Hírkereső

Keresés

Minél tovább maradunk a moratóriumban, annál többet fizetünk később

Jelentős összeggel, akár több, mint 10 százalékkal is megnövelheti a hitel teljes visszafizetendő összegét, ha az adós a moratórium teljes időszaka alatt felfüggesztette a hiteltörlesztést. Az ok egyszerű: bár a moratórium alatt felszámított kamat nem tőkésíthető, mivel a hitelek törlesztője nem emelkedhet, ezért a megnövekedett futamidő miatt tovább fizetjük a kamatot a bank pénzére.

Hitelmoratórium: 480 ezret vontak le ügyleti kamatként egy kisgyerekes családtól

A beforgatott pénz eltűnt, a futamidő ugyanolyan hosszú maradt.

Most jött a döbbenet: súlyos ára volt a hitelmoratóriumnak

Bár a bankok és a pénzügyi újságírók igyekeztek jó előre figyelmeztetni a moratórium hátulütőire, mégis a magyar ügyfelek csak most, a lezáró levelek elolvasásánál ismerik fel: ha 10 hónapig nem fizették a kamatokat, akkor nem 10 hónappal nő meg a hitelük futamideje, hanem akár 13-14, egyes esetekben 25-30 hónappal is.

1,4 millió forintjába kerül egy budapesti nőnek, hogy igénybe vette a hitelmoratóriumot

A szakértő szerint a nő azért fizet ennyit, mert a moratórium előtt nem sokkal vette fel a hitelt.

Miért bünteti a kormány a kezdő vállalkozásokat?

Magukra maradtak azok a vállalkozók, akik 2019. január 1-je után vágtak bele az üzletbe, mivel a kormány és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által is javasolt Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön csak annak jár, akinek a teljes 2019-es éve nyereséges volt. Sokan bértámogatásra sem jogosultak, mert katás vállalkozók. Fogyasztószalontól és vidámparktól az utasellátóig sok a panasz.

Matolcsy György: A kamat marad, az inflációs előrejelzés nő

Az MNB a korábban prognosztizált inflációs szintjét 3,5-3,6 százalékról, 3,8-3,9 százalékra emelte, kamatemelést ugyanakkor nem tartott indokoltnak. Matolcsy György megdicsérte a hazai cégeket.

Maradt az alapkamat – megszólal Matolcsy György

A kamatkondíciókon nem változtatott a Monetáris Tanács, de ennél érdekesebb, milyen előrejelzéseket tesz a jegybank, és legalább üzenetekkel beavatkozik-e a forint védelmében.

A Gripen-beszerzés szelleme kísért a kormány legújabb fegyvervásárlásánál

A kormány szeret titkolózni, utólag árulták el, hogy az ország részben hitelből fedezi új, 500 milliárd forintos légvédelmi rendszerét. A kamat rendben van, az árfolyamkockázat viszont fennáll. Az összeg önmagában hatalmas, pedig a teljes haderő-modernizációs keretnek csak kis része, és messze elmarad a páncélosbeszerzések költségétől.

Magasabb inflációra és gyengülő forintra lehet számítani a járvány után

A Hold Alapkezelő szakértői szerint 30-40 éves gazdasági trendek változtak meg a járvány alatt, ami nagyobb inflációhoz és kamatemeléshez vezet. Leeresztenek majd a most felfújt piaci buborékok, több magyar cég pedig még jól is kijöhet a változásokból.

Egy mentős közjegyzőnél tett nyilatkozatot, hogy kényszer hatására írja alá a szerződését

Nyilatkozatában azt írja: tapasztalatát és végzettségét csak az állami ellátórendszerben tudja kamatoztatni, de nem ért egyet az egészségügyi szolgálati jogviszonnyal.

Valójában az EU-től jön a kisvállalkozásoknak szánt 10 milliós gyorskölcsön

Az újraindítási hitelprogram keretösszege 100 milliárd forint.

Újraindítási ingyenhitel: csak nyereséges cégeknek

Olyan cégek vehetik majd fel a múlt hét csütörtökön bejelentett kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt, amelyek nem fordultak veszteségbe a járvány előtt, 2019-ben- ezt Sipos-Tompa Levente, az állami Fejlesztési Bank vezetője közölte az RTL Híradóval

Komoly érdeklődés várható a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön iránt

Komoly érdeklődést vár a vállalkozások részéről a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön iránt Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója, aki az M1 aktuális csatornán kedd reggel azt is elmondta, hogy a program márciusra indulhat el.

Kérdések és félreértések az Orbán Viktor által bejelentett "ingyenhitellel" kapcsolatban

Kedvezményes lesz, de még nem világos, kik és milyen feltételekkel juthatnak hozzá.

Hatalmas segítség a kamatmentes újraindítási kölcsön

A gazdaság újranyitási akciótervében szereplő, 10 millió forintos kamatmentes gyorskölcsön a legsérülékenyebb kis- és középvállalkozásoknak segít; a 100 milliárd forintos hitelkeretű program három év türelmi időt hagy a törlesztés megkezdésére, a kabinet ezzel is időt hagy arra, hogy az ágazat újra talpra állhasson – hangsúlyozta a pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Íme a részletek a kis-és középvállalkozók gyorskölcsönéről

Újabb részletekről döntött a kormány a Kamatmentes Újranyitási Gyorskölcsönnel kapcsolatban, jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter

Novák: február 1-jétől indul otthonfelújítási kölcsön

Február 1-jétől indul az államilag támogatott, alacsony kamatozású otthonfelújítási kölcsön – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton közösségi oldalán.

Hétfőtől igényelhető az otthonfelújítási kölcsön

Február elsejétől, azaz hétfőtől indul az államilag támogatott, alacsony kamatozású otthonteremtési kölcsön, amit azoknak a családoknak szán a kormány, akik az idén január elsejétől igényelhető otthonfelújítási támogatással szeretnék felújítani az ingatlanukat, ám nincs elég pénzük ahhoz, hogy belekezdjenek – jelentette be Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton a Facebook-oldalán

Varga Judit kamatostul visszafizeti a 10 milliós CSOK-ot, ha kell

Ha a jogszabályban előírt határidőre sem költözik be családjával a balatoni házába, visszafizeti a tízmilliós CSOK-támogatást az igazságügyi miniszter – közölte szerdán az RTL Híradóval az Igazságügy Minisztérium (IM) sajtóosztálya

Ha kell, kamatostul visszafizeti a nyaralóra fölvett csokot Varga Judit

Azt kérték a banktól, hogy a csok felvétele után még öt évig ne kelljen leköltözniük Balatonhenyére, de ha utána sem fognak ott lakni, visszaadják a pénzt Vargáék.

Varga Judit kamatokkal együtt visszafizeti a 10 milliós támogatást, ha nem költöznek a határidő lejártáig

Korábban úgy tervezték, a Balatonhenyén épített 195 négyzetméteres házban élnek majd.

Gyurcsányék családi cége a DK-nak is adott kölcsön – kamatra

A cégük uniós pályázaton nyert pénzből adott kölcsön, ezen próbáltak nyerészkedni.

Megszűnt a kamatplafon, élesedhet a bankok versenye

Jönnek a fogyasztóbarát személyi hitelek?

Az eddiginél több lakossági adós dönthet a fix kamatozás mellett

A tartozás megmarad, sőt gyarapszik, a most meg nem fizetett kamatot később vissza kell fizetni. Megéri átváltani a változó kamatozású hiteleket.

Több adós a fix kamatozásba menekül

Hitelcserével tudnak spórolni azok, akik eddig élvezték a gyorsan változó és alacsony kamat előnyét.

Lakásárak, hitelek, megtakarítások – erre számíthatunk 2021-ben

Mivel számolhat az átlagember saját pénzügyeit illetően 2021-ben? Az új állami támogatások és támogatott hitelek tükrében hogyan alakulhatnak a lakásárak? Magasabbak, vagy alacsonyabbak lesznek a kamatok az elérhető hitelek és a megtakarítások tekintetében? Szükséges-e újabb masszív forint-leértékelődéssel számolnunk? Pénzügyi kitekintő az idei évre a Bankmonitortól.

Megjelentek az otthonfelújítási támogatás és hitel részletei

Ha a hitelfelvevő nem mutatja be a kijelölt határidőre a számlákat, elveszítheti a támogatást, az igénybe vett összeget pedig vissza kell fizetnie.

Megjelentek az otthonfelújítási támogatás és hitel részletei

Ha a hitelfelvevő nem mutatja be a kijelölt határidőre a számlákat, elveszítheti a támogatást, az igénybe vett összeget pedig vissza kell fizetnie.