Hírkereső

Keresés

Menczer: A vírus mellett a baloldaltól is meg kell védeni az embereket

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a magyar baloldal a magyar emberek életét kockáztatják, és a magyar életekkel szórakoznak.

Bakondi: a migráció erősödése várható

A jó idő beálltával és a járványhelyzet javulásával Európa-szerte, köztük a balkáni útvonalon ismételten „fellendülés” várható az illegális migrációban – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Az osztrák Profil főszerkesztője egyértelműen Orbánt teszi felelőssé a riporterét ért közmédiás támadás miatt

Christian Rainer szerint az M1 akciója jól példázza, milyen az, amikor egy autoriter rezsim támadja a sajtószabadságot. Sebastian Kurz reakcióját is nagyon várja, azért is hozták nyilvánosságra a történteket.

Magyar Nemzeti Médiaszövetség kiáll az osztrák újságírót megtámadó közmédia mellett

Szerintük ha az újságírónak jogállamisági aggályai vannak, keresse a Hertha BSC vezetését.

Négyszáz liter alkoholt csempésztek egy román kamionban

Hűtőtáskákban és szatyrokban rejtették el az egymillió forint értékű árut.

A közmédia a "balliberális" sajtó összefogását vizionálta, mert beszámolt a provokációs ügyről

Az M1 szerint nem véletlen, hogy a nagy összhang a sajtóban, mert a momentumos Cseh Katalin szinte azonos stílusban és módon ostorozta a közmédiát.

Az osztrák újságírónő nem áll meg, hatalmas felháborodás tört ki Ausztriában az M1 riportja miatt

A politikai élet képviselői testületileg kiálltak a Profil hetilap tudósítója mellett.

Megszólalt az osztrák külügy, Ausztria elfogadhatatlannak tartja az M1 riportját

Kezd diplomáciai botrány lenni azokból a kérdésekből, amelyeket egy osztrák újságírónő tett fel a Fidesz európai parlamenti küldöttségének.

Szijjártó: Két betli pár nap alatt, ez szánalmas...

Lassan-lassan csak lebukik a nagy sajtó- és véleménynyilvánításos képmutatás – írta Szijjártó Péter csütörtökön a Facebook-oldalán Petry Zsolt és az M1 Híradójában „kritizált” osztrák újságíró ügye kapcsán.

Szijjártó "barátja és kollégája" szerint elfogadhatatlan az M1 bánásmódja az osztrák újságíróval

Ezt a magyar külügyminiszter a korábbi posztjából kifelejtette.

Szlávik elmondta, hogy az első oltás nem ad elég védettséget, fél órával később a miniszter már arról magyarázott, hogy a tanárok nyugodtan visszamehetnek dolgozni

Nem hangolták össze az adásmenetet a köztévénél.

Kérdésekkel provokáló újságíró: Nem fogjuk abbahagyni

Franziska Tschinderle, az osztrák Profil munkatársa szerint hanyatlik a demokrácia Magyarországon, ezt pedig nem lehet tétlenül nézni. Sőt, Ausztriában már bocsánatkérést várnak az M1 riportja miatt.

„Ez nem rólunk, hanem a magyar kollégákról szól" - mondja a magyar közmédiában kérdezéssel vádolt osztrák újságíró

Franziska Tschinderle szerint szolidaritást érdemel egész Magyarország.

A közmédiában támadott osztrák újságíró: „Nem fogjuk abbahagyni a tudósításainkat”

Franziska Tschinderle szerint a magyar újságírókkal szolidárisnak kell lenni, hogy végezhessék a munkájukat.

„Kérdésekkel provokált” – állítja egy osztrák újságíróról a köztévé

A balliberális lejáratókampány újra akcióba lendült a Híradó szerint, miután egy újságíró kérdéseket mert feltenni e-mailben.

Kérdezéssel vádol egy újságírót a közmédia

Az európai balliberális sajtó példátlan támadásba lendült, vagyis Deutsch Tamásnak válaszolnia kellett volna egy emailre.

„Kérdésekkel provokálta” a Fidesz EP-képviselőit egy osztrák újságíró, rögtön forgattak is róla egy lejárató anyagot az M1-en

Most majd megtanulja, mi a magyarok istene!

A magyarok többsége nem kér a gender-ideológiából

Az Eurobarométer 2019-es felmérése szerint a magyarok 60 százaléka elutasítja az azonos neműek házasságát, az unió mégis központilag szabályozná a szivárványcsaládok helyzetét. A témáról Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője beszélt az M1 műsorában.

Ismét sikerrel szállt szembe a liberális fősodorral Orbán Viktor

A kezdeti bírálatok után Európában is iránymutatóvá vált a magyar miniszterelnök politikája – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a M1 Ma Reggel adásában.

Torlódások kifelé az osztrák határnál, befelé Szerbia és Románia felől

Hegyeshalomnál az M1-es autópálya-határállomáson Ausztria felé csaknem másfél kilométeres.

Módszertani ajánlást készített a pulmonológiai intézet a betegek utógondozására

Módszertani ajánlást készített az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet a koronavírus-fertőzésen átesett emberek utógondozására – közölte Bogos Krisztina, az intézet főigazgatója az M1-en.

Országos Kórházi Főigazgatóság: Köszönet a védekezésben résztvevőknek

Takács Péter, a szervezet főigazgató-helyettese hangsúlyozta az M1 aktuális csatornán szombaton este., hogy az oltás jelentheti a végső győzelmet a járvány felett.

Virológus: az A és az AB vércsoportúak nagyobb eséllyel kerülnek lélegeztetőgépre

Az A és AB vércsoportú koronavírus-fertőzöttek gyakrabban kerülnek súlyos tünetekkel kórházba és nagyobb eséllyel lélegeztetőgépre – mondta Rusvai Miklós virológus pénteken az M1 aktuális csatornán.

„Egyetlen orvosság van a vírus ellen, ez pedig az oltás”

Egyetlen módon lehet megállítani a vírust, ez pedig az oltás – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának adott exkluzív interjújában, ahol beszélt az újranyitás lehetséges idejéről és lépéseiről, az oltásellenességről és a rémhírterjesztőkről, Brüsszel vakcinabeszerzéséről.

Exkluzív interjú Orbán Viktorral az M1-en, ma fél kilenckor

Egyetlen módon lehet megállítani a vírust, ez pedig az oltás – jelentette ki a miniszterelnök a közmédiának adott exkluzív interjújában, amely 20:30-kor kerül adásba.

Orbán rendkívüli interjút jelentett be szerda estére

Azt még nem tudni, miről lesz szó.

A következő napokban tetőzhet a járvány

A következő napokban tetőzhet a koronavírus-járvány harmadik hulláma – mondta Rusvai Miklós víruskutató az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Kidolgozás alatt van a kismamák és a szoptató anyukák számára az oltási menetrend

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az M1 televízió-csatornán elmondta, milyen tapasztalataik vannak eddig a koronavírusos kismamák kezeléséről, és hogy mely vakcinákat a terhesség melyik szakaszában használják külföldön – írta meg az Origo.

Ennél megtévesztőbben nem is tudósíthatna a járványról az állami média honlapja

Sosem haltak meg ennyien, óriási teher a kórházakon? Oké, de a kevés teszt miatt kevés az új fertőzött! Meg is van a cím.

Ómolnár: Az uniós vakcinabeszerzést a brüsszeli bürokrácia rontotta el

Az elosztási mechanizmus, a szállítási ütemezés és késlekedés egyértelművé teszi, hogy az európai uniós vakcinabeszerzést a brüsszeli bürokrácia rontotta el – jelentette ki Ómolnár Miklós, a Mediaworks bulvár- és magazinüzletágának igazgatója az M1-en.

Nagy az igény a gyerekeknek nyitott poszt-Covid-ambulanciára

Nagy az igény a gyerekeknek nyitott poszt-Covid-ambulanciára, ahová azokat a koronavírus-fertőzésen átesett gyerekeket várják, akiknek a betegség után egy hónappal is tüneteik vannak – közölte a Semmelweis Egyetem I. Számú Gyermekgyógyászati Klinikája Sürgősségi Betegellátó Osztályának vezetője az M1-en.

Újra lecsapott az atipikus alliterációk amorf arkangyala

Apait-anyait ad bele Bende. Alapos alázás alattomos alakoknak.

Szlávik: mintegy öt évvel csökkent a kórházba kerülők átlagéletkora

Súlyosabb megbetegedést okoz a koronavírus brit mutációja, és körülbelül öt évvel csökkent a kórházba kerülők átlagéletkora – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerda reggel az M1-en.

Az M1 Híradójában sikerült úgy beszámolni a Belgiumban "tomboló" járványról, hogy nem említették a sokkal rosszabb magyar adatokat

Belgiumban egyébként 1,6 millióval többen élnek, mint Magyarországon.

Nem könnyű úgy bemutatni a Belgiumban „tomboló” járványt, hogy egy szó sem hangzik el a sokkal rosszabb magyar adatokról

De a magyar közszolgálati televíziónak sikerült.

Merkely: szigorítás nélkül meredeken nőne a fertőzöttek és a kórházba kerülők száma

Ha nem lennének szigorítások, meredeken emelkedne a fertőzöttek száma, ezzel párhuzamosan az orvosi, kórházi kezelést igénylőké is radikálisan nőne – mondta a Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Tűzriadót és milliós kárt okozhatott a Jobbik politikusa a képviselői irodaházban

A Jobbik Ifjúsági Tagozata politikusa, Szabó Bence kezében indult be egy füstgránát röviddel ezelőtt a dunaparti Képviselői Irodaházban – értesült az M1 Híradó. A füstriadó miatt egy szerverszobában milliós kár keletkezett.

Megdőlt a fedett pályás gyurcsányozási világrekord

„Ez a Híradó az M1-en, jó estét kívánok: Gyurcsány Ferenc, Gyurcsány Ferenc, Gyur... ”

Intenzív terápiás szakorvos: a koronavírusosak a kórházban levegőért küzdenek

A koronavírus-járvány harmadik hullámában egyre fiatalabbak egyre súlyosabb állapotban kerülnek intenzív osztályra – hangsúlyozta Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A cél, hogy minél többen megkapják az első oltást

Minél több embernek akarják beadni az első koronavírus elleni oltást, ezért változik a Pfizer-Biontech és az AstraZeneca vakcinája esetében a második oltás időpontja – közölte Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Rusvai: Minél többen oltatják be magukat, annál kisebb az esélye az újabb mutánsok keletkezésének

Minél többen oltatják be magukat, annál kisebb az esélye, hogy újabb koronavírus-mutánsok keletkezzenek – mondta Rusvai Miklós víruskutató az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel. Hozzátette, fenntartás nélkül kell alkalmazni a keleti vakcinákat, mert csak így lehet megfékezni a járvány harmadik hullámát.

Müller Cecília: 322 esetben mutatták ki a vírus brit mutációját

Újra működnek a szűrőbuszok, amiken a háziorvosok által elrendelt vizsgálatokat gyorsan el lehet végezni, nyilatkozta az M1 Híradójának Müller Cecília

M1: gördülékenyen zajlik az oltás országszerte

Gőzerővel zajlik az idősotthonokban a koronavírus elleni oltás az ország számos pontján, mellettük a 18 és 60 év közötti krónikus betegeket is folyamatosan oltják a háziorvosi praxisokban – hangozott el az M1 aktuális csatornán szombaton.

Lezárásokkal indul a hét az M0-áson, érdemes lesz előre tájékozódni

Burkolatjavítás miatt forgalomkorlátozásra kell számítani hétfőn az M0-s autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalán a ráckevei Duna-ági hídon és az M1-es autópálya M0-sra vezető, Hegyeshalom-Győr felőli csomóponti ágán - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap az MTI-vel.

A brit variáns nagyobb mennyiségben termelődik a fertőzöttek szervezetében

- A koronavírus brit mutációja könnyebben képes az emberi sejtekhez kapcsolódni és nagyobb mennyiségben termelődik a fertőzöttek szervezetében, tehát több kórokozó ürül, ezért fertőzőbb – mondta Rusvai Miklós víruskutató az M1-en.

A tél leghidegebb napján álltak neki javítani az autópályákat

Megrongálódott az M1-es és az M7-es sztráda, az M0-son a kamerákat szervizelik.

Szentkirályi Alexandra: A harmadik hullám veszélye minket is fenyeget

A kormány megtesz mindent, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma elkerülje Magyarországot, és ebben nagy segítséget jelent az európai uniós vakcina mellett az orosz és a kínai oltások beszerzése – mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Így intézte el a Kúria, hogy soha többet ne kelljen ellenzéki politikust meghívni a köztévébe

A Kúria szerint az is elég a kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz, ha az M1 csak utal arra, hogy ellenzéki vélemények léteznek. Egy másik bíróság korábban teljesen máshogy látta a helyzetet. Megnéztük, milyen ügy vezetett a döntéshez, amelynek komoly hatása lehet a közmédia jövőjére.

Komoly érdeklődés várható a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön iránt

Komoly érdeklődést vár a vállalkozások részéről a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön iránt Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója, aki az M1 aktuális csatornán kedd reggel azt is elmondta, hogy a program márciusra indulhat el.

Még a 100 év körüli korosztályból is mennek az oltópontokra

Folytatódik a regisztrált szépkorúak beoltása az ország több pontján; vasárnap estig 40 ezren kapják meg a koronavírus elleni vakcinát – hangzott el az M1 aktuális csatornán vasárnap.