Hírkereső

Keresés

Havi nettó 150 ezer forintért pótolják a „nem hiányzó” pedagógusokat

A pedagógiai asszisztensek fizetését még mindig a 2008 óta változatlan közalkalmazotti bértábla alapján számolják.

Harmadik oltás Szputnyikra: most akkor utazhatunk vele, vagy nem?

Hiába veszik napirendre szerdán az EU Egészségügyi Biztonsági Bizottságában a harmadik oltások kérdését, a gyakorlatban ez egyelőre nem hoz változást a Szputnyikkal oltottak életébe. Azok elfogadása továbbra is a tagállamok saját döntése, így a magyar kormánynak alapos érvekkel kell készülnie, ha engedményeket szeretne elérni. Egy biztos: a határellenőrzés hiányosságaiban nem érdemes bízni.

Több mint tízezer tonna eladatlan dinnye maradt kint a földeken, közben megy az import

A dinnye olyan, mint a fagylalt, ha nincs elég meleg, nem kell senkinek. Az Észak-Alföld később beérő dinnyéire már nincs vevő még nyomott árakon sem, miközben a boltokban az importot is árulják. A magyar dinnyések a pofátlanul olcsó importáru mellett a munkaerőhiányt, az elavult technológiát és az időjárást is megszenvedték. Idén egyszerre ütött be mindez.

Reménykednek a polgármesterek, hogy megússzák Parragh újabb iparűzési adós ötleteit

Van, aki működési zavaroktól tart, más csak vállat von a helyi iparűzési adó megfelezésének esetleges meghosszabbítása esetén, amelyről pénteken beszélt Parragh László kamarai elnök. A magát egyre több területen kompetensnek érző elnök az adónem teljes átalakítására vonatkozó felvetésével kapcsolatban már ellenzéki és kormánypárti városvezetők is egyetértenek, mert a probléma valós, de szerintük az arra adott javaslat pontatlan, és az önkormányzati feladatok és finanszírozás ismeretének hiányáról tanúskodik.

Soha nem volt még ekkora tanárhiány: 6600 betöltetlen állás van

A pedagógusok főleg az anyagi megbecsülés hiány miatt hagyják el a pályát.

Idén a szokásosnál is nagyobb a Déli-sark fölötti ózonlyuk

A lyuk máris nagyobb, mint az Antarktisz teljes területe. Ózon hiányában erős, az élő sejteket károsító napsugárzás éri a Földet.

Gulyás Gergely csalódásként élte meg Ursula von der Leyen szerdai szavait

A miniszter hiányolta a tervet Európa visszaszorulásának megakadályozására, és elégedetlenségét is hangoztatta az MTI-nek az Európai Bizottság munkájával kapcsolatban.

Hosszabb börtönt és több pénzbüntetést kértek Lagzi Lajcsira

Bizonyíték hiányában mentették fel a zenész feleségét és egy adminisztrátort. Az ügyészség a bűnösségük megállapításáért fellebbezett.

Miért adósította el az államot a kormány rekordmértékben egy nap alatt?

Indokolható, hogy az állam épp most és épp devizában adósodik el jelentősen. Ugyanakkor ekkora hitelfelvétel nem szükségszerű, a vártnál nagyobb gazdasági növekedés teret nyitna a tervezettnél nagyobb hiány- és adósságcsökkentésre.

Ursula von der Leyen: Aggasztó fejlemények vannak egyes EU-országokban a jogállamiság terén

Jogszabállyal igyekszik az Európai Bizottság úrrá lenni az európai ipart bénító chiphiányon, konkrét ajánlásokat fogalmaznak meg jövő évtől a jogállamisági jelentésben – többek között erről beszélt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az EU helyzetét elemző éves beszédében. Az elnök Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén szólalt fel, mondandójának az “Uniónk lelkének erősítése” címet adta.

Egyszemélyes vita: Hadházy Ákos a zuglóiságát bizonygatta Tóth Csaba hiányában

Tovább fokozódik az izgalom a zuglói előválasztáson: miután Tóth Csaba nemcsak lemondta a vitát, de fel is jelentette az azt szervező Partizán műsorvezetőjét, Gulyás Mártont, Hadházy Ákos egyedül ment el, és kihívója hiányában a figyelemben lubickolva ecsetelhette céljait. Ami kiderült: Hadházy zuglóibb, mint gondolhattuk. Ami nem derült ki: hogy tud-e konkrét korrupciós ügyről Tóth Csabát illetően.

Transznemű püspök, Biden a golfba menekül, „haladáréknál” a retek az új igény

Joe Biden golfozással üti el az időt, miközben amerikaiak százait hagyta hátra Afganisztánban Aztán, mivel nagyon elfáradt bedobja a szunyát és másnap „karácsonygelgelyi” idő szerint kel… Oszt itt van ami még nem volt, de nem is hiányzott: Beiktatták az első transznemű püspököt Amerikában. Szégyen… A haladók szerint továbbá: Fürdeni boomer, cringe és nem haladó. Sajnos …

Megjött a magyarok mérlege: 7 kilót híztunk a járvány alatt, és nagyon lemerültünk

A magyarok több mint fele úgy érzi, mindenképpen változtatna a pandémia és a korlátozások mentális és fizikai állapotukra gyakorolt negatív hatásain – derült ki derült ki a Huawei megbízásából az Ipsos piackutató által végzett online felmérésből. A megkérdezettek harmada gondolja úgy, hogy jelentősen nőtt a testsúlya a karantén alatt: saját bevallásuk szerint átlagosan mintegy 7,2 kilogrammot szedtek fel.

Az ólmozott benzin miatt lett Tóth Gabi a pápa előzenekara

Czeglédy Csaba tojást beszél a lecsóba, Tóth Csaba lófejkedik, a kambodzsaiak oltanak, mint indonéz skinhead a Kispest-táborban. Hiánypótló pótkesztunk ismételten ezúttal.

Jövőre tényleg bezárul a balatoni bringakör

Balatonrendesen megépül az utolsó hiányzó szakasz.

Magyar Nemzet: Az Oktatási Hivatal szerint Karácsony Gergelyt jogtalanul alkalmazta a Corvinus

A lap úgy tudja, lezárult a főpolgármester hiányzó nyelvvizsgája miatt indított ellenőrzés.

Mészáros Lőrinc kármentesítése, ukrán vendégmunkások hiánya, dolgozói kiszolgáltatottság - itt követheted élőben a nyíregyházi és tiszavasvári jelöltek vitáját!

Szabolcs 2. számú körzetében folytatjuk.

Anyagi korlátok közül az anyagi szabadságig – a leggyakoribb hibák, amelyek a pénzügyi tudatosságunk útjában állnak

Vajon miért van az, hogy a nagy lottónyertesek közül sokan néhány éven belül elherdálják óriási nyereményüket, és csődbe mennek? Az ok a pénzügyi ismeretek és a tudatosság hiánya. Szakértővel vesszük át, hogyan tudunk jobban bánni a pénzünkkel még akkor is, ha kevés van belőle.

Javuló számok a turizmusban, de a külföldiek még nagyon hiányoznak

Külföldi vendégek továbbra is csak szórványosan érkeznek a magyar szálláshelyekre. Ám, mivel a nyáron a magyarok is óvatosan utaztak még külföldre, a belföldi vendégek sok szállodát megtöltöttek.

Óriási katonai giccsparádét tartott Észak-Korea, miközben egyre súlyosabb az élelmiszerhiány

Hasonló felvonulást tartottak pár hónappal ezelőtt is.

Óriási tűzijátékkal és díszszemlével ünnepeltek az éhező Észak-Koreában

Élelmiszerhiány van, de 12 hónapon belül a harmadik parádét tartották a fővárosban.

A rendőrhiány miatt kialakult káoszban már több kisgyerek is életét vesztette

Visszaüt, hogy a demokrata polgármester pénzt vont el a rendőröktől.

Szürreális sorsolással dőlt el, milyen sorrendben kerülnek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek nevei az előválasztás szavazólapjaira

Csak a miniszoknyás hoszteszek hiányoztak kicsit.

Az első nyolc hónapban 1900 milliárd forintos hiány jött össze

A gazdaság újraindulására tekintettel a Pénzügyminisztérium eredményként értékeli a magas hiányt.

Szétszedik Rétvári Bencét a kommentelők a saját oldalán

Az államtitkár az oktatás sikerességét kívánta bemutatni. A kommentelés lehetőségét, úgy tűnik, gyorsan fel kellett függeszteni a Facebook-oldalán.

Kulka János: Annyira, de annyira jó színész voltam. Most meg nézd meg, mi lett belőlem

A színész sírt, amikor Köbli Norbert felkérte, hogy szerepeljen A játszma című filmben, nagyon hiányzott már neki a játék.

A tiltakozások hatására a kormány leállítaná a betonozást a kisoroszi szigetcsúcson

Az uniós fejlesztésekért felelős államtitkár hiányolta a lakosság támogatását.

Karácsony Gergely a Facebookon igazította ki a DK-s Czeglédy Csaba őt ért kritikáit

Czeglédy az elszámoltatást hiányolta, Karácsony felsorolta, milyen ügyekben tettek feljelentést, és kérte: ne tegyen senki vaskos állítást, amíg valamiről nincs elég információja.

Rendkívül súlyos a vírushelyzet Vietnámban

Az ország legnagyobb városában ősszeomló egészségügy és élelmiszerhiány súlyosbítja a helyzetet.

Haldoklik az Eufrátesz, milliókat fenyeget a vízhiány

Rég nem látott aszály sújtja a Mediterráneum keleti részét.

Pálinkás József kiesett, és most beáll Márki-Zay Péter mögé

Többezer ajánlás hiányzott Pálinkás Józsefnek a miniszterelnöki jelöltséghez. Nem volt elég aktivistájuk és pénzük a sikeres gyűjtéshez. Debrecenben egyéni jelöltként elindul, az is nehéz meccsnek ígérkezik számára.

Megszűnt az építőanyag-hiány, pár hét múlva az árak is csökkenhetnek

A gyártókapacitások utolérték a felfutó keresletet, az alapanyagok világpiaci ára csökkenni kezdett.

Befejező csatár nélkül áll fel a magyar válogatott Albánia ellen

Szalai Ádám hiányában a középpályát erősíti Rossi kapitány.

Függetlenség van, shake a Mekiben nincs

Az Egyesült Királyság a járvány és a brexit kombinációja miatt munkaerőhiánnyal küzd, amely a szállítmányozástól a húsfeldolgozásig egy sor szektorban fennakadásokat okoz, és még Haribóból sincs elég. A kereskedők szerint karácsonyra mélyülhetnek az ellátási gondok, a brexitpártiak szerint ugyanakkor bérnövekedést hoz a helyzet.

Újabb ötlet a tanárhiány enyhítésére: pedagógusképzés technikumban

A szakképzésért felelős államtitkár árulta el, hogy pedagógiai technikumi képzések elindítását készítik elő. Eddig csak felsőoktatásban volt pedagógusképzés.

Mikor lehet majd térerő nélkül telefonálni az iPhone-nal? Szivárognak a válaszok

Okostelefonok esetében egyedülálló funkcióról pletykáltak az idei iPhone-nal kapcsolatban: az eszközzel térerő hiányában is lehet majd telefonálni, SMS-ezni. Azóta újabb információk érkeztek, amelyek több részletet is pontosítottak.

Sorra állnak le világszinten az autógyárak a chiphiány miatt

A legutóbbi nagy leállást péntekre a General Motors jelentette be.

"Iszom egy pohár bort, és beájulok a tévé előtt" – 10 tévhit az alvászavarról

Egy 2009-es felmérés szerint a magyarok 70 százalékánál jelentkezik valamilyen alvászavar, és az érintetteknek mintegy egyharmada folyamatosan szenved a rossz alvás, vagy éppen az álmatlanság kellemetlen tüneteitől. Az alvászavarral kapcsolatban számos tévhit tartja magát a köztudatban, amelyeket csokorba gyűjtöttünk.

Akkora a munkaerőhiány Amerikában, hogy a gyorséttermek már gyerekeket toboroznak

Az egyik oregoni McDonald's étterembe 14 és 15 éves dolgozókat várnak.

Sörhiányt okozott Nagy-Britanniában a brexit és a pandémia

Több pubban sem lehet kapni Carling vagy a Coors söreiből.

Müller Cecília bejelentette a negyedik járványhullám küszöbét

A tiszti-főorvos szerint alapvető biológiai ismeretek hiányoznak az embereknek.

Hiánypótló funkció érkezik az androidos Chrome-ba, sokkal jobb lesz vele a böngészés

A fejlesztéssel az ujjunk tájékára kerül a témához kapcsolódó összes találat, így könnyebb váltogatni köztük.

12 ezer tanár hiányzik a közoktatásból, öt év múlva még rosszabb lehet a helyzet

2015 óta nem rendezik a tanárok bérét, pedig már most sem ideális a fizetésük.

Lazul a járványvédelmi elővigyázatosság az iskolákban

A felelős miniszter leveléből kiderül, hogy nem lesz kötelező maszkot hordani, a hiányzások szülői igazolását viszont szigorúbban veszik majd.

A kecskeméti Mercedes-üzem után az esztergomi Suzuki-gyár is leáll

A félvezetők világszintű hiánya miatt két hét szünet.

A globális mikrocsiphiány miatt két hétre leáll az esztergomi Suzuki-gyár

Pont, mint a Mercedes.

Erre kellett nyolc évig várni: a kecskeméti repülőnap képei

Bár sokaknak inkább a dugó jut eszébe a nemzetközi repülőnapról és a vele együtt rendezett haditechnikai bemutatóról, de látványosságokban sem volt hiány a kecskeméti repülőtéren. Képgaléria.

Így teheti tönkre a Brexit a britek karácsonyát

A Nagy-Britanniát sújtó milkshake- és csirkehiány csak a kezdet, az üzleti élet szereplői a vízumszabályok liberalizálást követelik az egyre komolyabbá váló munkaerőhiány enyhítésére és a karácsonyi szezon megmentésére. A teljessé vált Brexit nem csak „gyermekbetegségeket” okoz, a szakértők szerint az igazi következmények 15 év múlva látszanak majd.

Nincs alkatrész, leáll a kecskeméti Mercedes-gyár

Idén ez a negyedik leállás.

Négy hétig állt, pár napja újraindult, jövő héten megint leáll a kecskeméti Mercedes-gyár

Félvezető alkatrészek hiánya miatt.