Hírkereső

Keresés

Levegővétel az intenzív osztályon: kinek jusson?

Elképesztően magas a halálozás azok között a Covid-betegek között, akiket lélegeztetőgépre kapcsolnak, akiket viszont ennél enyhébb módszerekkel kezelnek, túlélhetik. A szakemberek szerint viszont nem véletlenül találták fel a gépeket, azok nem halálos ítéletet jelentenek, hanem éppen az utolsó esélyt az életre. Javíthatna a halálozási számokon, ha az orvosok feltehetnék a kérdést, amely alapján meghozhatnák a legnehezebb döntést: kinek több az esélye a túlélésre? Itthon ez egyelőre tabu.

Cseh László a 888.hu-nak: Egy szúrás nem nagy ár az egészségünkért

Cseh László annyira magától értetődőnek tartja részvételét az oltási kampányban, hogy szinte nem is érti a szerepvállalását firtató kérdést. S természetesen a szakértőkre bízza, kinek milyen vakcinát kell beadni.

Az Aegon is valamelyik havernál landolhat, a kérdés csak az, mikor és hogyan

Megakadályozta a kormány az Aegon biztosító eladását. Minimum gyanús, hogy tette ezt egy olyan szabály alapján, amelyet egy nappal a tranzakció bejelentése előtt hozott.

Összeverekedett két ember egy csepeli buszon, sajtóinformációk szerint maszkviselés miatt

A rendőrség csak a verekedés tényét erősítette meg kérdésünkre, az okokról nem közölt információt.

Gyurcsányék fake news-gyára már közvélemény-kutatásokat is végez

Érdekes videó bukkant fel a minap a Facebookon, amely tanúsága szerint a Demokratikus Koalícióhoz (DK) köthető ezalenyeg.hu pártpreferenciára is kitérő közvélemény-kutatásnak álcázott kormányellenes uszítást folytat. Tudjuk, bevett szokás, hogy egyes sajtótermékek megbíznak szakértő intézeteket egy-egy kutatás elvégzéséhez, azonban itt egyértelműen egy propagandaportál végzi el ezt a munkát. Éppen ezért a 888.hu kérdésekkel fordult az érintettekhez, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot is megkérdeztük, hogy megtudjuk milyen szabályoknak kell megfelelni ilyen esetekben.

Novák Katalin kimondta: Németország jogállam

Gulyás Gergely még nem volt ennyire biztos a kérdésben.

Hadházy szerint titokzatos telefonhívásokkal járatják le Zuglóban

Újabb fordulathoz érkezett a zuglói előválasztási csata: Hadházy Ákos azt állítja, közvélemény-kutatásnak álcázott kérdésekkel járatják le. Az MSZP-s Tóth Csaba nem tud az akcióról, de a kifogásolt kérdést nem tartja lejáratónak.

Rákóczi Ferenc: Már nagyon a végét jártuk

A Rádió 1 étterem-tulajdonos műsorvezetője szerint sok kérdést kell még tisztázni a teraszok nyitása előtt.

NNK: Kötelező felboncolni, aki az oltást követő egy hónapon belül meghalt

Levélben emlékeztette egy két éve kiadott utasításra a kormányhivatalokat a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Kérdés, hogy a túlterhelt egészségügyben ezt meg tudják-e valósítani.

EUB: Megsértette az uniós jogot Polt Péter és a Kúria

A legfőbb ügyész és a magyar legfelsőbb bírósági fórum is az uniós joggal szemben járt el egy bíróval szemben, aki az Európai Unió Bíróságától kért jogi állásfoglalást egy büntetőügyben. Az uniós ítéletnek még a jogállamisági mechanizmus esetleges megindításában is szerepe lehet.

Pokorniék jogerősen elveszítették a 444 ellen indított parkolási pert

A polgármester korábban azt nyilatkozta, hogy azért nem adott interjút a turulról szóló filmünkhöz, mert korábban parkolás-ügyben nem mondtunk igazat. A bíróság döntött a kérdésben.

Itt a Belügyminisztérium válasza arra kérdésre, mire jó a védettségi igazolvány

Folyamatosan postázzák az okmányokat.

Válaszolt a Belügyminisztérium a kérdésre, hogy mire jó a védettségi igazolvány

Vagyis majdnem válaszolt. Válaszolt volna, ha itt lenne az ideje. De nincs.

Az újranyitás legégetőbb kérdése az iskolakezdés

Körképünk a bizonytalanságról.

Intenzív terápiás szakorvos: Amikor becsukod a szemed, látod magad előtt a halottakat

Dr. Máté-Horváth Nóra szerint a fizikai megterhelés egyszerű ténykérdés, amit ki lehet pihenni, de ami nem múlik el, az a mentális fáradtság.

Arra ne számítsunk, hogy egyből beindulnak majd a kocsmák és szállodák

A nyitás a vendéglátóhelyek esetében jóval bonyolultabb folyamatnak ígérkezik, mint az iparcikkboltoknál, kezdve mindjárt ott, hogyan szerzik vissza a bizonytalan időszakban az időközben biztos munkát talált munkaerőt a cégek. És akkor is kérdés: mi lesz azokkal, akik nem kaptak oltást?

Kutya kötelességünk lenne vizsgálni a kínai vakcina hatékonyságát, ha egyszer tömegesen oltunk vele

A szakértő szerint vannak olyan hazai esetek, amikor a Sinopharm vakcinája nem alakított ki védelmet a beoltottakban, ezért kiterjedt vizsgálatra lenne szükség, hogy kiderüljön, szórványos esetekről vagy gyakori problémáról van-e szó. Sarkadi Balázs akadémikus azért áll a nyilvánosság elé, mert a levelére szakmai körökből nem érkezett érdemi válasz. Szerinte mindenkinek az lenne az érdeke, hogy utánajárjunk a kérdésnek, mert a bizonytalanság csak az oltásellenességet erősíti.

A keleti vakcinára ráoltható a nyugati?

Dr. Vajó Zoltán újra rendel. Olvasói kérdésekre adja meg a választ.

Operatív törzs: A védettségi igazolvány nem mentesít a karanténkötelezettség alól

Ismét csak egyetlen kérdést olvastak fel az operatív törzs tájékoztatóján, amelyre egyébként mindenki, aki figyeli a járványról szóló híreket, kívülről fújja a választ.

Megérné-e pénzt osztani annak, aki beoltatja magát?

Járjon-e pénz az oltásért, vagy fizessen büntetőadót az, aki nem oltatja be magát? Közgazdászok már a Covid előtt is vizsgálták a kérdést, amely most nagyon aktuális. Távolinak tűnhet a kapcsolat, de az ügyben érdemes tanácsot kérni környezetvédelmi szakemberektől.

Profil: csak Magyarországon uszítanak egy egész armadát a hatalom ellenségeire

Logikusnak tűnő magyarázattal állt elő a magyar kormánysajtóban kérdéseiért megtámadott Franziska Tschinderle szerzőtársa, miért kreált ekkora botrányt a Fidesz egy újságírói megkeresésből. A néppárti kiválás miatt ideges a magyar kormánypárt – állítja Siobhan Geets.

Telt házas Eb-meccsek: ismert és ismeretlen kockázatokkal nézhetünk szembe

Magyarország abban bízik, hogy 2021 júniusában már olyan lesz az átoltottság, hogy nem jelent különösebb kockázatot a foci-Eb-n telt házas meccseket rendezni Budapesten. Két hónappal az esemény előtt sok kérdés merült fel, ezekre próbáltunk választ találni.

Erdő Péter: Az Eucharisztikus Kongresszus nem politikai, hanem vallási esemény

A bíboros szerint az akkori szervezők 1938-ban is nagyon odafigyeltek Magyarországon, hogy ne merüljenek fel politikai kérdések a rendezvény körül.

Merkely Béla: Csak idő kérdése, hogy a brit variáns mikor fertőzi át a teljes populációt

A szakértő szerint téved az, aki úgy gondolja, a saját beoltása nélkül kialakul a nyájimmunitás.

Veszélyeztetik-e a magyar oltásellenesek a járvány legyőzését?

Nemzetbiztonsági kockázatnak számítanak-e az oltásellenes, vírustagadó csoportok hangadói, vagy ártalmatlanok? Ki vagy kik döntik el az, hogy valaki nemzetbiztonsági kockázat-e? Különösen fontos kérdések ezek Magyarországon, ahol úgy tűnik, hogy a járvány elleni védekezésben a kormányzat mindent egy lapra, az oltásokra tett fel, miközben európai viszonylatban viszonylag sokan oltásellenesek.

Orosz vakcinával oltakozott az ellene uszító Tordai

Az alábbi levelet küldtük Tordai Bence országgyűlési képviselő számára.

Gyerekek a tévé előtt – tanulságos útravaló vagy szükséges rossz a mesenézés?

Videónkban szülőkkel és egy pszichológussal beszélgettünk arról, hogy mire fontos figyelmünk gyermekünk tartalomfogyasztásával összefüggésben? Szabad-e órákon át hagynunk mesét nézni őket? Mi van, ha csak így hajlandó enni? Hogyan szűrjük a tartalmakat? Mit jelent, ha gyermekünk ugyanazt a rajzfilmet követeli újra és újra? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ.

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész

Miért kell „a jogállami restauráció kérdését” a választási küzdelem középpontjába állítania az ellenzéki összefogásnak, és többek között erre is felhatalmazást kérnie a választóktól? Alkalmas-e az ellenzék a rá váró feladat elvégzésére? Erről ír Elek István cikksorozata új részében, mely Ellenzék 2020 című sorozatunk újabb stációja.

Profil: Orbán mindig külső ellenséget keres – ezért támadja a külföldi újságírókat

A Profil munkatársai nagyjából már túl vannak az első megrázkódtatáson, miután az MTVA durva támadást intézett az egyik kollégájuk ellen, így időnként felolvassák egymásnak a nagy vihart kavaró kérdéseket, mert az ilyen botrányokban mindig van valami komikus. De azért a dolog sokkal súlyosabb. Így foglalja össze a helyzetet az osztrák hetilap kommentárja.

Semmi sincs jól? Tíz vers a mai Magyarországról

Tíz fiatal költő verse a magyar költészet napján. A kérdésünk csak annyi volt, hogyan érzik magukat ma Magyarországon.

Az Index-olvasó kérdez: kombinálhatóak az oltások?

Levelesládánkat elárasztották az egészségügyi kérdések. Dr. Vajó Zoltán újra rendel.

Hadházy: Orbán Viktor hazudik az iskolanyitásról

Hadházy Ákos független képviselő szerint Orbán Viktor hazudik, amikor azt állítja, hogy a nemzeti konzultáció során szavaztak az emberek az iskolanyitás kérdéséről.

Jakab Péter: Nem volt téma a családban a holokauszt, de a zsidózás zavar

Miskolcon nőtt fel és a szíve mindig visszahúzta a városba. Most mégis Budapesten politizál, ahol elmondása szerint az ellenzékből is volt, aki vidéki prolinak gondolta. Zsidó származású, de nincs identitástudata. A cigánykérdés vonzotta a Jobbikhoz, miközben tanított roma nemzetiségi iskolában is. HVG-portré a Jobbik miniszterelnök-jelöltjével.

Obrusánszki-család vagy Obrusánszki család? – Helyesírási kvíz

Tesztelje tudását a Telex kérdéssorával! Csak tíz kérdés. Amit garantálunk: megoldókulcs még soha nem volt ennyire szórakoztató.

Minél tovább maradunk a moratóriumban, annál többet fizetünk később

Jelentős összeggel, akár több, mint 10 százalékkal is megnövelheti a hitel teljes visszafizetendő összegét, ha az adós a moratórium teljes időszaka alatt felfüggesztette a hiteltörlesztést. Az ok egyszerű: bár a moratórium alatt felszámított kamat nem tőkésíthető, mivel a hitelek törlesztője nem emelkedhet, ezért a megnövekedett futamidő miatt tovább fizetjük a kamatot a bank pénzére.

Nem egyszerű az öröklés kérdése Fülöp herceg halála után

Nem biztos, hogy minden rangja Károly hercegre száll.

Franziska Tschinderle: Kíváncsi vagyok, a Fidesz miért félt válaszolni a kérdéseimre

Kérdésekkel provokáltuk az osztrák újságírónőt, aki kérdésekkel provokálta a Fideszt, és emiatt lesújtott rá a köztévé Híradója hatalmas bosszúval és rettentő haraggal.

Ilyen halálozási adatok mellett miért enyhít a kormány - szegezték a kérdést Kovács Zoltánnak az al-Dzsazírán

Az interjút a riporter azzal a kérdéssel vezette fel: megölte-e Orbán Viktor a demokráciát Magyarországon?

Profil-főszerkesztő: Ami történt, nemcsak az egyik újságíróm elleni fenyegetés, hanem támadás a sajtószabadság ellen

A Fidesznek küldött kérdései miatt került a magyar közmédia kereszttüzébe Franziska Tschinderle, az osztrák Profil című hetilap munkatársa. Az ügy a politika legmagasabb szintjeit is elérte, az osztrák külügyminiszter telefonon hívta fel miatta magyar kollégáját, Szijjártó Pétert. Christian Rainer, a Profil főszerkesztője a hvg.hu-nak adott interjújában elmondta, miért volt fontos számukra a nyilvánosság elé állni, mit gondol a magyar sajtószabadságról és mit kérdezne Orbán Viktor miniszterelnöktől, ha lehetőséget kapna rá.

Nem világos, mire alapozza Gulyás, hogy több lett a hajléktalan Budapesten

A miniszter szerint mióta Karácsony Gergely vezeti a fővárost, többen élnek az utcán. Az elérhető adatok azonban nem erre utalnak. És kérdés az is, kinek a felelőssége, ha mégis.

Most akkor lesz Sziget, vagy nem lesz Sziget?

Újra napirenden az égető kérdés.

Nem tudni, mennyibe kerülnek a védettségi igazolványok, mert a kormány nem mondja meg

Még körülbelüli összeget sem írtak Hadházy Ákos erre vonatkozó kérdésére.

A főpolgármesteri hivatal nem érti, honnan vette Gulyás, hogy több a hajléktalan Budapesten

Írásban tettünk fel kérdéseket a Főpolgármesteri Hivatalnak a csütörtöki Kormányinfó után.

50 éve ezen a napon már nagy volt az izgalom a Szovjetunióban

1961. április 12-én a Szovjetunióból indították útjára a világ első embert szállító űrhajóját, a Vosztok-1-et, fedélzetén Jurij Gagarinnal repülő őrnaggyal, aki összesen 108 percet töltött odafenn. Ezzel egyúttal a nagy kérdés is eldőlt, hogy vajon ki küld először embert az űrbe, a szovjetek vagy az amerikaiak. Az USA válasza persze nem maradt el.

Gulyás azt ígérte, majd Müller válaszol, ő viszont Gulyásra hivatkozva nem felelt

Egy kérdés, két ember, nulla válasz.

Megszólalt az osztrák külügy, Ausztria elfogadhatatlannak tartja az M1 riportját

Kezd diplomáciai botrány lenni azokból a kérdésekből, amelyeket egy osztrák újságírónő tett fel a Fidesz európai parlamenti küldöttségének.

Felhívta Szijjártó Pétert az osztrák külügyminiszter, a „kérdésekkel provokáló” újságíró ügyéről is beszéltek

Szijjártó szerint Franziska Tschinderle álhíreket terjeszt Magyarországról.

Elfogadhatatlan a közmédia lejárató riportja az osztrák külügy szerint

Telefonon hívta fel Szijjártó Pétert az osztrák külügyminiszter, aki szerint a média alapvető feladata, hogy kritikus kérdéseket tegyen fel. A magyar külügyminiszter viszont álhírterjesztésről, képmutatásról és liberális mainstreamről beszélt nemcsak a Profil újságírója, hanem Petry Zsolt ügyében is.

Kérdésekkel provokáló újságíró: Nem fogjuk abbahagyni

Franziska Tschinderle, az osztrák Profil munkatársa szerint hanyatlik a demokrácia Magyarországon, ezt pedig nem lehet tétlenül nézni. Sőt, Ausztriában már bocsánatkérést várnak az M1 riportja miatt.

Karácsony Gergely is kénytelen "kérdésekkel provokálni"

A főpolgárnester félti a Diákvárost a kormány kínai egyetemétől.