Hírkereső

Keresés

Marabu Féknyúz: Veszélyben a kétharmad

Kutatás bizonyítja, hogy a közmunka miatt többen szavaznak a Fideszre

Éppen a billegő választókerületekben van több közmunkás, vagyis olyan helyeken, ahol a Fidesznek nagyobb szüksége van a szavazatokra.

Az elmúlt négy választás leckéje, hogy az ellenzék nem eshet szét, ha nyerni akar

Három évvel ezelőtt még egymást marták az ellenzéki pártok a Fidesz-kétharmad mellett lecsorgó országgyűlési székekért, 2022-ben viszont egy ellenzéken kívüli arc mögött sorakoznak fel, miután a választók világossá tették, hogy rendszerváltást csak összefogás és megújulás révén akarnak. Megnéztük és vizualizáltuk a legutóbbi országgyűlési, európai parlamenti, önkormányzati és ellenzéki előválasztás eredményeit – így erősödött meg látszólag az ellenzék és borultak fel a belső erőviszonyai 2018 óta.

Megmérték: minél több a közmunkás a faluban, annál többen szavaznak a Fideszre

Kutatók becslése szerint a 2014-es választásokon akár 5-6 mandátumot is hozhatott a Fidesznek a közfoglalkoztatás, ezen is múlhatott a kétharmad. A háttérben az áll, hogy az emberek félnek, hogy még ezt a megélhetésüket is elveszítik, és a polgármestereknek is az az érdekük, hogy fennmaradjon ez a kiszolgáltatottság.

Gulyás a bebetonozott kinevezésekről: nem lesz semmi probléma, ha marad a polgári kormány

A miniszter azt üzente az ellenzéknek, hogy nyerjenek kétharmaddal és akkor leválthatják a Fidesz kinevezetteit.

Megháromszorozta szavazatai számát Márki-Zay, kétharmados győzelmet aratott Budapesten

Több megyében nyert Dobrev Klára, de összesítésben több vidéki szavazó sorakozott fel a hódmezővásárhelyi polgármester mögé. Csak egy fővárosi választókerületben szavaztak többen a DK jelöltjére.

Márki-Zay Péter: Kétharmaddal fogjuk leváltani Orbánékat

Vasárnap esti győzelmi beszédében a miniszterelnök-jelölt arról beszélt, „megtisztult az ellenzék”, és ha győznek jövő áprilisban, „nem Gyurcsányt, hanem a szabadságot” hozzák el Magyarországra.

Nemzetközi sajtótájékoztatón értékel Márki-Zay Péter

Nemzetközi sajtótájékoztatót tart Márki-Zay Péter, aki az előválasztás második fordulóját megnyerve lett a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Eredményváróján – miután győzelméhez DK-s vetélytársa, Dobrev Klára is gratulált – korábban arról beszélt, hogy ellenzéket is váltottak ma, és kétharmaddal tervezi jövőre legyőzni a Fideszt.

Márki-Zay szerint egy kérdés van: Fidesz vagy nem Fidesz?

"Kétharmaddal fogjuk leváltani Orbán rendszerét" - ígérte a végén. A választási csalások megelőzésére egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott a csalások leleplezőinek.

Budapesten eddig kétharmada van Márki-Zay Péternek

Kétszer több szavazata van a fővárosban, mint Dobrev Klárának.

A NER-nek kétharmaddal se, az ellenzéknek sima többséggel is? Ez abszurdum!

Jakab András alkotmányjogász szerint polgárháborús helyzethez vezethet, ha az ellenzék hatalomra jutva semmisnek tekinti az Alaptörvényt vagy feles többséggel elkezd alkotmányozni. Márpedig ebben Dobrev Klára és Márki-Zay Péter is egyetért. Szerinte sok trükkös disznóság van az Alaptörvényben, de nem lehet ledobni a jogi atombombát.

Lemondott a Médiahatóság elnöke, utódját a következő kilenc évre a Fidesz választhatja meg

Lemondott Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, aki egyben a Médiatanács elnöke is, értesült a 24.hu. A lap úgy tudja, Karas a döntését már közölte is Áder János köztársasági elnökkel.ReklámA 24.hu értesülését megerősítette az NMHH Kommunikációs Igazgatósága is: mint írták, az elnök azzal indokolta a lemondását, hogy új szakmai kihívásokat keres.Persze elképzelhető, hogy a Fidesz számára kedvező döntéseket hozó Karas inkább a politikai logika mentén nyújtotta be a lemondását, hiszen így a jelenlegi kétharmados kormánytöbbség dönthet arról, ki legyen a következő kilenc évre, azaz 2030-ig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.Karast még 2013 augusztusában nevezték ki elődje, Szalai Annamária halála után.

Orbán Viktor győzelmét várják jövő tavasszal a magyarok

Az aktív szavazók kétharmada Orbán Viktort tartja a legesélyesebbnek arra, hogy 2022 után (is) Magyarország miniszterelnöke legyen. Lehetséges kihívói közül Dobrev Klárának és Márki-Zay Péternek hozzávetőlegesen ugyanannyi esélye van a hivatalban lévő kormányfővel szemben: 18, illetve 17 százalék. Ez arra mutat, hogy a választók a baloldal két jelöltjét beárazták: azonos módon viszonyulnak Gyurcsány Ferenc feleségéhez és Márki-Zayhoz – derül ki az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Gulyás Gergely szerint álhír, hogy bebetonoznák Polt Pétert

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint eddig is kétharmados többség kellett a legfőbb ügyész leváltásához.

Gulyás a Poltot érintő törvényjavaslatról: Álhírterjesztés folyik

A miniszter szerint a javaslat csak az eddigi szabályozás pontosítása. Ami egyébként úgy szól, hogy a legfőbb ügyészt csak kétharmados többséggel lehessen felmenteni.

Olvasóink kétharmada szerint Márki-Zay Péter győzelmét hozta a tévévita

Korábban egy reprezentatív kutatás Dobrev Klára szűk győzelmét mutatta.

A kormány azt javasolja, a legfőbb ügyészt csak kétharmaddal lehessen leváltani

Polt Pétert bebiztosítanák.

Új kormányjavaslat: csak kétharmados többséggel lehessen felmenteni a legfőbb ügyészt

Azzal indokolják, hogy ha a megválasztásához minősített többség kell, akkor az eltávolításához is legyen ugyanez előírva.

Kétharmadhoz kötné a kormány Polt Péter leváltását

Minden oldalról bevédték.

Polt Pétert is csak kétharmaddal lehetne leváltani a kormány új javaslata szerint

A választások előtt fél évvel a kormány megváltoztatná a legfőbb ügyész felmentésére vonatkozó előírásokat. Egyes állami vezetőket pedig a miniszterelnök helyett a köztársasági elnök nevezhetne ki és menthetne fel.

Eddig az összesen megrendelt 24 millió adag vakcina kétharmada érkezett meg Magyarországra

A Janssenből 3,5 millióval kevesebb érkezett.

Az autózók kétharmadának már túl sok az 500 forintot közelítő benzinár

Minden nyolcadik autósnak pedig mindegy, mennyibe kerül az üzemanyag, ki fogja fizetni.

Ezen a 8 körzeten múlhat a kormányváltás

Egyre inkább úgy tűnik, meg kell dolgoznia a Fidesznek a kormánytöbbség megtartásáért. Megnéztük, melyek a számára biztosra vehető körzetek és hol fordíthat az ellenzék. Pár simának tűnő menet mellett nagyon kemény csatákra kell készülni.

Karácsony a pesti mocsokból kiabálja, hogy ő a jó fiú

Ha Karácsony Gergelynek akárcsak egyetlen szavát is el lehetne hinni, akkor volna értelme annak a szellemi párviadalnak, amelyet a főpolgármester és Dobrev Klára folytatott a miniszterelnök-jelölt jelöltek vitájában az RTL Klubon arról, lehet-e feles többséggel a kétharmados Alaptörvényt és más sarkalatos törvényeket módosítani.

Népszavazáson dönt Svájc a melegházasságról és az örökbefogadásról

Az azonos neműek házasságáról és a meleg párok örökbefogadásáról is döntenek Svájcban a témában rendezett népszavazáson. A szövetségi kormány és a felmérések szerint az emberek majdnem kétharmada is az “igenek” mellett van.

Nem történt meglepetés az orosz választásokon

Vlagyimir Putyin elnök pártja, az Egységes Oroszország nyerte a hétvégi orosz parlamenti választásokat. A szavazatok közel felét és az egyéni mandátumok túlnyomó többségét begyűjtve a kormánypárt megtartotta kétharmados többségét a törvényhozás alsóházának számító Állami Dumában.

Tűkön ülve várjuk, hogy az Európai Bizottság félteni kezdje a jogállamiságot a baloldaltól

A feszült várakozás egyre elviselhetetlenebb.

Putyin összerakta magának a kétharmadot

A parlamenti választást követően aligha indulnak újra a korábbi szavazásokat követő tüntetési hullámok Oroszországban. A Kreml felszámolta a valódi ellenzéket, így nem maradt, aki megszervezné a szabálytalanságok elleni tiltakozást.

Tóta W.: Egyetért-e Ön azzal, hogy legyen tényleg vége?

Fontos, hogy legyen hihető válasza az ellenzéknek arra, mit kezd a kétharmados törvényekkel, különben nagyjából felesleges szavazni. Vélemény.

Kálomista Gábor az Elk*rtuk miatt hisztizni kezdett az Indexen, a Budapest Film vezérigazgatója reagált a vádakra

Az orbánista producer állítja, a kétharmados Orbán-korszak 11. évében Gyurcsány vezetésével fenyegetik a vidéki mozikat, hogy ne merjék leadni a gyurcsányozós propagandafilmet.

Kövér az ellenzéknek: Ha a kétharmados törvényeket kétharmados felhatalmazás nélkül kívánják módosítani, az büntetőjogi kategória

Előbb elvette a szót egy DK-s képviselőtől, majd figyelmeztetett.

Orosz választás: Putyin pártja megőrizheti alkotmányozó többségét

A szavazatok felét már összeszámolták.

Úgy tűnik, hogy Putyinék nyerték az orosz parlamenti választást

Minden jel szerint még a kétharmad is meglesz újra.

Sok szabálytalanság tarkította a Putyin-párt győzelmét hozó oroszországi választásokat

Az első előrejelzések szerint a Vlagyimir Putyin államfőt támogató Egységes Oroszország Párt (JeR) legalább kétharmados többséget szerzett a péntektől vasárnapig tartó oroszországi parlamenti választáson. A kommunisták a vártnál jobban szerepeltek. A részvétel annak ellenére ötven százalék közelében maradt, hogy sok olyan szabálytalanság kísérte a voksolást, amely további szavazatokat hozhatott a JeR-nek.

Márki-Zay Péter: Nem vagyok hajlandó hiúsági okokból egy újabb fideszes kétharmadot végignézni

Az ellenzéki miniszterelnők-jelölt – ha bejut a második fordulóba – megpróbálja meggyőzni a főpolgármestert, hogy lépjen vissza a javára, mert magát konszenzusosabb jelöltnek tartja.

Dobrev tizenötször annyi embert kért a támogatóitól, mint egykor Orbán

A fideszes alaptörvényből vezette le Dobrev Klára, hogy kétharmados törvények nélkül is le lehet építeni a Fidesz mélyállamát. A DK kormányfőjelöltje azt is megígérte, hogy sosem fog golyóálló mellényt hordani.

Mit jelent, hogy Dobrev Klára feles többséggel bontaná le az Alaptörvényt?

Az Orbán-rezsim hatalmát bebetonozó kétharmados törvényeket egy új kormány nem hagyhatja örökre érintetlenül, de a részletek kidolgozatlanok, a téma felvetése eddig korainak és politikailag felelőtlennek tűnt. A DK miniszterelnök-jelöltje most belefújt a nullás lisztbe.

Az ötvennél fiatalabbaknál ugrott meg a covidosok száma, Európa kétharmada lehagyott minket az átoltottságban

A gyerekeket és a nyugdíjasokat egyelőre jobban elkerüli a vírus. Heti vakcinaösszegző.

Így lehet 27 százalékos támogatottsággal kétharmadot szerezni

Péntektől vasárnapig új parlamentet választanak maguknak az oroszok. Bár Putyin pártjának támogatottsága erősen megcsappant, most is a győzelemre hajt. Az ellenzék szerint viszont a hatalom óriási vál

Nézőpont: A magyar választók hetvenöt százaléka Gyurcsány Ferenc távozását akarja

Négyből három felnőtt magyar Gyurcsány Ferenc politikai visszavonulását kívánja; a kormánykritikus választópolgárok kétharmada is így gondolkodik – derül ki a Nézőpont Intézet friss kutatásának megállapításaiból, amelyeket szerdán közöltek az MTI-vel.

Én egy független politikus vagyok, és egyébként Gyurcsány Ferenc felesége

Dobrev Klára egyszerű többséggel is eltörölne kétharmados törvényeket, és szerinte a parlament fele legyen nő. Egy kampánynapján kísértük el a DK miniszterelnök-jelöltjét, aki azt is elárulta, hová lövi be magát a Gyurcsány-skálán.

Hoppál Péter nem ment el az emberi jogi fórumra, mert ott nem lett volna meg a Fidesz kétharmados többsége

Hat képviselőt hívtak meg a fórumra, a Fidesz csak egy helyet kapott volna.

Nagyon meglódult a lakossági és a céges hitelezés is

A kkv-hitelek kétharmada az NHP Hajrá! programhoz kötődött.

Nem bízná rá az uniós támogatások elosztását a kormányra a magyarok többsége

Magyarországon pedig a megkérdezettek közel kétharmada szerint rossz irányba mennek a dolgok. Az Európai Parlament évadnyitója előtt mérte fel a kontinentális hangulatot az Eurobarometer kutatása.

A magyarok kétharmada nem bízik benne, hogy a kormány megfelelően költi majd el a helyreállítási alapot

Nem vagyunk túl jó véleménnyel a kormányról az Eurobarométer felmérése szerint.

A magyar párok kétharmada leginkább az állami támogatások miatt kötne házasságot

Magyarországon 1986 óta nem volt olyan sok házasságkötés, mint tavaly.

A centrális erőtér után Orbán Viktor a kétharmadtól is elbúcsúzhat

Jól fontolja meg, ha épp most kötne fogadást a jövő évi választási eredményről. Elbódítják Deutsch Tamás szavai vagy az ellenzéki politikusok nagyratörő vágyai a leendő kétharmados győzelemről? Ki kell hogy ábrándítsuk.

Bekúszott az iskolába a NER, miközben hivatalosan nem akar politizáló tanárokat

Hamarosan végez a NER-korszak első diákgenerációja: szerdán kezdték el az utolsó iskolaévüket azok, akik Orbán Viktor 2010-ben kezdődő kétharmados kormányzása alatt kezdtek el tanulni. Diákokat és tanárokat kérdeztünk arról, milyen szerepet kapott az eltelt 11 tanévben a politika az iskolai életben. Úgy tűnik, hogy a NER-en belül semmilyen téma nem lehet a NER-en kívüli, még az iskola sem.

Végül 3,8 milliárdból épül újra Karcagon a milánói Sámándob

A tender nyertesei nagyjából kétharmadával drágábban rakják újra össze a 2015-ös világkiállításra épült pavilont, mint amennyibe az eredetileg került. Jövőre kell elkészülniük.

Medián: A budapesti fideszesek kétharmadát nem zavarják a felújítások miatti dugók

Főleg az autósok idegesek, és látványos, hogy a kormánypártiakat minden jobban zavarja.