Hírkereső

Keresés

1,4 millió forintjába kerül egy budapesti nőnek, hogy igénybe vette a hitelmoratóriumot

A szakértő szerint a nő azért fizet ennyit, mert a moratórium előtt nem sokkal vette fel a hitelt.

Miért bünteti a kormány a kezdő vállalkozásokat?

Magukra maradtak azok a vállalkozók, akik 2019. január 1-je után vágtak bele az üzletbe, mivel a kormány és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által is javasolt Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön csak annak jár, akinek a teljes 2019-es éve nyereséges volt. Sokan bértámogatásra sem jogosultak, mert katás vállalkozók. Fogyasztószalontól és vidámparktól az utasellátóig sok a panasz.

2023-ban indulhat az új magyar gigabank

A Mészáros Lőrinchez és Vida Józsefhez is köthető Magyar Bankholding hivatalosan is elindította az összeolvadás folyamatát.

Harmadával esett vissza az OTP nyeresége 2020-ban, de Csányi Sándor elégedett

Jól jöttek az OTP-nek is az államilag támogatott hitelkonstrukciók.

Az Erste vezetői remélik, hogy a bankok nyitva maradhatnak

60 milliárd forintról 23 milliárdra esett az Erste adózás utáni nyeresége egy év alatt, a banknál összességében úgy látják, rosszabb volt az év, mint amire 2020 januárjában számítottak, de jobb, mint amitől a járvány első heteiben féltek. A vállalatok sokkal kevesebb hitelt vettek fel, a lakossági hitelezés a babaváró hitel miatt csak minimálisan esett vissza. A bank vezetői arról is beszéltek, remélik, hogy a járványügyi szigorítás alatt a bankfiókok nyitva tarthatnak.

A jegybank feltárta a magyar válságkezelés sikerének alapjait: hitel, hitel, hitel, pénznyomtatás

A lakosság és a vállalkozások sok hitelt vettek fel, a törlesztéseiket eltolták a moratóriummal, az MNB pedig több ezer milliárd forintot öntött bele a gazdaságba. Elsősorban ezeknek köszönhető, hogy Magyarország sok szempontból relatíve jól vészeli a válságot - derül ki a jegybank gyorsjelentéséből.

Megtakarítással a lakásfelújítási hitel is kedvezőbb

Február 1-től érhető el a bankokban a kedvezményes lakásfelújítási hitel, ami az új otthonfelújítási támogatás önerejének előteremtésében segíthet. Az akár 3 millió forintos támogatás az utólagos folyósítás miatt már a felújítás elején önerőt igényel.

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Teljes jövedelemadó-mentességet ígért legkésőbb 2022-től a 25 év alatti munkavállalóknak Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában. A bejelentett intézkedés jelentős hatással lehet az érintettek hitelfelvevő képességére, ugyanakkor a Bank360 elemzése szerint érdemes lesz résen lenni, amikor a fiatalok hitelfelvételről döntenek. Elképzelhető ugyanis, hogy a 25. életév betöltésekor ugyanis csökkenő fizetésből kell majd kigazdálkodni a törlesztőrészleteket.

Jegybanki jelentés: Ez a válság akkora, mint a 2009-es, de szerencsére teljesen más

Nem omlott össze a munkaerőpiac, pörög a hitelezés, így sokkal gyorsabb lehet a kilábalás, mint a 2009-es válság után. Feltéve, hogy a járvány nem húzódik el, és 2021 közepére megtörténik a magyar lakosság átoltása. A magyar kormány is engedi elszállni a költségvetési hiányt és vele az államadósságot – feltehetően csak ideiglenesen.