Hírkereső

Keresés

Szisztematikusan csinálják ki az önkormányzatokat

Levelezés, üzengetés, kiakadás, ezernyi sérelem, és a jól ismert kormányzati sablonválaszok. Nagyon úgy néz ki, hogy a kabinet tavaly év végi, újabb elvonását már nem nyelik le az önkormányzatok, sokak szerint sorozatban jelenthetnek csődöt a kisebb-nagyobb városok még a nyár vége előtt, de a kistelepülések sem vághatnak 2021-nek nagyobb reményekkel. Persze csak ha a kormány nem kompenzálja a járvány-, és elsősorban a saját döntései nyomán kieső bevételeket. A független, vagy ellenzéki településvezetők úgy érzik, a kormány járványügyi megszorításait, vagy éppenséggel a támogatások szétosztását már semmi más nem hajtja, mint a 2022-es választási kampány, miközben a helyi közszolgáltatások lehetetlenülnek el.

Egy nappal az ülés előtt sem tudják az önkormányzatok, milyen napirendről tárgyal velük a kormány

Az önkormányzatokat képviselő szövetségek vezetői választ várnak, hogyan kompenzálják az elvonások miatt keletkezett bevételeiket.

Karácsony Gergely és az önkormányzatok szerint az alacsony oltási kedv miatt erősíteni kellene a közbizalmat

A főpolgármester nyílt levelet küldött Orbán Viktornak az oltási program témájában, arra kérve a kormányt, hogy működjenek együtt az önkormányzatokkal.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége elvárja a kormánytól, hogy ne csak a fideszes városokat támogassa

A kompenzáció módja nem lehet más csakis átlátható és normatív, olyan, amely teljességgel mellőzi a hatalmi-politikai szempontokat és csakis az önkormányzatok működőképességét, a közszolgáltatás

Magyar Önkormányzatok Szövetsége: A kormánynak be kell fejeznie az önző hatalmi érdekeket szolgáló pénzszórást

Azt várják a kormánytól, hozza nyilvánosságra, miként kompenzálnák az önkormányzatokat a megszorításokért.

Ultimátumot kapott a kormány a Magyar Önkormányzatok Szövetségétől

Ha a kormány nem segít, a tiltakozás bármely törvényes formáját indokoltnak és szükségszerűnek tartják.