Hírkereső

Keresés

Elnöki kegyelmet kaphatott az öt év börtönre ítélt fideszes politikus

„A Fidesz arra használja a hatalmát, hogy a saját haverjait mentegesse” – mondta erről a DK politikusa.

Simonka György alpolgármester lett Pusztaottlakán

Az egykori fideszes országgyűlési képviselőt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolják.

Alpolgármesternek nevezték ki a korrupcióval vádolt Simonka Györgyöt Pusztaottlakán

Fizetést nem vesz fel, csak segíteni akar szülőfalujának.

Zöld út az „EU-s pénzszerző” törvényeknek, jön az Integritás Hatóság

Futószalagon fogadta el az EU-s pénzkifizetéseket segítő, a kormány által benyújtott törvényeket a parlament kedden – többet ellenzéki támogatással. Így létrejön például a szemérmesen “Integritás Hatóságnak” nevezett korrupcióellenes szervezet, a törvények többségét társadalmi vitára bocsátják, a vagyonkezelő alapítványokból pedig sok politikus távozhat.

Megszavazták az uniós források kifizetéséhez elvárt további törvényjavaslatokat

A kormány vállalta, hogy társadalmi egyeztetés nélkül kevesebb törvényt hoz, hogy korrupcióellenes intézménnyel előzi meg a csalásokat, és hogy a NAV aktívan segítheti az OLAF vizsgálatait.

Völner ügyvédként praktizál, hiába gyanúsítják hivatali vesztegetéssel

Bejár az irodájába, de interjút ott sem adott.

Völner Pál céges és munkaügyekben praktizál ügyvédként

Az elmúlt 30 év egyik legsúlyosabb korrupciós bűncselekményében érintett bukott politikus nem csak az előzetes letartóztatás alól mentesült, hanem komoly ügyfélkörrel működő jogi praxisra is szert tett Nyergesújfalun.

Eljárás indult a francia elnöki hivatal vezetője ellen

Alexis Kohlert üzérkedéssel, összeférhetetlenséggel és korrupcióval vádolják.

Átment az első „EU-békítő” törvény a pót-vádemelésről, de még az Alkotmánybíróság megsemmisítheti

A kormánypártok mellett a Momentum és a Jobbik frakciója, valamint Jakab Péter is megszavazta azt az EU-s pénzek lehívása érdekében írt törvényt, amely a pótmagánvádhoz hasonlóan a hatóságok által „ejtett” kiemelt korrupciós ügyekben ad lehetőséget bárkinek a bírósághoz fordulni. Ám az Alkotmánybíróság még közbeszólhat – a beterjesztő kormány fordul hozzájuk.

Elfogadta a parlament az első, Európai Bizottság által elvárt törvényjavaslatot

Ez azt szabályozza, hogy az ügyészség ne dobhasson vissza annyi korrupciós ügyet. Civil szervezetek szerint még így is elég nehéz lesz kikényszeríteni az ilyen eljárásokat.

Megszavazták az uniós források kifizetéséhez elvárt első törvényjavaslatot

Korrupciós ügyekben bárki kérhet a jövőben jogorvoslatot, ha az ügyészség ejti is a vádat. A kormány az Alkotmánybírósághoz küldené a most megszavazott törvényjavaslatot.

A korrupcióval vádolt Bojko Boriszov nyerte a választást Bulgáriában

Szűk ugyan a többsége, így biztosan koalícióra kényszerül, de negyedszer ülhet a miniszterelnöki székbe.

Olyan törvényjavaslatokról szavaz a parlament, melyek az EU-val való megegyezéshez szükségesek

A képviselők az OLAF helyszíni ellenőrzéseire és a korrupcióellenes hatóságra vonatkozó törvényekről is döntenek.

Négy olyan törvényjavaslatról is szavaz ma az Országgyűlés, amelyek az Európai Bizottsággal való megegyezéshez szükségesek

A közhatalom gyakorlásával és a közvagyon kezelésével kapcsolatos kiemelt bűncselekményekre, a jogszabálytervezetekről való társadalmi egyeztetés lehetőségének megteremtésére, az OLAF helyszíni ellenőrzéseire és a korrupcióellenes hatóságra vonatkozó törvényekről döntenek a képviselők.

Nem veszi be a DK, hogy Orbánék mostantól nem fognak lopni

A DK szerint a kormánypárt korrupcióellenes javaslatcsomagja csak azt a célt szolgálja, hogy újra meginduljanak az uniós pénzek, "amiket el lehet majd lopni".

„A fideszes ÁSZ-elnök javaslatára a fideszes köztársasági elnök nevezi majd ki az elnököt” – a DK nem szavazza meg a kormány korrupcióellenes törvényjavaslatait

Hét elején szavaz a parlament a javaslatokról, amelyekkel az EU-t puhítaná a kormány, hogy hozzáférjen a pénzekhez. A DK szerint ezek csak látszatintézkedések.

Törvény még nincs róla, vezetője már van a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóságnak

Szele Tamás, a Miniszterelnökség eddigi főosztályvezetője irányítja majd a Miniszterelnökségen belül az uniós pénzek jogszerű felhasználására figyelő igazgatóságot, ami nem azonos a még szintén létre sem jött hasonló hatósággal, aminek pályázaton választják majd ki a vezetőit.

Az Alkotmánybíróságra küldi saját törvénymódosítását a kormány

Az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében bárki számára elérhetővé teszik a vádkikényszerítést a korrupciós ügyekben. A javaslatot megszavazzák, aztán megküldik az Alkotmánybíróságnak.

Rogán Antal és Pintér Sándor „kísérleti projekt keretében” dolgozik a korrupciómentesség biztosításán és az átláthatóság növelésén

The Jó Rogán Experience.

Jogállamisági fordulópont, vagy kamu és sóhivatal lesz a kormány korrupcióellenes intézménye?

Az uniós pénzekre ácsingózó kormány által beígért antikorrupciós intézmény tagságáért aligha tolonganak majd a szakértők. Jellemző az is: törvény még nincs, pályázat viszont már igen.

Törvénytelenül pályáztatják az antikorrupciós hatóság vezető pozícióit

Olyan ügyeket vizsgálhatnak majd, amelyek elvileg a nyomozó hatóságokra tartoznak.

A tagállamok előtt a magyar uniós források felfüggesztése – újabb részletek

Az Európai Bizottság benyújtotta a tagállamok tanácsának azt a határozattervezetet, amely a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárással függ össze. Ebben eddig még nem látott részletek is szerepelnek a Bizottság megállapításairól, illetve a magyar kormány válaszairól – és további, hosszú távú kötelezettségvállalásokról.

Benyújtották az EU-engesztelő törvénycsomag részeként a vagyonnyilatkozat-törvényt

Ezt a törvényt november 1-ig kell elfogadnia a parlamentnek.

Ilyen nehéz helyzetben még nem nyitott parlamenti ülésszakot Orbán

Energiaválság, infláció, birkózás Brüsszellel. Közben már teljesen újra kell tervezni a jövő évi költségvetést, és el kell fogadni egy rakás korrupcióellenes intézkedést.

K-Monitor: Az Integritás Hatóság nem csodafegyver a korrupció ellen

A K-Monitor szerint üdvözlendő a hatóság létrejötte, korántsem jelent viszont garanciát az átláthatóságra.

Benyújtotta a kormány az EU-nak megígért antikorrupciós módosítások második körét

Létrejön egy belső ellenőrzési igazgatóság Lázár János minisztériumában.

Elkapták a súlyos korrupciós botrány főszereplőjét

Hatalmas anyagi kárt okozott az adófizetőknek.

Korrupció miatt halálraítéltek egy volt igazságügyi minisztert Kínában, de az ítéletet felfüggesztették

Felfüggesztett halálbüntetésnél általában hosszú börtönbüntetést kap az elítélt.

Korrupció miatt halálra ítéltek egy volt igazságügyi minisztert Kínában

Fu Cseng-hua pénzt és vagyontárgyakat kapott 117 millió jüan (6,8 milliárd forint) értékben korrupciós cselekményei során.

Hogyan vészeli át Olaf Scholz a fagyosnak ígérkező berlini telet?

A németek kétharmadának egy év alatt elege lett az új kancellárból, akinek a háború, az energiaválság és egy korrupciógyanús ügy mellett a merkeli örökséggel is meg kell küzdenie.

Még a Miniszterelnökséget is elérik az új korrupcióellenes intézkedések

Tizenhét pontból álló javaslatcsomaggal győzte meg a kormány a Bizottságot arról, hogy várjon még az uniós források felfüggesztésével. Sikerült a terv, így most Magyarországon a sor, hogy végre is hajtsa a lépéseket, bizonyítsa, hogy dolgozik a korrupció ellenében. Két hónapot kapott a kormány, az első törvényjavaslatok már a parlament előtt vannak.

Ha az európai országok nagyon akarnák, akkor most elbánhatnának Magyarországgal

Elvben a tagállamok kormányai már azelőtt is elvehetnék a pénzt, hogy Magyarország megmutathatná, hogyan számol le a korrupcióval. Valószínűbb azonban, hogy kivárják, tényleg lemond-e Orbán Balázs az MCC vezetéséről és az új integrációs hatóság élére valóban nem fideszes végrehajtót neveznek-e ki.

Meglepte a Bizottság alelnökét, mennyi korrupcióellenes intézkedést vállalt a magyar kormány

Věra Jourová szerint most viszont Magyarországnak be is kell bizonyítania, hogy meg tudja védeni az uniós adófizetők pénzét.

Tényleg búcsút mondhatunk 3000 milliárd forintnak? Minden, amit az uniós fenyegetésről tudni kell

A kormányoldal győzelemről beszélt, a forint pedig erősödni kezdett, miután az Európai Bizottság vasárnap bejelentette: a hétéves uniós költségvetésben Magyarország számára biztosított összegek egyharmadának elvonására tett javaslatot a tagállamoknak. Mi is történt és mi is történik a következő hónapokban? Miért veregeti meg mindkét oldal a vállát? A jogállamisági eljárással kapcsolatos kérdésekre kerestük a választ.

November 19-ig adott időt Brüsszel a magyar kormánynak, hogy megússza az EU-s pénzek harmadának befagyasztását

Rengeteg pénz, 7,5 milliárd euró elvonását javasolja az Európai Bizottság Magyarországtól, annyira súlyos a korrupció. Ugyanakkor kapott két hónapot még a magyar kormány, hogy javítson a helyzeten. November 19-ig legalább 17 új törvényt kellene elfogadnia a Budapestnek, hogy megússza a példátlan büntetést.

Daniel Freund: Félek, megint csak ígéreteket kaptunk, és a végén Orbán családja és barátai továbbra is sok pénzt lophatnak el

Ha az Európai Bizottság konkrét lépések nélkül menti fel Magyarországot a jogállami mechanizmus alól, még az is lehet, hogy az Európai Parlament megbuktatja, mondja Daniel Freund német zöldpárti EP-ké

A költségvetési biztos mondja ki az ítéletet a magyar uniós pénzekről

Vasárnap reggel fél kilenckor kezdődik az Európai Bizottság biztosi kollégiumának ülése, amelyet követően Johannes Hahn költségvetési biztos számol be a döntésekről - tájékoztatta az EUrologust Eric Mamer, a testület vezető szóvivője.

Lemondott az INA igazgatóbizottságának két magyar tagja

A Mol szerint a Horváth Ferenc és Simola József annak ellenére mondott le, hogy nincs szerepük a nemrég kirobbant korrupciós ügyben.

Lemondott az INA igazgatótanácsának két magyar tagja

Állításuk szerint nem volt szerepük a korrupciós ügyekben.

Törvényjavaslatok tucatjával bizonyítana a kormány Brüsszelnek, de kicsi az esély, hogy meggyőzze

Az Európai Bizottságnak néhány hónap alatt sikerült elérnie, amit a magyar ellenzéknek 12 év alatt sem: most először olyan törvénymódosításokra készül a kormány, melyek akár keretek közé szoríthatnák a korrupció lehetőségét. Ehhez persze az is kellett, hogy cserébe több ezer milliárd forintnyi támogatás elvételével fenyegessék meg Magyarországot. De ha kapunk is haladékot, a magyar kormánynak még sokat kell letennie az asztalra, hogy bebizonyítsa: vállalásai a gyakorlatban is működnek majd.

Gigászi összeg zárolását javasolhatja Brüsszel, de adhat egy menekülőutat a magyar kormánynak

A „nem teljes értékű demokráciáról” szóló jogállamisági jelentésnek nincsenek komolyabb következményei, az Európai Bizottság viszont hatalmas összeget zárolhat az uniós támogatásainkból. Nyitva hagynák azonban az ajtót a megegyezésre, ha a kormány gyorsan elvégzi a házi feladatát. Közben elúszhat egy több ezer milliárdos kedvezményes hitel, amit kérünk is meg nem is.

Navracsics Tibor: Magyarország kész további engedményekre, hogy megkapja a brüsszeli pénzeket

Budapest „minden lehetőségre nyitott”, hogy enyhítse az Európai Unió aggodalmait a magyar jogállamiságot és korrupciót érintő kérdésekben – mondta Navracsics Tibor EU-ügyi miniszter a Financial Timesnak.

Most már egészen biztos: vasárnap dönt a Bizottság az uniós források visszatartásáról

Vasárnap több ezer milliárd forintnyi támogatás sorsa dőlhet el. Brüsszel szerint a magyar kormány nem adott megnyugtató válaszokat az uniós támogatásokkal kapcsolatos korrupciót érintő aggodalmakra.

Tóta W.: A Pablo Escobar Korrupcióellenes Hivatal

A kormány ígérete, miszerint korrupcióellenes hatóságot hoz létre, üres. Egy számot, egy betűt sem ismerünk a javaslatból. A pártállam tizenkét éve egyetlen tanulsággal szolgált: hogy képtelen kontrollálni saját magát. Vélemény.

Korrupció miatt csapott le rendőrökre és pénzügyőrökre a TEK – videó

Három rendőrt és két pénzügyőrt hallgattak ki gyanúsítottként.

Öt-ötven eurót kaptak a határőrök azért, hogy ne ellenőrizzék a külföldi sofőrök autóit, nyomoznak ellenük

Öteurós korrupciógyanú.

Navracsics Tibor: Felkészültünk arra, hogy Magyarország vállalásait ellenőrizni fogja Brüsszel

Magyarország az EU-s támogatások megérkezéséhez sorra teljesíti az elvárt intézkedéseket.

Orbán alig használt csodafegyvert adott Rogánnak a tényfeltáró korrupcióüldözéshez

Nincs még egy olyan állami szerv, amely annyira elzárkózna a nyilvánosságtól, mint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal - mondja a TASZ a szervezetről, ami mostantól Rogán Antal fennhatósága alatt működik.

Már a jövő héten a parlament elé kerülnek azok a törvények, amiket az EU elvár a pénzekért cserébe

Ennek a kulcseleme az új korrupcióellenes hatóság. Navracsics bízik benne, hogy ezzel visszanyerhetik a bizalmat.

Navracsics Tibor: Felkészültem rá, hogy az Európai Bizottság úgy dönt, megnézi, Magyarország teljesíti-e a vállalásait

A miniszter bejelentette, hétfőn benyújtják a korrupcióellenes munkacsoport felállításáról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés elé.