Hírkereső

Keresés

Újabb döbbenetes részletek derültek ki a Cseh Katalin-botrányról

Egymás között adott-vett cégek, fél Európára kiterjedő cégháló, valamint egy óriási korrupciós botrány. És persze a sokszor emlegetett hologramos technológia, no meg rengeteg uniós pénz. A Cseh Katalin-ügy részleteit vizsgálva újabb elképesztő momentumokra bukkant a Demokrata.

Mindent beismert a Boldog-ügy egyik vádlottja: kenőpénzeket vett át és juttatott célba

A Fidesz országgyűlési képviselőjének vádlott-társa első fokon 2 év felfüggesztettet kapott.

IgNobel 2021: Minél kövérebb a kormány, annál korruptabb az ország

Tizenöt ország összesen 299 miniszterének testtömegindexét becsülte meg az idei IgNobel-díj gazdasági kategóriájának díjazottja, és arra jutott, szignifikáns kapcsolat mutatható ki egy kormány tagjainak elhízottsága, valamint az ország korrupciójának szintje között.

Egyszemélyes vita: Hadházy Ákos a zuglóiságát bizonygatta Tóth Csaba hiányában

Tovább fokozódik az izgalom a zuglói előválasztáson: miután Tóth Csaba nemcsak lemondta a vitát, de fel is jelentette az azt szervező Partizán műsorvezetőjét, Gulyás Mártont, Hadházy Ákos egyedül ment el, és kihívója hiányában a figyelemben lubickolva ecsetelhette céljait. Ami kiderült: Hadházy zuglóibb, mint gondolhattuk. Ami nem derült ki: hogy tud-e konkrét korrupciós ügyről Tóth Csabát illetően.

Tóth Csabáról voltak a legizzasztóbb kérdések a Tóth Csaba nélküli zuglói képviselőjelölti vitán

Hadházy Ákos nem igazán akart felelni arra a kérdésre, hogy szerinte köthető-e korrupciós ügyekhez Tóth Csaba.

Üres maradt Tóth Csaba pulpitusa a zuglói előválasztási vitán, a Partizán áll a bírósági tárgyalás elébe

Kellemetlen és összeférhetetlen jelöltekre van szüksége az ellenzéknek Hadházy Ákos szerint, de arról is beszélt a Momentum zuglói jelöltje, hogy miért nem mutatott be eddig konkrét bizonyítékokat Zuglóban korrupciós ügyekben. Egyedül vett részt Hadházy a Partizán vitáján, miután ellenfele az utolsó pillanatban lemondta azt.

Először feszülnek egymásnak az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek

Kevesebb mint egy hét múlva kezdődik az előválasztás, amelyen eldől, hogy ki lesz Orbán Viktor kihívója jövő áprilisban. Gazdasági, egészségügyi, oktatási és korrupciós témákról vitáznak a miniszterelnök-jelöltek.

Az idei közgazdasági Ignobel-díjas szerint minél kövérebb egy ország vezetője, annál nagyobb az országban a korrupció

Pavlo Blavatskyy tizenöt szovjet utódállam vezetőit vizsgálta.

Ferenc pápa korrupcióellenes, szeretetről szóló idézeteivel üdvözli Budapest az egyházfőt

„Ha egy ember meleg, keresi Istent, és jó szándékú, ki vagyok én, hogy elítéljem?” – idézik a plakátok az akár a magyar politikai helyzetre is rímelő pápai mondatokat.

Ebben az országban mindenki megkenhető – korrupt a kispolgár, a nagypolitikus, az ellenzéki mozgalmár is

Megvesztegetés, eltussolás, emberrablás, kiégett rendőrnyomozó, nőgyűlölő incel, bukott ellenzéki vezető – ezek a motívumok mind egyszerre vannak jelen Schwechtje Mihály fekete komédiájában, ahol mindent áthat a velejéig rohasztó korrupció. A Jurányiban bemutatott Hajtűkanyar Autósiskola azonban inkább tanmesének jó, valódi drámának kicsit kevés lett.

Aranyozott vécé nélkül is borzasztó rongyrázó az elűzött ukrán elnök rönkkastélya

A Viktor Janukovicsot megbuktató forradalom szimbóluma lett a Kijev közelében álló, fényűző elnöki villa a félig-meddig privatizált parkban. De a korrupció múzeumának nevezett épület az aranyozott bútorokkal, kígyóbőr virágtartókkal, a lovagterembe vezető intarziás lifttel mintha nemcsak az előző elitről árulkodna, hanem a mairól is: a vagyonok visszaállamosítását valamiért mindmáig nem sikerült megoldani. Helyszíni riport.

A krónikus osztályok korrupciója nem az oka, csak a tünete az idősellátás szétesésének

Rendszeresen kerülnek elő olyan történetek, amikor a főorvos vagy főnővér havonta szed pénzt illegálisan a hozzátartozókról a kórházak krónikus osztályain. Ezek az osztályok a korrupció melegágyává váltak, emögött pedig egy több sebből vérző, munkaerőhiánnyal küzdő rendszer áll: az idősellátás.

Vádat emeltek egy volt NAV-vezető ellen korrupció miatt

Az ügynek hat további vádlottja van. Vállalkozóknak ajánlották fel, hogy pénzért számukra kedvezően befolyásolják az adóhivatalnál indult, őket érintő eljárásokat.

NAV-vezetőként a bűnt üldözte, most vádlott lett

Hat társával egy korrupciós ügyben számoltatnák el. Most valamennyien szabadlábon védekeznek, de öt embert börtönbe küldene az ügyészség.

Korrupciós ügy vádlottja lett egy korábbi NAV-osztályvezető

Bűnszövetségben, üzletszerűen folyhatott a hivatali vesztegetés.

Fekete-Győr: A Momentum a garancia a valódi rendszerváltásra

Eurót, finn iskolarendszert, négynapos munkahetet és korrupcióellenes ügyészséget ígér a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

Hetven ember ellen emeltek vádat egy kormányhivatali korrupciós ügyben

Az ügyészség 43 vádlott esetében letöltendő börtönbüntetést indítványozott.

70 korrupt kormányhivatalonk ellen emelt vádat az ügyészség

Autók műszakiztatását intézték el azoknak, akik lefizették őket.

Rókával, kerékpárral, kérészekkel megy itt a kampány

Jász-Nagykun-Szolnok megyében éppen ott nem lesz verseny a közös indulásért, ahol vádat emeltek a fideszes képviselő ellen korrupció miatt.

Hetven ember ellen emeltek vádat kormányhivatali korrupció miatt

Előre tájékoztatta a vizsgaállomások képviselőt a tervezett ellenőrzésekről az osztályvezető. 43 vádlottra kértek letöltendő börtönt.

Népszava: a közpénzből vásárolt falubusszal nyaraltak a helyi potentátok

Szentistván falu busza az Adrián bukkant fel, de több településen is felmerült a kétely, hogy vajon arra használják-e a kocsit, amire vásárolták.

Uniós biztos: Magyarországon egy év alatt semmit sem javult a jogállamiság helyzete

Didier Reynders szerint továbbra is rendszerszintű a korrupció.

Uniós biztos: Semmit sem javult a jogállamiság helyzete Magyarországon

Didier Reynders szerint továbbra is problémás a magyar bíróságok függetlensége, a médiaszabadság, vagy a rendszerszintű korrupció.

Uniós biztos: Semmit sem javult a jogállamiság helyzete Magyarországon

Didier Reynders szerint továbbra is problémás a magyar bíróságok függetlensége, a médiaszabadság, vagy a rendszerszintű korrupció.

Európai Törvényszék: Hozzáférhetővé kell tenni az Elios-ügy aktáit

Az Európai Bíróság Törvényszékének szerdai döntése értelmében az uniós csalásellenes hivatal nem tagadhatja meg az egykor a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségébe tartozott Elios Zrt-vel kapcsolatos nyomozás aktáinak kiadását.

A Gyurcsány-korszak egy régi arca tűnik fel a főváros vezetésében

A múltban már többször odakozmált egykori SZDSZ-es, ma DK-s Lakos Imre a Fővárosi Közgyűlés városfejlesztési bizottságában kap helyet szeptember 2-tól. A korábban korrupciógyanús ingatlanügyekben érintett politikus 2019 végén mindössze másfél hónapig volt az újbudai polgármester kabinetfőnöke, amiért rekordösszegű fizetést, több mint nyolcmillió forintot kapott. Az ügyben idén márciusban nyomozás indult hűtlen kezelés gyanújával – írja a Magyar Nemzet.

Elolvastuk Orbán Viktor kedvenc nyári könyveit

A miniszterelnök elolvashatta például, hogy miért boldogok a dánok: mert jól keresnek, mert kiváló náluk az egészségügy, mert alig van korrupció, mert toleráns a társadalom a nők, szexuális kisebbségek felé. Egy másik kedvencében a kereszténység nagy ellenségeiként a szexet, a Nyugatot és a technológiát határozza meg a szerző.

Sorra hagyják el az országot Navalnij elítélt munkatársai

A bebörtönzött ellenzéki szóvivője másfél évet kapott, de még elrepült Helsinkibe. Navalnij mára feloszlatott, korrupciót vizsgáló szervezetének ügyvédje pedig augusztus elején ment el, mielőtt az ő ítéletének végrehajtása életbe lépett.

16, az ukrán-magyar határon dolgozó pénzügyőr ellen emeltek vádat korrupció miatt

Hivatali vesztegetés elfogadása miatt indult eljárás, több hónapon át fogadtak el pénzt az őrök.

Parlamenti képviselőt és kórházigazgatót is elítéltek korrupcióért Romániában

Csak az utóbbi két hónapban 53 ember került rács mögé.

Nyomoznak az egyik budapesti kórház főnővére ellen, aki havi 170 ezret kért, hogy egy idős nő bennmaradhasson az osztályon

Részletes listája is volt, hogy mennyit kell adni az orvosoknak és a nővéreknek, az osztályvezető főorvosnak például 50 ezer járt.

Ellepi Romániát a külföldi szemét, a maffia csápjai a politikusokig érnek

A szemétkorrupció behálózta a politikát és az intézményeket.

Navalnij: A korrupció okozta az afganisztáni összeomlást is

Az orosz ellenzéki aktivista lediktált egy cikket a börtönben, három lap közölte.

A korrupció ellen szólalt fel Navalnij a megmérgezése évfordulóján

Az orosz ellenzéki politikus szerint a világ vezetőinek harcolniuk kell a korrupció ellen, és jó lenne, ha fellépnének az orosz elnökhöz közel álló oligarchák ellen is.

Navalnij: A korrupció olyan globális kihívás, amellyel a nyugatnak szembe kell néznie

Az orosz ellenzéki politikus mérgezési kísérletének első évfordulóján írt véleménycikket, melyet három nagy európai napilap publikált.

Újabb ügyben emelt vádat az ügyészség a fideszes Simonka György ellen

Az ügyészség szerint a képviselő 5 millió forintot adott egy tanúnak, egy másikat pedig szintén rá akart beszélni, hogy neki kedvező vallomást tegyen.

Korrupciós ügyben segített Galambos Lajos a rendőröknek

Három embert tartóztattak le azért, mert a gyanú szerint 200 millió forintot kértek a zenésztől azért, hogy enyhe ítéletet kapjon.

Elmenekült Oroszországból Navalnij ügyvédje

Az egy hónap múlva esedékes választásokon pedig nem lesznek nemzetközi megfigyelők.

Határozatot adott ki a kormány arról, hogy Magyarországon médiapluralizmus van, az antikorrupciós stratégia pedig hatékony

A Magyar Közlönyben utasítják vissza az Európai Bizottság „nyomásgyakorlását” és jogállamisági jelentését.

Varga Judit visszavág: a korrupció, a média és a civilek ügyében minden nagyon rendben van

Kormányhatározatba foglalták, hogy az Európai Bizottság kritikáival szemben itt hatékony antikorrupciós stratégia működik.

Határozatot adott ki a kormány arról, hogy jó a magyar antikorrupciós stratégia és sokszínű a média

A kormány ismét határozatban száll harcba az Európai Bizottsággal.

Hónapokon át megfigyeltek Pegasusszal egy korrupciós ügyeken is dolgozó magyar bűnügyi újságírót

Csikász Brigitta telefonjának vizsgálata kimutatta, hogy több alkalommal is feltörték a készülékét 2019 áprilisa és novembere között. Az újságíró abban az időben az Átlátszón publikált cikkeket többek között kormányközeli emberek gyanús ügyeiről.

És akkor Orbánék közbeléptek

Nem okozott meglepetést az MNB, a kormány ismét beavatkozott egy kényes helyzetbe, magához vette a kezdeményezést, amikor megtiltotta a sztrájkot a légi irányítók számára, az OECD szerint nagyon kéne már Magyarországra egy független korrupcióellenőrző szervezet - ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

OECD: Adósságcsökkentésre, a nyugdíjrendszer átalakítására és korrupcióellenes szervezetre van szükség Magyarországon

Óvatos becslést adott az OECD, a szervezet friss jelentése szerint 4,6 százalékkal nőhet a magyar gazdaság teljesítménye idén. Hosszan sorolták, mi mindenre van szükség, hogy ne csak a válságkezelés, hanem a közép- és hosszú távú problémák megoldása is jó legyen.

Egyelőre tagad a korrupcióval és zsarolással vádolt bíboros a Vatikán legnagyobb pénzügyi perében

Angelo Becciu bíboros egykor az államtitkárhelyettes volt a Vatikánban, tehát a legbefolyásosabb vezetők közé tartozott.

Pécelen alapított céget Nikola Gruevszki, a Magyarországra menekült volt macedón kormányfő

Politikai bukását egy lehallgatási botrány okozta, majd korrupció miatt ítélték el.

Az ügyészség semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy a kispesti momentumos lebuktatta az egykori MSZP-s vagyonkezelő be nem vallott spanyol villáját

Kispest momentumos képviselője mutatta be, hogy a kerület MSZP-s vagyonkezelőjének nem szerepel a vagyonbevallásában egy spanyol villaépület. Emiatt feljelentették, de az ügyészség végül a momentumosnak adott igazat.

Szijjártó Péter után másnak is tanácsokat adhat az idemenekített volt észak-macedón kormányfő

Megalapította első itteni cégét a hazájában korrupciós bűncselekményért elítélt, Magyarországra szökött és itt menekültstátust nyert Nikola Gruevszki. Elsősorban üzletviteli tanácsadással foglalkozó vállalkozásának székhelye Pécelen van, abban a házban, ahol egy például macis bögréket árusító kft. működik.

Céget alapított Pécelen a volt macedón miniszterelnök, aki Magyarországra menekült a börtön elől

Eddig úgy tudtuk, Szijjártó Péter külügyminiszternek ad tanácsokat, most céget is alapított Magyarországon Nikola Gruevszki.

Orbán magyar helyreállítási alapja nem több egy könyvelési blöffnél

A magyar kötségvetés megelőlegezi a korrupciós aggályok miatt késő uniós helyreállítási pénzeket. Azonban ez nem akkora nóvum, a normál uniós támogatások mindig utólag folynak be, ezt a költségvetés gond nélkül képes menedzselni. A helyreállítási alapból járó pénznek a 13 százalékát Brüsszel előre utalja, de Magyarországon ez csak másfél stadionnyi összeg.