Hírkereső

Keresés

Dupla vagy semmi a betéti kamatokban: nullától 10 százalékig minden lehet

Mintha nem is egy országban működnének, akkora különbségek alakultak ki a bankok lekötött betétekre kínált kamatai között. Az egyik oldalon egy jó nagy nulla áll, míg a másikon már akár 10 százalékos kamat. A nagybankok többsége azonban még mindig azt üzeni a lekötési ajánlataival, hogy nem kell neki a pénz - derül ki a Bank360.hu összeállításából.

Rubelmilliókra büntették a TikTokot és a Twitchet Oroszországban

Az egyiket az LMBT-mozgalom népszerűsítése, a másikat az orosz fegyveres erők hiteltelenítése miatt marasztalták el.

Hitelbe ad gázt Oroszország, ezt is törlesztheti Orbán a szankciók puhításával

A kormány a forint romlásának megállítását reméli a kialkudott fizetési haladéktól. Gyanús, hogy a konstrukció része lehet az újabb EU-s szankciók akadályozása.

Készült egy felmérés Tóth Gabiról: elnök lehet belőle?

Kiderült, hogy hitelesnek tartják-e a kereszténységét.

Az ellenzéki szavazók kétharmada szerint Tóth Gabi nem hiteles, jogosan éri kritika

Közvélemény-kutatás készült Tóth Gabi kereszténységével és a hitelességével kapcsolatban.

Olyanokat is a csok felé terelhet a kormány új rendelete, akiknek eszük ágában sincs gyermeket vállalni

A portfolio szerint a kormány a büntetőkamat 5 százalékon történt maximalizálásával a banki lakáshiteleknél jóval kedvezőbb konstrukciót alkotott meg.

Negatívra rontotta Nagy-Britannia államadós-osztályzatának kilátását az S&P

A nemzetközi hitelminősítő ezzel egy időben megerősítette a brit besorolásokat.

Öt százalékban maximalizálták a csok büntetőkamatát

A jegybanki alapkamat újabb emelése után volt, akinek már 65 százalékos kamaton kellett visszafizetnie a hitelt, ha nem sikerült teljesíteni a csokért vállalt gyermekszámot.

Már most hitel kell Európa gazdasági motorjának

Kétszázmilliárd eurós kerettel támogatási programot indít a német kormány.

Keresi a kormány az EU-s pénz alternatíváját: folyamatos a kapcsolat Kínával

Az ország devizatartalékai kritikus szintre csökkentek, az EU-s pénzről egyelőre nem tudható biztosan, hogy megérkezik-e, így a kormány egyéb megoldásokban is gondolkodik, mert devizához kell jutnia.

Az új brit kormányfő első komoly lépése rögtön beszakította a fontot

Az új brit kormány a múlt hét végén Thatcherére emlékeztető gazdasági programot jelentett be, amellyel kisebb piaci pánikot okozott: a font történelmi mélypontra esett a hitelből finanszírozott adócsökkentési terv hallatán. Boris Johnson szétszórtságát a jelek szerint a hasonlóan átgondolatlan doktríner konzervativizmus váltotta fel.

A vezéregyéniség, akit külföldön jobban becsültek, mint itthon

A magyar futballválogatott most visszavonuló csapatkapitánya szókimondásban, hitelességben is topligás volt, meg sem fordult a fejében, hogy török vagy arab ajánlatot fogadjon el. Hétfőn már edzői vizsgát tesz. Mit jelentett Szalai Ádám a magyar futballnak?

22 éves rekord: 3 százalékra emelte az MNB az alapkamatot

100 bázisponttal 11,75-ről 12,75-re nőtt az alapkamat, ami drágíthat minden hitelt, és lassíthatja a gazdaságot. Cserébe örülnek neki a befektetők és egyszer majd segít az infláció ellen is.

Egy súlyosan beteg nőt próbálnak kilakoltatni Újpesten

Jámbor András ismét beállt az aktivisták közé.

Az FSZB szerint 260 ezer férfi ment el Oroszországból a részleges mozgósítás bejelentése óta

A Novaja Gazeta szerint az adatok hitelessége megkérdőjelezhető, mivel az FSZB korábban „nem dolgozott ilyen gyorsan.” Az lehet a cél, hogy meggyőzzék Putyint a határok lezárásáról a hadköteles korú férfiak előtt.

Az MNB szorít egy nagyot a bankokon, ami egyszerre jó és rossz a lakosságnak

A bankok jelenleg szinte fürdenek a fölös pénzben, ennek az MNB igyekszik véget vetni. A pénzintézetek kénytelenek lesznek értelmezhető kamatokat kínálni a náluk elhelyezett betétekre, ami a lakosságnak egyértelműen jó. A másik oldalon drágább és nehezebb lesz hitelhez jutni, különösen, hogy a bankszektort a kormány különadóval és kamatstoppal sanyargatja.

Mire készül Putyin az ukrán területekkel?

Így csatolják Oroszországhoz az erősen vitatott hitelességű népszavazás után a négy megszállt régiót.

Nem vizsgálta a Moody's a magyar hitelbesorolást

Normál menetrend szerint jövő tavasszal vizsgálja újra a magyar államadósságot a hitelminősítő.

Romokban a költségvetés, hivatalosan is recessziót vár jövőre a kormány

Az államadósság is megugorhat a drasztikus GDP-visszaesés miatt. A legrosszabb forgatókönyv szerint akár IMF-hitelre is szükség lehet, ha nem jönnek az uniós pénzek.

Elvitték a házát, az autóját, most illetménye töredékét kapja egy adósságcsapdába szorult rendőrtiszt

Hiába magas a fizetése, csak 142,5 ezer forintot utal a munkáltató, mert a végrehajtásról szóló törvény a tizennégy éve változatlan nyugdíjminimumra hivatkozik.

Szürreális árajánlatokat kapott Budapest az áramra, de így sem zár be kulturális intézményeket

240 milliárdos árajánlatot kapott a főváros az éves áramfogyasztására, a főpolgármester-helyettes szerint azonban „ez a pénz nincs és nem is lesz”.

Megtagadta az NVB a Jobbik népszavazási kezdeményezésének hitelesítését

Nagy az aggodalom az európai uniós tagság miatt.

Idő előtt hazaküldik a katari vb „rabszolgamunkásait”

Sokan azt állítják, hogy így még a hazájukban felvett hitelt sem fogják tudni visszafizetni.

Csányi Sándor: Mit csinálsz, ha beülsz egy kocsmába a hiteleződdel? Meghívhatnád egy pofa sörre is, de az állam minket inkább pofon vágott

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója nagyon kemény felsorolást tartott arról, hogy a szabályozók hány fronton rontják a magyar bankok versenyképességét.

Csalás miatt perli Donald Trumpot és három gyermekét New York állam főügyésze

Hamisan tüntették fel ingatlanaik értékét, hogy kedvezőbb hitelekhez juthassanak. 250 millió dollárra tettek szert jogosulatlanul.

Súlyos pénzügyi csalással vádolta meg Donald Trumpot és három gyerekét a New York-i állami főügyész

A vádak szerint a család számokat kozmetikázott, hogy kedvezőbb hiteleket kapjanak.

Csalással vádolják Donald Trumpot és a családját

Letitia James New York-i főügyész szerint Trumpék nagyobbnak tüntették fel a vagyonukat, hogy ezzel kedvezőbb hitelfeltételeket kapjanak a cégeik.

A jegybank szerint Parragh László kijelentései átlépik az észszerűség határait

Az MNB felszólította az MKIK elnökét, fejezze be a monetáris politikával, a magyar gazdasággal kapcsolatos megalapozatlan, téves és káros nyilatkozatait.

11,5 millió forintos bírságot kapott a Fundamenta az MNB-től

Informatikai és a belső hitelezést érintő hiányosságok miatt.

Így emelték a nagyobb bankok kamatokat, egyre nehezebb átlagfizetéssel lakáshitelt kapni

Az ötéves és a hosszabb kamatfixálású ingatlanhitelek is drágultak.

10 százalék alatt már nemigen kapunk lakáshitelt

Még nehezebben lehet lakáshitelhez jutni átlagjövedelemmel.

Gigászi összeg zárolását javasolhatja Brüsszel, de adhat egy menekülőutat a magyar kormánynak

A „nem teljes értékű demokráciáról” szóló jogállamisági jelentésnek nincsenek komolyabb következményei, az Európai Bizottság viszont hatalmas összeget zárolhat az uniós támogatásainkból. Nyitva hagynák azonban az ajtót a megegyezésre, ha a kormány gyorsan elvégzi a házi feladatát. Közben elúszhat egy több ezer milliárdos kedvezményes hitel, amit kérünk is meg nem is.

Repedések a kínai pénzügyi rendszeren: ki nyeli majd a végén a veszteségeket?

Négy Henan tartományi bank áprilisban befagyasztotta a betétesei pénzét összesen körülbelül 6 milliárd dollár értékben, amíg „egy kritikus szoftver frissítése zajlik”. A betétesek kezdeti bizonytalansága azonban pánikba fordult, amikor megtudták, hogy a négy bank egyik jelentős részvényesét pénzügyi csalás miatt bebörtönözték a kínai hatóságok. A kínai kormány több mint száz gyanúsítottat tartóztatott le az ügy keretében. A kínai betétbiztosítási intézet viszont nem hajlandó fizetni a károsultaknak: betéteiket ugyanis azok magas kamata miatt egyéb pénzügyi terméknek tekintik, és azzal érvelnek, hogy a károsultaknak tisztában kellett volna lenniük azzal, hogy a magasabb kamat magasabb kockázattal is jár.Néhány hónappal később hírek jelentek meg ingatlanvásárlók egy csoportjáról, akik tüntetés gyanánt felfüggesztették hitelük fizetését. A „We Need Homes” nevű online csoport az állampolgári engedetlenséget azzal indokolta, hogy valamilyen önkormányzati vagy állami garanciát szerettek volna kapni arra, hogy biztosan megépül az az ingatlan, aminek az árát ők már évekkel ezelőtt kifizették, és amin a munkálatok néhány esetben teljes mértékben abbamaradtak.Az eseteket a cikk HOLDBLOG-on megjelent hosszabb változatában részletesen külön-külön is megvizsgáltam. Bár egyelőre a nyilvánosságra kerülő ügyek egyikénél sem teljesen világos, hogy pontosan mi történt, az azonban mára egyértelműen látszik, hogy mind a bankok elveszett betétek miatti megrohamozása, mind a hitelfizetési bojkottok egy-egy mélyen meghúzódó probléma tünetei a kínai pénzügyi rendszerben.A katalizátor a lakásárak zuhanása, ami több pénzügyi problémát is felerősít Kínában. A pénzügyi rendszerrel összefüggő gondok azonban nem a likviditás hiányából fakadnak: az évtizedes hitelből fűtött ingatlanfejlesztési és nem megtérülő infrastrukturális beruházások következményei.A probléma kezelésére évek óta vannak kísérletek. Az eddig az asztalra került javaslatok azonban nem oldják meg az óriási eladósodottság problémáját, csak eltolják azt egy későbbi időpontra.A nagy számosságú hitelből finanszírozott meg nem térülő projekt veszteségét ugyanakkor előbb-utóbb valakinek muszáj lesz lenyelnie.A pénzügyi lyukakat a központi vezetés valószínűleg extra adók kivetésével próbálja majd meg betömni. Ennek azonban az a veszélye, hogy a részletek meghatározása biztosan politikai döntés lesz, tehát a központi kormányzat határozza majd meg azt, hogy a gazdasági szereplők közül kik lesznek a nyertesek és a vesztesek.Mostani tudásunk szerint ki fogja a rövidebbet húzni? Kire hárul majd a pénzügyi veszteség legnagyobb része?

Szerbia az IMF-hez és az Emírségekhez fordult pénzügyi támaszért

A Valutaalap egyelőre nem ad pénzt, csak arról kötnek megállapodást, hogy szükség esetén adna. Vučić azt reméli, már ez is megzabolázhatja az elszálló kamatköltségeket.

Az IMF-hez fordult Szerbia

Belgrád nem csak az IMF-től kért hitelt, hanem az Egyesült Arab Emírségektől is.

A DK követeli a kormánytól, hogy hozza előre a novemberi nyugdíjemelést

Az ellenzéki párt szerint nem lehet a nyugdíjasokkal hiteleztetni az államot, reagált a Fidesz.

Magyarország is támogatja az Ukrajnának szánt uniós pénzügyi segítséget

Ezúttal 5 milliárd euróra vállalt kötelezettséget az Európai Unió.

Bokros Lajos tömeges vállalati csődökre számít

A banki túlhitelezés miatt is.

Petőcz András: A „belgaság” dicsérete, avagy hitelesség és folytonosság

Semmilyen módon nem integrálódunk hatalmi struktúrákba.

Tízmilliós bukta is lehet a lakáshitelnél, ha valaki nem kapcsol időben

Gyorsulva drágulhatnak a lakáshitelek.

A brit monarchiát kutató történész szerint közeleg a vég II. Erzsébet számára

Anna Whitelock szerint a palota közleménye igen súlyos helyzetre utal.

Fact-check: Igenis létezik olyan állam, hogy Ukrajna, Oroszország is elismerte

Nagyon terjed egy, Ukrajna határainak nem létezését bizonygató szöveg a Facebookon, ami rengeteg zsargonnal próbál meg hitelesnek tűnni, de minden, amire a szerző hivatkozik, épp hogy meghazudtolja az állításait.

Belga rezsicsökkentés: 34 millió forintos támogatást kap minden flamand háztartás energiahatékonyságra

A Belgium nagyobb részét kitevő Flandria kormánya bejelentette, hogy vissza nem térítendő támogatás és kamatmentes hitel formájában segíti az ingatlanok energiahatékonyságának növelését.

Létrejön a védelmi és biztonsági igazgatás csúcsszerve, Rogán Antal minisztériumához tartozik majd

A friss Közlönyben az egyetemi felvételirendszer változásai is megjelentek, és a kormány 70 milliárdos hitel felvételét engedélyezte a MÁV-nak.

Kell a hitel a cégeknek – de egyre inkább csak, ha támogatott

A bankok nem zárják el a hitelcsapot, a kamatok viszont emelkednek.

Fordulatot hozhat az ősz a használtautó-piacon

Tovább öregedett a magyar autóflotta.

Nem is hinné, mekkora bajban lehetnek a lakáshitelesek

A kamatemelés és az energia-veszélyhelyzet miatt bedőlhetnek a lakáshitelek.

Az állammal versenyezve ad az OTP 7 százalékos betéti kamatot

Meghökkentő betéti ajánlattal rukkolt elő a legnagyobb magyar bank. Az OTP egy évre 7 százalék kamatot ad azoknak, akik a most lejáró Egyéves Magyar Állampapírjukból inkább hozzá viszik a pénzüket.

Kiderült, hogyan kell angolra, németre és franciára fordítani a vármegyét és a főispánt

Capital and county government commissioner.

Kínai kérésre titkosították a Budapest–Belgrád vasútvonal hitelszerződését

Szél Bernadett próbálta kiperelni a hitelcsomag-szerződést. A pert elvesztette, de az kiderült, hogy kínai kérésre titkosították a dokumentumokat.