Hírkereső

Keresés

Gulyás Gergely szerint Európa nincs jó állapotban

A nyugati államok ideológiáját mára „az államot foglyul ejtő, kötelező vallássá emelt neoliberális filozófia jellemzi”, mondta a miniszter.

„Veszélyes, hogy egyes országok vezetői pajzsként tartják maguk előtt a Bibliát”

Mérhetetlenül károsnak tartja Emmanuel Carrère francia író, filmrendező, hogy ha vezető politikusok keresztény értékrendről papolnak, miközben nem aszerint élnek. Magyarul most megjelent, Isten országa című könyvében kíméletlenül feltárja küzdelmét a hittel.

Le Figaro: Ferenc pápa minden erejével a nyitott Európáért küzd

Hogy a katolikus egyházfő mindössze hét órát töltött a magyar fővárosban és kézzel-lábbal tiltakozott, nehogy a látogatás állami útnak minősüljön, nos, azzal azt akarta tudatni Európával, mennyire nem ért egyet Orbán Viktor politikájával. Így értékeli a vatikáni szándékokat a konzervatív francia Le Figaro.

Schmidt Mária: Az EU-n belüli összecsapások a marxista nyugat és a marxistátlanított kelet között folynak

Hollik István pedig arról beszélt a Szent István Intézet A következő ezer évért című konferenciáján, hogy fel kell tenni azt a kérdést: a kereszténység és ez a liberális gondolkodás békésen megfér-e e

Neymar több mint félmillió eurót kap azért, hogy ne beszéljen a hitéről

A PSG játékosa havi 541 680 eurót kap majd az „etikai záradék” keretében, ha nem beszél vallásról és politikáról, illetve kedves a szurkolókkal.

Tóth Gabi: Arra kérek mindenkit, ne bántson azért, mert keresztény vagyok

Az énekesnő hosszú írásban reagált az elmúlt hetek történéseire.

Hihetetlen: Karácsony még a hazugságaira is büszke

A kis hazudós Karácsony Gergelyt és Ferenc pápát egy lapon emlegetni bizarr dolog, elismerem. De nem tudom kivonni magam a Szentatya mai budapesti látogatásának felemelő hatása alól.

Irgalmasságot gyakorol a pápa azzal, hogy hajlandó misézni Orbán Viktor országában

Ferenc pápa és Orbán Viktor: a katolikus tanítás szerint előbbi Szent Péter utóda, Krisztus földi helytartója, ám utóbbitól sem áll távol politikai hatalma isteni elrendelésének hangsúlyozása. Míg a pápa arra buzdít, hogy a hívők személyes példájukkal tegyék hitelessé a jézusi tanítást, a kormányfő a hagyományokra épülő, kulturális kereszténység „hadállásait” félti.

Máté-Tóth András: A pápa elég jelentős szereplő ahhoz, hogy politikai muníciót lehessen belőle gyarapítani

Az egyháznak, a híveknek egyetlen ura van, aki a mennyben lakik, minden más uralom, hatalom ehhez viszonyítva kap súlyt vagy válik súlytalanná - írja Máté-Tóth András teológus. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nem politikai esemény, ám határozott politikai üzenete van. Vélemény.

Kövér szerint Magyarország a híd a Nyugat és a Kelet között

A magyarság a történelemben mindig is küldetésének érezte, hogy híd legyen Kelet és Nyugat között - emelte ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton, amikor a Parlamentben fogadta a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyházi vendégeit.

Tizenötezer jégkrémet küldött a börtönlakóknak Ferenc pápa

Ez is egy módja a keresztényi könyörület kifejezésének.

Stark Tamás történész: A NER kereszténysége külső máz, mint a Horthy-rendszerben is volt

A mai magyarországi hivatalos kereszténységbe – mely számára az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kitüntetett esemény – belefér a szociális érzéketlenség, valamint független szervezetek és különböző kisebbségi csoportok, hajléktalanok, romák, rabok, homoszexuálisok elleni hangulatkeltés is.

Se kiköpni, se lenyelni – Ferenc pápa megakadt a NER torkán

A katolikus egyházfőt ugyanazon kör tagjai szidalmazzák, amely, ha úgy alakul, körbeudvarolja őt – írja Gégény István, a Szemlélek magazin lapigazgatója. Vélemény.

Elolvastuk Orbán Viktor kedvenc nyári könyveit

A miniszterelnök elolvashatta például, hogy miért boldogok a dánok: mert jól keresnek, mert kiváló náluk az egészségügy, mert alig van korrupció, mert toleráns a társadalom a nők, szexuális kisebbségek felé. Egy másik kedvencében a kereszténység nagy ellenségeiként a szexet, a Nyugatot és a technológiát határozza meg a szerző.

Egy kutatás szerint a keresztények előítéletesek az LMBTQ-val szemben

Az amerikai hitközösségekről és a papságról azonban azt derítették ki, hogy támogatják az azonos neműek házasságát, és kevésbé előítéletesek az LMBTQ-közösséggel szemben.

Haverok, buli, Jézus – Ákos-koncerttel és tömeges elsőáldozással jön az Eucharisztikus Kongresszus

Vallási eseménynek indult, ám egyre inkább nézőcsalogató kulturális, szórakoztató produkció színezetét ölti a szeptember 5-én kezdődő budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. A csúcsesemény így is a pápa szentmiséje lesz.

Üldözik a keresztényeket a tálibok

Azokat az afgánokat, akiket kereszténységgel gyanúsítanak meg, gyakorlatilag azonnal kivégzik, amennyiben nem hajlandók megtagadni a hitüket – írja a V4NA.

Bidenék hibájából folytatódik a keresztények elleni hajtóvadászat

Az afganisztáni Krisztus-követők rettegnek az üldöztetéstől és a tálibok hatalmától.

A tálibok megölik, akinél bibliai idézetet találnak

Elkérik az emberek telefonját, és ellenőrzik a tartalmát.

A neonáci kötődésű Erő és Elszántság tüntetéseinek aktív részese volt a kormányközeli keresztény újság új főszerkesztője

A kormány által eddig tízmilliókkal támogatott Vasárnap.hu főszerkesztője, Horváth Tamás korábban zászlót és megafont tartott a szélsőséges szervezet tüntetésein. Azt állítja, azóta eltávolodott tőlük, de azt eleinte nem akarta kimondani, hogy elítéli a nácikat és a nyilasokat, majd ezekre később sem adott minden kétséget kizáró választ. Csak azzal nem ért egyet, ami nem egyeztethető össze a „természettörvénnyel” és „a katolikus egyház tanításával”.

Bűnösnek vallotta magát a masszázsszalonokban gyilkoló amerikai férfi

Robert Aaron Long állítása szerint tette arra vezethető vissza, hogy nem tudta összeegyeztetni szexfüggőségét a kereszténységével.

Karácsony: A Teremtő, akiben én hiszek, mindannyiunkat egyformán szeret

Budapest főpolgármestere is beszédet mondott a Pride-on, amiben felelősségre vonta a kereszténységre hivatkozó gonoszság-politikát.

Beer Miklós: Nem szerencsés, amikor politikusok a kereszténységre hivatkozva hoznak döntéseket

A volt váci püspök Semjén Zsolt homoszexuálisokat érintő kijelentésére reagált. Szerinte tudomásul kell venni a szexuális identitásproblémával küzdők állapotát, de ezt nem szabad ideális élethelyzetnek tekinteni.

Beer Miklós: El kell fogadnunk őket és segítenünk kell, hogy megtalálják a helyüket, az viszont zavar bennünket, ha az LMBTQ propagálásával találkozunk

A volt váci püspök arról is beszélt, hogy nem szerencsés, amikor politikusok a kereszténységre hivatkozva hoznak döntéseket.

Beer Miklós: Nem szerencsés az, amikor politikusok illetéktelenül a kereszténységre hivatkoznak

Semjén Zsolt csütörtökön azt mondta, egy keresztény párt elnökeként nem tudja támogatni a bűnös homoszexuális életmódot. Ennek nyomán megkerestük Beer Miklós egykori váci püspököt, aki szerint az egyház egyre megértőbb a témában, de az LMBTQ-közösségnek tisztában kell lennie azzal, hogy nincsenek ugyanolyan lehetőségeik a családalapításhoz. Ettől függetlenül kártékonynak tartja, ha politikusok kisajátítják a vallást a döntéseikhez, a hívőket pedig arra ösztönzi, éljenek olyan példamutató életet, amely visszacsalogatja az embereket a hithez.

Tízmillió forinttal segíti a Jemenben maradt zsidókat a kormány és az EMIH

Mára a jemeni zsidó közösség több tízezerről néhány tucat főre zsugorodott.

Libanoni keresztényekkel találkozott Ferenc pápa

A vatikáni külügyminiszter szerint pluralista, toleráns és diverzifikált Közel-Keletre van szükség.

Financial Times: Orbán kereszténységből is leckét kapott Brüsszelben

Az unió több vezetője abban bízik, a pénzügyi szankciók móresre tanítják majd Orbán Viktor.

A német-magyar Eb-mérkőzés körüli balhé, egyértelműen kereszténység elleni támadás

A magyar kormány fontosnak tartja a kereszténydemokrata értékeket – hangoztatta Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtökön Budajenőn.

A melegellenes törvényeket a kereszténységgel állította szembe Németh Zoltán lelkész

Az evangélikus lekész szerint mindig azokat kell támogatni, akiket el akarnak lehetetleníteni.

Ferenc pápa Orbán Viktorral és Áder Jánossal is találkozik

Ferenc pápa várhatóan 2021. szeptember 12-én, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra.

Amerikai lap: Orbán jobban védi Európa kereszténységét, mint a pápa

Ha Orbán lennék, mindezt kitüntetésnek venném. Az ő politikája ugyanis többet tett az európai kereszténység védelméért, mint a pápáé – írja az American Conservative című lapban Rod Dreher amerikai konzervatív publicista azzal kapcsolatban, hogy Ferenc pápa a magyar bevándorláspolitika miatt sem Orbánnal, sem Áderrel nem hajlandó találkozni.

A magyar hercegnő, aki 11 esztendősen döntött Kelet-Európa jövőjéről

A litván nagyfejedelem a hercegnő kezéért cserébe népével együtt felvette a kereszténységet.

Kiderült, hányan vehetnek részt a csíksomlyói búcsún

Kitűzőt kell viselniük a zarándokoknak, az oltás nem kötelező, de javasolt.

Zarándoklatot tartanak Budapest körül a hétvégén

A Magyarországért és a fővárosért imádkozó hívek öt helyszínről indulnak, és összesen 180 kilométert tesznek meg.

Trócsányi László: európai nép nincs, el kell vetni az Európai Egyesült Államok ötletét

A fideszes politikus szerint a kontinens már nem nyújt védelmet a kereszténységnek.

200 menekült család költözhet haza magyar segítséggel

A magyar segítségnek köszönhetően 200 család térhet haza szülőföldjére, a háborúval sújtott Szíriába.

Miért vált a vaskakas Győr jelképévé?

Valóra vált a jóslat, és a törökök harc nélkül elmenekültek a városból, amikor kukorékolt a kakas.

Elton John kiakadt a katolikus egyházra, megtalálta Ferenc pápát is

A világhírű énekes és dalszerző képmutatással vádolja a Vatikánt.

Döntött a Vatikán, nem lehet megáldani azonos neműek párkapcsolatát

Csak párkapcsolatok, és nem személyek megítéléséről van szó – hangsúlyozza a katolikus egyház.

Három világvallást egyesítő neobrutalista temegóga épül Berlinben

Tíz év tervezés után májusban indul Berlinben a világ első univerzális vallási épülete, a House of One

Gianni szerint most nem az éttermek a legfontosabbak

Az étterem-tulajdonos a vendéglátóipar helyzetéről, a kereszténységről, illetve a genderről is beszélt a Mandinernek.

Megfulladt a keresztelés miatt egy csecsemő Romániában

A keresztelést végző pap tagadja, hogy köze lenne a tragédiához.

A kereszténygyalázók disznóságaiért is Gyurcsány-vezér a felelős

Gyurcsány Ferenc hallgat, mint a sír. Pedig éppenséggel lenne miről beszélnie, főleg az elmúlt hét számos kereszténységgyalázó megnyilatkozása után, amelynek elkövetői egytől egyig a Gyurcsány-párt tagjai vagy szimpatizánsai voltak.

Vágvölgyi Gergely a 888.hu-nak: Mi nem dughatjuk homokba a fejünket

Interjút adott a 888.hu-nak Vágvölgyi Gergely, a Vasárnap.hu főszerkesztője, többek között elmondta a véleményét a Jobbik legutóbbi kereszténygyalázásáról, az LMBTQ-lobbi térnyeréséről, valamint elárulta azt is, hogy miért nem szabad egy kereszténynek a Momentumra szavazni a 2022-es országgyűlési választáson.

Vejkey Imre szerint a a keresztények elleni támadás, hogy elbukta a Jézussal viccelő karikatúra miatti perét

"Borzasztó üzenete van, összeszorul most is a torkom, ha erre gondolok. Ennek egy otromba támadás üzenete van."

Vona szerint gyalázat, hogy a Jobbik balról előzi a DK-t

A Jobbik közölte: hiába akarják a NER érdekében tevékenykedő emberek szándékosan félremagyarázni a párt álláspontját.

Vona Gábor: A Jobbik már balról előzi a DK-t

A Jobbik korábbi elnöke páros lábbal szállt bele a Gyurcsánnyal cimboráló pártba.

Gesztesi Károly ismét megszólalt

Az elhunyt színész családja egy általa narrált hangoskönyvet adott közre.

Szakértő: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világban

A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világban – mondta Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára, külügyi szakértő az M1-en.