Hírkereső

Keresés

A horvát levéltár szerint „Orbán úr nyilvánvalóan eltévedt a történelem egy villanásában”

Orbán Viktor elvett magyar tengerről szóló mondatai egyre erőteljesebb hullámokat vetnek.

Szijjártó Péter: Meg kell büntetni a bucsai „embertelen cselekedetek” elkövetőit

A külgazdasági és külügyminiszter Luxemburgból jelentkezett be élőben.

Biztonságban vannak az evakuációs akcióban kimenekített személyek

Már biztonságban van az a 35 személy, akiket a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szervezésében evakuációs akció keretében menekítenek ki Ukrajnából – mondta el Szijjártó Péter miniszter szombaton este Facebook-videójában.

Menczer Tamás: 35 projekt indulhat el választókerületében

A térség lakóival történt egyeztetések alapján 35 projekt indul el Pest megye 2. számú választókerületében – mondta el Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, a térség kormánypárti országgyűlési képviselőjelöltje.

Bruttó 721 ezret keresnek havonta a Varga Judit kommunikációs stábjában dolgozók

A külügyminisztériumban még ennél is jobban keresnek: ott 859 ezer forint a havi bruttó fizetése a dolgozóknak.

RTL: Közpénzből készül Napfa és sziklakorona a Türk Tanácsnak ajándékozott villa kertjébe

Az állam 1,4 milliárd forintért vette meg, most újra százmilliókat ölnek a már elajándékozott Ybl-villára.

Szijjártó: „Jól koordinált akció keretében megtámadták a kazah államot”

Orbán Viktor kifejezte szolidaritását és részvétét Kaszim Zsomart-Tokajev kazah elnöknek, miután az országban „egy jól szervezett támadással megpróbálták megdönteni az alkotmányos rendet” – közölte Szijjártó Péter.

Szijjártó: Félmillió AstraZeneca-oltóanyagot ad Bangladesnek Magyarország

Magyarország segít felpörgetni a bangladesi oltási kampányt.

„Brüsszel szerint szavazati jogot kell adni a bevándorlóknak”

A brüsszeli integrációs és befogadási akcióterv hetedik pontja szerint szavazati jogot kell adni a bevándorlóknak, a politikai döntéseket át kell adni nekik – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton a közösségi oldalán közzétett videóban.

Brüsszel szerint lakhatást kell biztosítani a migránsoknak, és állampolgárként kell kezelni őket

A brüsszeli integrációs és befogadási akcióterv szerint lakhatást kell biztosítani a bevándorlóknak, és állampolgárként kell kezelni őket – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a közösségi oldalán közzétett videóüzeneteiben, a Brüsszel által elfogadott, 2021–2027-es időszakra vonatkozó bevándorlási akcióterv ötödik és hatodik pontját értékelve.

Brüsszel szerint a migrációt meg kell szervezni, és finanszírozni kell

A brüsszeli integrációs és befogadási akcióterv szerint a migrációt meg kell szervezni, és a bevándorlást finanszírozni kell – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára közösségi oldalán közzétett videóüzeneteiben a Brüsszel által elfogadott, 2021–2027-es időszakra vonatkozó bevándorlási akcióterv harmadik és negyedik pontját értékelve.

Az Orbán-kormány mindent megtesz a bevándorlás ellen

Amíg az Orbán-kormány vezeti Magyarországot, addig a határkerítés állni fog, és a kormány mindent megtesz a bevándorlás ellen, elutasítja az illegális bevándorlás legalizációját és a kötelező kvótát – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

Tíz hónapon belül létrehozzák a Sinopharm-vakcina gyártásához szükséges infrastruktúrát

Együttműködési szándéknyilatkozat született a kínai Sinopharm-vakcina magyarországi gyártására vonatkozóan, a megállapodás szerint legkésőbb 10 hónapon belül létrehozzák Magyarországon a szükséges infrastruktúrát a vakcinagyártáshoz – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken a Facebook-oldalán.

Brüsszelben szankciókról tárgyalnak, megszólalt a magyar külügy is a minszki incidenssel kapcsolatban

Magyarország csatlakozott a kérdésben kiadott közös uniós nyilatkozathoz - reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az atv.hu-nak a minszki Ryanair incidenssel kapcsolatos kérdéseinkre. Az uniós vezetők válaszlépésekről tárgyalnak Brüsszelben.

Petry Zsolt miatt kérették be a német ügyvivőt

Hivatalába kérette Németország budapesti nagykövetségének ügyvivőjét Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára – közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

428 milliárd forintot költött decemberig a járvány elleni védekezésre a külügy

A Külgazdasági és Külügyminisztérium 78 szerződést kötött a járvány elleni védekezésre december végéig, egyebek mellett maszkokra, lélegeztetőgépekre. Ebből egyetlen céggel 17,9 milliárd forint értékben szerződött a tárca.

Már úton van az első kínai vakcinaszállítmány

Elindult a magyar állam repülőgépe Pekingbe az első vakcinaszállítmányért – jelentette be Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és az ország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfő hajnalban a Szijjártó Péter tárcavezető Facebook-oldalán közzétett videóban.

Elindult a magyar állam repülőgépe éjjel Pekingbe 550 ezer adag vakcináért

Elindult a magyar állam repülőgépe Pekingbe az első vakcinaszállítmányért – jelentette be Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és az ország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfő hajnalban a Szijjártó Péter tárcavezető Facebook-oldalán közzétett videóban az MTI összegfoglalója szerint

Egyetlen készleten felüli lélegeztetőgépet sem adott el eddig a külügyminisztérium

A koronavírus-járvány első hulláma óta összesen 16 ezer lélegeztetőgépet vásárolt a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM), ebből 8 ezret próbálnak eladni külföldön, beszerzési áron

Vakcinabeszerzésben Magyarország megelőzte az uniós tagállamokat

A koronavírus elleni vakcinabeszerzésben Magyarország megelőzte az uniós tagállamokat – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és az ország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán.

KKM: Magyarország lélegeztetőgépeket adományoz Ukrajnának

A magyar kormány ötven lélegeztetőgéppel segíti Ukrajnát a koronavírus-járvány elleni védekezésben – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pénteken az MTI-vel.