Hírkereső

Keresés

Jogerősen elítélték a nagyszokolyi polgármestert áfacsalás miatt

A független Bors Bálint megbízatása ezzel megszűnt, ám utódját csak a veszélyhelyzet után lehet megválasztani.

Kovács Zoltán helyre tette Szabó Tímeát

Szabó Tímea ismét nagyotmondásba kezdett a vadászati világkiállítás költségvetését illetően, most azonban Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár kiigazította a képviselőnő által hangoztatott egyre csak növekvő kamuösszegeket.

Büntesd a magyart!

A haladó sajtó (az ellenzék sajtója) így fogalmaz: „Kötelezettségszegési eljárást, igazságszolgáltatási és költségvetést érintő lépéseket várnak Magyarország és Lengyelország kormánya ellen.” Ez a kiemelt szalagcím a 444 Facebook-oldalán. Csak így, ennyi. És ebben a rideg fogalmazásmódban benne van, hogy ők mit szeretnének. Mitől lennének boldogok. Mi az, amire várnak nap mint nap. És sem …

Von der Leyen évértékelője: Tenni kell azért, hogy az EU-s költségvetésből minden centet a jogállami elveket figyelembe véve költsenek el

A Bizottság elnöke főleg a járványkezelésről és az EU előtt álló digitális és technológiai kihívásokról beszélt, de azért üzent azoknak az országoknak is, melyek mást gondolnak a jogállamiságról.

Budapest szeptember óta folyószámlahitelből működik

Elfogyott a költségvetés készpénze és állampapírja.

EP: Európában el kell ismerni az azonos neműek házasságát és élettársi kapcsolatát

További uniós intézkedéseket, köztük kötelezettségszegési eljárást, igazságszolgáltatási és költségvetést érintő lépéseket várnak Magyarország és Lengyelország kormánya ellen.

Az első nyolc hónapban 1900 milliárd forintos hiány jött össze

A gazdaság újraindulására tekintettel a Pénzügyminisztérium eredményként értékeli a magas hiányt.

Jobbik az MSZP-s, az MSZP a jobbikos jelöltet hívná vissza

Mátészalkán gyorsan bedurrant az előválasztás, elhallgatott költségvetési csaláson vitatkozik az ellenzék.

Újabb milliárdok mennek a papok jövedelempótlékára és hittanoktatásra

A hittanoktatási támogatások emelésére idén két különböző rovatban 1,7 milliárd forint jut, a jövő évtől pedig évente 5 milliárd forint.

2020-ban a költségvetési keret háromszorosa jutott határon túli magyar szervezeteknek, hétszerese az egyházaknak

A 250 milliós extra kiadás még a járvány miatt eleresztett költségvetésen is éreztette hatását. A hvg.hu szerint a többszörös túlköltekezés mögött egy trükkös elbírálási konstrukció lapul.

Budai Gyula feljelentette a NAV-nál Cseh Katalint

A fideszes képviselő költségvetési csalással vádolja a Momentum EP-képviselőjét. Cseh úgy reagált: nem tudják megfélemlíteni.

Budai Gyula költségvetési csalás miatt feljelentést tett Cseh Katalin ellen

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt feljelentést tett Cseh Katalin momentumos EP-képviselő ellen Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő.

Budai Gyula feljelentést tett a NAV-nál Cseh Katalin ellen

Költségvetési csalással vádolja a Momentum európai parlamenti képviselőjét.

Olcsóbb vízibiciklizni az Adrián, mint a Balatonon

Vajon a horvát tengerparton vagy a Balatonon drágább az élet? Megmutatjuk, mire futja napi tízezer forintból.

A kihasználatlan tömegközlekedés adja meg a kegyelemdöfést Budapest büdzséjének

Folyószámlahitellel, a tartalékok fölélésével és egyes projektek esetében kifizetési tételek 2022-re tolásával próbál elevickélni az év végéig a kormányzati megszorításoktól sújtott főváros. A közösségi közlekedési cégeket és magát az önkormányzatot is cash-flow problémák fenyegetik, ami példátlan.

Egy titkos kormányhatározatból megtudtuk: Medgyessy Péter is rendelt el megfigyelést

A sokmilliárdos költségvetésű rendszerről, amelyet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat fejlesztett és működtetett, egy 18 évig titkos kormányhatározatban rendelkezett Medgyessy Péter kormányfő. A titkosítás alól már feloldott kormányhatározatokba közérdekű adatigénylés után tekinthettünk be, két, Orbán Viktor által aláírtat is megnézhettünk.

Pénzéhes? Önfejű? Lusta? – Bruce Willis évek óta csak rossz kritikákat kapott filmekben játszik

A hollywoodi akciósztár manapság az online dvd-piacra gyártja futószalagon az alacsony költségvetésű, nívótlan filmeket. Mi történt Bruce Wilisszel?

Tízezer új felnőtt bérletes kellene, hogy ne veszítsen a főváros az ingyen gyerekutazásokon

Módosítják Budapest idei költségvetését, ugyanis jelentős átcsoportosítás szükséges az állami támogatások elmaradása, illetve a koronavírus negyedik hullámának várható érkezése miatt.

Magyar párok külföldre menekülnek a meddőségi klinikák államosítása elől

A külföldi centrumoknál a legtöbb helyen bővítik a magyarul beszélő személyzetet, máshol a marketing-költségvetést is átszabják.

Sokan inkább külföldre mennek a meddőségi klinikák államosítása után

A szlovákiai és csehországi klinikák készülnek a rohamra: több magyar nyelvű munkatársat vesznek fel, és a marketing-költségvetésüket is ehhez igazítják.

Év végére fizetésképtelenné válhat a fővárosi önkormányzat, ha az állam nem fizet és újra beüt a járvány

Szeptember elejére elfogy a főváros készpénze, bele kellett avatkozni a költségvetésbe - mondja Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes.

Külföldre menekülnek a meddőségi klinikák államosítása elől a magyar párok

Megsokszorozódtak a jelentkezések Magyarországról a csehországi és szlovákiai meddőségi klinikákon, mióta a kormány egy nyáron elfogadott törvénnyel betiltotta a hazai magánintézetek működését. A külföldi centrumok már készülnek a rohamra: a legtöbb helyen bővítik a magyarul beszélő személyzetet, máshol a marketing-költségvetést is átszabják. Orvosok szerint a magyar párok most már nemcsak az itthon elérhetetlen eljárások miatt lépik át a határt, nagyon sokan azt sem akarják, hogy nekik vagy embrióiknak bármi közük legyen az állami rendszerhez.

Üres lakások hajléktalanoknak – ezt akarták a legtöbben Budapesten

Tizenöt civil ötletet valósít meg egymilliárdból a főváros, köztük közvécéket, padokat, zebrát, legális grafitifalat.

Ezekre az ötletekre költik a budapestiek a főváros egymilliárdját

Erdők- és közvécék telepítése, ivókutak, kerékpártámaszok, graffitifal, autista szabadidős központ, gyalogátkelőhely és krízisotthon – néhány abból a 15 projektből, amely a budapestiek ötletei és szavazatai alapján, az egymilliárd forintos fővárosi részvételi költségvetésből hamarosan megvalósul. Jövőre újabb egymilliárdot lehet így, közösen elkölteni.

Az uniós támogatások csúszása miatt megint megugorhat az államadósság mértéke

Plusz kiadásokkal jár, hogy a magyar kormány megelőlegezi a helyreállítási alapból érkező támogatásokat.

Ezernél is több intelligens lámpát használtak a tűzijátékon

A milliárdos költségvetésű, 35 perces látványossághoz 200 kilométernyi kábelen futott szét az áram.

Ilyen volt a milliárdos költségvetésű tűzijáték - képek

Látványos volt, hangos, és minden eddiginél nagyobb. Mondjuk 910 millióért legyen is ilyen. Vagy 1,3 milliárdért. Nettó.

A migránsok amnesztiájához kötik az infrastruktúra törvény elfogadását a demokraták

Szélsőbalos demokraták figyelmeztették a törvényhozókat, hogy blokkolni fogják az úgynevezett kétpárti infrastruktúráról szóló törvényjavaslatot, ha nem fogadják el több millió illegális bevándorló amnesztiáját a Kongresszusban.

Egy újabb vád szerint Simonka György ötmilliót fizetett valakinek, hogy hamisan tanúzzon az ügyében

Költségvetési csalás mellett már vesztegetéssel is vádolják a fideszes országgyűlési képviselőt.

Az ÁSZ-elnök csökkentené az államadósságot

Domokos László fontosnak tartja, hogy a jövő évi költségvetésben tartalékot képezzenek az esetleges uniós kockázatok kezelésére.

Varga nem akar megszorításokat, szerinte a Matolcsy-út azzal járna

Csak átmeneti a magas infláció, már jövőre visszaeshet 3 százalék körüli értékre - legalábbis erre számít Varga Mihály. A pénzügyminiszter kijelentette: a 2022-es költségvetés “marad, ahogy van”, mert nem akar megszorítást, márpedig szerinte Matolcsy György jegybankelnök javaslata ezzel járna. Azt is mondta, a választás után sem lesz szükség a nadrágszíj meghúzására.

Varga Mihály visszaszólt Matolcsy Györgynek: A költségvetés marad így, ahogy van

A pénzügyminiszter szerint vicces lenne, ha a parlament által június 15-én elfogadott költségvetési törvényt már júliusban módosítanák. Varga Mihály ma is igennel szavazna az unióra, de az eurót itthon még korainak tartja.

Varga Mihály elutasítja a Matolcsy-receptet

A pénzügyminiszter most még igennel szavazna az uniós tagságra.

Mintha nem lenne választás, a kormány 2025-ig osztja a pénzt

A kormány rendkívüli támogatás címén osztott ki milliárdokat kulturális intézményeknek a hétfőn napközben megjelent Magyar Közlönyben. Az intézmények „működéséhez és feladatellátásához szükséges költségvetési többletforrásról” van szó.

Orbán magyar helyreállítási alapja nem több egy könyvelési blöffnél

A magyar kötségvetés megelőlegezi a korrupciós aggályok miatt késő uniós helyreállítási pénzeket. Azonban ez nem akkora nóvum, a normál uniós támogatások mindig utólag folynak be, ezt a költségvetés gond nélkül képes menedzselni. A helyreállítási alapból járó pénznek a 13 százalékát Brüsszel előre utalja, de Magyarországon ez csak másfél stadionnyi összeg.

Akkor is megindítaná a kormány a helyreállítási tervet, ha nem érkezik uniós forrás

Majd fedezik a költségvetésből.

A jogállami országjelentés nem lett sokkal keményebb Magyarországgal

Ugyanakkor egyre több gazdasággal és költségvetéssel kapcsolatos ügy kerül bele a jelentésbe, ami akár alapja is lehet egy másik eljárásnak.

A film, ami a gépek lázadása helyett Los Angeles lázadását indította be – 30 éves a Terminátor 2.

1991 júliusában mutatták be a filmet, amely nemcsak a nagyköltségvetésű akciófilmek új korszakát hozta el, de kis túlzással talán még az 1992-es Los Angeles-i zavargások sem törtek volna ki nélküle. H

Állami pénzből létrejövő magántőkealap fog külföldön termőföldet vásárolni

Százmilliárd forintot költhetnek erre a célra a költségvetésből.

Végül maradt a miniszterelnök, de maradt a lakbérválság is Svédországban

Két szavazaton múlt, hogy nem vesztette el posztját a szociáldemokrata Stefan Löfven, ám lehet, hogy a kisebbségi kabinet csak a decemberben esedékes költségvetési szavazásig kormányoz Svédországban.

Tízrészes lesz a nagy költségvetésű Hunyadi-sorozat, és a TV2 vetíti majd

A Rise of the Raven címen futó sorozat nemzetközi koprodukcióban készül.

Visszautasítja Hadházy Ákos vádjait a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A közleményben azt viszont nem írják, hogy nem vizsgálódik náluk a NAV.

Hadházy: A NAV vizsgálja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem EU-s projektjeit

Az adóhatóság szerint fennáll a különösen nagy értékben elkövetett, üzletszerűen vagy bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás gyanúja.

Vizsgálják a közszolgálati egyetem uniós pénzeit

Hadházy Ákos szerint ez az ügy nagyobb botrány a homofóbtörvénynél is.

Hadházy: Vizsgálja a NAV a Nemzeti Közszolgálati Egyetem EU-s projektjeit

A független országgyűlési képviselővel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tudatta, hogy feljelentése alapján nyomoznak az egyetem pénzügyei után.

Simonka György: „Addig leszek szabad, ameddig akarom”

Frissítővel kínálta a kampányoló Márki-Zay Pétert a térség parlamenti képviselője, a költségvetési csalással és vesztegetéssel vádolt Simonka György.

Július végéig lehet szavazni, mi valósuljon meg az első budapesti részvételi költségvetésből

Összesen egymilliárd forintot osztanak szét a legnépszerűbb projektek között. Eddig kevesen szavaztak, ezért egy hónappal kitolták a határidőt és nyereményjátékot hirdettek.

Lengyel László: A Matolcsy–Orbán hideg polgárháborúról

A magát sokadik alkalommal átvertnek gondoló vezető és az "elhagyott barát" összecsapása. Ahogy annak idején Simicskára, immár Matolcsy Györgyre sincs szüksége Orbán Viktornak. Vélemény.

Magyarország 800 milliárd forintos hiánnyal indította az évet

A bevételek nőttek ugyan 2020 első negyedévéhez képest, az állami kiadások azoknál sokkal jobban, az egyenleg így jelentős mínuszba fordult. Sok pénzt vitt el a 13. havi nyugdíj visszaépítése és a járványválság.

Zalatnay Cinit nagyon elvinné innen egy földönkívüli

Az Űrpiknikben váratlanul találkozik a kommunista esztétika és a kis költségvetésű scifik világa. Kritika Badits Ákos első nagyjátékfilmjéről.