Hírkereső

Keresés

Zöld otthon a nagyvárosban: élettér a tetőn, privát kert a lakáshoz

Természetközeli, mégis városi élettér - ez lett a modern, környezettudatos váróslakók legfőbb igénye lakásvásárláskor. A lakói és az építészeti igény a rozsdaövezetek újjáélesztésével találkozhat, amelynek eredményeképp az egész városra hatással lévő projektek valósulhatnak meg. Az egyik ilyen éppen Budapest XIII. kerületében, a főváros egyik legzöldebb Duna-parti lokációjában, a Foka-öböl közelében zajlik.

Akár el is bukhatjuk a lakáshitelt, ha nem stimmel a térképmásolat

Lakáshitel igénylését megelőzően sok mindennek utánanézünk és megkérdezünk, de valóban mindenre gondolunk? Nagyon sok esetben derülnek ki ugyanis olyan információk a hitelbírálat során, amelyekre fény derülhetett volna az igénylés előtt, ha körültekintőbben járunk el. A legtöbb esetben a térképmásolat ellenőrzése marad el, pedig érdemes lenne már az elején vetni rá néhány pillantást. A Bankmonitor szakértői összeszedték, mire érdemes figyelni a térképmásolattal kapcsolatban.

Rekordösszegű lakáshitelt vettek fel a magyarok márciusban

Átlépte a 100 milliárd forintos határt a havi lakáshitel-folyósítások összege 2021. márciusban, összesen 104,72 milliárd forintot helyeztek ki a hitelintézetek a lakossági ügyfeleknek. Bár a volumen jelentős részét még mindig használt lakás vásárlására fordítják az igénylők, márciusban látványosan megugrott az új építésű lakásokra és a korszerűsítésre felvett kölcsönök aránya is.

Közel 30 milliót is ráfizethetünk, ha Budapestre költöznénk egy átlagos megyeszékhelyi lakásból

A gazdasági kilábalás kezdetével ismét egyre többen vesznek lakásokat, és minden feltétel adott ahhoz, hogy ismét a budapesti ingatlanokat keressék a vevők. Mennyit kell ráfizetnie annak, aki egy vidéki nagyvárosból költözne Budapestre, és milyen lehetőségei vannak a pénz előteremtésére? A fővárosba költözők lehetőségeinek járt utána a Bank360.

A szigorítások bejelentése után óráról órára csökkent az érdeklődés a lakások iránt

De aztán hétvégére visszaállt a keresések száma a szokásos pályára.

Csaknem százmilliót törlesztettek férjével, mégis maradt megtakarítása Varga Juditnak

Nemcsak kétszáz milliós hitelt vett fel az igazságügyi miniszter és férje a lakásvásárlásához, de utóbbi, azaz Magyar Péter belvárosi lakásának eladásával és megtakarításaik egy részének felhasználásával 93 milliót tudtak egy éven belül lefaragni az adósságból. Varga Judithoz hasonlóan jól megy sora más kormánytagoknak is, a már csak Mager Andreaként vagyonnyilatkozó nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter például több ingatlanra tett szert 2020-ban „ingyenesen”. A nem parlamenti képviselő kormánytagok és állami vezetők vagyonnyilatkozataira a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint azért kellett csaknem egy napot várni, mert január 31-e vasárnapra, azaz pihenőnapra esett.

Varga Judit: A rágalomhadjáratnak is vannak határai

Az igazságügyi miniszter reagált a lakásvásárlásukról szóló hírekre.

Varga Judit lakásai: hogyan lehet 200 milliós vásárlásra 192 milliós hitelt felvenni?

A Magyar Nemzeti Bank szabályai alapján erre a konstrukcióra egyetlen megoldás létezik, ha a Varga-Magyar házaspár más ingatlant, szaknyelven pótfedezetet is betolt a lakáshitel mögé. Hazai bankárokkal beszéltük át a különös lakásvásárlás szabályait, szerintük az MNB adósságfék-szabálya annyira szigorú, hogy attól Orbán Viktor kedvéért sem tudnának eltérni.

270 négyzetméternyi lakóingatlant vásárolt magának Varga Judit és férje Orbán Viktor otthona közelében

A Blikk értesülései szerint 200 millió forintot fizettek az öt különböző helyrajzi számon feltüntetett ingatlanokért, amiket egybe kívánnak nyitni.

Egyre többen akarnak lakást építtetni Magyarországon, de nincs kivel

Egyszerűen nincs elég szakember.

Idén sem lesz kolbászból a kerítés

2021-ben az ingatlant vevők helyzete javul, de az eladók ne sok jóra számítsanak.

Sok lakás eladója kivár, hogy visszatérjenek az árak a régi, magasabb szintre

Az egy évvel korábbinál több lakást adtak el novemberben, a kereslet nő, de sok eladó még kitartana a magasabb árak mellett. A kisebb és a felújítandó lakásokat keresik most sokan.