Hírkereső

Keresés

Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen

A hatóságok három ügyben vizsgálódnak, miután az ellenzéket követően a település kormánypárti polgármestere is feljelentést tett az előző vezetés által szignózott szerződések miatt.

Keszthely kormánypárti polgármestere is feljelentette már a város korábbi fideszes vezetését

Az uniós beruházások miatt a rendőrség mellett az OLAF is vizsgálódik.

Az OLAF és a rendőrség is vizsgál három keszthelyi beruházást, amelyek nem akarnak haladni

A másfél milliárd forint uniós pénzből finanszírozott munkákat ugyanannak a cégnek kellene csinálnia, csak épp nem túl látványos az eddigi eredmény.

Rendőrségi és OLAF-vizsgálat is folyik keszthelyi uniós beruházások miatt

A korábbi fideszes vezetés a városi beruházások nagy részét egyetlen cégre bízta, de a kivitelező alig halad. Ezért már nemcsak a helyi ellenzék, de a mostani kormánypárti polgármester is feljelentést

A keszthelyi Balaton-parton hirtelen elkezdték kivágni a fákat egy beruházás miatt

Egy civil egyesület szerint nem árulja el a város polgármestere, hogy mit építenek a Balaton Szálló mögötti területre, amit nemrég körbe is kerítettek.

Kivágnak több tucat fát a Balaton partján Keszthelyen

Néhány hónapja kiemelt beruházási övezetté nyilvánította a polgármester a területet.

Túlépítés helyett visszaadnák azt, ami a Balatoné

Keszthely és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tavaly egy építészeti ötletpályázatot írt ki a város balatoni központjára, hogy pezsgőbb életet vigyen egy vízparti szakaszra. A pályázat díjazottjai közé két olyan antiterv is bekerült, amelyek a part „visszavadítására” törekednek a túlépítéssel szembe menve. Az egyik ilyen tervet jegyző építész párossal, Nardai Saroltával és Kálna Dáviddal beszélgettünk arról, hogyan válhat egy építész programjává a nem építés, és hogy milyen módon maradhat meg a Balaton-part identitása.

Két építész radikális terve: további beépítés helyett a természetnek adnák vissza a Balaton partját

A keszthelyi partszakasz átalakítására írt ki ötletpályázatot az MMA építészeti tagozata, a GUBAHÁMORI építésziroda pedig figyelemfelhívásnak szánta a tervét: nem szabad gazdasági érdekek miatt tovább károsítani a Balaton környékét.

A járvány farvizén nyitottak utat Tiborcz-közeli beruházásoknak Keszthelyen

A fideszes polgármester a járványhelyzet adta lehetőséget kihasználva egy személyben kiemelt fejlesztési területté nyilvánította azt a partszakaszt, amelyen Tiborcz István köreihez köthető idegenforgalmi szolgáltatások vannak. A beruházások ellen már többször tiltakoztak helyi civilek.

Sorozatban ötödször jutottak ki hölgypólósaink az olimpiára

Káprázatos játékkal leléptük az olaszokat, Keszthelyi Rita extraklasszis teljesítményével.

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Triesztben rendezték a női vízilabda olimpiai selejtezőjét, amin a magyar válogatott a házigazda olaszokat legyőzve bejutott a fináléba, ami azt jelenti, hogy ott lehet a tokiói olimpián. 2004 óta mindig ott van a csapat.