Hírkereső

Keresés

Ki az az Éric Zemmour, akit szélsőjobboldalinak bélyegez a Soros-blog?

Számos alkalommal tapasztaltuk már, hogy mindenféle alap nélkül kapja meg egy-egy jobboldali személyiség a „náci”, „fasiszta” stb. jelzőt. De vajon igaz ez a francia esszéíróra?

Orbán meghívására Budapestre jön a francia szélsőjobb új sztárja

Az író, tévés Eric Zemmourt már többször elítélték migránsokat támadó gyűlőletbeszédért. Úgy tűnik, a francia elnökválasztáson is elindul.

Márki-Zay Péter szájkosarat rakna kritikusaira Hódmezővásárhelyen

Az áljobboldali polgármester ismét tanúbizonyságot tett a szólásszabadság melletti kiállásáról, hiszen egy új szabályzattal igyekszik elhallgattatni hódmezővásárhelyi ellenzékét.

Olaszországban a migráció a témája a polgármester-választásoknak

A migráció megállítása és a családvédelem a fő témája a jobboldali pártok választási kampányának a két hét múlva esedékes helyhatósági választások előtt, s ezzel már a kormányváltásra készülnek – hangoztatta vasárnap Matteo Salvini, az olaszországi Liga párt vezetője.

Előbb az arcába üvöltötték, hogy fideszes állat, majd eltörték az ujját és a lábát

Mi tagadás, az őszödi beszéd kiverte a biztosítékot Fábián Gábornál. Annál is inkább, mert, ha választani kellett – ezt soha sem tagadta –, inkább a jobboldal felé húzott. Szóval nem rejtette véka alá a véleményét Gyurcsány Ferenc beszédének kiszivárogtatása után, de arra azért nem gondolt, hogy gumibotokkal vesznek elégtételt azokon, akik felháborodtak a hamis választási ígéreteken, az ország valós helyzetének az elhallgatásán, és nem kerestek felelősöket, az akkori vezetők pedig továbbra is békésen ülhettek a babérjaikon. Elvégre nem volt ott semmi látnivaló, csak egy országot csaptak be.

A magyar migrációs modellt másolja Dánia

A dán szociáldemokraták a 2015-ös migrációs válság óta egyre inkább bevándorlásellenes politikát folytatnak, ami az európai baloldali pártok körében egészen egyedülállónak számít. Ez jól mutatja, hogy a Magyarország által 2015 óta következetesen képviselt bevándorlásellenes politikának nem csak Közép-Európában, vagy a politikai jobboldalon van példamutató értéke, hanem akár a nyugat-európai baloldalon is.

A kormányszóvivő a férje kaszinókoncessziójáról: Jobboldali kormányzatban nincsen annak hagyománya, hogy üzletemberek kerülnek a kormány közelébe

A Telex kérdései után még Gulyás Gergely is a segítségére sietett.

Dikta túra

Társasjáték az előválasztásra 6–99 éves korig.

Jó eséllyel fordul a választásokra az olasz jobboldal

A legújabb közvélemény-kutatások szerint a jobbközép koalíció pártjainak növekedett a támogatottsága, miután a Riminiben történt késes támadások kapcsán ismét felemelték a hangjukat az illegális migrációval szemben.

Varga Judit azzal büszkélkedik, hogy konteós külföldi lapok szemlézik egy interjúját

A miniszter nyilatkozatának szemléi „koronadiktatúra” feliratú bannerek és migránsos rémhírek szomszédságában jelennek meg, de ő örül a nemzetközi médiafigyelemnek.

Az ellenzék nyerte a választásokat Norvégiában, balközép kormány alakulhat

Nyolc év után váltották le az Erna Solberg vezette jobboldali, konzervatív kormányt. A Munkáspárt a Centrum Párttal és a Szocialista Baloldallal léphet koalícióra.

Mégsem jött be a jobboldaliság a baloldalon Pálinkás Józsefnek

Meg is van a Legyen ön is miniszterelnök! show első kiesője: nem más, mint Pálinkás József. De legalább azt nyilatkozta, hogy nem csalódott.

Azzal kampányol, hogy ő nem Gyurcsány embere – Márki-Zay Péter az utcán

Hódmezővásárhely polgármestere tudja, hogy nem ő a legesélyesebb jelölt, de szerinte Google-keresésekben Dobrev Klára alatta van. Egy jobboldali keresztény politikus egy napja, akinek a fő kampánytémája a tisztességes kormányzás és az elszámoltatás. De mi a helyzet a fideszes melegekkel?

Akkora gondolati ívet húzott Deutsch Tamás, hogy beleroppant a baloldal

A baloldal esélytelen -› sokat kell dolgoznunk, vagy győz a baloldal -› egy paraszthajszál választja el a bal- és a jobboldalt.

Orbán Rómában megbeszélte Melonival, hogy a tömeges befogadás nem megoldás

Abban is egyetértettek, hogy a jobboldalnak kell lennie a legnagyobb politikai erőnek Erópában.

Orbán Viktor miniszterelnök Giorgia Melonival találkozott Rómában

A megbeszélésen elhangzott: a szárazföldön és a tengeren is ellen kell állni az erősödő migrációs nyomásnak.

Orbán Viktor újra tárgyalt a szélsőjobboldali Fratelli d'Italia elnökével

Közös céljuk, hogy újra a konzervatívoké legyen a legnagyobb politikai erő Európában. Mintha a Fidesz nélküli Európai Néppárt nem lenne az.

Hat év börtönre ítélték a michigani kormányzó túszulejtését tervező csoport egyik tagját

A férfi azért úszta meg ennyivel, mert készségesen együttműködött a hatóságokkal.

Hiller István Gyurcsány szintjére igyekszik leamortizálni magát

Hiller Istvánra, az MSZP politikusára sokan úgy tekintenek a jobboldalon, mint aki a baloldalon – József Attilát idézve – fehérek közt egy európai. Az augusztus 20-ai ünnepségek kapcsán azonban kiderült, hogy Hillernek mintha kezdene elege lenni ebből a pozitív megkülönböztetésből.

Spanyol bevándorlásellenes politikus: az afgánok menjenek muszlim országokba

Santiago Abascal, a Vox spanyol jobboldali párt vezetője nem fogta vissza magát.

Dennis Prager szerint Orbán Viktornak igaza volt a migrációs kérdésekben

Dennis Prager amerikai rádiós műsorvezető, író szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek igaza volt, amikor nem engedett be számtalan embert a Közel-Keletről.

Melegfelvonulás és ellentüntetés Bukarestben

A járványügyi korlátozásokban meghatározott létszámkorlátozást elutasítva, több ezer résztvevővel tartották meg szombaton Bukarestben az LMBT-közösség hagyományos utcai felvonulását, előtte pedig az Új Jobboldal Párt rendezte meg szintén hagyományosnak számító tiltakozó megmozdulását, a homoszexualitás és a genderideológia népszerűsítése ellen.

A járványügyi szabályokat megszegve tartottak melegfelvonulást Bukarestben

A járványügyi korlátozásokban meghatározott létszámkorlátozást elutasítva, több ezer résztvevővel tartották meg szombaton Bukarestben az LMBT-közösség hagyományos utcai felvonulását, előtte pedig az Új Jobboldal Párt rendezte meg szintén hagyományosnak számító tiltakozó megmozdulását, a homoszexualitás és a genderideológia népszerűsítése ellen.

Business Insider: Az amerikai jobboldal nem vallja be, hogy Orbán veszélyes az USA-ra

A megkeresett amerikai szenátorok közül – már amelyik hajlandó volt válaszolni – többen burkoltan vagy nyíltan úgy gondolják, hogy az USA tanulhat a magyar vezetőtől, ami jól mutatja, hogy az amerikai jobboldal egyre kevésbé tartja fontosnak a demokráciát – állapítja meg összeállításában a Business Insider.

Orbán Viktort emlegetik a betiltott bukaresti Pride szervezői

Orbán Viktor-típusú cenzúrát emlegetnek, habár Magyarországon először jobboldali kormányzás alatt vonulhattak kordonok nélkül az LMBTQ-felvonulás résztvevői – írja a Magyar Nemzet.

Nick Cohen a Guardianben: Mi van Orbánban, ami annyi jobboldali talpnyalót vonz?

Magyarország miniszterelnöke és a Fox News természetes társak a paranoiás politikában – írja Nick Cohen, a baloldali Observer publicistája a hasonló irányultságú testvérlapban, a Guardianben, Tucker Carlson budapesti műsorsorozatát értékelve.

Meloni: Az EU-nak tiszteletben kell tartania a tagországi szuverenitást

Az olaszországi jobboldal egyik kiemelkedő alakja beszélt a nemzetek Európájáról.

Orbán Viktor találkozott Tucker Carlsonnal

Az amerikai jobboldali politikai kommentátor az MCC fesztiválra érkezett, ahol augusztus hetedikén fog előadást tartani, most azonban a miniszterelnökkel találkozott.

A jobboldali értékektől félti a világot a Deutsche Welle az újabb videójukban

Rendkívül szórakoztató, összeesküvés-elméletre hajazó videót tákoltak össze a német baloldali propagandisták. Összemosták a szélsőjobboldalt a mérsékelt-konzervatív jobboldallal, mellyel egy céljuk volt: mindenki rettegjen a jobboldali értékektől.

Oltásszkeptikus republikánus sztártévés érkezik a Fidesz-értelmiségnek előadást tartani

Tucker Carlson vitathatatlanul fontos alakja az amerikai konzervatív politikának, de egyre problémásabb okok miatt az: a rengeteg nézőjének szükség esetén gátlás nélkül terjeszt alaptalan hazugságokat is a hírműsornak álcázott kinyilatkoztatásaival.

A CSU veteránja drámai hangú levélben ment neki a jobboldali német politikai elitnek

Vágatlanul közöljük a Söder pártelnöknek írt teljes dokumentumot.

Egymásnak feszültek Orbán brüsszeli szövetségesei: mi lesz a Fidesszel?

Elképesztő kavarás zajlik az olasz belpolitikában: az események az európai radikális jobboldalt is érintik. Kérdés, hogy jól jön-e a magyar kormánypártnak az, hogy repedezni látszik az olasz és a leng

Tízmilliókból építi fel és támogatja a kormánypárti megmondóembereket a Megafon Központ

A kormánypárti megmondóembereket képző Megafon Központ ugyan 2020 nyarán már indított egy képzést, hogy hangosabbra csavarja a kormányzati propagandát a közösségi médiában, most pedig újra tréningre hívják a jobboldali influenszereket. Finanszírozásukkal kapcsolatban bőszen mutogatnak adományozóikra, ám hogy a súlyos tízmilliók kitől jönnek be és a központ hogyan gazdálkodik vele, azt sűrű homály fedi.

Tízmilliókból építi fel és támogatja a kormánypárti megmondóembereket a Megafon Központ

A kormánypárti megmondóembereket képző Megafon Központ ugyan 2020 nyarán már indított egy képzést, hogy hangosabbra csavarja a kormányzati propagandát a közösségi médiában, most pedig újra tréningre hívják a jobboldali influenszereket. Finanszírozásukkal kapcsolatban bőszen mutogatnak adományozóikra, ám hogy a súlyos tízmilliók kitől jönnek be és a központ hogyan gazdálkodik vele, azt sűrű homály fedi.

Karácsony Gergely hátat fordított 2019-es ígéreteinek

Bár 2019-ben még azt írta, hogy „Budapest 23 kerületből álló egység, amelyen belül biztosítani kell a külső és a belső kerületek egyenletes fejlődését”, megválasztása után „lenullázta” a jobboldali vezetésű kerületek útfelújítási büdzséjét, de nem ez volt az egyetlen korábbi kijelentése, amelyről a főpolgármester megfeledkezett.

"Klasszikus náci propagandát látunk" – aggasztóan erősödik a szélsőjobb Németországban

Az utóbbi években megszaporodtak a szélsőjobboldali csoportok és személyek által elkövetett támadások Németországban, ráadásul ezeknek nem csak bevándorlók vagy zsidók voltak a célpontjai, hanem polit

Tüntetők próbáltak bejutni a szlovák parlamentbe, szélsőjobboldali pártelnök tüzelte fel a tömeget

A demonstrálók tojást és ketchupöt dobtak a rendőrökre, akik könnygázzal válaszoltak. Sajtóhírek szerint egy rendőrnő megsérült.

Bolsonaro azt hirdette, hogy a maszk nem hatásos a vírus terjedésének megelőzésében, a YouTube törölte több videóját

A YouTube közölte, hogy a videókat tudományos alapon törölték, nem azért, mert nem értenek egyet a szélsőjobboldali, koronavírus-tagadó brazil elnök ideológiájával.

Karácsony Gergely bünteti a jobboldali vezetésű kerületeket

Elhanyagoltak a főváros fenntartásában lévő közparkok, játszóterek és közterek a jobboldali vezetésű kerületekben. A fideszes polgármesterek másfél éve szélmalomharcot vívnak a fővárossal, amely korábban az e városrészeket érintő útfelújításokat nullázta le – írja a Magyar Nemzet.

Kövér László nem tartja a baloldalt kormányzóképes parlamenti erőnek

A házelnök a Mandinernek adott interjút, amelyben elmondta, hogy egy-két választáson belül beköszönt Európában a jobboldali reneszánsz.

Újra elindul a Megafon képzése

Mi, jobboldaliak tehetünk azért, hogy az üzeneteink itt is sikeresek legyenek, ezért kell minőségi jelenlétet kiépítenünk a Facebookon. Ehhez azonban rád is szükség van – mondta Bohár Dániel a Megafon közösségi oldalára feltöltött legújabb videójában.

Ezrek tüntettek Grúziában a Pride-felvonulás előtt megvert operatőr halála miatt

A férfit több tucat másik újságíróval együtt hétfőn támadták meg szélsőjobboldaliak az aznapra tervezett Pride-felvonulás előtt.

Meghalt egy újságíró, akit szélsőjobboldaliak vertek össze a grúziai Pride előtt

Az operatőr egyike volt annak a közel 60 újságírónak, akit hétfőn megtámadtak.

Repubblica: Orbánék új pártcsoportja már halott

Bealkonyult az olasz Lega terveinek, az új európai jobboldali pártcsoport valószínűleg nem jön létre, annyira nem akarja senki más - írja oldalán a római lap. A dolog főleg Salvininek fontos, aki Európában egyre veszít a mozgásteréből.

16 szélsőjobboldali párt, köztük a Fidesz, adott ki közös nyilatkozatot arról, milyen Európát szeretnének

Ez lehet a közös frakció előszobája.

Baloldali milliárdosok: megérte Gyurcsány pénzügyminiszterének lenni

Visszatérő motívum a baloldalon, hogy bizonyos jobboldali üzletemberek pénztárcájában kutakodnak. A magát függetlennek és objektívnek mondó sajtó azonban valahogy mindig elfelejt beszámolni saját milliárdosaik ügyeiről. A 888.hu megteszi most helyettük. A Gyurcsány-kormány pénzügyminisztere, Veres János többször is hírbe hozta magát 2010 előtt, volt, hogy offshore-lovagként tündökölt, de a Gyurcsány-érában több botránnyal kapcsolatban is felmerült a neve.

Orbán az európai jobboldal vezetője akar lenni, de homofóbiával ez nem fog menni

Nemcsak az EU vezetőit háborította fel az új magyar törvény, melegellenességgel kampányolni már az európai szélsőjobboldali politikusoknak is kínos. Az európai jobboldal vezető szerepére vágyó Orbán Viktor Magyarországon nyert már választást az ellenségkép keresésével, a nemzetközi főpróba azonban nem jól sült el.

Elfogták a szélsőjobboldali Arany Hajnal egyik szökésben lévő vezetőjét Görögországban

A párt második számú vezetőjeként ismert Hrisztosz Pappaszt a görög fővárosban kapták el.

Elfogták a radikális jobboldali Arany Hajnal szökésben lévő vezetőjét

Hrisztosz Pappasz 2020 ősze óta volt szökésben.

Elfogták a szélsőjobboldali Arany Hajnal szökésben lévő vezetőjét

A bűnszervezetnek minősített radikális görög párt második emberét, Hrisztosz Pappaszt október óta kereste a rendőrség.