Hírkereső

Keresés

Gődény nemcsak a vírus létezését tagadja, de a pártpénzekkel való elszámolás sincs ínyére

Gődény György, a nem kis mértékben antipatikus patikus és testépítő, aki vírustagadásáról külön is híressé vált, pártot alapított.

Csányi Sándor: Nem kell több stadiont építeni

Az MLSZ elnöke szerint nem gondolkodnak az NB I.-ben létszámcsökkentésben, a klubok költségvetése stabil, Marco Rossi szerződéséről még tárgyalnak.

Szisztematikusan csinálják ki az önkormányzatokat

Levelezés, üzengetés, kiakadás, ezernyi sérelem, és a jól ismert kormányzati sablonválaszok. Nagyon úgy néz ki, hogy a kabinet tavaly év végi, újabb elvonását már nem nyelik le az önkormányzatok, sokak szerint sorozatban jelenthetnek csődöt a kisebb-nagyobb városok még a nyár vége előtt, de a kistelepülések sem vághatnak 2021-nek nagyobb reményekkel. Persze csak ha a kormány nem kompenzálja a járvány-, és elsősorban a saját döntései nyomán kieső bevételeket. A független, vagy ellenzéki településvezetők úgy érzik, a kormány járványügyi megszorításait, vagy éppenséggel a támogatások szétosztását már semmi más nem hajtja, mint a 2022-es választási kampány, miközben a helyi közszolgáltatások lehetetlenülnek el.

Jogerős: Gyurcsány EU-s pénzből adott kölcsönt a vádlott Czeglédynek

Ha lassan is, de csak sikerült elérni, hogy a posztkommunisták ne hazudhassák le jogszerűen a Napot az égről. Ráadásul Gyurcsányék mostantól lógnak Deutsch Tamásnak fél millával.

Heteken belül dönt a modellváltásról a négy orvosképző egyetem, Palkoviccsal már egyeztettek

Az innovációs és technológiai miniszter állítása szerint az intézményekre bízza, hogy leválnak-e az állami költségvetésről.

Pénzügyminisztérium: A kormány 1200 milliárd forintot szórt ki év végén, óriási lett a hiány

Hiába a járvány és a válság, a kormány 2020-ban sem spórolta meg a decemberi pénzszórást. Ennek is köszönhetően a költségvetés brutális, a GDP 9 százalékát elérő hiányt hozott össze.

Hiába a százmilliárdok, a Magyar Falu Program ellenére is fogy a falvak népessége

A KSH adataira hivatkozva cáfolja a Népszava, hogy érdemi változást hozott volna a Magyar Falu Program. Ennek két éves költségvetése egyébként meghaladta a 350 milliárdot, 2021-ben pedig további 270 milliárd forintot fordít a kormány a programra.

Összecsaphat az uniós elnökséget vivő Portugália miniszterelnöke és Orbán a migráció és a jogállamiság kapcsán

Az európai szociális pillért szeretné megerősíteni az új portugál elnökség, miközben a járvány, az oltási kampány, a helyreállítási csomag, az új költségvetés, az uniós külpolitika és a migráció határozza meg a mindennapokat.

Adócsalási ügyben érintett egy Pintér Sándor által alapított biztonsági cég

Különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás gyanúja merült fel.

Pintér Sándor egykori cége is érintett lett egy bűnügyben

Pintér Sándor még a kilencvenes években néhány egykori főrendőrrel együtt gründolta azt a vagyonvédelmi céget, amely csaknem negyven másik vállalkozással együtt nemrég érintett lett egy bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt indult büntetőügyben. A gyanúsítottak között van a Preventív-Security Zrt. vezetője, Cz. Gábor, aki a kilencvenes években annak a Valenta Lászlónak a beosztottja és bizalmasa volt a rendőrségen, akivel Pintér a céget alapította.

Nyomoz az adóhatóság a Járóka Lívia Tehetségmentő Egyesület ügyében

A nyomozás októberben indult, még nincs gyanúsítottja az ügynek.

6 milliárd forinttal kevesebbet ad Őrsiéknek a kormány egy rendelőre, mint amennyit fideszes elődjének megígértek

Az év végén döntött arról a kormány, hogy a fideszes Láng Zsoltnak megígért 6,8 milliárd forintos állami támogatás helyett csak 672,5 millió forintot ad a II. kerület ellenzéki vezetésének egy Frankel Leó úti rendelő építésére. A szintén ellenzéki vezetésű Tatabányán 2 milliárd forintos lyukat ütött a válság és a kormányzati elvonások a 16 milliárdos költségvetésben. Csökkentik a képviselők fizetését, és tíz százalékos létszámleépítést jelentett be a polgármester a városházán. Két csütörtöki példa az önkormányzatok harcára.

Átszabta a járvány a képviselők fizetését Tatabányán

A tiszteletdíjak 30 százalékos csökkentésével az önkormányzat képviselői és bizottsági tagjai is kiveszik részüket a közös tehervállalásból.

Az iparűzési adó megfelezése miatt fizetésképtelenné válhat a főváros

Ez év január elsején már 80 milliárd forintos lyuk tátongott a működési bevételek és kiadások között Budapest költségvetésében.

Először bírálta felül Trump vétóját az amerikai szenátus

A republikánus többségű testület így Trump vétója ellenére fogadta el a védelmi költségvetést.

Először szavazta le Trumpot a republikánus többségű szenátus

Az elnök a 740 milliárd dolláros (220,2 ezermilliárd forint) védelmi költségvetésről szóló törvény ellen emelt vétót, de nagy többséggel írták felül szándékait a szenátorok

Most először a szenátus is felülbírálta Trumpot

Donald Trump megvétózta a védelmi költségvetést, de hiába.

2020: megtörte a járvány a világpolitikát

Kegyetlen vizsga volt az idei év a nemzetközi rendszer és az emberiség számára. A végeredmény csúfos kudarc.

Meghalt Mondok József, Izsák polgármestere

A költségvetési csalással vádolt településvezetőt szeptember választották újra.

740 milliárd dolláros katonai költségvetést fogadott el az amerikai képviselőház

A leköszönő Trump itt is akadékoskodott, de a vétóját lesöpörte a ház.

Lesöpörte a képviselőház Donald Trump vétóját, elfogadta a 740 milliárd dolláros védelmi költségvetést

Mégis elmarad az amerikai kormányzati leállás

Donald Trump a meglepetésszerű vétófenyegetés után az utolsó pillanban mégis aláírt.

Jövőre minden eddiginél több pénz jut a családok támogatására

Jövőre 2010-hez képest több mint két és félszeresére, 960 milliárd forintról 2600 milliárd forintra nő a családok támogatására szánt költségvetési források összege – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter vasárnap az MTI-vel.

Trump megvétózta az amerikai védelmi költségvetést

Az amerikai elnök kifogásai között szerepel, hogy a tervezetben szerinte nincs eléggé korlátozva a közösségi média, amely szerinte elfogult vele szemben.

Karácsonyi ajándék Karácsony-módra: árdrágítás az óvodai menzán

Karácsony Gergely egy személyben döntött arról, hogy tíz százalékkal megemeli a gyermekétkeztetés díját a fővárosi fenntartású köznevelési intézményekben. Mindezt a 2021-es fővárosi költségvetésbe foglalta.

Megjelent három „lázadó” képviselő, feloszlik a parlament Izraelben, ismét választások lesznek

A kneszet éjszaka leszavazta a költségvetés újabb elhalasztását, ezért a parlament kedd éjfélkor automatikusan feloszlik, és ismét választások lesznek Izraelben, várhatóan március végén – jelentette a helyi média kedden

Megbukott az izraeli kormány, új választások jöhetnek

Nem fogadták el határidőre a költségvetést, a végső szavazáson előkerültek a parkolóban és könyvtárban bujkáló képviselők is.

Megszavazták az USA történetének második legnagyobb gazdaságösztönző csomagját

Az amerikai képviselőház, majd a szenátus is megszavazta hétfő este a koronavírus-válság ellensúlyozására hivatott 892 milliárd dollár összegű gazdaságösztönző csomagot és a kormányhivatalok 1400 milliárd dolláros, egyéves költségvetését, írja az MTI

Bölcsődéken, fizetéseken, kulturális kiadásokon, fűnyíráson spórolhatnak az önkormányzatok az iparűzési adó fele nélkül

Elkezdték kiszámolni az önkormányzatok, hogyan kell megvágniuk a költségvetéseiket, ha kiesik az iparűzési adó fele. Sötét az összkép, az önként vállalt feladatokat akár ki is dobhatják, de abban bíznak, hogy a kormány nem hagy senkit sem csődbe menni.

900 milliárd dolláros segélycsomagról állapodott meg az amerikai kongresszus

A gazdaságösztönző csomaggal együtt szavaznak hétfőn a kormányzati feladatokat jövő szeptemberig finanszírozó, 1400 milliárd dolláros költségvetési keretről.

Megszületett a 900 milliárd dolláros megállapodás

Döntés született a koronavírus-válság ellensúlyozására hivatott gazdaságösztönző csomagról.

10 százalékkal megemeli a baloldal a gyermekétkeztetés díját a fővárosban

Karácsony Gergely kihirdette Budapest 2021-es költségvetését. A koronavírus-járvány idején az óvodásokon és iskolásokon is próbál pénzt behajtani a baloldali városvezetés.

Jövőre is jut 100 milliárd taóból a látványsportoknak

A 2021. évben kiállított igazolások és támogatási igazolások együttes összege nem haladhatja meg a 100 milliárd forintot – áll a december 24-én

Trump megvétózta a 740 milliárd dolláros védelmi költségvetést

A kongresszus elnöksége kezdete óta először valószínűleg felül fogja írni Trump döntését.

Trump megvétózta az Egyesült Államok védelmi költségvetését

Állítása szerint ugyanis a rendelkezés alkotmányellenes, valamint ajándék lenne Kínának és Oroszországnak.

Orbán: "Nem igaz, hogy Merkel legutóbb felemelte a hangját"

A miniszterelnököt a Welt am Sonntagnak adott interjúban szembesítették azzal, a jogállamisági mechanizmusnál nincs szó migrációs kérdésről, mire Orbán közölte, ez nem képzelődés, az Európai Parlament módosítása tág teret adott volna a szankciókra.

Jegybanki jelentés: Ez a válság akkora, mint a 2009-es, de szerencsére teljesen más

Nem omlott össze a munkaerőpiac, pörög a hitelezés, így sokkal gyorsabb lehet a kilábalás, mint a 2009-es válság után. Feltéve, hogy a járvány nem húzódik el, és 2021 közepére megtörténik a magyar lakosság átoltása. A magyar kormány is engedi elszállni a költségvetési hiányt és vele az államadósságot – feltehetően csak ideiglenesen.