapott az a hat végrehajtó, akik elismerték, hogy Schadl Györgytől pénzért cserébe kapták a pozícióikat

Felfüggesztett kapott az is, aki összekötött egy korrupt módon kinevezett végrehajtót a kar azóta már lemondott elnökével, pénzbüntetést pedig az, aki Schadl kívánságainak megfelelően pontozta a végrehajtói pályázatokat. Felfüggesztetett kapott az a két ember is, aki okosban próbálta megoldani Schadl balatoni nyaralóját, ez az elmúlt évek egyik legsúlyosabb korrupciós ügyének az egyik mellékága.

Völner-Schadl-ügy: Elfogadta a bíróság a bűnösségüket beismerő vádlottak vallomását

A huszonkét vádlottat felsorakoztató büntetőügyben hat végrehajtó és négy további vádlottról hozott döntést a bíróság. Védőik felszólalása után már ma ítéletet hirdetnek fölöttük. Ez jelentősen nehezí

Kétszer is megfordult Schadl György az Igazságügyi Minisztériumban a letartóztatása előtti napon

A tárcánál azt nem tudták megmondani, hogy kivel vagy miről tárgyalt a végrehajtói kar elnöke az épületben.

Törvényben akadályozhatják meg, hogy ismét Schadl Györgyöt válasszák meg a végrehajtói kar elnökének

A módosítás szerint azonnali hatállyal fel kell függeszteni azt a végrehajtót, aki ellen közvádas büntetőeljárás folyik.

Lemondott Schadl György

A kamara rendkívüli közgyűlést hív össze.

Lemondott Schadl György és a végrehajtói kar teljes elnöksége

Rendkívüli közgyűlést hívott össze a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar, ahol megválasztják a testület új vezetését.

Lemondott Schadl György és a végrehajtói kar elnöksége

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága rendkívüli közgyűlést hív össze.

Lemondott Schadl György és a végrehajtói kar elnöksége is

A lemondások miatt rendkívüli közgyűlés lesz.

Olcsón megúszhatják a Schadl-Völner-botrányt a bűnösségüket beismerő végrehajtók

Hat végrehajtó ismerte be, hogy fizetett a pozíciójáért, ügyükben május elején dönthet a bíróság. A 24.hu szerint azonban nem veti fel őket a pénz.

Százmilliók sorsa ismeretlen a Schadl-ügyben, de a hatóságokat ez nem izgatja

A bűnösségükről valló végrehajtók a pénzügyi beszámolóik alapján kétmilliárd forintnál nagyobb profitra tettek szert, több mint kétszer annyira, mint amennyit a vád szerint Schadl Györgynek fizettek.

Még a tanúk meghallgatásáig sem jutottak a Schadl-ügy két mellékszálában

Sem gyanúsítottakat, sem tanúkat nem hallgattak meg a gyanúsan drágán rendelt Covid-tesztek, és Rogán Antal korábbi kabinetfőnökének megbundázni próbált egyetemi vizsgája ügyében.

Péterfalvi: Nincs joguk titkolózni a végrehajtóknak

Közfeladatot látnak el, ezért kötelesek átláthatónak lenniük az információs hatóság elnöke szerint.

Rogán Antal: Nem ismertem Schadl Györgyöt, és a jövőben sem fogom megismerni

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert a végrehajtói kar börtönben ülő elnökéről kérdezték a parlamentben.

„Az emberi gyarlóság nem feltétlenül azt jelenti, hogy a rendszer rossz” – a kormány egy lépést sem tett Völner lemondása óta

Másfél évvel a letartóztatása után továbbra is Schadl György a végrehajtói kar elnöke, Varga Judit felé pedig erősebb a bizalom, mint valaha. Orbán Viktor azt mondta, szívesen fogadnak javaslatokat a végrehajtói rendszer átalakítására, a fideszes képviselők azonban nem kérnek az ellenzék ötleteiből.

Schadl–Völner-ügy: hónapokon át lehallgatták Czine Ágnes alkotmánybíró végrehajtó gyerekeit

Az ügyészség gyanúja szerint bizalmas kapcsolat fűzi őket Schadl Györgyhöz.

Völner–Schadl-ügy: hónapokon át lehallgatták Czine Ágnes alkotmánybíró végrehajtó gyerekeit

Noha a nyomozók szerint gyanúsak voltak, a jelek szerint még tanúként sem hallgatták ki Fiedler Bálintot és Laurát.

Nem nyomoznak utána, milyen ügylet zajlott Schadl bizalmasa és Rogán kabinetfőnöke közt

Schadl György, a végrehajtók elnökének bizalmasa egy autót vitt Nagy Ádámnak, a miniszter kabinetfőnökének.

A Schadl-féle végrehajtói kamaránál hét éve tudják, hogy nemzetbiztonsági kockázatot rejthet az informatikai rendszerük

A Schadl György vezette Magyar Bírósági Végrehajtói Kar 7 éve rendelt egy informatikai auditot. A Telexhez eljutott szigorúan bizalmas minősítésű jelentés feltárta, hogy a rendszereik katasztrofális állapotban vannak, feltörhetők és manipulálhatók. Mégis, a mai napig ugyanazok a rendszerek működnek.

Polt Péter: Tóni, Barbara, illetve Ádám vonatkozásában bűncselekmény gyanúja nem merült fel

A Schadl-ügyről kérdezték a legfőbb ügyészt.

Milliókat találtak Schadl Györgyéknél letartóztatásukkor

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének autóját a ferihegyi repülőtér prémium parkolójához vezető úton állították félre.

Schadl Györgynek tavaly lejárt a végrehajtói megbízása, de az engedélyét nem vették el

A hosszabbítást akár egy ellene folyó fegyelmi eljárás is okozhatta, írja az Rtl.hu.

Hiába járt le, nem vették el Schadl végrehajói engedélyét

Másokét viszont elvették: többen feljelentést is tettek emiatt.

„Ebből én értettem, hogy nincs választási lehetőségem” – így használta Schadl a végrehajtói fegyelmi ügyeket

Schadl György fegyelmi ügyekkel állíttatta félre az ellenségeit, és ha az érdekei úgy kívánták, meg is akasztott eljárásokat. Mindezt egy törvénymódosítással olajozta meg, amit Völner Pál segítségével vittek át az Országgyűlésen. Megüzente a fegyelmi tanácsoknak, hogy milyen ítéletet vár el egyes ügyekben, máskor viszont egy minisztériumi főosztályvezetőt beszélt le a feljelentésről.

Polt Péter: Nem bűncselekmény, hogy a volt helyettes államtitkár kedvéért írtak ki egy végrehajtói vizsgaidőpontot

A legfőbb ügyész nem indít vizsgálatot amiatt, hogy a decemberben kinevezett ügyésze korábban Völner Pál közbenjárásával, soron kívül tehetett végrehajtói szakvizsgát.

Schadl bulizni hívta a Gazdit: Csak mi vagyunk fiúk, és úgy húsz prostituált. Nem jössz le?

A Blikk szerint ilyen beszélgetést is rögzítettek a nyomozók a végrehajtói kar elnöke és a korrupciós ügy harmadrendű vádlottja között.

Schadl György: „Csak mi vagyunk fiúk, és úgy húsz prostituált van rajtunk kívül. Nem jössz le?”

Bulizott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, és barátját, R. Róbertet sem akarta kihagyni.

Csak mi vagyunk fiúk, és úgy húsz prostituált – így hívta bulizni későbbi vádlott-társát Schadl György

A végrehajtók elnöke pikáns telefonbeszélgetést folytatott egyik bizalmasával, aki a korrupciós ügy harmadrendű vádlottja lett.

Eltüntették a végrehajtók szakmai folyóiratát Schadl György letartóztatása után

Törölték az Executio teljes archívumát, és két éve nem jelent meg új szám. A történtek fényében különösen izgalmas Völner Pál korábbi cikke, amelyben még arról írt, hogy a jogállamiság sérülhet, ha a végrehajtási rendszer gyenge és könnyen kijátszható. Schadl is tagja volt a szerkesztőbizottságnak, új írást nem fogadnak.

Felesküdtek a végrehajtók Schadl György ügyében, azonban van egy kis bökkenő

Egy jogász szerint legalább 35, frissen kinevezett végrehajtó nem is láthatná el a munkáját.

A törvény szerint tényleg a börtönbe kellene menniük Schadl elé esküt tenni a végrehajtóknak

Csütörtökön is több végrehajtó tesz esküt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar székházában, miközben Schadl, aki továbbra is a kar elnöke, előzetesben van. Kérdés, szabályosak-e így az eskük, és eljárhatnak-e végrehajtóként ezek az emberek.