Hírkereső

Keresés

15 milliós kártérítést kellett fizetnie Schobert Norbertnek

Schobert jogsértően használt zenéket a fitnesz DVD-ken.

Nyilvánosan kell bocsánatot kérnie Karácsonynak Tiborcztól

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen kimondta, hogy Budapest regnáló főpolgármestere jogsértést követett el, amikor választási kampányában Tiborcz István nevének jogosulatlan felhasználásával a „Tiborcz-adó” kifejezést használta. Karácsony Gergelyt a bíróság eltiltotta a további jogsértésektől, és nyilvános bocsánatkérésre, valamint kártérítés megfizetésére kötelezte.

55 milliós bírságot kapott az Erste a jegybanktól

A jegybank szerint a pénzintézet többes biztosítási ügynöki tevékenységéhez kötődő jogsértéseket követett el.

Süddeutsche Zeitung: Német kormánypárti politikusoknak is mentek azeri kenőpénzek

Hónapok óta nyomoz a német államügyészség, mert erős a gyanú, hogy az uniópártok több képviselője nem véletlenül szavazott az Európa Tanácsban többször is az emberi jogok ellen, amikor az azerbajdzsáni jogsértésekről volt szó. A Süddeutsche Zeitung azonban úgy tudja, hogy a CDU-CSU több politikusa mellett további személyek is a hatóságok látókörébe kerültek.

Rámegy a fogyasztóvédelem a környezetbarátnak mondott termékek ellenőrzésére

Akár százmillió forintra is büntethetnek a jogsértés súlyosságától függően.

A rendőrség szerint nem volt jogsértés Tiborcz turai kastélyszállójánál, és általában is állítják: kevés illegális szobakiadás van az országban

Hadházy Ákos tett bejelentést Tiborcz szállodája miatt hétvégén, illetve a szállodaszövetség beszélt arról, hogy sok a fekete szobakiadás vidéken a járvány alatt.

Eurótízmilliókat fizetünk az állam emberi jogsértései miatt

Tíz év alatt 22,5 millió eurót kellett fizetnie a magyar államnak azért, mert megsértette az emberi jogokat. Az Európa Tanács éves jelentéséből az is kiderül, hogy jelenleg 283 magyar ügy fut az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt. Magyarország gyakori vendégnek számít ezen a fórumon.

Kikényszerítené az Európai Parlament a jogállamisági rendelet alkalmazását

Állásfoglalásban üzenné meg az EP az Európai Bizottságnak: ha nem büntetik a jogsértéseket, az uniós bírósághoz fordulnak. A szélsőbaltól a Néppártig mindenki támogatja a javaslatot – egyedül a jobboldal széle áll ki a magyar és lengyel kormány mellett.

Utcára mentek Gődény György hívei, 216 embert feljelentettek

Jogellenes gyűlés szervezése, illetve tartása miatt három fővel szemben indult közigazgatási eljárás.

Orbán súlyos jogsértéssel vádolja a Néppártot, ám többször elkövette, amit most számon kér

A kormányfő távozóban szemére vetette Manfred Webernek a visszamenőleges hatályú jogalkotást. Csakhogy az ilyen típusú eljárást épp a Fidesz alkalmazta előszeretettel.

Az uniós főtanácsnok szerint jogsértő, hogy a menedékkérők számára történő segítségnyújtást bűncselekménnyé minősíthetik Magyarországon

Az uniós rendelkezés biztosítja, hogy segítséget lehessen nyújtani a nemzetközi védelmet kérelmezőknek. A főtanácsnok indítványa nem köti a bíróságot.

Mianmari puccs: a Facebook letiltotta a hadsereg oldalait

A közösségi óriás erőszakhullámmal és jogsértésekkel indokolta a döntést.

A kormány kudarca, ha az emberek tőlünk kérdezgetik, mik a szabályok

Több ezren fordultak a járvány alatt a TASZ jogsegélyszolgálatához információért, ami Asbóth Márton szerint azt mutatja, hogy a hivatalos tájékoztatás csődöt mondott. A jogvédő szervezet az ősszel megpróbált megtudni pár fontos és alapvető járványügyi adatot, de az állami szervek nem voltak hajlandóak kiadni azokat, inkább tovább titkolóztak. A Magánszféra-projekt vezetője azt is jogsértőnek tartja, hogy a részletes oltási terv sem nyilvános, pedig egy világjárvány közepén az egyik legfontosabb dokumentum, főleg most, hogy már elérhető a vakcina. Eljutottak hozzájuk olyan esetek, amik arról tanúskodnak, hogy egyes betegek gyakorlatilag elvesztek az egészségügyben a járvány alatt.

A jogsértések láttán kivonul az EU határőrizeti szerve Magyarországról

Felfüggeszti magyarországi tevékenységét az EU határőriteti szerve (Frontex) – közölte az Eurológus értesülését a Hvg

Őrizetbe vették Alekszej Navalnij ügyvédjét és szóvivőjét is

Az ellenzéki politikusért január 23-án két órától tartanak tüntetést több orosz városban is.

A Médiatanács felfüggesztette a Klubrádió frekvenciájának pályáztatását

Fellebbezés érkezett a szervezet vélt jogsértéseire hivatkozva.

Szerzői jogsértés miatt követeli Rákay Philiptől a Partizán alapítója, hogy szedjen le egy videót a Facebookról

A 782 ezer megtekintést is meghaladta már a Partizán YouTube-csatorna „Heti hetes, először és utoljára együtt 2020-ban” című videója, amiben Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Hajós András, Havas Henrik és Kéri László arról beszélgetett Gulyás Mártonnal, a Partizán alapítójával, politikai aktivistával, hogy mi volt a Heti Hetes hatása az első Orbán-komány idején, hogyan alakította a közbeszédet a műsor, hozzájárult-e a politikai megosztottság erősödéséhez, cenzúrázott-e az RTL, illetve mit gondolnak ma a többiek Hajós András 2006-os szerepvállalásáról

Aggasztónak találja az ENSZ, hogy az Alaptörvény leszűkíti a család fogalmát

Az elmúlt két évben 13 alkalommal jelezte a magyar kormánynak az emberi jogok védelméért és alkalmazásáért felelős intézmény, az ENSZ Emberi Jogok Főbiztossága, ha szerintük jogsértést követtek el, és így tettek legutóbb is, december 15-én, amikor a kilencedik Alaptörvény-módosítás és az örökbefogadás szigorítása miatt írtak a kormánynak

Jogsértések tömkelege egy Vas megyei tejüzemben

Ki kellett vonni a forgalomból a problémás termékeket.