Hírkereső

Keresés

Nem volt vesztenivalója a magyar művésznek

Soha nem látott műveket is bemutat a Ludwig Múzeum legújabb kiállítása.

Nyit a Magyar Zene Háza – még a munkatársakat sem lehet leszedni a játékokról

Ingyenes koncertekkel, interaktív kiállítással és zenélő játszótérrel várják a látogatókat. Vendégünk Batta András, a ház igazgatója.

Nevezték giccsnek, hasonlították kutyaürülékhez, mégis ő a legsikeresebb ma élő művész

Megesett, hogy valaki 29 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetett Jeff Koons egyetlen művéért, mégis kevés olyan művész él ma, akinek szélsőségesebb a megítélése az övénél – és ebben egy kis szerepe még Cicciolinának is van. Megnéztük a legdrágább ma élő művész életműkiállítását.

Victor Vasarely művei már a metaverzumban is megjelennek

Az 55 alkotás és termék összértéke elérheti a 400 ezer fontot is.

Egyre csak nő a felháborodás az einstandolt történelmi kiállítás miatt

Az MTA újabb osztálya tiltakozik, szolidaritást vállalnak a tiltakozó kollégákkal.

„A dilettantizmus tobzódása” – 25 akadémikus adott ki közleményt az elcsaklizott történelmi kiállításról

Kásler Miklós a Magyarságkutató Intézetnek adta az Aranybulla kiadásának 800. évfordulójára tervezett kiállítást, félrerakva az ahhoz ténylegesen értő akadémikusokat. Az MTA-sok most újabb közleményt adtak ki az ügyben.

Válaszoltak Káslernek az Árpád-kori kiállítás távozó kutatói: Súlyos kárt okoz ez a királyok és szentjeink emlékezetének

Kásler Miklós váratlanul a Magyarságkutató Intézet kezébe adta az Árpádok kora című kiállítás vezetését. Ezután 25 kutató tiltatta le munkáit a márciusra tervezett megnyitó előtt.

„Szerettük volna elkerülni a nyilvános botrányt, és azt, hogy a lépésünket politikai demonstrációként kezelje a sajtó”

Közleményben mondta el a véleményét huszonöt érintett tudós a Királyok és szentek kiállítás szakmai vezetésének lecseréléséről.

6 izgalmas új gép a telefonlehallgatás-blokkolótól a lakást füsttel elárasztó riasztóig

Az Egyesült Államokban járványcsúcsokat döntögető omikron miatt a szokásosnál kisebb felhajtás mellett zajlott le az idei CES technológiai szakkiállítás, de Las Vegas így is bőségesen kínált érdekes újdonságokat a mindennapokban jól használható megoldások iránt érdeklődőknek.

A Magyar Nemzeti Múzeum a Facebookon védi Kásler Miklóst

A közlemény nem reagált a kiállításnak hátat fordító tudósok fenntartásaira.

Aranybulla-kiállítás: vállalhatatlannak tartja Kásler döntését az MTA tagjaiból alakult civil kör

Kásler Miklós minden indoklás nélkül mentette fel az év történelmi kiállításának kurátorait, majd a teljes szakmai irányítást a Magyarságkutató Intézetre bízta.

Tiltakozik az Árpád-kori kiállítás einstandolása ellen az MTA tagjaiból létrejött civil kör is

A Stádium 28 Kör nyilatkozatot adott ki az után, hogy az év történelmi kiállításának kurátorait Kásler Miklós minden indoklás nélkül felmentette, majd az utolsó pillanatban a kiállítás szakmai irányítását a Magyarságkutató Intézetnek adta.

A Magyar Nemzeti Múzeum szerint konszenzus volt arról, hogy Makoldi Miklós legyen a márciusban nyíló kiállítás kurátora

A Válasz keddi cikkére reagált az intézmény. Nem értik, miért gond a vezető személye.

Minden magyar felsőoktatási intézmény jelen lesz az Educatio oktatási szakkiállításon

Az idei szakkiállításra a határon túli intézményeket is meghívták.

Van olyan gimnázium, ahol a következő két hétben csak online tanítanak majd az omikron miatt

A téli szünet utáni második héten országszerte megugrott az igazolt fertőzött diákok száma.

Tamási Áron életműve előtt tisztelegnek határon innen és túl

A székely-magyar íróra színházi előadásokkal, kiállításokkal, irodalmi estekkel emlékeznek.

Kásler az utolsó pillanatban belenyúlt egy több százmilliós kiállításba, ami után egy tucat kutató otthagyta a projektet

A Királyok és szentek – Az Árpádok kora című kiállításon 2017 óta dolgoznak kutatók, de Kásler alig három hónappal a tárlat megnyitása előtt leváltotta a kurátorokat. A háttérben ideológiai nézeteltéréseket vél a Válasz.

Kásler a finisben belenyúlt az év történelmi kiállításának szervezésébe, tucatnyi régész és történész felállt

A projektben szereplő tudósok nagy része már karácsony előtt vagy a két ünnep között jelezte az új kurátornak, ilyen feltételek mellett nem adja a nevét a kiállításhoz.

Válasz Online: Einstandolta a Magyarságkutató Intézet az év történelmi kiállítását, sorra állnak fel a tudósok

Az Emmi a projekt élére A pozsonyi csata című botrányrajzfilm egyik szakértőjét delegálta.

Sorban állnak fel a tudósok, miután Kásler az utolsó pillanatban menesztette a kurátorokat, és a Pozsonyi csata című rajzfilm „szakértőjét” nevezte ki az év történelmi kiállításának élére

A miniszter egy gyakorlatilag teljesen kész, 500 millió forintos kiállítást adott oda a házi intézetének számító Magyarságkutató Intézetnek.

1,3 milliárdért utaztathatja egy cég Schmidt Máriáék történelemhamisító vándorkiállítását, a Fidesz-színűre retusált transzparensekkel

Itt az ideje, hogy vidéken is megtudják, Orbán Viktor egyedül zavarta le a rendszerváltást.

Közel 1,3 milliárdot fizet a rendszerváltás vándorkiállításaiért Schmidt Mária alapítványa

A két utazó tárlatot ugyanaz a cég intézi, aki a Trianon-emlékév kiállításait szállította.

Eretnek művek frissen, személyesen

Fiatal és formabontó kiállítások várják a Műcsarnok vendégeit.

A veszélyhelyzetre hivatkozva nem adtak ki időben pénzügyi adatokat a vadászati kiállítás szervezői, de mivel nincs is közük a járvány elleni védekezéshez, nem is tehették volna ezt meg

Az Egy a Természettel Kft. így jogsértően tartotta vissza, hogy milyen tanulmányokra fizettek ki több tízmillió forintot, erre jutott a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság.

Azé az ország, aki levadássza

Mivel a hatalomból ma nagyon sokan vadásznak, bátran kijelenthető, hogy a közös vadászatok mára a NER-vezetők seregszemléi és társasági életének a részei lettek – állítja Majtényi György történész, ak

Jogsértésen kapták a vadászati kiállítást szervező céget

Törvényt sértett a vadászati kiállítást szervező állami cég azzal, hogy hamis indokra hivatkozva hátráltatta a hvg.hu közérdekű adatigénylését. A jogsértést megállapító Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felszólítására a cég végül válaszolt ugyan, mégis tovább titkolózott.

Munkácsy Győrben kiállított képeit a tolakodó politikusok sem szoríthatják háttérbe

Dudits orvos képmása és a közelmúltig "lappangó", Az énekes című alaktanulmány is látható a Munkácsy Mihály műveit bemutató tárlaton, a győri Esterházy-palotában. A képek adásvételéről szóló tárgyalások és viták okán is ismertté vált Pákh-gyűjtemény darabjait január végéig láthatják az érdeklődők.

Már több mint 400 ezren látogatták meg a magyar pavilont a Dubaji Világkiállításon

A szervezők ennek több mint kétszeresét várják március végéig.

Tévé helyett: bárhol felpattintható, 254 centis képvetítővel állt elő a Samsung

Mint egy kis távcső, olyan a Samsung új projektora, a CES 2022 technológiai szakkiállításon bemutatott The Freestyle. Kicsi és hordozható, mégis kiváltható egy 254 centis tévét – ígérte Las Vegasban a vállalat.

Megjött a Samsung olcsóbb csúcsmobilja, itt a Galaxy S21 FE

A Las Vegasban zajló CES 2022 technológiai szakkiállításra időzítette S21 szériája pénztárcabarát tagjának bemutatását a Samsung. Nem arról van szó, hogy a gyártó egy-két fontos dolgot kompletten kihagyott, hanem inkább mindenen, de mindenen csak kicsit spórolt – így sikerült összehoznia a Galaxy S21 FE-t.

A hivatalos fotókon menőbb a dubaji magyar pavilon, mint élőben

Ahogy sok minden más, úgy a világkiállítás is elmaradt 2020-ban a koronavírus-járvány miatt. De egy év késéssel, október elsején csak megnyitotta a kapuit a látogatók előtt a nevében még a tavalyi éve

Emlékház lesz Herczeg Ferenc egykori badacsonytördemici birtokán

Emlékház lesz Herczeg Ferenc egykori badacsonytördemici birtokán, a tervezett kiállítás az író olyan kevésbé ismert oldalait is bemutatja, mint borászi ambíciói, valamint a Balaton természeti örökségének megőrzéséhez, a természetvédelemhez és az állatvédelemhez fűződő aktív, közéleti szerepvállalása – tudatta a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) szerdán az MTI-vel.

Telex Neked #2021. szeptember: Mészáros Lőrinc fésűkagyló-wakaméja, Orbán Ráhelék marbellai költözése, Ferenc pápa budapesti beszéde

Nem volt unalmas hónap a szeptember, az biztos. Ferenc pápa egy hamis Istenről beszélt a Hősök terén, akitől elvárjuk, hogy erővel uralkodjon, és elhallgattassa ellenségeinket. Spanyolországba költözött Orbán Viktor lánya, összeházasodott a felcsúti milliárdos és a volt tévés, és megvolt az ellenzéki előválasztás első fordulója is. Németországban is választások voltak, kollégánk pedig riportsorozatot készített Afganisztánban a tálibok újbóli hatalomra jutása idején. Vadászati kiállítás, gyerekkori traumák, munkafüggőség, szexuális ragadozók és fotósorozat a búcsúzásról.

Forró nyár a Pegazussal - 2021 krónikája: Magyarország, 3. rész

A kémszoftver miatt kirobbant botrány utóélete sem tudta elterelni a figyelmet a kormány hadakozásáról a Norvég Alappal, Budapest csuklóztatásáról és arról, hogy a kormányfő lánya családjával Marbellára költözött. Volt olimpia, vadászati kiállítás és Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Az év harmadik negyedévében elmaradt az uborkaszezon.

Jegyet vehetünk arra, hogy jól átverjenek minket, és ennek még örülünk is

Budapest is feliratkozott azon városok közé, ahol saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg, hogy semmi nem az, aminek látszik. Például az Illúziók Múzeumában.

Jézus születése – ahogy azt a nagyok elképzelték

Jézus születése a keresztény vallások egyik kulcspillanata, a karácsonyi hagyomány egyik alappillére, nem véletlen, ha a művészek évszázadokon át próbálkoztak azzal, hogy elképzeljék, és aztán valahogy megmutassák a jelentőségét. Összeállításunkban azt néztük meg, hogy sikerült ez a klasszikus festőknek.

Sorban mondják le a résztvevők a 2022-es CES-t

Az omikron gyors terjedésének következtében nem tervezik a személyes jelenlétet a kiállításon.

Elhunyt a Pompidou-központ építésze, Richard Rogers

Rogers tervezte a londoni Lloyd's-székházat is.

Magyaroknak is hálálkodó gigapiramist tervezett egy francia a Szuezi-csatorna elé

A Gellért-hegyből is majdnem piramis lett.

A modern építészet zsenije, Jánossy György munkáiból nyílt életműkiállítás a FUGA-ban

A december 22-ig látogatható tárlatnak szomorú aktualitása is van.

Népek, cseréljétek ki a gyerekeiteket!

Száz évvel ezelőtt 60 ezer magyar gyereket fogadott be átmenetileg Hollandia és Belgium, a segítő akcióra itthon nem igazán, de kint még ma is jól emlékeznek. Most egy kiállításon újra megelevenedik a gyermekvonatok története.

Figyelmeztették Márki-Zay Pétert

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) vezetősége arra figyelmezteti Márki-Zay Pétert, hogy – futballnyelven szólva – fejezze be az „utánrúgásait”, mert ezekért a normális társadalmi élet szereplőitől is „kiállítás” jár.

Picasso egykori múzsája 100 évesen is fest, és Budapesten állítja ki képeit

Ő volt az egyetlen nő, aki elhagyta Picassót, könyvet írt róla, aztán leszámolt a múzsa imázzsal, és 80 éves korára maga is befutott festőként. Nemrég múlt százéves, és rekordáron kelnek el a művei. Françoise Gilot-t most egy budapesti galéria is ünnepli egy kiállítással.

Magyar-izraeli sportkapcsolatok: Hajós Alfrédtól a Beitar magyar gólgyárosáig

Valószínűleg csak a sportszakmában járatosak előtt ismert, hogy a hazai sportélet kiteljesedésében milyen fontos szerepet játszott a magyarországi zsidóság. A tények jobb megismeréséhez nyújt segítséget a „Game Changers”, a magyar-izraeli sportkapcsolatokat bemutató kiállítás a Hidegkuti-stadionban a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztálya és az izraeli nagykövetség szervezésében.

Szerdától látogatható a betlehemi jászol a Szent István-bazilikában

A jászolkiállítást Magyar Kézművességért Alapítvány 1994-ben rendezte meg először.

Felsőoktatási szakkiállítás lesz januárban

Az érdeklődők személyesen is információt kaphatnak a továbbtanulásról.

Tüntettek az MTK-fanatikusok a Csikar-szobornál

Kiállítások, gólok, infarktusos kiesési rangadó.

Már 20 ezer ember kaphatta meg egy német orvos illegális koronavírus elleni vakcináját

A milliomos vállalkozó azt mondta: nem vár az állami engedélyekre, mert azok kiállítása túl hosszú ideig tartana.

Hungarikonok: Esterházy szemüvege, Bodrogi hangja, Seress szelleme

Bodrogi Gyula kabinetalakítása bearanyozta a csodás megnyitót.

Ők lettek idén a legfontosabb fiatal magyar képzőművészek - megvannak az Esterházy Art Award díjazottjai

Az elismerést kétévente ítélik oda, a díjhoz kapcsolódó kiállítás pedig a fiatal magyar művészvilág legmértékadóbb áttekintésének minősül.