Hírkereső

Keresés

Fontos térkép készült 2 millió műholdfelvételből

Elkészült a világ korallzátonyait rögzítő és monitorozó átfogó atlasz több mint kétmillió műholdas felvétel segítségével – közölte az Arizonai Állami Egyetem.

Több mint 10 méter széles óriáskorallt fedeztek fel

Egy gigantikus, 10,4 méter széles korallt fedeztek fel kutatók az Ausztrália partjai mentén elterülő Nagy-korallzátonyon.

Dubajban félmillió négyzetméteres korallzátonyt növesztenek

A korallokat kis darabokra fűrészelik, majd tartályokba helyezik, ahol minden egyes részből százszor annyi új korall képződik.

Nem kerül veszélyeztetett kategóriába a Nagy-korallzátony

Magyarország is az UNESCO szakértőinek javaslata ellen szavazott.

Egyelőre nem lett veszélyeztetett világörökségi helyszín a Nagy-korallzátony

Ausztráliának most új jelentést kell készítenie a Nagy-korallzátony állapotáról és azokról az intézkedésekről, amelyeket tesz a klímaváltozás hatásainak csökkentésére.

Jobb, de nem jó: rossz hír jött a Nagy-korallzátonyról

A Nagy-korallzátony kilátásai továbbra is igen rosszak, hiába kezdődött el regenerálódása az utóbbi években. Ausztrál szakemberek a páratlan természeti képződmény állapotáról szóló éves jelentésüket hétfőn hozták nyilvánosságra, az UNESCO világörökségi bizottságának ülésszaka idején, amelyen eldől majd, hogy veszélyeztetett világörökségi helyszínné minősítik-e a korallzátonyt.

Sikerült kiirtani a madárgyilkos hangyákat

Az állatok egy évtizede lepték el a madarak fészkeit és a környező területeket. Hangyasavat permeteznek a madarakra, amivel többek között vakságot és akár halált is okozhatnak.

Ritka albínó teknőst fedeztek fel

Minden százezredik teknőstojásból kel ki albínó fióka.